Clickmed
programare rapida la medic

Incotro? raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de doar _eu cu 12 ani in urma

Buna ziua! Nici nu stiu exact cu ce sa incep! Am 21 de ani si de 4 ani sunt intr-o relatie cu cineva cu un an mai mare. Nu ne intelegem deloc. Simt ca ma iubeste, dar nu este in stare sa se poarte frumos cu mine, mereu ma vad nevoita sa plec de la el. Pur si simplu ies pe usa si ma duc la mine acasa. Suntem studenti(eu sunt in ultimul an, el a terminat anul asta) si 3 ani de zile am avut relatia asta la distanta, ne vedeam doar in weekenduri, doar ca el e mereu nervos, tipa la mine si la mama lui, nu se poate controla. Ne injura, ne face in fel si chip. Eu m-am saturat de el, dar il iubesc. Eu stiu in acelasi timp ca ma iubeste ptr ca o femeie simte asta, insa e ceva mai presus de el, nu se poate controla. I-am propus sa mearga la psiholog, dar zice ca el nu are nevoie si ca eu sunt o nebuna care nu stie sa comunice cu el. Tipa la mine pe strada, face in fel si chip, se uita toata lumea la noi.
Nici pe plan sexual nu ne intelegem f bine. El este singurul barbat din viata mea, dar el reactioneaza urat atunci cand nu am chef sa fac dragoste. Imi zice ca nu e normal, ca o sa ma lase ptr alta. Eu nu suport sa fac sex oral, el adora asta si imi face de palcere. Insa ca sa-i fac si eu lui trebuie sa "traga" de mine. Il iubesc f mult, insa cand am eu7 chef el nu are si tot asa. Nu ne potrivim. Mai ar fi o problema, in urma cu aproape un an am cunoscut un tip, adica am vb la tel cu el. Era un tip mai mare cu 10 ani decat mine, frumos, bogat, insa nu am vrut sa ma intalnesc cu el ptr ca m-am gandit eu ca nu m-as ridica la inaltimea lui. In plus, eu nu ma consider o tipa frumoasa, desi lumea zice ca sunt draguta. In fine, ideea e ca nu mai discut cu acel tip(noi de fapt vorbeam mai mult prin mesaje), dar ma gandesc la el. Chiar si atunci cand fac dragoste cu iubitul meu. Eu imi iubesc prietenul! Nu stiu de ce imi zboara gandul la tipul ala.
E ceva normal? In plus, problema mea este aceasta, nu ma inteleg cu prietenul meu, e isteric, nebun as zice. Nu se controleaza. Are gesturi de om cu probleme, nu e in stare sa discute, injura, face ca toate alea. Este nemultumit de slujba lui, de tot. Cu ceilalti se poarta frumos, dar cu mine si cu mama lui f urat.
Acum el si-a luat concediu, dar sta singur in casa caci eu m-am vazut nevoita sa plec acum 3 zile,seara tarziu.
M-am gandit sa ma despart de el ca nu se mai poate, nu ma respecta si nu ma apreciaza. Si totusi il iubesc. Ce sa fac?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Incotro?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Psiholog Liliana Puchea MPsiholog Liliana Puchea este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Poate tocmai pentru a-ti gasi raspunsul la intrebare- "incotro ?" dar si pentru a vedea unde te situezi in relatia ta si ce anume face ca desi intr-o relatie sa nu poti fi acolo gindindu-te la cineva pe care nu l-ai intilnit decit in dialogul mesajelor.Sau sa gasesti ce anume poti face in ceea ce te priveste relatia cu partenerul tau , poate ar trebui sa incerci propria ta terapie
Ar fi de ajutor si ti-ar ajuta sa gasesti raspunsul pe care il cauti dar si sa fi mai sigura pe tine , sa sti ce anume cauti si ce anume vrei de la o relatie

Liliana Puchea
Psihoterapie
Consiliere psihologica
Telefon 0722207760
Adresa cabinet Bucuresti, Bdul Natiunile Unite, nr.8, bl.104, sc.5, et.4, ap, 96
psihoterapiecabinet.com.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologie si psihoterapie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
eu (acum 12 ani)

sunt acolo, in relatia mea. Mi-a mai fugit gandul la individul ala si m-am simtit vinovata de acest lucru ptr ca imi iubesc prietenul. Insa eu nu stiu ce sa fac cu el, cu atitudinea lui. In opinia mea, un barbat care nu-si respecta mama nu-si va respecta niciodata sotia. Eu ma duc la psihoterapie, dar asta nu va schimba cu nimic atitudinea lui.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
(acum 12 ani)

Parerea mea este ca din moment ce el nu se schimba si continua cu injurii nu poti considera ca inca te iubeste, o persoana care iubeste nu poate face asemenea rau celeleilalte. Gandeste-te la viata ta acum si ia o decizie, daca te vei casatori cu el,ce se va intampla,vei continua sa pleci de acasa si sa revii de n ori? Sau incearca sa discuti cu el,poate are o intrebare in minte si nu iti spune,poate isis doreste ceva de la tine care sa-l multumeasca si sa puteti continua spre binele amandurora.
Si eu am o relatie de doi ani cu cineva cu opt ani mai mare si ne intelegem bine,mai exista bineinteles diferente de opinie,poate din cauza varstei mele sa zicem,.am 21 de ani. Pe plan sexual cam aceleasi probleme, dar din cauza mea, de naura emotionala,dar si din cauze fizice,pe care inca nu le-am tratat,nu stiu dereglari hormonale sau altceva. Dar cu toate acestea nu ne suparam,ne intelegem si incercam pe cat putem sa ne bucuram sa ne simtim reciproc bine,chiar daca frustrari exista.
Cat despre ganditul la altcineva e din cauza varstei, poate simti ca nu ti-ai trait adolescenta suficient si mai ales din cauza relatiei cu partenerul!

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o mama (acum 12 ani)

Un barbat care vorbeste urat cu mama lui, va vorbi mult mai urat cu sotia lui, nu o va respecta si nici iubi. Fugi fata draga cat vezi cu ochii, nu te incurca cu un asa nenorocit decat daca iti place sa suferi, sa fii insultata, injurata si, mai tarziu, batuta. Un astfel de om nu-si va iubi nici copiii, nu este in stare sa iubeasca si sa se poarte normal. In acelasi timp, ac***a in vedere faptul ca se poarta normal cu altii, arata o personalitate dubla, adica o oarecare problema psihica, o dedublare.
Esti tanara, esti studenta, ai tot viitorul in fata. Nu te desconsidera singura, nu te injosi ca nu ai fi frumoasa. Tu poarta-te ca si cum ai fi cea mai frumoasa. Daca tu nu ai o parere buna despre tine, ceilalti nu ti-o vor schimba. Uita-te in jurul tau si vei vedea fete urate dar care se poarta de parca ar fi cele mai frumoase din lume. Vezi langa ele barbati frumosi si te intrebi cum de nu le vad ca sunt urate de fapt. Atitudinea unei femei, increderea pe care o au in ele, sunt foarte importante. Mai importante decat frumusetea.
Cat despre prieten, lasa-l in plata Domnului. Nu vei reusi niciodata sa-l schimbi si daca nu-si respecta mama, nu va respecta nici o alta femeie. Nu ar trebui sa te lasi convinsa sa faci ceea ce nu iti place, ma refer la sex oral.
In ceea ce-l priveste pe celalalt barbat, trebuie sa-l cunosti mai bine. Nici nu te gandi ca nu te ridici la nivelul lui, te ridica el daca te iubeste. Nu te injosi, lasa-i pe altii sa te aprecieze. Prietenia cu actualul te trage in jos, te devalorizeaza, te face sa nu ai incredere in tine. Capul sus, lasa-l si vezi-ti de viata ta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionut (acum 12 ani)

Buna!
Incearca sa te detasezi putin si sa privesti relatia ta din postura de spectatoare(ca la o piesa de teatru, sper ca te-a scos macar la o piesa ). Asa o sa vezi lucrurile mai aproape de realitate. Poti sa continui aceasta relatie de “dragoste” dar lucrurile vor involua catre mai rau. De ce spun asta? Din rautate? Nu, absolut deloc! Ca sa creezi ceva bun si frumos trebuie implicare! Fiind o relatie intre doi oameni, trebuie implicare din ambele parti!
Acum sa o luam treptat. Spui ca simti ca te iubeste. Sentimentele sunt foarte bune si placute dar ce te faci cu comportamentul de cocalar(din descrierea ta asa imi pare) pe care il are? Acum ai varianta sa pleci la tine acasa dar ce o sa te faci cand o sa stati impreuna si casa ta o sa fie impreuna cu el? Ce te faci daca in afara de injuraturi o sa primesti si palme sau pumni? O sa mai spui fel, ca te iubeste dar nu se poate stapani? Unde o sa mai pleci atunci? La o prietena, la o cunostinta? La un amant intelegator? Astea sunt variante dar nu sunt deloc de dorit. Trebuie sa iei o decizie cat mai corecta fata de tine, pentru ca ai o singura viata de trait si esti tanara! Ce rost are sa traiesti cu un om care se comporta urat cu tine? Da-mi un singur motiv! Doar cainele accepta bataia stapanului si apoi se intoarce tot la el! Dar el e animal! Tu esti un om cu suficienta ratiune si educatie si nu trebuie sub nici o forma sa ai o relatie de aceasta maniera. Nu mai incerca sa salvezi aceasta relatie, care trebuia sa se sfarseasca de la primele lui injuraturi la adresa ta! Nu mai incerca pentru ca o sa se termine prost pt tine. Poate crezi ca poti sa il schimbi! Te inseli! Daca nu decide el sa se schimbe nu ai ce sa ii faci! Cu forta nu poti sa il schimbi! Oamenii se schimba mereu, dar majoritatea in mai rau. De ce? Pentru ca un om sa se decida sa faca ceva in privinta personalitatii lui, trebuie sa isi vada defectele cat mai corect! Sa decida apoi ce pasi sa urmeze pentru inlaturarea lor! Intelegi ce vreau sa spun? Degeaba ii spui tu asta daca el nu vede! O sa considere ca tu ai ceva cu el, ca tu esti aia nebuna si rea si care nu stie sa comunice si sa il inteleaga! Cand tu de fapt cauti o rezolvare la problemele voastre! Nu uita, el se poarta asa pt ca tu ii permiti asta!
Cel mai normal este sa inchei aceasta relatie! Sentimentele sunt si mai frumoase cand sunt dublate de ratiune.
Stiu ca iti e greu pt ca obisnuintele(4ani) se schimba cu timpul. Dar esti tanara, draguta si ai toata viata inainte sa iti gasesti si perechea. Poate sunt cinic dar personal imi place sa ma gandesc la relatia sentimentala aproape ca la una de afaceri. Suntem doi parteneri si fiecare vrem ceva unul de la celalalt. Mereu sunt permise negocieri de ambele parti. Dragostea e frumoasa dar nu fara demnitate! Sper sa iei o decizie cat mai inteleapta!
Numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
eu (acum 12 ani)

Va multumesc ptr. mesajele voastre. Intradevar, aveti mare dreptate si tocmai de aceea m-am hotarat sa ma despart de el. I-am propus sa mergem la psihoterapie, dar vad ca nu isi doreste, nu realizeaza problemele. Imi este tare greu ptr. ca am fost crescuta cu principii de viata solide. Imi vine f greu sa accept ideea ca alt barbat ar putea face parte din viata mea tocmai ptr. ca am o fire statornica, insa am realizat ca alaturi de el nu se mai poate si ca nu am de ce sa suport un asemenea comportament.
Va multumesc inca o data ptr. toate comentariile!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.