Clickmed
programare rapida la medic

Ce sa fac raspuns medic

Alcoolism
Intrebare postata de vasilica.todescu cu 12 ani in urma

Sunt o persoana de 40 ani si an ultimul timp a-m consumat aproape zilnic 2-3 pahare de vin nobil.tarii nu consum.am observat ca ancep sa ma gandesc tot mai des la alcool.pot sa devin alcolic consumand 0,5 l alcool zilnic?cu stima va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce sa fac"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Psiholog Liliana Puchea MPsiholog Liliana Puchea este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua
Interesant este ca ati observat ca in ultimul timp va ginditi mai des la asta Oare ce anume va face sa apelati la alcool?
Da puteti deveni alcoolic - de fapt alcoolic inseamna o persoana care consuma zilnic o anumita cantitate de alcoolsi care nu poate sta fara sa isi consume doza
Tocmai pentru ca ati observat ca ceva nu este in regula si incepeti sa va puneti anumite probleme in legatura cu asta puteti apela la psihoterapie care va poate ajuta sa iesiti din acest cerc vicios

Liliana Puchea
Psihoterapie
Consiliere psihologica
Telefon 0722207760
Adresa cabinet Bucuresti, Bdul Natiunile Unite, nr.8, bl.104, sc.5, et.4, ap, 96
psihoterapiecabinet.com.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Alcoolism.

Inscrie-te aici!
Advertisement
gogu41 (acum 12 ani)

Da ! . Asa se devine cel mai usor si cel mai SIGUR, alcoolic: band ZILNIC cate f.f. putin si mai ales fara tarie!!!. Cand bei tarie deodata, t-i se face rau. Bei zi de zi , actul relex de a t-i se face rau, moare si, in timp - devii alcoolic. Daca bei alcool slab ( Vin-uri, fie ele si nobile !), actul reflex de autoaparare al organismului, nu exista - pentru-ca nu este necesar: organismul nu are de ce sa se apare - nefind agresat de ceva. Dar, DROGUL ALCOOL se insinueaza si pacaleste/insala organismul. Iar tocmai pentru-ca ALCOOLUL este DROG (fie el slab sau tare ! ) creaza organismului DEPENDENTA, adica in cazul alcoolului ea se chiama ALCOOLISM. Dar, inca ceva, organismul deja drogat, isi cere DOZA iar DRAMA este ca ACEASTA DOZA CRESTE PROGRESIV.
Odata cu cresterea dozei, organismul cedeaza d.p.d.v. al rezistentei sale fiziologice si COLABOREAZA CU ALCOOLUL. Cum? In mod parsiv : la un moment dat al dereglarii organismului deja alterat, efectul alcoolului este devastator chiar si la o doza destul de redusa. De aceia, alcoolici cronici se fac praf si dintr-o "...CINZEACA ! ". Este calea sigura catre moarte. Restul, ... sunt POVESTI !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
TataNicu (acum 12 ani)

Gogule, tata! Zici ca esti protestant. Cand am inceput sa beau eu, am baut vodca (nu vin). Am renuntat la vodca in favoare coniacului. cand m-am saturat de el am trecut pe whisky si asa am ramas. Numai tarie. Ce vorbesti tu de reflex de autoaparare? O fi fost la tine, ca vad ca vorbesti cu CAPS LOCK. In fine, gresesti grav pentru ca pornesti de la tine generalizarea.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de TataNicu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de TataNicu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
esos (acum 12 ani)

ai dreptate, am cazut si eu de cateva ori de la o simpla cinzeaca, dar e drept, eram nedormit, nemancat, si dupa o noapte de ebtie. am baut un rachiu tare si ff vechi si am lesinat prilej cu care am si urinat pe mine

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de esos
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de esos
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
esos (acum 12 ani)

omule...esti nebun?! eu consum alcool in mod regulat de peste 17 ani. sunt zile in care urinez pe mine de la betie, cand ajung acasa batut si nu mai stiu ce s-a intamplat..ti-ai gasit vreodata masina praf in curte si sa nu mai stii unde ai facut accident?!este pepsi ce bei tu..pentru Cel de Sus, tu nu stii ce inseamna bautura. eu in fiecare seara cand ajung acasa de la birt iau pastile sa pot dormii, si asta de ani de zile. altfel am niste cosmaruri ingrozitoare, episoade psihotice, etc. bea linistit chiar si 2 litri pe zi de vin, si mai poti adauga fara probleme cate o tarie inainte de masa, deci aproximativ 200 grame alcool de peste 38 grade, nu este nici o problema asa ceva.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de esos
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de esos
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
kindermysize (acum 12 ani)

esti un jegos ratat, mai bine taci si du te sa crapi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de kindermysize
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de kindermysize
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.