Clickmed
programare rapida la medic

Am si eu schizofrenie?

Schizofrenie
Intrebare postata de irinauka cu 12 ani in urma

Mama mea are aceasta boala de foarte mult timp,merge periodic la doctor,ia pastlele prescrise aproape in fiecare searea dar foarte multe schimbari nu vad.la fel si mama ei,bunica mea,care mai vine rareori pe la noi si abereaza,nu accepta pe nimeni din afara familiei in casa,amandoua au anumite idei nerationale,anumite halucinatii,mama ar sta toata ziua la telefon cu surorile ei sa abereze si sa-si faca griji de noi ficele ei,chiar daca plecam de 5 minute di n casa ea se depima si se intreaba daca nu ni sa intamplat ceva.eu am 21 de ani iar sora mea 18.tatal nostru este decedat intun accident de munca acum 4 ani.dar si el s-a chinuit foarte mult cu crizele mamei mele.eu imi fac grji deoarece rareori mi s-a spus si am observat anumite schimbari in comportamentul si gandirea mea.ce ar trebui sa fac?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am si eu schizofrenie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Iuli (acum 12 ani)

Daca ati fi bolnava, nu v-ati da seama. Mama ia tratamentul APROAPE in fiecare seara? trebuie sa il ia regulat! Cat despre dvs, puteti merge la un control psihiatric, dar nu cred ca sunt probleme. Faptul ca au mama si bunica nu inseamna obligatoriu ca faceti si dvs, chiar daca aveti o anumita mostenire genetica. Poate ar fi mai indicat sa mergeti la un psiholog care sa va dea solutii despre cum sa faceti amandoua surorile fata comportamentului mamei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Ionescu (acum 12 ani)

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
psiholog Lacramioara Cojocaru (acum 12 ani)

Spui ca "ti s-a spus" si ca ai observat schimbari in gandirea si comportamentul tau. Ai observat aceste schimbari pentru ca ti-au fost spuse, sau le-ai observat singura? Sunt schimbari care te deranjeaza si daca da, in ce fel?
Experienta trairii intr-o familie cu un bolnav de schizofrenie, este dificila pentru oricine, asa ca este greu sa nu te schimbi in comportament si gandire... oricine o face, ideea este sa analizam felul schimbarii (daca este bune sau nu, in ce fel ne afecteaza viata) si intensitatea ei (gradul de suportabilitate). O vizita la un psihoterapeut nu strica niciodata. El te poate invata cum sa gestionezi situatia cu un bolnav psihic, situatie cu care atat tu cat si sora ta trebuie sa faceti fata.
Cat despre posibilitatea de a fi bolnava de schizofrenie subscriu parerii lui Iuli, care tia raspuns mai sus. Mai mult decat atat, daca te ajuta, sa stii ca exista studii care releva faptul ca, copiii parintilor cu schizofrenie, nu sunt neaparat persoane care vor dezvolta schizofrenie, ci mai debraba sunt persoane extrem de creative.
Iti urez sa ai putere!
psiholog Lacramioara Cojocaru

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.