Clickmed
programare rapida la medic

Comunicare, terapie si relatie

Psihologia cuplului
Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 15 ani in urma

A dat nastere unei fetite dragalase acum 4 luni.De atunci totul s-a schimbat cu mine.Sotul meu,mi-a dovedit ca are foarte multa rabdare cu mine.Eu de atunci am devenit foarte nervoasa cu el si foarte geloasa.sunt constienta ca daca mai continui asa ,nu va esi bine pana la urma.Mereu i-mi spun ca gata de maine ma schimb dar de geaba.Va rog di suflet ajutatima ,nu vreau sa-mi pierd familia .Va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Comunicare, terapie si relatie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

violeta6097418 (acum 15 ani)

E posibil sa fie o forma de depresie post-partum. De aceea ar fi bine sa vb deschis cu sotul tau- referitor la faptul ca vrei, dar ti-e greu sa-ti controlezi aceste reactii. Puteti citi amandoi pe net despre depresia post-partum, iar daca te regasesti, veti intelege amandoi mai bine si poate mergeti impreuna la medic/psiholog.

Poate fi si de la faptul ca nu mai esti la fel de incantata de corpul tau dupa nastere - de aceea ai nevoie de lucruri care sa te ajute sa depasesti faza asta. Prieteni, cochetarie, umor, iesiri cat mai multe.

Si mai ales nu uita sa-ti ceri scuze pentru "iesirile" nervoase, pentru reprosurile nejustificate pe care i le adresezi in momente cu nervi. Ca sa poti controla o situatie, primul pas este sa o recunosti (ceea ce deja ai facut, aici pe forum, dar in fata sotului?); apoi sa o analizezi "la rece" impreuna cu partenerul. Puteti cauta impreuna situatii, puteti stabili o regula de genul "Cand sunt nervoasa/geloasa, in loc sa vorbesc/tip - iti scriu un bilet/o scrisoare. O recitesc dupa 1 ora si,daca mai sunt de-acord cu tot ce am scris, ti-o dau sa citesti; daca nu, o rup sau reformulez..." (Iti garantez ca pe multe le vei rupe, dar tocmai asta te va ajuta...).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de violeta6097418
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de violeta6097418
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
lucian8102604 (acum 15 ani)

draga mea cand ai o criza de nervi incearca si te gandeste la ceva placut sau mergi intro camera unde sa poti sta5minute singura incearaca ca si eu am trecut prin asa ceva dar acum mi am revenit iti doresc numai bine si gandestete ca ai o familie si trebuie sa lupti ptr ea

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de lucian8102604
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de lucian8102604
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Laura79 (acum 15 ani)

Buna , ma numesc Ioan si as putea sa spun ca ma aflu in aceeasi situatie ,doar ca sotia me ai este f greu sa comunice cu mine, mereu e f agitata si nervoasa de parca nu-si gaseste linistea e adevarat ca avem unele probleme economice dar se pare ca ea nu are rabdare pt a le depasi.avem o fetita si pt a-mi mentine fam unita incerc sa am f multa rabdare pt nu a gresi cu cevaintradevar majoritatea femeilor dupa nastere isi pierd din silueta dar i-am explicat caci pot sa inteleg si sa accept asa cum e si ca formele fizice nu-mi shimba sentimentel pt ea dar se pare ca nu ma fac inteles,ori nu stiu sa-i demonstrez?devine tacuta si se inchide in ea,shimba subiectul si nu mai am cu cine dialoga!ma gandesc ca totusi e ceva mai mult decit economic si fizic ? sunt cu inima neagra,tu ce crezi ca ar putea fi?sa presupunem ca ai fi in locul ei!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Laura79
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Laura79
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

E mica rubrica pt a detalia cum "sunt".Eu zic caci sunt normal dar totusi cei din jurul meu si mai ales sotia,cel mai"important" ma crede ca-s schimbator ca nu decid din prima...

Intrebare postata acum 15 ani in Psihologia cuplului.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.