Clickmed
programare rapida la medic

Ajutati-ma cu un sfat? raspuns medic

Scleroza multipla
Intrebare postata de jose cu 12 ani in urma

Daca sotia mea are scleroza multipla poate avea copii si daca este posibil sa se tranzmita va ro sa-mi spuneti.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ajutati-ma cu un sfat?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Pena (acum 12 ani)

Am scris pe Google ''''''''scleroza multipla si sarcina'''''''' si am gasit mai multe articole. Cauta si altele. Iata unul dintre ele. Sanatate
Scleroza multipla (MS) este o boala degenerativa ce afecteaza sistemul nervos central. In general, afecteaza adultii tineri cu varste cuprinse intre 20-30 de ani. Cum poate afecta scleroza multipla o sarcina? Sunt puse in pericol vietile mamei si fatului?

Sarcina si nasterea nu au nici un efect negativ pe termen lung asupra femeilor afectate de scleroza multipla. Printre simptomele specifice MS se numara vizibilitatea redusa, uneori chiar paralizie totala. In astfel de cazuri, a avea grija de un copil poate fi foarte dificil, mai ales ca boala evolueaza intr-un mod cu totul imprevizibil si ingrijirea speciala va fi necesara in timpul sarcinii si dupa nastere.

Este ceva cu totul neobisnuit pentru mamele cu MS sa prezinte accentuarea simptomelor sistemului nervos central. In primele 3 luni apare oboseala, constipatie sau infectii urinare (destul de frecvente printre femeile cu MS). Pe masura ce se apropie data nasterii poate aparea lipsa stabilitatii. Un obstetrician ar putea prescrie laxative si urocultura pentru depistarea din timp a unei infectii, schimbarea tratamentului sclerozei multiple sau alte masuri potrivite fiecarei femei in parte.

Travaliul pentru o femeie suferinda de scleroza multipla seamana mult cu cel al celorlalte femei. Unii obstetricieni cred ca narcoticele sau tehnicile Lamaze ajuta la inlaturarea durerilor nasterii, spre deosebire de altii care folosesc anestezia epidurala sau generala. Femeile care au paralizie partiala trebuie monitorizate tot timpul deoarece exista posibilitatea sa nu se depisteze de catre mama momentul cand incepe travaliul; in unele cazuri se apeleaza si la travaliul indus.

In perioada postnatala, studiile au aratat ca jumatate dintre femei au dificultati mai mari decat cele dinainte de sarcina. Inrautatirea simptomelor este trecatoare si doar pentru primele 6 luni, dar pot fi prevenite prin odihna suficienta si evitarea infectiilor, febrei, stresului si a anemiei.

Nu este recomandata alaptarea daca mama urmeaza un tratament cu Valium. Totusi, multe dintre femei reusesc sa hraneasca un copil. Informatiile medicale actuale nu indica agravarea simptomelor datorita hranirii naturale.

In final, cel mai important aspect este cel al mostenirii genetice: sansa ca bebelusul sa prezinte in viitor scleroza multipla este intre 1 si 5%, depinzand de sexul copilului. Probabilitatea cea mai mare este atunci cand mama are scleroza multipla si a nascut o fetita.

Desi MS nu este o boala mostenita genetic, se crede ca genele au un rol important pentru unii indivizi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Riscul transmiterii bolii la copii în cazul femeilor cu scleroză multiplă (boală a sistemului nervos central) este foarte scăzut (undeva între 1% si 5% - cum bine a spus şi utilizatorul Pena, care a oferit şi detalii despre această afecţiune).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.