Clickmed
programare rapida la medic

Buna seara raspuns medic

Infectii urinare
Intrebare postata de elena gheorghe cu 12 ani in urma

Apelez la dumneavoastra ptr k vreau sa imi ajut soacra care are infectie urinara , dar si alte boli printre care parapareza spastica , ulcer si inca cateva pe care nu le stiu pe de rost, dar de cateva luni a cazut la pat si numai merge deloc si de atunci a facut infectie urinara , am fost la medicu de familie si mi-a dat sa ii fac analizele si bineinteles ca i-a iesit infectie urinara , i-a mai dat cedax de 400 mg timp de 2 luni , dar nu i-a trecut . ce ne puteti recomaanda ?va rog sa ne ajutati!!!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Buna seara"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

TataNicu (acum 12 ani)

In cazul infectiilor urinare, mai ales la batrani, se face pe langa sumarul de urina si urocultura cu antibiograma pentru ca sa vedeti la ce antibiotic este sensibil microbul raspunzator de infectia urinara.
Antibioticul nu va fi acelasi pe perioada indelungata, ci se va schimba la fiecare 7 sau 14 zile. Cedaxul este un antibiotic puternic dar nu puteti merge pe monoterapie. Folositi in paralel cu antibioticul, un antiinflamator (cum ar fi Flamexinul pulvis) si un dezinfectant urinar (cum ar fi Metenamina).
Daca, de ex., citind antibiograma, vedeti sensibilitate la Amoxicilina, Sulfamethoxazol+Trimetroprimum si Cefuroximum), faceti seri de tratament de 7 sau 14zile ficare, cu Amoxicilina, apoi Sumetrolim, apoi Cefuroxim. Trei serii insotite de dezinfectant urinar, antiinflamator si.... desigur igiena.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de TataNicu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de TataNicu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Se pot utiliza antiseptice urinare, ca urinex, rowatinex, urinal, in conditiile persistentei usturimilor la urinare, mictiuni (urinare) frecvente si in cantitate mica. Ar trebui realizata si o urocultura la 7 zile dupa tratamentul cu antibiotice, pentru a observa daca a existat raspuns la antibioticul prescris. poate fi necesar altul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.