Clickmed
programare rapida la medic

Hernie iatala raspuns medic

Hernie de disc
Intrebare postata de cristina-valmontone cu 12 ani in urma

Buna ziua!eu si prietenul meu suntem in italia de mai multi ani.de curand a fost diagnosticat cu ''''hernie iatale''''.nu am dictionar la dispozitie,nu stiu cum se numeste in limba noastra.de cativa ani simte un nod in capul pieptului,dar pana de curand nu l-a deranjat prea tare.as dori sa stiu ce este,daca este grav,ce tratament ar trebui sa urmeze,ce regim alimentar ar trebui sa urmeze si daca aceasta boala ar putea recidiva,v-as fi foarte recunascatoare daca m-ati putea ajuta sa-mi spuneti si unde pot cauta niste retete de regim pt el.va multumesc mult si anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hernie iatala"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Iuli (acum 12 ani)

Hernie hiatala. Cautati pe internet si discutati cu medicul. Nu va spune nici un medic pe internet ce tratament sa urmati.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

În limba română această afecţiune se numeşte hernie hiatală (cum bine a spus şi utilizatorul Iuli). În linii mari există trei tipuri de hernie hiatală:
1.hernia prin alunecare (cea mai frecvent întâlnită, în general nu este gravă şi nu necesită tratament)
2.hernia paraesofagiană
3.mixtă.
Hernia paraesofagiană şi cea mixtă pot dezvolta complicaţii, fiind astfel mai grave.
În cazul herniei prin alunecare simptomele uşoare sau ocazionale se pot trata doar printr-o modificare a stilului de viaţă. Simptomele severe pot fi tratate cu succes de obicei prin tratament medicamentos. In unele cazuri, mai puţin obişnuite, hernia hiatala prin alunecare se tratează chirurgical
In cazul herniei paraesofagiene sau mixte, este recomandată în mod normal interventia chirurgicala, pentru evitarea apariţiei complicaţiilor de aceea este recomandat consultul unui medic.
Ca regim de urmat, în primul rând este necesară renunţarea la fumat şi evitarea consumului de cafea şi alcool, iar în al doilea rând mesele trebuie să fie dese dar scăzute cantitativ.
Pentru administrarea unui tratament medicamentos trebuie obligatoriu consultat un medic gastroenterolog

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.