Clickmed
programare rapida la medic

Am o problema de vreo 75 de zile

Refluxul gastroesofagian Enzimopatie Colita limfocitara
Intrebare postata de gabriel01 cu 12 ani in urma

Buna ziua , am si eu o problema si 6 retete la activ pana acuma .
am avut un reflux deudo-gastric am facut endoscopie ca sa se ajunga la aceasta concluzie , am luat tratament ptr durerea de stomac si in 10 zile nu am mai avut probleme dar ... problema mare este ca de 75 de zile sunt stricat la burta si in fiecare dimineata ma trezesc cu dureri de burta , intre orele 8:30 si 9:30 ma trezeste durerea din somn si trebuie sa ajung pe toaleta , scaunele sunt moi si cate odata apoase , au culoarea galbuie , scaun plutitor si urat mirositor si cate odata am si frisoane si sunt balonat . dupa ce am eliminat tot scaunul ma mai doare burta cel mult 40 min si in cursul zilei nu pot sa ies afara de loc chiar daca ma chinui . tin regim alimentar de 4 luni deja nu beau alcool nu fumez si nu am mai baut nici cafea de 4 luni jumate .
Am facut analize la sange si au iesit ok am facut copro de 2 ori si au iesit ok am facut analize la glanda si au iesit ok si totusi doctorii imi dau niste tratamente si niste pastile care nu au o treaba cu durerile si scaunele mele si mai nou ma doare spatele prin interior de vreo 2 saptamani. ultima reteta este Lanzul , nospa forte si debridat am deja 16 zile de tratament si nu mi sau ameliorat durerile de dimineata si nici scaunele nu sau reglat ...... Sunt eu prea ... in cat nu stiu sa axplic simtomele sau doctorii toti nu isi dau interesul? Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am o problema de vreo 75 de zile"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (23)

Pena (acum 12 ani)

Daca analizele ti-ai iesit bune incearca sa te reglezi printr-o alimentatie echilibrata. Probabil ti-ai distrus flora intestinala si este nevoie sa te alimentezi corect ori sa iei med care sa ti-o refaca. Eu am avut astfel de probleme cu fiica mea cu multi ani in urma si pana nu am respectat regimul alimentar indicat, problema nu s-a rezolvat. Ea era mica si a trebuit sa renunt la lapte, i-am dat supe cu morcov foarte bine fiert, fara cartof, pilaf de orez, fara prajeli, fara ulei. Te informezi asupra unui regim alimentar ssi il respecti pana te reglezi. Este foarte importanta alimentatia si hidratarea. Sunt niste saruri la farmacie care se iau pt hidratare. Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
gabriel01 (acum 12 ani)

multumesc pentru raspuns , alimentatia care o am acuma cred ca este una sanatoasa si fara fructe sau legume care sa duca la fermentatie etc , am renuntat la lapte ,cafea ,alcool , sucuri cu acid si carnuri prajite in ulei etc ..... am luat enterol de doua ori pana acuma este ptr reglarea florei intestinale dar .... degeaba ..... mai astept niste comentarii care sa ma mai ajute cate putin :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de gabriel01
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de gabriel01
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
google (acum 12 ani)

Cum se reface flora intestinala
Orice dezechilibru din organism influenteaza sanatatea. Afl a care sunt factorii ce pot genera tulburari ale florei intestinale si ce poti face ca sa tii situatia sub control
Sanatatea ta este asigurata de milioane de bacterii benefice care formeaza flora intestinala. Corpul uman are in jur de 100 de milioane de celule si cam de 10 ori mai multe microorganisme. Microorganismele sunt o gazda pentru multe functii utile: stimuleaza sistemul imunitar, previn dezvoltarea agentilor pat geni periculosi, regleaza digestia, ajuta la pastrarea echilibrului hormonal, mentin pH-ul natural in colon, produc vitamine precum vitamina K si biotina sau vitamina H, favorizeaza asimilarea calciului si a vitaminei D. Un dezechilibru al florei intestinale slabeste apararea organismului in fata infectiilor, a alergiilor si a problemelor digestive. Ca efecte imediate, apar balonari, diaree, colici sau constipatie.
CAUZELE DEZECHILIBRULUI
Milioane de bacterii intestinale pot sa dispara din cauza infectiilor intestinale, a stresului, a oscilatiilor climaterice, a medicamentelor, in special a antibioticelor. Dar alimentatia este cel mai important factor pentru mentinerea echilibrului florei intestinale. Bacteriile benefice au nevoie de fibre. Cele rele prefera grasimile animale si zaharul rafinat. Daca alimentatia ta asigura cantitati sanatoase de legume si cereale integrale, bacteriile prietenoase traiesc mult si prospera. Polifenolii, antioxidanti care se gasesc in usturoi, ceai verde si ginseng, sunt, de asemenea, utili in pastrarea bacteriilor benefice. Alimentele fermentate, precum kefirul, sosul de soia si iaurtul sustin formarea culturilor active probiotice care ajuta la eliminarea bacteriilor periculoase. Fibrele prebiotice ajuta bacteriile probiotice sa supravietuiasca aciditatii stomacului si intestinului subtire si incurajeaza dezvoltarea lor in intestine si colon. De asemenea, ajuta la scaderea colesterolului, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si sunt asociate cu scaderea riscului de osteoporoza. Prebiotice le se gasesc in fructe � in special in banane, dar si in ceapa, praz, boabe de soia, cartofi, sparanghel si cereale integrale. Mierea ajuta, de asemenea, la stabilirea florei normale. Unele dintre cele mai da unatoare substante pentru echilibrul florei intestinale sunt clorul si sodiul, care se gasesc in apa de la robinet sau in bauturi comerciale.
REFACEREA FLOREI INTESTINALE
In afara de o alimentatie potrivita, exista o serie de remedii naturale care ajuta la intretinerea si restabilirea echilibrului florei intestinale. O astfel de solutie este decoctul din fructe de afin, radacini de cerentel, frunze de nuc, rachitan, menta, coada racului, scoarta de stejar si cimbrisor. Se folosesc aproximativ doua lingurite de amestec, plante uscate si macinate, la care se adauga 250 ml de apa clocotita. Se consuma zilnic 2-3 cani de ceai fara zahar. Are actiune antiseptica si calmeaza mucoasa intestinala. Un alt remediu eficient sunt frunzele de ridiche, care pot fi consumate sub forma de salata. Ajuta la refacerea florei intestinale prin continutul ridicat de vitamina A, B1, B2 si vitamina C. In special in curele prelungite, de cel putin o luna, este un remediu antitoxic si depurativ. De asemenea, ajuta la tratarea sangerarilor gingivale, a asteniei, a tulburarilor de ritm cardiac si a somnolentei. Protejeaza stomacul si intregul organism de boli infectioase care apar atunci cand sistemul imunitar este slabit in urma consumului prelungit de medicamente. Pentru a reface flora intestinala la copii, poti folosi un amestec de germeni de grau, putin morcov crud dat pe razatoare, iaurt si o lingura de miere de albine. Un alt remediu la indemana este apa de orez - se fierbe o lingura de orez in 500 ml de apa.
10 ZILE REZISTA IN INTESTIN BACTERIA CARE S-A DOVEDIT CA REGENEREAZA RAPID FLORA INTESTINALA - LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS, PE CARE O GASIM IN IAURT



IAURTUL, UN ALIMENT FANTASTIC

Simplu ori cu fructe, gras sau degresat, iaurtul ar trebui sa fi e prezent zi de zi in dieta ta. Pentru ca are un continut nutritional complet si echilibrat, dar si bacterii lactice active, care mentin flora intestinala in stare perfecta de functionare. Si nu sunt singurele lui merite. Iaurtul amelioreaza digestia lactozei, fi ind recomandat si persoanelor cu intoleranta la acest zahar din lapte. Iar ultimele studii de specialitate sustin ca poate reduce riscul aparitiei cancerului de colon, prin actiunea bacteriilor active pe care le contine.
Produse recomandate NEPRETUIT
Furnizand actiunea benefica a 13 plante, Gastricol ajuta tractul digestiv sa-si desfasoare in mod linistit functia. Atenueaza efectele neregularitatilor alimentare si ale stresului si e bland cu flora intestinala.
GASTRICOL- BALESTRA & MECH

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1509799456 (acum un an)

Cum sa manance miere cand el are diaree?
Ai scris tot ce nu are voie sa manance.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1509799456
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1509799456
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
google (acum 12 ani)

Flora bacteriana intestinala

Ne nastem cu un tub digestiv steril. Primul implant de flora microbiana il primim o data cu colostrul (laptele matern secretat timp de cateva zile dupa nastere, acesta reprezentand prima hrana a sugarului). Bacteriile continute de laptele matern colonizeaza foarte repede tubul digestiv, mai tarziu acestor bacterii li se adauga cele provenite din apa, fructe, legume, produse lactate.

Flora intestinala este un univers microscopic, pe care il purtam cu noi toata viata si care totalizeaza mai multe sute de miliarde de bacterii, din circa 400-500 de specii diferite de bacterii, fungi si virusuri. Daca la nastere, tubul nostru digestiv este steril, colonizarea cu bacterii atinge concentratia maxima in primii ani de viata.

Ce este flora bacteriana?

De retinutNiciodata, laptele praf nu va putea inlocui laptele de mama. Acesta din urma este alimentul ideal, care asigura cresterea fizica si psihica echilibrata a copilului. Mai mult decat atat, din laptele de mama sunt asigurate primele bacterii care populeaza intestinul copilului. Potrivit specialistilor, colostrul poate fi numit un vaccin 100% natural, deoarece contine mai multi agenti imunitari decat orice alt lapte. Prin colostru, bebelusul primeste anticorpi IgA, care ofera protectie impotriva germenilor externi. De asemenea, colostrul actioneaza asemenea unui laxativ, deoarece determina eliberarea meconiului (primul scaun al bebelusului).

Flora intestinala este compusa din bacterii „prietenoase” si din agenti patogeni. Bacteriile „prietenoase” se mai numesc si probiotice, acest termen a fost introdus pentru prima data in 1953 de catre Kollath. Colonul se poate mentine sanatos cu 85% probiotice (flora de fermentatie) si 15% agenti patogeni (flora de putrefactie). Sanatatea noastra depinde de echilibrul dintre aceste doua tipuri de bacterii. Flora de fermentatie predomina pentru ca ea colonizeaza o portiune mai mare din intestin - si anume, tot intestinul subtire (5 metri) si o parte a colonului (1 metru). In vreme ce flora de putrefactie se gaseste doar in colonul descendent (aproximativ 50 de centimetri). Orice modificare sau dezechilibru al acestui raport inseamna o sensibilitate crescuta la infectii, intrucat flora intestinala nu-si indeplineste corect rolul protector.

Bacteriile benefice cele mai importante sunt Lactobacillus salivarius/casei/rhamnosus, Bifidobacterium bifidum/longum/lactis si Streptococcus thermophilus. Ele au numeroase potentiale terapeutice incluzand: proprietati antiinflamatoare, anticancerigene, anticonstipatie, inhibitia cresterii unor agenti patogeni (clostridium in perioada post-antibioterapie). La nivel de ADN previne leziunile preneoplazice induse de carcinogeni chimici. Studiile de laborator au demonstrat ca aceste bacterii benefice inhiba tumorile de ficat, de colon, pe cele ale vezicii urinare si ale glandelor mamare.

Agentii patogeni - microorganismele „neprietenoase” sau „nedorite” - sunt responsabili pentru milioane de cazuri de boli infectioase gastrointestinale. In tarile mai putin dezvoltate omoara aproximativ 1,8 milioane de persoane anual. Cei mai importanti agenti patogeni sunt virusurile intestinale, parazitii, micotoxinele si bacteriile specifice:Yersinia enterocolitica, Vibrio sp., Staphylococcus aureus, infectii cu Campylobacter, Listeria monocytogenes, Salmonella spp.., Shigella sp., Escherichia coli, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens si Bacillus cereus. Aceste bacterii se gasesc in mod natural in intestinul nostru, bacteriile „prietenoase” insa le tin sub control. Daca sunt scapate de sub control, bacteriile patogene migreaza in sange, iar din sange in alte organe (ficat, rinichi). Escherichia coli, de exemplu, este o bacterie care provoaca infectii digestive, manifestate prin crampe, diaree, greturi, varsaturi. Atunci cand Escherichia coli migreaza din colon, poate ajunge la rinichi si poate determina infectii renale severe.

Rolul florei intestinale

Stiati caTubul digestiv nu este un loc prielnic pentru toate bacteriile care patrund o data cu alimentele. Unele dintre ele mor repede, caci conditiile de viata le sunt potrivnice, altele dimpotriva se inmultesc.

Flora intestinala are un rol important in digestie si in imunitatea organismului. Astfel, flora intestinala degradeaza resturile alimentare nedigerate intr-o forma in care acestea sa poata tranzita peretii tubului digestiv si sa intre in sistemul vascular. Tot flora intestinala participa la sinteza unor vitamine (complexul de B-uri, vitamina K) si mentine un mediu ostil instalarii bacteriilor patogene potential cauzatoare de boala.

Bacteriile care formeaza flora intestinala nu colonizeaza toate aceleasi parti ale intestinelor. Astfel, germenii aerobi (care au nevoie de aer si de oxigen) se gasesc in partea superioara a intestinului subtire, la nivelul duodenului si in jejun, deoarece aerul din stomac patrunde cu usurinta acolo. Printre aceste bacterii se numara enterococii, colibacilii, streptococii, stafilococii, Pseudomonas, citrobacteriile. Pe de alta parte, bacteriile anaerobe (care nu au nevoie de oxigen) populeaza locurile inchise si sarace in oxigen, adica a doua jumatate a intestinului subtire (ileonul) si colonul. In aceasta categorie se incadreaza fusobacteriile, streptococii anaerobi, clostridii, ciuperci (Aspergillus, Candida albicans), lactobacteriile (Acydophilus, Bifidus). Flora bacteriana anaeroba se imparte in doua grupe de germeni: de fermentatie si de putrefactie.

Ce face flora de fermentatie?

Flora de fermentatie declanseaza procesele de fermentare a fibrelor din legume, fructe, din invelisul cerealelor. Flora de fermentatie deterioreaza aceste fibre pentru a elibera nutrientii. Fibrele dure - celuloza, pectina, lignina - nu pot fi digerate de sucurile digestive, secretate de stomac, ficat si celelalte glande digestive. Aceste fibre ajung intacte in intestin, unde sunt transformate de flora intestinala.

In timpul fermentatiei sunt generate substante acide (acid lactic, acetic, propionic, butiric, succinic si carbonic). Aceste substante acidifica portiunea intestinala in care se afla, ele creeaza un mediu local usor acid, care ajuta la dezvoltarea florei intestinale de fermentatie si stimuleaza peristaltismul intestinal.

Dar flora de putrefactie?

Stiati caRolul pozitiv jucat de anumite bacterii a fost observat la inceputul secolului al XX-lea de un cercetatorul rus Eli Metchnikoff, laureat al Premiului Nobel. Acesta a aratat ca flora intestinala poate fi modificata prin adaosul unor bacterii utile in detrimentul celor daunatoare. El a subliniat ca producerea de substante toxice in intestinul gros este data de activitatea microorganismelor proteolitice (putrefactive), cum ar fi clostridia, care se gaseste in mod normal in intestin. „Flora intestinala de autointoxicatie“ produce fenoli, indoli, amoniac si alte substante toxice, rezultate in urma digerarii proteinelor, si este extrem de daunatoare pentru organism. De asemenea a observat ca laptele fermentat cu lactobacili inhiba cresterea bacteriilor proteolitice.

In partea terminala a colonului se gaseste flora de putrefactie, care degradeaza particulele alimentare care nu au fost digerate inca. La acest nivel este vorba mai ales de reziduuri proteice (carne, peste, oua). In acest proces sunt generate deseuri mai mult sau mai putin toxice, pe care le neutralizeaza ficatul, si anume amoniacul, fenolii, indolul, scatolul, hidrogenul sulfurat, substantele aminate, ptomainele. Aceste substante creeaza un mediu alcalin, care ajuta cel mai mult la dezvoltarea germenilor de putrefactie.

Atentie la dezechilibre!

Viata omului modern se desfasoara pe „repede inainte”. Omul modern sare de multe ori peste mese. Consuma foarte putine legume si fructe. Din lipsa de timp se multumeste cu un pranz luat la fast-food si cu o cina pregatita la repezeala. Apa bea foarte putina, in schimb nu-i lipsesc in nici o zi bauturile acidulate. Pentru cea mai mica viroza apeleaza la antibiotice, chiar daca nu sunt recomandate. Pentru cea mai mica durere ia antiinflamatoare, antialgice. In plus, omul modern traieste intr-un mediu tot mai poluat, fumeaza tot mai mult. Va recunoasteti in acest mod de viata? Cu siguranta ca da. Iar un asemenea mod de viata inseamna automat dezechilibrul florei intestinale, altfel spus cresterea florei de putrefactie si scaderea florei de fermentatie. Dezechilibrul florei intestinale este o problema subdiagnosticata. Dezechilibrul florei intestinale nu doare, insa scade imunitatea, permitand agentilor patogeni sa se dezvolte.
Factorii care distrug flora intestinala:

De retinutPentru mentinerea sanatatii, flora intestinala trebuie sa fie formata din 85% bacterii de fermentatie si 15% bacterii de putrefactie. Din cauza stilului de viata dezechilibrat, 90% din pop**atie prezinta dezechilibre ale florei intestinale. Potrivit unor autori, majoritatea pop**atiei are in prezent 15% flora de fermentatie si 85% flora de putrefactie.

* lipsa din dieta a legumelor si fructelor
* abuzul de carne
* abuzul de zahar alb, de cafea, de ceai, de ciocolata, de alcool
* abuzul de medicamente, in special de antibiotice

Atunci cand raporturile dintre flora de fermentatie si cea de putrefactie se inverseaza, flora de putrefactie se raspandeste in afara teritoriului ei natural, inspre colonul tranvers si cel ascendent. Flora de fermentatie in numar mic nu mai poate tine piept germenilor de putrefactie, fiind deschisa calea infectiilor si intoxicarii organismului.

Ce se intampla de fapt? Ca urmare a cresterii florei de putrefactie, in timpul proceselor digestive este creat un exces de substante toxice, pe care ficatul nu le mai poate neutraliza. Aceste substante se raspandesc in tesuturi si le intoxica progresiv. Terenul organic se deterioreaza din ce in ce mai mult. In timp sunt create conditiile propice dezvoltarii bolilor si tulburarilor determinate de intoxicare: balonari, digestie p***a, flatulenta, oboseala, crestere in greutate, probleme de concentrare, dureri de cap, tulburari de memorie, depresie, probleme cutanate, transpiratie, miros urat al respiratiei, boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer.

Cresterea florei de putrefactie agreseaza de asemenea mucoasa intestinala si produce microleziuni. Peretele mucoasei intestinale impiedica patrunderea in sange si tesuturi a altor substante decat cele utile (vitamine, minerale). Odata devenit poros din cauza microleziunilor, peretele intestinal nu-si mai indeplineste rolul de filtru. Este deschisa astfel usa nu numai pentru toxine, ci si pentru alti microbi.

sus in pagina

Flora intestinala si antibioticele

Aproape 70% dintre romani iau antibiotice fara prescriptie medicala, inca de la primele semne ale unei raceli. Foarte multe persoane recunosc ca iau antibiotice cel putin o data pe an. Mai grav este ca multi medici recomanda antibiotice copiilor cu o lejeritate uluitoare. Consecintele? Dezvoltarea rezistentei la antibiotice si incapacitatea acestor medicamente de a-si face efectul atunci cand chiar am avea nevoie de ele. O consecinta la fel de importanta a abuzului de antibiotice este distrugerea florei intestinale.

Scopul antibioticelor este acela de a distruge microbii patogeni, ele insa distrug si celelalte bacterii cu care intra in contact sau le inhiba dezvoltarea. Printre bacteriile distruse de antibiotice se numara si flora de fermentatie, in special lactobacilii Acidophilus si Bifidus. Fiind administrate pe cale orala, antibioticele isi manifesta actiunea in primul rand in partea superioara a tubului digestiv (intestinul subtire), unde se gaseste flora de fermentatie, si mai putin in partea sa terminala (colonul), unde se afla flora de putrefactie. Distrugerea florei de protectie (de fermentatie) permite urcarea bacteriilor patogene din intestin catre caile respiratorii, de asemenea aceste bacterii pot ajunge sa colonizeze caile genito-urinare. O parte dintre aceste bacterii parasesc mediul intestinal prin microleziunile din peretii intestinali, iar sangele le transporta apoi in alte parti ale corpului.

Escherichia coli provoaca 80% dintre cistite

De retinutBacteriile din intestin se inmultesc foarte repede. O noua generatie apare la 20-60 de minute. Gandinti-va ce inseamna acest lucru pe fondul abuzului de antibiotice, al distrugerii florei de protectie. Bacteriile patogene se inmultesc foarte rapid, pot suferi mutatii si pot genera infectii virulente.

In mod normal, un microb nu ar reusi sa isi impuna prezenta intr-un mediu suprapop**at cum este cel din intestin. Totusi, din cauza florei intestinale deficitare, bacteriile patogene se inmultesc excesiv si pot provoca infectii care nu ar fi aparut niciodata daca flora intestinala ar fi sanatoasa.

O bacterie care este inofensiva in intestin nu este neaparat inofensiva si in alt organ. Un exemplu in acest sens este Escherichia coli. Inofensiva in intestin, aceasta bacterie devine virulenta in caile urinare, fiind responsabila de mai mult de 80% dintre cistite. Abuzul de antibiotice si distrugerea florei intestinale permit inmultirea ciupercii Candida albicans. Ceea ce se manifesta prin diaree, constipatie, digestie deficitara. Odata flora intestinala distrusa, Candida albicans migreaza din tubul digestiv si poate provoca micoze la nivelul cavitatii bucale, plamanilor, degetelor si vaginului. Micozele aparute ca efect secundar al folosirii antibioticelor au devenit o boala foarte frecventa, 60%-80% dintre elevi si adolescenti suferind de o astfel de micoza, spun statisticile.

Alte prezente obisnuite in intestin, cu potential periculos, sunt stafilococii si streptococii. Daca migreaza din intestin ca urmare a distrugerii florei de protectie, acestia pot provoca furuncule, sinuzite, angine, rinofaringite, otite, septicemie, pneumonie, artrita, infectii urinare. Alti microbi patogeni care traiesc in mod normal in intestin si care pot migra pe fondul abuzului de antibiotice sunt Klebsiella (infectii respiratorii, ale tubului digestiv, ale aparatului urogenital), Shigella (dizenterie), Salmonella (febra tifoida).

Refacerea florei intestinale cu prebiotice si probiotice

In aceste conditii se pune problema refacerii florei intestinale. Pentru aceasta este nevoie de cresterea florei de fermentatie si scaderea florei de putrefactie. Daca flora de fermentatie se gaseste intr-o cantitate usor scazuta, este suficient sa o hranim corect pentru a se inmulti si a-si reocupa pozitia. Pentru aceasta avem nevoie de prebiotice, adica alimente care constituie hrana pentru germenii de fermentatie. In categoria prebioticelor intra alimentele bogate in fibre solubile: seminte de in, de psyllium, fructe si legume verzi (in special cele din familia cruciferelor: broccoli, varza), cereale integrale. Efectele benefice ale prebioticelor se fac simtite progresiv, caci regenerarea florei intestinale este un proces fiziologic care ia timp. Prebioticele trebuie furnizate zilnic germenilor de fermentatie, pentru ca acestia sa se intareasca, sa se inmulteasca si sa isi redobandeasca locul.

Produsul nostru ColonHelp este un supliment cu prebiotice, datorita continutului de fibre solubile din semintele de in si psyllium. Iata cum produsul nostru, administrat in fiecare dimineata, va poate ajuta in refacerea florei intestinale si prevenirea infectiilor generate de migrarea bacteriilor din intestin in caile respiratorii si in caile urinare.

Stiati ca

* La inceputul secolului al XX-lea, cercetatorul rus Eli Metchnikoff, laureat al Premiului Nobel, a observat ca in unele zone din sudul Europei, oamenii sunt mai longevivi. Dupa studii amanuntite, Eli Metchnikoff a ajuns la concluzia ca totul se datoreaza laptelui acru pe care il consuma aceste persoane. Laptele acru contine bacteria Lactobacillus Bulgaricus, care face parte din flora saprofita intestinala.
* Mai tarziu s-a descoperit ca mai eficienta decat Lactobacillus Bulgaricus este o alta bacterie, Lactobacillus Acidophilus, care rezista in intestin 10 zile sau chiar mai mult. Aceasta bacterie, existenta de asemenea in iaurt, creeaza un mediu nefavorabil diferitilor agenti patogeni: micrococi, colibacili, fungi.

Daca flora de fermentatie este intens decimata, nu este suficient sa hranim germenii ramasi. Pentru ca numarul lor sa creasca suficient de repede trebuie sa introducem germeni de fermentatie din exterior. Cum se face acest lucru? Prin consumul de probiotice, adica alimente sau preparate special care contin un numar mare de astfel de germeni - iaurturi. Iaurturile contin bacterii probiotice - lactobacilii Acidophilus si Bifidus, locuitori obisnuiti ai florei intestinale. Acestia rezista destul de bine la aciditatea secretiilor gastrice atunci cand trec prin stomac si patrund cu usurinta in mediul intestinal, unde raman. Pentru a fi benefici pentru flora intestinala, acesti germeni trebuie sa fie vii. Acest lucru se intampla cand nu au fost omorati prin caldura. Din pacate, in timpul prepararii majoritatii iaurturilor, amestecul de lapte si bacterii este incalzit, pasteurizat, ceea ce omoara orice fiinta vie. De aceea, pentru refacerea florei intestinale ar trebui sa alegem iaurturile care contin germeni vii, care nu au fost supuse procesului de incalzire si care sunt desemnate cu numele de „iaurturi probiotice”.
Ce fac probioticele?

* Repopuleaza cu bacterii prietenoase intestinul, dupa distrugerea lor din cauza administrarii de antibiotice;
* Ajuta digestia;
* Previn si trateaza diareea, chiar si cea virala cu rotavirus (cel mai frecvent virus cauzator de diaree la copii);
* Constituie o bariera importanta impotriva eventualilor agenti nocivi, stimuland imunitatea;
* Usureaza simptomele sindromului de colon iritabil sau ale bolilor cronice inflamatorii (boala Crohn si colite ulcerative);

* Creeaza un mediu nefavorabil diferitilor agenti patogeni, cum ar fi micrococi, clostridii, colibacili si fungi;

* Previn si /sau reduc recurenta infectiilor vaginale si a infectiilor tractului urinar;
* Imbunatatesc absorbtia lactozei la persoanele cu intoleranta la lactoza;
* Maresc raspunsul imun - studiile au sugerat ca iaurtul din lapte, care contine lactobacili sau bifidus suplimentar, poate sa imbunatateasca raspunsul imun natural;
* Ajuta la sinteza unor vitamine (B si K) si a unor aminoacizi esentiali;
* Mentin pH-ul optim in colon;
* Favorizeaza asimilarea calciului si a vitaminei D si previn osteoporoza;
* Stimuleaza sinteza imunoglobinelor;
* Ajuta la tratamentul infectiilor respiratorii precum sinuzita, bronsita sau pneumonia;
* Scad riscul alergiilor; exemplele includ astmul, alergiile alimentare la lapte, reactiile dermatologice sau eczemele;

* Reduc nivelul de colesterol din sange, contribuie la asimilarea lactoalbuminelor, aminoacizilor, grasimilor si a lactozei;
* Reduc riscul recurentei cancerului de vezica o data ce aceasta tumoare a fost tratata (este insa nevoie de mai multe studii in acest sens);
* Deconjuga acizii biliari primari (cu rol in absorbtia intestinala a vitaminelor liposolubile, dar si a lipidelor prin emulsionarea lor) - acidul glicocolic si taurocolic - pentru a forma acizi biliari secundari ce pot fi absorbiti in circulatie pentru a ajunge la ficat; in exces, ei au un efect cancerigen.

Suplimentele cu probiotice

Pentru a reface flora intestinala afectata, pe piata au aparut suplimentele cu probiotice. Acestea au insa unele neajunsuri. Suplimentele cu probiotice au efect doar atat timp cat sunt administrate. Iar in unele cazuri, bacteriile continute de aceste suplimente sunt distruse de enzimele stomacului, inainte de a ajunge in intestin.

De aceea, cel mai bun mijloc de a reface flora intestinala este introducerea de alimente prebiotice, care favorizeaza cresterea florei de protectie. ColonHelp exact acest lucru face - creste flora de protectie!

Cum actioneaza ColonHelp?

Odata ce bacteriile „prietenoase” ajung in intestin, acestea au nevoie de fibre dietetice pentru a supravietui. Cercetatorii de la Colegiul Medical din Georgia au studiat legatura dintre fibre si bacterii. Iata ce a afirmat unul dintre ei, dr. Ganapathy: „Trebuie sa consumati fibre vegetale pentru a oferi hrana bacteriilor. Altfel nu vor supravietui”.

Consumand iaurt nu este suficient pentru a hrani bacteriile benefice. De aceea de recomandat ar fi sa se administreze impreuna cu produsul ColonHelp pentru o actiune sinergica (unul il potenteaza pe celalalt).

Iata cum o cura cu ColonHelp va asigura atat prebiotice, cat si probiotice. In cura cu ColonHelp aducem pe de o parte bacterii prebiotice din fibrele de in si psyllium, necesare pentru hranirea si inmultirea florei de protectie, dar si bacterii probiotice din iaurt, pe de alta parte.

In afara regenerarii florei intestinale trebuie sa avem grija si de refacerea mucoasei intestinale, astfel incat prin ea sa nu mai treaca bacteriile patogene si sa ajunga la alte organe. Pentru regenerarea mucoasei sunt recomandate vitaminele A si E. Una dintre cele mai bune surse de vitaminele A si E este uleiul de in. ColonHelp contine seminte de in macinate, din care nu a fost eliminat uleiul. Astfel, ColonHelp furnizeaza si vitaminele necesare refacerii mucoasei intestinale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
TOAMNACRIZANTEMA (acum 8 ani)

multumesc de postare ,m-am documentat foarte mult !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
gabriel01 (acum 12 ani)

asta cu , colon help suna bine din ce vad eu aici , eu oricum am o alimentatie cam stricta de vreo 3-4 luni , manac carne de pui , vita si peste slab facute pe gratar fara ulei , fara cafea , alcool, tigari si fara bauturi acidulate , nu mananc lamai , portocale grefe si tot ce tine de citrice ,mananc legume sote , iaurturi si fructe (banane , piersici, struguri etc) 2 luni am mancat numai paine integrala , compoturi si pilafuri .
O incerc si pe asta cu Colon help sa vedem ce iese :)
mananc zilnic de 4-6 ori pe zi , nu mananc mult la o masa , beau cel putin 1.5 L de apa plata pe zi , de 4 luni am inceput sa mananc asa de mult si nu am pus pe mine nici macar 500g si am si o greutate ...... foarte mica 50Kg .
Va multumesc pentru sfaturi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de gabriel01
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de gabriel01
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Sergiu (acum 11 ani)

Iti dau eu cateva sfaturi,pot spune ca sunt indreptatit caci m-am luptat si eu ceva vreme cu ulcer esofagian si duodenal,apoi am trecut la o gastrita hiperacida cu hernie hiatala,reflux biliar,reflux gastroesofagian etc...,practic multa durere.
Acum sa trec la sfaturi:
1.Urmeaza cura asta:
http://cartiere.ro/126331-terapia-cu-oua-de-prepelita
Imediat dupa ce le-ai baut bagi o lingura de miere de salcam (ca nu e acida) si trece tot gustul.
Cel mai simplu e sa le spargi pe toate (sa ai grija sa nu spargi galbenusul) le pui intr-un pahar si hap toate din prima.
Cura asta face minuni,pe bune,acum is in ziua 17 de cura si deja ma simt muult mai bine (aproape vindecat)
Mai este regula apei (ceva mai greu de urmat insa te obisnuiesti)
Apa se bea cu 30-40 min inainte de masa ptr a fi hidratati in timpul digestiei(digestia foloseste destul de multa apa)
Apa nu se bea niciodata in timpul mesei deoarece dilueaza sucurile gastrice incetinind digestia.
Apa se bea apoi la 2-3 ore dupa masa din acelasi motiv ca si mai sus.
Procesul de digestie fol 25% din energia corpului de aceea e foarte bine sa il eficientizam,mai ales cand avem un stomac facut franjuri.
Niciodata sa nu mananci cu mai putin de 2 ore inainte de somn.
Sa bei intotdeauna un pahar de apa inainte de culcare si altul imediat ce te-ai trezit,apoi la 30 min dupa ce te trezesti bagi ouale de prepelita,care apropo sunt cel mai bun mic dejun (iti da energie si stare pozitiva)
Fructe poti manca,e chiar indicat altfel vei avea carente de vitamine insa doar cateva dintre fructe se pot manca.
Ex:mere,pere,banane,gutui,
Acestea se mananca doar inainte de masa cu 30-40 min,niciodata in timpul sau imediat dupa.
Mai e si o treaba cu combinarea mancarurilor,chestie pe care am folosit-o si care a avut efecte bunicele zic eu.
Faza e ca nu trebuie amestecate mai multe grupe de alimente.
De ex carne cu cartofi-combinatia asta e super grea ptr stomac caci are carbohidrati si proteina,stomacul tre sa secrete enzime specializate pe carbohidrati si altele pe proteine astfel el nu va mai fi eficient,e mult mai usor sa se seteze pe o singura grupa de alimente.
La fel carne cu orez (aceeasi treaba)
Carnea si Grasimile merg super cu salata verde,brocoli.marar,patrujel, practic orice are clorofila ajuta la digestie,iti poti face o salata din :salata,ceapa (putina) marar,patrunjes,castraveti,ulei masline si putin otet.
Laptele e bun insa tre sa il mananci separat,acesta e aliment complet asa ca se mananca nu se bea si niciodata nu se bea cu alte alimente,de asemenea acesta nu se bea ci se mananca (deci guri mici)
Digestia la lapte dureaza 3 ore
Incearca sa scoti painea din alimentatie (stiu e greu dar bun)
Semintele de in te pot ajuta la arsuri si au si omega 3 in ele.
Le gasesti la plafar (cele de la sanovita is bune) le mesteci pana se fac o crema si apoi le inghiti.
Ce sa iti mai zic...cauta pe net combinatii alimentare potrivite si incearca sa te tii cat poti de ele.
La final cand te/vei vindeca de tot vom putea sa bagam mai multe p***ai in noi insa pana atunci tre sa urmam regimul strict altfel vom trai intr-o continua durere ceea ce ne afecteaza asa cum stii direct calitatea vietii

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dumitru dan (acum 10 ani)

Nu te mai lua dupa mascaricii astia care se numesc medici.
Renunta la zahar, si paine si ai sa vezi schimbare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1509799456 (acum un an)

Da, asa este.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1509799456
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1509799456
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Stefy (acum 10 ani)

Și eu am cam aceași problemă ca și tine...de 2 luni am fost diagnosticată cu gastrită cronică erozivă.....plus ca înainte de asta am ținut tratament cu antibiotice 3 ture în decurs de o lună și ceva.....din momentul diagnosticării gastritei și începutul administrării medicamentelor....am început sa am scaune din ce în ce mai moi și mai dese...ba chiar 10 pe zi...își schimbau culoarea...dezastru...mi-au făcut și o rectosigmmoscopie să vadă dacă nu e altceva , dar nu...medicii au ajuns la concluzia ca am flora intestinală distrusă și că pe deasupra mai am și sindromul de colon iritabil.....acum sunt puțin mai bine...în sensul că nu mai arsuri la stomac și scaunele sunt mai rare.....dar tot așa cam ca ale tale îmi sunt simptomele...și nici eu nu mai știu ce să încerc și ce să fac.
Am mers și la o grămadă de doctori și fiecare îmi zicea ceva diferit , trebuie să îți facem colonoscopie , trebuie să repeți endoscopia...mă gândesc oare doar eu , sau doctorilor chiar le place să ne chinuie?...plus că mai bagă și în noi o mulțime de medicamente de sinteză , care ne dau tot organismul peste cap....și să mai merfi la ei? :))

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
valy-kpt (acum 10 ani)

si eu am avut aceasi problema dar din pacate nu o poti rezolva cu doctori din tara asta sunt de rahat... regim manannca si se regenereaza tot tranzitu intestinal....paine prajita piept de pui,orez gol...etc...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dumi (acum 10 ani)

laa tinei proglema cu intestin iritabil incearca cu ibutim 300

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dana (acum 9 ani)

Daca problema nu s-a imbunatatit, iti recomand o varianta muuuuult mai buna a Enterolului: Enterogermina. Este un produs italian, pe care eu mi- l procur periodic, nu-mi lipseste niciodata. Nu este nici scump. Pentru 30 de fiole dau 1 milion, in care e inclus si transportul. Fiolele sunt buvabile, nu au niciun gust, nici miros, nici culoare. Eu iau una pe zi atunci cand am probleme cu diareea , prin distrugerea florei. Nu le-am folosit de capul meu, ci mi-au fost recomandate de medicul meu curant. Sunt mult mai eficace decat Enterolul romanesc, contin 2 miliarde de germeni, am inteles ca mult mai mult decat varianta romaneasca. Nu uita si de regimul alimentar. Bafta!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
victor (acum 8 ani)

buna ziua,

daca se poate imi spuneti de unde va procurati Enterogermina? as dori sa incerc si eu.

Multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
costinuta (acum 9 ani)

Buna!Dupa descriere pare a fi vorba despre o bacterie la stomac care netrata poate duce la ulcer.Am trecut prin asta.Parerea mea este sa mergi sa ti faci analiza materiilor fecale si stomac(sange).Incerca sa mergi la clinici diferite.Multa sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
costinuta (acum 9 ani)

Daca intre timp ai consultat un medic si ai ajuns la un rezulat,nu ezita sa ne scrii.Am uitat sa precizez,regimul trebuie tinut cu strictete!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mihaela p. (acum 9 ani)

Buna,am citit comentariul tau si ma intreb ce putem face in situatia asta.Eu iti spun ca totul a inceput acum 4 ani si ceva si de atunci viata mea s-a schimbat total.A pornit totul dupa operatie la picioare ,presupun ca de vina au fost antibioticele luate si faptul ca nu am mancat atunci bine....pana atunci mancam orice si foarte rar aveam diaree.Am incercat orice ,am facut analize si inca fac si totul iese ok....nu sunt bolnava de nimic doar ca mi-a fost afectat ficatul in timpul asta si am facut mal la fiere....citind si despre faptul ca o bila lenesa la unele persoane da diaree.Ce m-a ajutat pe mine la inceput a fost debridat insa tot aveam un scaun diareic dimineata....apoi pe parcursul timpului am inceput sa beau zilnic ceai de menta dimineata dupa micul dejun.Am facut de asemenea tot citind de pe internet o cura cu argila (se pune un bulgare de marimea unei nuci intr-un pahar cu apa plata cu o seara inainte apoi dimineata se amesteca si se consuma pe stomacul gol apa aceea maloasa cu 30 min inainte de masa).A ajutat ceva asta dar presupun ca la mine se reface mai greu .....tu poti incerca cura cu argila timp de 2 saptamani si o poti prelungi daca te simti bine.Argila costa cam 30 lei parca si o gasesti la plafar.Pe urma ce am descoperit tot singura au fost capsulele de sunatoare care culmea e ca m-au constipat ceea ce nu mai patisem de mult numai ca nu se poate consuma excesiv sunatoarea ci se fac cure cu pauze de 2 saptamani.Eu consum dimineata ceai de menta amestecat cu sunatoare si iti pot spune ca durerile alea urate s-au diminuat foarte mult de cand fac asta ,apoi mananc micul dejun si iau capsule de sunatoare!De asemenea ce ajuta foarte mult diareea este Diarex de la firma himalaya.Il gasesti la farmacie si costa 22-24 lei pe cutie (30cps) pe căre le iei 2 dimineata dupa ce mananci si 2 seara fara a depasi 4 pe zi.Sper sa te ajute ceva de aici si sa iti revii pt ca stiu prin ce treci.Sa iti dea Dumnezeu sanatate si in cazul in care ai nevoie de informatii ma gasesti la adresa de email [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Gina (acum 8 ani)

Eu cred ca ar fi indicat sa faci o colonoscopie sa nu ai ceva la colon . Astea sunt simptome de colon iritabil , nu are nici o legatura cu stomacul si flora intestinala . Prin analizele pe care le-ai facut nu pot vedea daca ai ceva la colon .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ela (acum 8 ani)

Am cateva variante: bicarbonatul din pancreas alcalinizeaza sistemul digestiv cantitate mica aciditate mare. Uneori pietricele mici din vezica biliara astupa un duct. Paraziti intestinali, antigene din sange analiza.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.