Clickmed
programare rapida la medic

Cicatrice raspuns medic

Chirurgie estetica
Intrebare postata de Vasii1 cu 12 ani in urma

Buna ziua,
ce parare aveti despre utilizarea Cimeosilului pentru o cicatrice veche de un an,de aprox.1-2cm.
Baietelul meu are varsta de 4.5ani.Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cicatrice"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

De pe Google (acum 12 ani)

Podusele Cimeosil pentru managementul catricilor sunt destinate imbunatatirii aspectului cicatricilor, inclusiv al celor cheloide si hipertrofice, si prevenirii aparitiei acestora.

Cimeosil aplatizeaza, reduce grosimea si imbunatateste elasticitatea tesutului cicatricilor, noi sau vechi de cativa ani, prin reducerea dezhidratarii cu 50%. In functie de vechimea si grosimea cicatricii se poate observa o atenuare a aspectului acesteia dupa 7 zile de la inceperea tratamentului.

Cimeosil este eficient in tratamentul si prevenirea aparitiei cicatricilor rezultate in urma oricarei interventii chirurgicale (cezariene, apendicectomii, abdominopastii, mamoplastii, etc).

Produsele din gama Cimeosil au la baza silicon medical, fabricat conform Standardelor ISO si FDA, si certificat CE. Produsele sunt avizate de Ministerul Sanatatii din Romania (Aviz 8972/2005).
Prezentare CIMEOSIL®
Compozitie:

Cimeosil contine polisiloxanes, care este un silicon medical, polimerizat in conditii speciale. Din aceasta cauza nu are contraindicatii si nu provoaca reactii alergice sau iritarea pielii chiar dupa folosirea timp indelungat si pe pielea sensibila.
Indicatii:

Cimeosil este recomandat de catre Asociatia Chirurgilor Plasticieni

Cimeosil gel sau folie autoadeziva este indicat pentru a preveni dezvoltarea sau pentru a ameliora aspectul cicatricilor hipertrofice sau cheloide nu mai vechi de cativa ani. Cimeosil nu ajuta direct la cicatrizarea sau inchiderea mai rapida a plagilor. El se aplica abia dupa inchiderea complecta a plagilor (dupa ce s-au scos firele de sutura daca au fost, sau la aproximativ 2 saptamani dupa incizie/sutura) si impiedica dezvoltarea hipertrofica a cicatricei, ameliorand aspectul (volum, culoare) cicatricilor inclusiv la persoanele cu teren cheloid.

Efectul ameliorativ al Cimeosil depinde de vechimea cicatricilor si de durata aplicarii sale. Cimeosil se aplica cateva luni de zile (uneori si 10-12 luni), zilnic.

Orice incizie, zgarietura, injurie asupra tegumentului, postoperator, dupa cezariana, etc. dupa vindecarea plagii, are indicatie pentru a aplica Cimeosil pentru a forma o cicatrice cu aspect placut, nehipertrofica si la culoarea tegumentului. Combinarea Cimeosil gel ziua cu Cimeosil folie noaptea (folia nu poate fi aplicata decat maximum 8 ore in mod continuu) este cea mai buna solutie terapeutica. Datorita compozitiei sale, Cimeosil nu are contraindicatii si nu provoaca reactii alergice prin contact si aplicare indelungata si nu irita pielea. De aceea poate fi aplicat indelungat inclusiv la copii, indiferent de varsta.

Cimeosil nu patrunde in piele ci ramane la suprafata ca o pelicula elastica, transparenta.
Cimeosil se prezinta sub doua forme:

Cimeosil – gel: tuburi de 5 g si 14 g Cimeosil – folie autoadeziva de diferite dimensiuni si forme Cimeosil se comercializeaza si sub forma de kituri car contin un tub de Cimeosil gel 5 g si o folie Cimeosil autoadeziva de 10 cm x 10 cm.
Cimeosil gel - mod de intrebuintare:

Cimeosil gel se aplica in strat foarte subtire pe cicatricea cheloida/ hipertrofica sau pe locul cicatricei in formare ramasa dupa inchiderea plagilor (de obicei cateva picaturi doar), apoi se intinde fara masaj pe suprafata interesata, in strat foarte subtire (un tub de 14 grame pe o cicatrice de dimensiuni medii poate ajunge si 3 luni). Se asteapta 5 minute pana gelul se usuca pentru a nu pata hainele. Peste Cimeosil se poate aplica fondul de ten. Se aplica de 2-3 ori pe zi.

Nu provoaza reactii alergice sau iritarea pielii datorita compozitiei speciale a siliconului din compozitia Cimeosil, chiar dupa folosire foarte indelungata. De aceea este recomandat inclusiv pentru ameliorarea cicatricilor postarsura la noi nascuti si copii mici.
Cimeosil folie – mod de intrebuintare:

Cimeosil folie se gaseste in pachete intre doua folii de plastic care protejeaza folia de a se usca intre doua folosiri succesive: aceeasi folie este reutilizabila zilnic timp de 10-14 zile pana isi pierde proprietatile adezive. Pachetele au diferite dimesiuni si forme adaptate diferitelor incizii chirurgicale (abdominoplastii, implaturi mamare, etc.) sau se pot adapta cicatricei dumneavoastra prin taiere cu foarfeca inainte de a scoate folia din protectia de plastic.

Folia de Cimeosil se aplica cel mult 8 ore pe zi, de obicei noaptea, deoarece pielea respira greu prin folie. Dimineata, dupa utilizare, folia de spala in jet de apa rece la robinet pentru indepartarea resturilor celulare, apoi se reaseaza intre foliile de plastic din care a fost scoasa. Pana a doua zi isi va recapata proprietatile adezive si va putea fi reutilizata. Nu provoaza reactii alergice sau iritarea pielii datorita compozitiei speciale a siliconului din compozitia Cimeosil, chiar dupa folosire foarte indelungata. De aceea este recomandat inclusiv pentru ameliorarea cicatricilor postarsura la noi nascuti si copii mici.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dr. Georgescu Cristian MDr. Georgescu Cristian este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

buna ziua,

datorita caracteristicilor substantei respective, asa cum a fost scris si mai sus, poate fi utilizata si de copii, sub forma de crema sau folie (cu respectarea instructionilor), fara a prezenta reactii adverse.
cat despre eficienta acesteia, acest lucru poate fi vazut in timp, in functie de caracteristicile leziunii.


va urez o zi buna

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Georgescu Cristian
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Georgescu Cristian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Chirurgie estetica.

Inscrie-te aici!
Ana (acum 12 ani)

Eu am cumparat Scagel Kids pentru baietelul meu. A cazut si avea cateva zgarieturi, taieturi. Si nu am vrut sa ii ramana cicatrici, asa ca am folosit Scagel Kids. Produsul este pe baza de extracte din plante si silicon. Am fost foarte multumita de produs. A calmat pielea inflamata, pielea s-a vindecat rapid. Nu a avut nici un fel de reactie alergica.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crina (acum 8 ani)

Eu iti recomand ce am folosit si eu pentru o cicatrice...adica ce mi-a recomandat medicul si am fost multumita de rezultate. Am folosit un gel tratament natural pentru cicatrici de la Derma E. Sfatul meu e sa ai rabdare cu cicatricile, daca vrei sa se vindece. Sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.