Clickmed
programare rapida la medic

Vaccinare raspuns medic

Varicela si zona zoster
Intrebare postata de marianamoldo cu 12 ani in urma

Un adult de 33 ani, vaccinat in copilarie anti varicela, in urma unui contact cu copil cu varicela (eruptie) mai poate face boala?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vaccinare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Pena (acum 12 ani)

Toata lumea este vaccinata, chiar si copiii care fac varicela. Vaccinul te protejeaza de forme grave de varicela, nu-ti da imunitate. Daca nu ai facut boala si ai venit in contact cu o persoana bolnava, ai toate sansele sa o faci. Dupa 10-14 zile cat dureaza incubatia. dUPA CE FACI VARICELA, POTI VENI IN CONTACT CU PERSOANE BOLNAVE SI NU MAI FACI, AI IMUNITATE PE VIATA.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Într-adevăr imunitatea definitivă (pentru toată viaţa) se obţine doar după trecerea naturală prin boală (cum foarte corect a spus utilizatorul Pena). Imunitatea obţinută prin vaccinare (numită imunitate dobândită), oferă o protecţie de durată mai scurtă decât cea dobândită pe cale naturală, prin infectarea cu germenul propriu-zis, de aceea după o anumită perioadă de timp (depinzând de perioada de timp în care vaccinul oferă protecţie) o persoană poate face boala (în acest caz varicelă)intrând în contact cu o altă persoană infectată. Perioada de timp pentru care se obţine imunitatea este, de regulă, mai scurtă după vaccinare decât după trecerea naturală prin boală, pentru că materialul cu care se realizează vaccinarea constă în microorganisme inactivate (omorâte), atenuate sau în fragmente din microorganismul care provoacă o anumită boală. Astfel, sistemul imunitar este forţat să elaboreze factori de aparare, dar stimulul nu poate fi la fel de puternic ca în cazul în care în organism pătrunde microorganismul care determină boala. De aceea, schemele de vaccinare cuprind şi rapeluri la anumite perioade de timp, pentru întărirea imunităţii obţinute prin vaccinare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Varicela si zona zoster.

Inscrie-te aici!
v.a.j. (acum 12 ani)

am 44 ani.... chiar si la aceasta varsta poti lua varicela... chiar daca ai fost vaccinat...
eu am luat-o de la copilul meu......da, la aceasta varsta
daca el a reusit sa treaca foarte usor peste boala, la mine a fost un chin....trecand peste faptul ca nu ma puteam suporta(eu am facut dus in fiecare zi) am avut stari de ameteala, febra mare, nu puteam suporta lumina puternica si zgomotul
nu puteam crede ca pe un adult ca mine o boala de copii il poate dobara asa... eu am zacut,pur si simplu la pat vreo 2 zile, dintre care una dintre zile a fost groaznica
si pentru ca m-am dus la servici mai devreme decat trebuia, prin ger,m-am "captusit'''''''''''''''' si cu o viroza grozava
deci atentie!!!! nu e de joaca

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.