Clickmed
programare rapida la medic

Spalaturi vaginale

Boli genitale feminine
Intrebare postata de ankkka cu 13 ani in urma

Buna ziua.
am facut candida si pe langa tratamentul cu ovule, medicul mi-a recomandat spalaturi vaginale de 2 ori pe zi dar acestea nu ataca flora vaginala?puteti sa imi spuneti daca se fac spalaturi si daca da cat timp ?
multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Spalaturi vaginale"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

anutzamihaescu (acum 13 ani)

Este bine ca tratamentul candidozei sa fie facut in urma unui plan a carui desfasurare sa fie urmarita permanent, de la prima vizita in cabinetul medical si pana la rezolvarea problemei. Nu este de mare ajutor in tratarea acestei afectiuni, "plimbarea" de la un medic la altul cu schimbarea a tot felul de tratamente, intercalarea celor recomandate de medic cu cele recomandate de "bunica" sau "vecina de la 4".
Dupa terminarea unei etape trebuie refacuta examinarea, reevaluata situatia, pentru a se sti daca a fost cea mai buna abordare. Nu trebuie sa iei hartia cu tratamentul prescris si sa dispari pentru totdeuna. Medicul care recomanda tratamentul trebuie sa stie de evolutia starii de sanatate.
Si nu uita, termenul "tratament" nu inseamna numai ovule, unguente, ceaiuri ci si comportamente. Uneori evaluarea unui comportament si schimbarea lui poate face mult mai mult bine decat toate ovulele, unguentele si ceaiurile, la un loc. Pentru a evita candidoza trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului - trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea dispozitivelor folosite in metodele contraceptive de bariera (diafragma si aplicatorul spermicidului), spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice.
Si, bineinteles, folosirea prezervativului pentru protectie in timpul actului sexual.Pentru tratarea candidozei vaginale se recomandă în mare măsură remediile descrise pentru tratarea infecţiilor urinare . În plus se recomandă spălăturile vaginale cu următoarele plante: Gălbenelele - se pot folosi pentru spălături atât florile cât şi tulpinile, însă florile sunt cele care au mai multe principii active. Se vor pune 3 linguri de plantă cu flori la 500 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.
- Florile de iasomie - se vor lua 4 linguriţe de flori mărunţite care se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute după care se va strecura. Se pot face 2 spălături pe zi.
- Zămoşiţa - 3 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face de asemenea 2 spălături vaginale pe zi.
Pentru tratarea candidozei vaginale se recomandă şi folosirea bicarbonatului de sodiu, deoarece acesta produce alcalinitate locală care împiedică înmulţirea Candidei. În mod normal vaginul trebuie să aibă aciditate, dar în această afecţiune este necesară alcalinizarea pentru distrugerea levurilor, iar după trecerea bolii se va reface flora vaginală cu ajutorul iaurtului din lapte nepasteurizat. Sanatate multa si in sanatosire grabnica!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de anutzamihaescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de anutzamihaescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
dana (acum 13 ani)

Draga mea, sa iti spun din experienta ca m-am luptat cu candida 1 an de zile......se poate trata local si poate sa nu mai revina.....dar candida este o afectiune fungica anaeroba deci se poate lua foarte usor , faptul ca ti s-a localizat acolo nu inseamna ca te-ai captusit cu ea pe acolo....puteai lua de oriunde de exemplu de pe o clanta cand ai iesit de la toaleta publica desi te-ai spalat pe maine dupa ce ti-ai facut nevoile...daca o persoana care are asa ceva nu s-a spalat si a pus mana pe clanta de la usa de iesire si tu ai pus mana dupa ea dupa care ai mancat ceva este suficient sa o iei.... acuma si chestia asta tine de sistemul imunitar acest tip de infectii cauta zona slab imunizata..in cazul tau s-a localizat acolo. daca o ai acolo este posibil sa fie si pe tot tractul intestinal de aceea pe langa tratament local este bine sa iei si tratament ingurgitabil, pe gura...pastilote de metronidazol de exemplu.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.