Clickmed
programare rapida la medic

Am o migrema foarte puternica ceas putea sa iau in tratarea acesteia????

Diverse
Intrebare postata de [email protected] cu 12 ani in urma

AM NASCUT DE 3 LUNI JUMATE SI DE DOUA LUNI AM SI PROBLEME IN CUPLU ;CERTURI CARE NU DE PUTINE ORI SE LASA CU BATAIE,STRINS DE GIT SI LOVIREA CU PUMNUL PE3STE CAP SUNT FRECVENTE . DE 2 SAPTAMINI AM O DURERE DE CAP PERSISTENTA ,AMETELI IAR SIARA SIMT CA MA AXFIXEZ NU AM AIER AM LESINAT DE DOUA ORI SI NUNT FOARTE SLABITA MA DOR FOARTE TARE ARTICULATILE VA ROG DACA SE POATE SA MA AJUTATI SA_MI DAU SEAMA CE POT AVEA VA MULTUMESC ANTICIPAT

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am o migrema foarte puternica ceas putea sa iau in tratarea acesteia????"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (29)

Carpe Diem (acum 12 ani)

Sa te prezinti cat de curand la medicul de famile, care in urma consultului iti va da bilet de trimitere la medici specialisti ( neurolog in primul rand).
Ar fi bine sa cauti un centru STOP VIOLENTA pentru consiliere. Nu este posibil sa permiti sa fii victima unui sot irational si inuman, si nu uita ca aceasta violenta se rasfrange deja asupra bebelusului ( sau a copiilor daca mai ai) si il va marca pe viata, putand sa creeze diverse probleme de ordin psihic.
Mergi la medic cat mai urgent si incearca sa pui capat acestei casnici distructive, se spune ca prima palma e mai grea, restul vin de la sine. Un astfel de barbat este un las care se simte inferior femeiii de langa el si care crede ca doar prin maltratarea acesteia va detine controlul si va fi superior ei ( din pacate unii inca reusesc asta in Romania, prin inducerea starii de frica si vesnica acuzatie "ca daca nu faceai asa, nu ne certam si doar tu esti vinovata ca ma provoci, dar sa stii ca eu te iubesc"


Pt durerea de cap , DAR NUMAI PANA AJUNGI LA MEDIC, poti sa iei un analgezic de la farmacie, o rogi pe farmacista sa-ti recomande ceva, dar te rog nu mai sta asa, ai un copil mic care are nevoie de MAMA LUI, insa de un tata violent se poate lipsi!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Carpe Diem (acum 12 ani)

Uite am gasit aici un articol interesant despre ceea ce traiesti in familie:

http://www.ipedia.ro/stop-violentei-in-familie--160/

Din punct de vedere clinic o definitie larg acceptata a violentei domestice este aceea formulata de Stark si Flitcraft:
"Violenta domestica este o amenintare sau provocare, petrecuta in prezent sau in trecut, a unei raniri fizice in cadrul relatiei dintre partenerii sociali, indiferent de statutul lor legal sau de domiciliu. Atacul fizic sau sexual poate fi insotit de intimidari sau abuzuri verbale; distrugerea bunurilor care apartin victimei; izolarea de prieteni, familie sau alte potentiale surse de sprijin; amenintari facute la adresa altor persoane semnificative pentru victima, inclusiv a copiilor; furturi; controlul asupra banilor, lucrurilor personale ale victimei, alimentelor, deplasarilor, telefonului si a altor surse de ingrijire si protectie".
Se numeste "violenta in familie" orice act vatamator, fizic sau emotional care are loc intre membrii unei familii. Abuzul in interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni si familie, amenintari si atacuri care in unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri. Desi pana de curand s-a presupus ca femeia este cel mai adesea victima violentei in familiei, in urma unor cercetari s-a descoperit ca de fapt numarul barbatilor agresati este destul de mare. Expertii care cerceteaza aceasta problema sunt de acord ca violenta este un fenomen larg raspandit, mult mai raspandit decat arata sondajele, pentru simplu fapt ca unele fapte nu sunt raportate politiei sau spitalelor.
Familia care constituie un teren de manifestare a violentei domestice devine mai putin transparenta si deschisa mediului social imediat: familia largita, vecinii, prietenii, colegii. Este evidenta izolarea sociala a acestor familii. Ele capata o stigma in ochii celorlalti si in acelasi timp un sentiment de stigma si culpa care le face sa se izoleze.
Sotul violent nu doreste ca sotia lui sa intretina relatii sociale in cadrul carora sa-si poata marturisi suferinta si eventual sa poata primi un sprijin.
Pe de alta parte, barbatii violenti au ca si caracteristici de personalitate lipsa abilitatilor si a bucuriei de a comunica. Pentru partenerii violenti, a comunica, in mediul intim al caminului, devine mai mult un prilej de a-l ataca verbal pe celalalt, in vreme ce, la locul de munca ramane o rutina de relationare superficiala cu ceilalti, un rol jucat in limitele orelor de serviciu.
In 2002, violentele in familie au reprezentat aproximativ 15% din totalul infractiunilor comise cu violenta, conditia favorizanta principala fiind consumul bauturilor alcoolice (~30% dintre infractiuni).
Desi incidenta fenomenului este in scadere, se manifesta o acutizare a lui, in sensul cresterii intensitatii violentei (acte de cruzime).
Numarul mare de copii victimizati in familie dar si violente crescute intre concubini, care in prezent, potrivit legislatiei in vigoare, nu beneficiaza de statutul de "familie".
Influente asupra dezvoltarii copiilor
Functia principala a familiei, cresterea copiilor, este distorsionata cu largi si dramatice consecinte in viitor. Perturbarea acestei functii se petrece in general, ca o stare de boala cronica ce se acutizeaza in momentele evenimentelor de violenta. Cercetarile arata ca trauma copiilor care cresc intr-o atmosfera de violenta, chiar daca nu ei sunt victimele directe, este mai intensa si cu consecinte mai profunde si mai de durata decat in cazul copiilor care sunt victime directe ale abuzurilor si neglijarii din partea parintilor (Catheline, Marcelli, 1999).
Intr-o familie bantuita de violenta, copiii cresc intr-o atmosfera in care nevoile lor de baza (nevoia de siguranta, de viata ordonata, de dragoste) sunt profund neglijate.
Functiile parentale nu mai pot fi implinite. O mama victima a violentei sotului este mai putin capabila sa asigure ingrijirile de baza necesare copilului (hrana, casa, igiena, haine, sanatate fizica) sau sa-l protejeze pe acesta de raniri, accidente, pericole fizice sau sociale. Coplesita de rusine pentru ceea ce i se intampla, de sentimentul esecului in cea mai importanta relatie interpersonala, de teroare, de autoacuzatii (Polman,1994) femeia nu mai este capabila de a juca nici unul din rolurile impuse de viata familiei.
In atmosfera de violenta, copilul devine cel mai adesea neglijat, expus tuturor relelor, de fapt ramane intr-o singuratate umpluta doar de tipetele celor din jur. Aceasta situatie este probabil si explicatia numarului mare de accidente domestice ale caror victime sunt copiii.
Copiii care cresc in familii violente dezvolta comportamente si o conditie fizica ce-i face usor de recunoscut. Ei prezinta:
* Probleme fizice, boli inexplicabile, expusi la accidente in casa si in afara casei, dezvoltare fizica mai lenta;
* Probleme emotionale si mentale: anxietate marita, simtamant de culpabilitate, frica de abandon, izolare, manie, frica de raniri si moarte;
* Probleme psihologice: neincredere in sine, depresie, comparare cu viata mai fericita a colegilor;
* Probleme de comportament: agresivitate sau pasivitate la agresiunile celorlalti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 12 ani)

Apeleaza numarul 021/9833, victimele violentei in familie sunt indrumate si primesc consiliere juridica, psihologica si asistenta medicala, in caz de necesitate.


http://www.eva.ro/casa-si-familie/cuplu/spune-nu-violentei-impotriva-femeilor-articol-11437.html?pagina=2

Pentru ca Romania se situa la sfarsitul anilor ''90 pe primele locuri in Europa in ceea ce priveste violenta asupra femeilor (www.unfpa.org), Agentia Nationala pentru Protectia Familiei a infiintat Centrul-Pilot de Asistenta si Protectie a Victimelor Violentei in Familie. Linia telefonica in regim non-stop permite victimelor violentei in familie sa solicite sprijin. Apeland numarul 021/9833, acestea sunt indrumate si primesc consiliere juridica, psihologica si asistenta medicala, in caz de necesitate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 12 ani)

Eu iti recomand sa stai cu durerea de cap si sa astepti, poate te si omoara sau te lasa handicapata pe viata, sau cine stie, poate ii face vreun rau copilului. Ce zici? DE CE STAI SA TE BATA??? DE CE STAI CU O ASEMENEA BESTIE???? DACA CINEVA I-AR FACE COPILULUI TAU CE ITI FACE EL TIE CE AI ZICE???

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 12 ani)

ASTAZI MA DUC LA MEDIC SI O SAMI DEA UN DIAGNOSTIK ......PROBLEMA E CA E PRIMUL COPIL SI EU AM DOAR 19 ANI NU AS VREA CA DIN CAUZA MEA FITITA SA SUFERE .PARINTI MEI SE INTORC DIN AFARA SI O SA AM AJUTOR.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de [email protected]
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de [email protected]
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 12 ani)

Crezi ca fetita ta o sa sufere dupa aceasta bestie?!!!!! Fetita o sa sufere numai si numai daca te vede batuta!! DE CE AI FACUT COPIL LA 19 ANI?! DE CE AI FACUT COPIL CU UN ASEMENEA NEMERNIC?! TU CE AI ZICE DACA FETITA TA AR FI IN SITUATIA ASTA?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cum isi strica unele tinere viata...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 12 ani)

Iuli, reprosurile nu isi au loc in aceasta situatie. Din pacate lipsa educatiei si autoeducatiei in tara noastra este o problema de actualitate. ( si nu ma refer neaparat la educatia scolara). Lihet are parintii plecati din tara......cine stie de la ce varsta este singura....asa ca nu ma mir ca s-a aruncat in bratele acestui individ.
Ai cunostinte medicale vaste , si stii ca acesti oameni la inceput sunt numai lapte si miere, abia cand locuiesc cu persoana aleasa drept victima isi arata adevaratul caracter. Important este ca Lihet sa ia atitudine, sa nu mai permita ca acest individ sa-i distruga viata, implict si pe al fetiteti.

Lihet suna la acel numar si cere ajutor, din cate stiu consilierea este gratuita. Crede-ma fetitei tale ii va fi mult mai bine fara un astfel de tata, daca il putem numi asa. Ai 19 ani, cum te vezi peste 10 sau 20 de ani in acest cuplu? Oare vei mai trai sa vezi, vei mai trai sa-ti vezi fetita cum creste? De unde stii ca data viitoare isi va lua mainile la timp de pe gatul tau? De ce crezi ca data viitoare, vei avea doar dureri de cap si nu craniul zdrobit! In general violenta acestor oameni se rasfrange inclusiv asupra copiilor, daca il va deranja plansul copilului data viitoare si se va intoarce catre micuta? Pleaca de acolo cat mai repede, ia-ti fetita si du-te la rude sau prieteni pana se intorc ai tai acasa.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 12 ani)

AM FOST LA MEDIC SI MIA DAT SA FAC NISTE AQNALIZE ,UN FILM LA CAP SI SA MERG LA UN PSIHIATRU FINCA AM INTRAT IN DEPRESIE . FETITA E FOARTE BINE E TOT TIMPUL VESELA POIMIINE SE INTORC AI MEI IN TARA .EL LOCUIESTE LA MINE IAR EU AM POSIBILITATI FOARTE BUNE FINANCIARE POT SAI OFER TOT CESI DORESTE DAR NU AS PUTEA SAI OFER ALT TATA. SPER SAMI REVIN CIT MAI CURIND SI CERTURILE SA NU SE MAI REPETE DEOCAMDATA TOTUL E OK

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de [email protected]
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de [email protected]
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 12 ani)

Un om care te-a batut o data, te va bate toata viata, un psiholog ti-ar putea explica mai bine ca violenta partenerului tau este de ordin psihic. In cazul in care te vei desparti de el, el va ramane tatal biologic al fetitei, asta nimeni nu poate sa conteste, si va avea drepturi parintesti asupra copilului. Pana la urma este decizia ta si cei din jur, pot doar sa te sfatuiasca! Tu stii cat esti dispusa sa suporti din partea partenerului, cu toate ca nimeni nu are dreptul sa loveasac o alta persoana, si pentru asta exista un cadru legal, inclusiv reclamatia la politie. Eu personal nu pot intelege femeile ca tine, care suporta abuzul violentei partenerilor, mai ales cand stiu ca pot beneficia de ajutor din partea consilierilor si cand la nivel european pe toate planurile se duce o lupta de oprire a violentei in familie si nu in ultimul rand cand nu depind de parteneri financiar, ca si in cazul tau.
Poate asa cum spunea si Iuli, te vei destepta cand vei fi nenorocita pe viata si poate si copilul tau.

Iti doresc succes si intelepciune in alegerile pe care le vei face!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Idabib (acum 12 ani)

Important este ca tu si copilul sa traiti in liniste si armonie.Cu asa un "tata"...Mai bine fara el,oricat l-ai iubi tu de mult...Gandeste-te ca,oricat de mult speri sa-l schimbi,nu vei reusi.Lasa-l in plata Domnului.Desparte-te de el si vei vedea cat de frumos se va comporta atunci cu tine.Cunosc astfel de cazuri si de aceea imi permit sa iti dau sfaturi.Iti doresc sanatate,sa fii fericita impreuna cu fetita ta,si de ce nu,si un barbat care sa te aprecieze si totodata sa te iubeasca,chiar daca nu e tatal copilului tau.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Idabib
3
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Idabib
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 12 ani)

AZI AM FOST LA UN PSHIATRU SI MIA ZIS CA NUNT FOARTE SLABITA AM FACUT NISTE ANALIZE SI ACUMA ASTEPT REZULTATUL EL DA DOVADA CA SE SCHIMBA SI IN PLUS ASTA E SINGURUL LUI DEFECT E BUN DE LUCRU MA AJUTA IN GOSPODARIE MAI FACE SI DE MINCARE, DACA SAR LASA DE BAUTURA TOTUL AR FI PERFECT.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de [email protected]
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de [email protected]
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Idabib (acum 12 ani)

Vorbeste cu el si,daca vrea sa se lase de bautura,sa bea ceai de busuioc;pentru ca acest ceai ii taie pofta de a mai consuma alcool.E bun si pentru tine;are o multime de proprietati.Sanatate si succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Idabib
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Idabib
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 12 ani)

AM FOST LA MEDIC SI SUNT INTERNATA LA PSHIATRIE DE O SAPTAMINA FETITA E ACASA CU MAMA EU IAU TRATAMENT PE BAZA DE STRES ;SPITOMIN SI ANXIAR . AS DORI SA SITU DACA MAI POT AVEA COPI DUPA TRATAMENT ????????AM INTELES CA NU PREA SE POATE .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de [email protected]
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de [email protected]
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 12 ani)

Cu acelasi individ care te-a adus in starea asta?!!!!!!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 12 ani)

Kasho, m-ai certat ca intru tare in oameni ca ea...Iata. :(

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 12 ani)

Da, in acest caz Iuli, ai avut dreptate si iti datorez scuze.
Raman la concluzia ca lipsa educatiei este factorul declansator al acestor situatii si inconstienta!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 12 ani)

BUNA AS AVEA NEVOIE DE UN RASPUNS URGENT DE TREI LUNI AM MENSTRUOATEA REGULAT LUNA ACEASTA AM AVUT O DATA A DURAT 2 ZILE IAR DUPA AIA DE DOUA ZILE AM NISTE MENSTRE MARONI SI LIPICEOASE EU FOLOSESC IAZMIN DAR SAPTAMINA TRECUTA LEAM INTRERUPT AM AVUT SI UN CONTACT NEPROTEJAT POT FI INSARCINATA?????AM RELUOAT IAZMINUL.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de [email protected]
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de [email protected]
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 12 ani)

Tu iti bati joc de noi?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 12 ani)

Si eu cred ca iti bati joc de noi dar...DA poti fi insarcinata, EVIDENT. Hai si cu al doilea la 18 ani, sa aiba motiv sa te bata si mai abitir.
Kasho...nu mai zic nimic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 12 ani)

Ca sa nu vorbim de tratamentul prescris de psihiatru!!!!!!!!!! Fato, vorbeste cu psihiatrul care te are sub supraveghere inclusiv depsre posibilitatea de a fi insarcinata! Daca esti insarcinata te-ai condamnat la o si mai mare suferinta. De ce esti atat de inconstienta sa permiti unui.......... ( nu pot scrie cum il consider) sa iti distruga sanatate mentala si fizica, tu chiar nu constientizezi in ce situatie ai ajuns, Lihet? Parintii tai nu sunt capabili sa te traga din mocirla in care ai intrat?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.