Clickmed
programare rapida la medic

Ce stiti despre neuroretinita

Investigatii Uveita infectioasa Limfadenopatie Leziunile osteolitice ale mielomului multiplu
Intrebare postata de bebelusa cu 12 ani in urma

SUNE DIAGNOSTICATA CU UVENEURORETINITA DE ANUL TRECUT DAR NU SE STIE CAUZA AM FACUT MULTE INVESTIGATI,IN URMA CARORA NU SE STIE INCA CAUZA CARE A PREODUC ACEASTA BOALA,TRATAMENT INCA NU MAI IAU PTR FAPTUL CA NU STIU CE SA-MI DEA.SUNT DISPERATA POT SA-MI PIERD VEDEREA .DACA MA PUTE-TI AJUTA CU CEVA VA SUNT RECUNOSCATOARE

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce stiti despre neuroretinita"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

google (acum 12 ani)

Descriere

Toxocaroza este o infectie produsa de un parazit din genul Toxocara, familia Ascarididae (de obicei Toxocara canis si mai rar Toxocara cati), contractata prin ingestia de sol contaminat cu oua embrionate, provenite din fecalele animalului gazda. Embriogeneza se produce pe sol (sunt geohelminti) intr-un interval de 2-5 saptamani de la eliminarea oualelor de catre animale. Astfel, infectiile la om nu se produc prin contactul cu fecale proaspete.
Toxocara canis are drept gazda definitiva cainele. Cainele se infecteaza pe mai multe cai: prin ingestia oualor embrionate, pe cale transplacentara sau prin alaptare de la femelele infectate. Rezultatul imediat il reprezinta contaminarea masiva a solului cu oua si deci cresterea riscului de infectie. Contaminarea mediului cu oua de Toxocara si igiena defectuoasa a alimentatiei asigura raspandirea infectiei. In cazul copiilor, o sursa importanta de infectie o reprezinta locurile de joaca in care au acces animale.
In asemenea situatii omul reprezinta o gazda intermediara accidentala si improprie. In intestin larvele eclozeaza, patrund in perete si migreaza pe cale circulatorie, incepandu-si ciclul perienteric. In timpul migrarii prin ficat, plamani, rinichi, musculatura, SNC, ochi, reactia organismului impiedica evolutia larvelor, care ajung in asa numitul „impas parazitar”, sunt inactivate, iar ulterior dezintegrate si resorbite. Din acest motiv, subiectii infectati nu pot transmite infectia altor persoane.
Manifestarile clinice si patologice ce insotesc reactia locala si generala a organismului, in prezenta larvelor apartinand altor specii de ascarizi decat cei care paraziteaza in mod obisnuit omul, sunt incadrate in asa numitul Sindrom de Larva Migrans Viscerala (SLMV). Manifestarile clinice depind de incarcatura parazitara si de varsta gazdei. Multe infectii sunt asimptomatice, singurul indiciu fiind prezenta in hemoleucograma a unei eozinofilii. Simptomele apar mai ales in conditiile in care larvele sunt omorate. Moartea larvelor determina reactii de hipersensibilitate de tip imediat si intarziat cu formare de granuloame la care participa eozinofilele. In aceste cazuri, eozinofilia periferica poate atinge 70-80%. De asemenea se poate inregistra o crestere de IgE.

Cele mai frecvente forme clinice sunt:
- manifestarile alergice;
- manifestarile pulmonare: tuse, dispnee, subfebrilitate, imagini radiologice cu aspect congestiv, infiltrativ si migrator;
- manifestarile hepatice: dureri in loja hepatica, hepatomegalie, anorexie, greata, febra;
- manifestarile oculare (cele mai grave): uveita, neuroretinita, nevrita optica, leziuni retiniene granulomatoase, dezlipire de retina.

Nu exista o metoda definitiva de a diagnostica infectiile cu Toxocara iar sensibilitatea si specificitatea reala a testelor serologice nu poate fi determinata cu acuratete. Diagnosticul este si mai mult complicat de variabilitatea raspunsului imunologic umoral, care depinde de incarcatura parazitara si localizarea infectiei. Totusi, numeroase studii au aratat ca testele imunoenzimatice care folosesc un antigen excretor purificat din stadiul larvar au o sensibilitate si specificitate mult imbunatatite, comparativ cu alte teste care utilizeaza antigene brute.


Recomandari
Recomandari pentru determinarea anticorpilor IgG anti Toxocara canis:

- diagnosticul serologic al infectiilor cu Toxocara canis.


Pregatire pacient
Testul nu necesita o pregatire prealabila.

Metoda
Se foloseste metoda ELISA; testul foloseste un antigen excretor-secretor provenit din larva de Toxocara.

Pentru cadre medicale

Specimen recoltat - sange venos.

Recipient de recoltare - vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator.

Prelucrare necesara dupa recoltare - se separa serul prin centrifugare.

Volum proba - minim 0.5 mL ser.

Cauze de respingere a probei - specimen hemolizat, lipemic sau contaminat bacterian.

Stabilitate proba - daca testul nu se efectueaza imediat, serul separat se va congela (stabilitate indelungata la –20º C sau -70º C). Centrifugati specimenele decongelate si utilizati supernatantul. Evitati congelarea/decongelarea repetata.


Limite si interferente
Rezultatele testului trebuie corelate intotdeauna cu diagnosticul clinic si alte teste de laborator. Un rezultat negativ nu exclude o toxocaroza; datorita nivelului scazut de anticorpi in stadiile precoce ale infectiei testul poate indica rezultate negative sau echivoce. Daca exista o suspiciune clinica, testul trebuie repetat dupa 2-4 saptamani. Un rezultat pozitiv nu exclude influenta altor patogeni.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
google (acum 12 ani)

Bartonella henselae este un bacil gram negativ mic, mobil, aerob, ce se transmite la om prin inoculare (zgarietura sau muscatura pisicilor) sau in urma contactului cu saliva sau secretiile animalului, la nivelul unor leziuni cutanate preexistente.

Boala ghearelor de pisica (boala zgarieturilor de pisica) se caracterizeaza printr-o leziune cutanata primara, limfadenopatie locala, febra si evolutie autolimitanta.

In 5-25% din cazuri boala ghearelor de pisica se manifesta prin forma atipice: sindromul oculoglandular Parinaud, caracterizat prin conjunctivita granulomatoasa si limfadenopatie preauriculara; neuroretinita – pierderea vederii unilateral, fara durere, cu scotoame centrale si refacere dupa 1-3 luni; encefalopatie acuta – cefalee cu progresie rapida spre letargie si coma. Evolutia este, in general, autolimitanta, fara sechele neurologice;endocardita; hepatita granulomatoasa; granulomul splenic; leziuni osteolitice;eruptii cutanate, eritem nodos si vasculita.
La pacientii imunocompromisi sever, infectia cu Bartonella henselae se manifesta cu febra persistenta sau recidivanta cu bacteriemie, angiomatoza bacilara sau pieloza bacilara.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anonim (acum 7 ani)

Buna si eu am neurotinita ,am facut 7 ani tratament ,am purtat ochelari desi nu era indicat,nu exista tratament,dar se poate prin interventie chirurgicala.neuroretinita (cheag fe sange pe fundul de ochii)eu nu vadeam nimika cu os care este ochiul in cauza,insa am inceput sa fac un tratament pt par cu ulei de ricin si vitamina care este benefica pt vedere.am inceput sa vad mai bine nu stiu daca e un miracol sau daca acest tratament pentru par a fost atat de bun in cat mi-a redat vederea si vad mai bine.eu am facut neuroretinita din cauza hemoragiilor ac***a purpura trombocitopenica ,care se manifesta prin hemoragii atat oculare,auriculare precum si pe piele am fost plina de petesiiii (vanatai)si din cauza hemoragiilor am facut neuroretinita la os cheag de sange pe fundul de ochii.aSper ca te-a ajutat

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.