Clickmed
programare rapida la medic

Discopatie cervicala

Hernie de disc Discopatie
Intrebare postata de Florentina6789225 cu 12 ani in urma

In urma unor simptome destul de ciudate am facut un RMN al carui rezultat este urmatorul:
Rectitudine de profil a coloanei vertebrale cervicale.
Coloana verticala lombara prezinta curburi normale.
Corpurile vertebrale cervicale si lombare prezinta numar, forma si pozitii normale. Platourile vertebrale au contur net.
Maduva spinala cervicala prezinta traiect, diametre, morfologie si semnal in limite normale.
Discul intervertebral C6-C7 proemina dorsal, amprenteaza maduva spinala, ingusteaza recesurile laterale si prezinta un fragment de 23/73mm protruzat paramedian in dreapta, compresiv pe radacina C7 dreapta.
Discurile L4 si L5 au semnal hipointens T2, inaltime pastrata si bombeaza dorsal, amprenteaza sacul dural si sunt tangente la radacinile din recesurile laterale, fara efect compresiv radicular.
Modificari inflamatorii la nivelul articulatiilor interapofizare L3-L4, L4-L5, si L5-S1.
Concluzii:
Protruzie posterolaterala dreapta la C6-C7 cu efect compresiv radicular
Protruzii postmeridiene la L4 si L5 fara efect compresiv radicular.

Daca imi poate spune cineva care este gravitatea situatiei si, daca pina la solutia chirurgicala mai este de facut ceva prin fizioterapie, kinetoterapie, acupunctura, etc.
Va multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Discopatie cervicala"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

mary (acum 12 ani)

Care sunt simtomele acelea ciudate care le ai ?Sunt grave ?Sa faci tot posibilul sa tratezi problema conservator adica toate tratamentele posibile, schimba-ti modul de viata, atata timp cat exista doar durere si ceva amorteala fara deficit neurologic trateaza-te .ordinea este urmatoarea ...Medic familie -neurolog -medic recuperare -kinetoterapeut si si neurochirurgul in ultima faza cand doamne fereste nu dau rezultate tratamentele conservatoare pe care sa le faci si sa respecti anumite reguli adica miscare nu ridici grutati ,nu stai in frig ,iei antiinflamatoare ,faci recuperare medicala si kineto,slabesti daca e cazul ,nu faci eforturi prelungite,acupunctura de doua -trin ori pe an cate 10 sedinte la un medic chinez (gasesti pe net ).operatiile nu fac foarte bine in toate cazurile uneori cam handicapeaza de aceea nu te avanta .multa sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
emilia (acum 10 ani)

buna florentina , cum ai rezolvat pana la urma cu discopatia? am si eu discopatie ervicala vertrebrala C7 , te rog raspundemi pe adresa de email [email protected].

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.