Clickmed
programare rapida la medic

Cum sa uit ceea ce nu pot ierta?

Psihologia cuplului
Intrebare postata de Mika76 cu 12 ani in urma

De 3 ani lucra si locuia in Romania, unde ne-am si cunoscut. Mi-a spus ca este in divort, ca sotia l-a inselat, motiv pentru care a parasit domiciliul conjugal.
Fiind cetatean austriac si stiind din auzite ca un divort poate dura chiar si 7 ani, i-am inteles temerile si am acceptat propunerea lui de a incepe o relatie inainte de pronuntarea divortului, mai ales ca ma indragostisem de el si nu voiam sa-l pierd.
Dupa un timp s-a intors acasa, pentru finalizarea divortului, iar eu am ramas in tara.
Acum, la doi ani de cand suntem impreuna, luand contact cu fosta lui sotie, am aflat ca in acea perioada de 6 luni cat am fost despartiti a incercat sa se impace cu ea, i-a cerut iertare in fata unor cunoscuti si a implorat-o sa-si retraga divortul.
M-am suparat foarte tare si i-am aratat e-mailul pe care mi l-a trimis fosta lui sotie. A motivat ca a facut asta la sugestia avocatului sau, ca respectivii martori sa confirme la proces ca nu el este cel care doreste destramarea familiei. I-am inghitit explicatiile, mai ales ca in joc au fost imobile si bunuri.
Insa indoiala m-a facut sa scormonesc si mai adanc pentru a afla adevarul… Si l-am aflat!
In casuta lui de inbox am gasit acelasi e-mail, adresat de aceasta data lui, in care fosta sotie il apostrofeaza ca a fost las, nu a avut curajul sa-mi spuna, etc … si nu are rost sa reproduc mai departe toate detaliile felului cum a decurs apropierea dintre ei, de la mangaieri erotice pana la pupat de picioare si juraminte...
Evident ca am explodat si i-am aruncat in fata negru pe alb dovada duplicitatii sale. Culmea, el sustine in continuare ca fosta sotie minte, ca a inventat totul ca sa ma faca geloasa, stiind ca eu ii citesc mailurile.
Nu sunt retardata, nici nu mi-am inchipuit vreodata ca doi oameni care locuiesc, dorm sub acelasi acoperis si impart aceeasi baie timp de 6 luni, nu au si altfel de relatii. Este in firea lucrurilor! Pentru asta i-am lasat acest ragaz de 6 luni sa se hotarasca ce vrea si sa ia o decizie. Dar ma deranjeaza groaznic de tare faptul ca nu recunoaste si ca mi-a ascuns aceste lucruri!
Cum sa pot trece peste asta daca el nu recunoaste? Vreau sa continuam relatia, vreau sa am incredere in el dar nu mai pot. Indoiala ma macina si ma face sa-l resping. Nu mai pot sa ma culc cu el, nu mai suport sa ma atinga, cand stiu ca ma minte.
Va rog, ajutati-ma! Invatati-ma cum sa trec peste faptul ca mi-a tradat increderea, ca sa n-o iau razna?
Bianca

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum sa uit ceea ce nu pot ierta?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Maia (acum 12 ani)

Buna Bianca,

In astfel de momente, este ok sa ceri sfatul cuiva, dar nu uita ca, in cele din urma, tu esti singura care poate lua decizia corecta!
Prima reactie este sa te sfatuiesc sa renunti la aceasta relatie complicata...insa nu eu nu cunosc relatia voastra, nu am de unde sa stiu cate momente frumoase ati impartasit, cum se comporta el cu tine, cat de mult va iubiti..
Noi nu cunoastem decat ceea ce ne-ai impartasit tu, iar la pirma vedere..acest om nu te merita!
Sunt de acord cu pastrarea unor relatii decente intre fosti iubiti/soti...dar o relatie de genul acesteia (au locuit impreuna 6 luni) nu are de ce sa existe, mai ales in conditiile in care el este implicat intr-o relatie cu tine!!! Este lipsa de respect in primul rand fata de tine!
Spui chiar tu: Nu sunt retardata, nici nu mi-am inchipuit vreodata ca doi oameni care locuiesc, dorm sub acelasi acoperis si impart aceeasi baie timp de 6 luni, nu au si altfel de relatii. ...ti se pare normal acest lucru??? este vorbe despre iubitul tau, cel cu care imparti si bune si rele. Ti se pare normal si accepti ca el sa aiba si altfel de relatii!
Gandeste-te daca crezi in acest barbat si in viitorul acestei relatii, si apoi ia o decizie.
Sa stik ca nu intotdeauan o relatie poate fi salvata! Exista situatii, intamplari, care fac ca o relatie sa nu mai poata deveni niciodata asa cum a fost la inceput. Faptul ca ti-ai pierdut increderea in el, este o problema destul de grava intr-o relatie de cuplu. El nu ar trebui sa permita ca fosta (actuala sau ce o fi) sotie sa te contacteze sau sa te implice in conflictul dintre ei!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Mika76 (acum 12 ani)

Buna, Maia!
Sa renunt la aceasta relatie ar fi cea mai usoara rezolvare... Dar hotarat sa lupt pentru salvarea ei, fiindca il iubesc.
Nu am avut nimic de obiectat referitor la cele 6 luni, pentru ca, oficial si legal, el si fosta sotie inca mai erau casatoriti (nici nu as fi avut dreptul s-o fac); am acceptat si ideea unei eventuale impacari. Pana la pronuntarea divortului au locuit in aceeasi casa, amandoi ac***a aceleasi drepturi de proprietate asupra imobilului.
Dupa terminarea divortului a venit in tara dupa mine, asa cum a promis. Acum, intrebarea care ma nelinisteste este, a reluat relatia cu mine pentru ca ea (fosta) l-a refuzat? Daca da, atunci sa ma astept sa alerge la picioarele ei atunci cand/daca il va chema?
In conflictul lor nu sunt implicata dar, indirect, ma afecteaza si pe mine, pentru ca nu pot ramane impasibila atunci cand il vad ca se macina, iar supararile lui se rasfrang asupra relatiei noastre.
In cealalta privinta sunt de acord cu tine! Si eu consider ca un barbat care-si iubeste partenera are datoria s-o apere fata de oricine o jigneste, indiferent ca e vorba de fosta sotie, sau de alte persoane. Iar el nu ia nici o atitudine, spunand ca ignoranta este cea mai buna arma.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Mika76
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Mika76
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Nirolf (acum 12 ani)

Sotiia lui la inselat... siiiigur.
Mika, spune-mi la ce tii tu mai mult, la relatie, sau la fericire. Si cred ca prin raspunsul pe care il dai iti raspunzi si tie ce trebuie sa faci.
Tipul are sindromul BCI (bonav cronic de infidelitate). Nu stiu, nu cred ca tu vei putea trai si ca vei putea fi fericita alaturi de cineva care sufera de boala asta.
Asculta aceste alarme: indoiala, neincredere, in cazul tau eu sunt sigur 100% ca nu sunt alarme false!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nirolf
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nirolf
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.