Clickmed
programare rapida la medic

LOp***aD, unguent raspuns medic

Parazitoze Suprainfectie bacteriana intestin subtire
Intrebare postata de petru07 cu 12 ani in urma

Cit costa un unguent si daca est bun pentru psoriazis

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "LOCOID, unguent"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

google (acum 12 ani)

Pretul variaza de la o farmacie la alta. Este 13-15 lei.

Lop***ad, unguent
Prospect

Compozitie
Lop***ad unguent 0,1%; Lop***ad crema 0,1%; Lop***ad Lipocrema 0,1%; Lop***ad Crelo 0,1%; Lop***ad lotiune 0,1%. Lop***ad unguent, crema, Lipocrema si Crelo contin 1 mg/g 17-butirat de hidrocortizon. Lop***ad lotiune contine 1 mg/ml 17-butirat de hidrocortizon. Baza unguentului este hidrofoba (materie grasa). Lop***ad crema, Locoid Lipocrema si Lop***ad Crelo au ca baza emulsii tampon de ulei in apa. Lop***ad Lipocrema contine 70% ulei in 30% apa, Lop***ad unguent contine 30% apa in 70% ulei, in timp ce Lop***ad crema contine 30% ulei in 70% apa, iar Lop***ad Crelo este o emulsie de 15% ulei in 85% apa. Lop***ad lotiune are ca baza amestecul izopropanol-apa. Lista excipientilor: Lop***ad unguent 0,1%: parafina lichida, polietilena. Lop***ad Lipocrema 0,1%: alcool ceteostearic, cetomacrogol 1000, parafina lichida, parafina alba, metil parahidrobenzoat, acid citric, citrat de sodiu, apa purificata. Lop***ad crema 0,1%: alcool ceteostearic, cetomacrogol 1000, parafina lichida, parafina alba, propil parahidrobenzoat, butil parahidrobenzoat, acid citric, citrat de sodiu, apa purificata. Lop***ad lotiune 0,1%: alcool izopropilic, glicerol, polivinilpirolidona, acid citric, citrat de sodiu si apa purificata.

Actiune terapeutica
Lop***ad este un corticosteroid topic, nehalogenat cu proprietati antiinflamatoare, antialergice, antipruriginoase. Potenta steroidiana este crescuta ca rezultat al esterificarii lantului de butirat la C17. In acest mod creste absorbtia prin piele si se accelereaza metabolizarea. La fel de important este si faptul ca siguranta sistemica si locala a Lop***ad este comparabila cu cea a hidrocortizonului natural.

Indicatii terapeutice
tratamentul topic al dermatozelor superficiale ce raspund la corticosteroizi si nu sunt cauzate de microorganisme, de exemplu: eczeme, dermatite si psoriazis. Ac***a un raport eficienta/siguranta optim, Lop***ad poate fi utilizat chiar si in tratamentul leziunilor tegumentare din zone de piele cu grad inalt de penetrabilitate si, de asemenea, la copii. tratamentul de intretinere a dermatozelor ce s-au remis sub terapia initiala cu un corticosteroid mai puternic.

Contraindicatii
Lop***ad este contraindicat in cazul unor infectii bacteriene (impetigo, lues, TBC, piodermite), virale (herpes simplex, varicela, Herpes zoster, veruci vulgare, veruci plane, condiloame, mollusca contagiosa) sau fungice (Candida sau dermatofiti). Nu este recomandat in leziuni cutanate ulcerate, rani, ihtioza, rozaceea faciala, acneea vulgaris, dermatita periorala, fragilitate capilara tegumentara, atrofie tegumentara, pruritul perianal si genital, de asemenea, in caz de hipersensibilitate la unii dintre compusii sai.

Precautii
Trebuie evitat tratamentul continuu de lunga durata si contactul cu ochii. Administrarea de Lop***ad in timpul sarcinii si lactatiei se va face cu precautie.
Efecte secundare: O usoara iritatie poate surveni. Daca apar semne de hipersensibilitate, tratamentul trebuie intrerupt. In cazul utilizarii sub pansament ocluziv, se pot dezvolta suprainfectii bacteriene secundare tratamentului.
Supradozare: Nu exista date referitoare la supradozare cu Lop***ad. In caz de supradozare cronica, pot aparea simptome de hipercorticism.
Termen de valabilitate: Lop***ad unguent 0,1%: 5 ani. Lop***ad crema 0,1%: 4 ani. Lop***ad Lipocrema 0,1%: 3 ani. Lop***ad Crelo 0,1%: 2 ani. Lop***ad lotiune 0,1%: 4 ani.
Conditii speciale de depozitare: Lop***ad unguent, Lop***ad lipocrema, Locoid crema si Lop***ad Crelo se pot depozita la temperatura camerei (15-25°C). Lop***ad lotiune se va tine la rece (8-15° C), de preferinta in frigider.

Mod de administrare
Lop***ad unguent: in leziuni tegumentare uscate cu descuamare; Lop***ad Lipocrema, crema: in leziuni tegumentare uscate si mixte (uscate si umede ); Lop***ad crema: in leziuni tegumentare umede; Lop***ad Crelo (emulsie topica): in leziuni tegumentare intinse si in leziuni ale scalpului sau pielii paroase; Lop***ad lotiune: in leziuni tegumenare ale scalpului si pielii paroase. Toate formele de Lop***ad prezinta proprietati cosmetice care asigura o complianta optima din partea pacientului. La adulti si copii se aplica de 1-3 ori pe zi un strat subtire de Lop***ad pe leziune. Uneori este recomandabila aplicarea unui pansament ocluziv.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ioana671 (acum 12 ani)

buna..pentru psoriazis iti recomand din toata inima exoderin..stiu ,pentru ca am suferit de psoriazis timp de un an.costa 10 lei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ioana671
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ioana671
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

După cum a spus şi utilizatorul de mai sus Lop***adul, unguent se poate folosi în psoriazis

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Parazitoze.

Inscrie-te aici!
deniscamelia (acum 12 ani)

pentru psoriasis este bun DERMOVAT CREMA( CU CULOAREA VERDE ) SUNT 2 UNA CU CULOARE MARO UNA CU VERE . INTREBI LA FARMACIE SI STIE CE SA -TI DE-A PUP.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
deniscamelia (acum 12 ani)

DERMOVAT PT PSORIASIS CE-A CU CULOARE VERDE PE TUB PUP.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.