Clickmed
programare rapida la medic

Chist arhnoidian temporal parasellar stang 3.5 cm raspuns medic

Tumori cerebrale
Intrebare postata de jooo cu 12 ani in urma

Am facut o examinare RMN cranio-encefalica si s-a evidentiat urmatoarea concluzie: * CHIST ARHNOIDIAN TEMPORAL STANG CU GROSIME DE 6-7 MM SI INTINDERE DE APRX. 3,5 CM, FARA EFECT DE MASE ASUPRA STRUCTURILOR ADIACENTE, CU SEMNAL LICHIDIAN IN TOATE SECVENTELE, FARA RESTRICTIE DE DIFUZIE si DEMIELINIZARE PUNCTIFORMA NESEPCIFICA FRONTALA STANGA

As fi interesata sa aflu ce riscuri, interventii, tratament si implicatii are acest rezultat. Am facut acest examen dupa ce , in data 2 august 2011 am fost luata de salvare de la birou pt xca imi amortise partea stanga de cap , avem ameteli, vedere intetosata, dureri de cap puterni. La spit. Floreasca am afalt ca am vertij si nimic altceva. Ac***a in vedere ca starea mea rau s-a mentinut am inceput sa fac o serie de investigatii.
Sunt inca socata de acest rezultat .. acum simt mult mai puternic ametelile si amortirea capului. Maine sunt programata la neurorologul care mi-a data trmiterea pt RMN.

V-as ramane recunoscatoare daca mi-ai putea prezenta opinii clare ca sa stiu ce asteptari sa am in ceea ce ma priveste.

Ioana - 42 ani , Bucuresti 05.10.2011

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Chist arhnoidian temporal parasellar stang 3.5 cm"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Dr. Emil Otesteanu MDr. Emil Otesteanu este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Neurologul care v-a recomandat examenul este singurul in masura ca pe baza anamnezei ( istoricul bolii) corelata cu descriera de pe buletin sa concluzioneze asupra diagnosticului si tratamentului. Eventual completarea si cu alte analize.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Tumori cerebrale.

Inscrie-te aici!
jooo (acum 12 ani)

Multumesc pentru raspuns ! ... ma gandeam ca poate o imagina generala de ansamblu mi-ar lamuri oarecum situatia. Vroiam o paralela cu situatia pacientilor care s-au confruntat cu acelasi tip ce chist. Istoric nu exista in afara celor prezentate in prima mea interventie.Mi-s-au facut analize de sange la spit. militar ,la camera de garda si au iesit foarte bine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mihaela22120678 (acum 12 ani)

Nu cred ca rezultatul descris are legatura cu simptomele pe care le aveti. Este pur si simplu o descoperire intamplatoare. Chistul respectiv il aveti de cand va stiti dar nu ati stiut de el. E mic, nu apasa pe regiunile adiacente (de langa), deci nu da asa manifestari. Amortirea capului e de la spondiloza cervicala, la fel si durerea de cap. Si ametelile sunt frecvente fara o semnificatie grava - este doar un sindrom vertiginos.
Nu va speriati. Asta nu e de operat in nici un caz.
Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Mihaela22120678
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Mihaela22120678
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
jooo (acum 12 ani)

Multumesc din inima pentru interesul acordat dar si pentru modul atat de explicit de a-mi prezenta acesta prima imagine de ansamblu., imagine care pana acum era inexistenta pentru mine, deoarece socul citirii concluziilor RMN m-a bulversat total..
Punctul dvs de vedere mi-se pare pertinent si este in concordanta cu realitatea. Nu teama de operatie prieaza in mintea mea , ci mai degraba efectele care pot fi la un moment dat, poate, generate de existenta unui astfel de chist.
Acum o sa ramana probabil o grija in plus fata de existenta acestui chist, care cu siguranta tb tinut sub observatie si monitorizat.
Maine o sa merg pentru consultatia pe care o am programata la neurolog. Am sa inserez si aici opinia medicului neuorolog in urma consultatiei.

Multumesc anticipat si pentru viitoarele eventuale opinii si exemple de caz.

Sa auzim numai de bine !

Jooo

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de jooo
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de jooo
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
and123 (acum 8 ani)

Buna,
Imi poti spune te rog care a fost recomandarea medicului, ce tratatement ai urmat, daca a fost cazul si ce s-a mai intamplat de atunci?
Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.