Clickmed
programare rapida la medic

Ce parere aveti?

Dependenta de medicamente
Intrebare postata de herra123 cu 13 ani in urma

Facand abstractie de faptul ca exista oameni care privesc lucrurile cel putin unilateral(aici ma refer la cei care apara consumul de droguri legale sau ilegale cat si la cei care il combat ostentativ si fara experienta consumului),am sa adresez o rugaminte catre cei care cred si admit fata de ei,inainte de toate,ca au macar o vaga idee despre cum ar putea sa fie tratat un astfel de consum.Am sa fac un rezumat al unei situatii reale,traite pe propria piele.Fostul meu prieten,un om pe care-l respect foarte mult pt calitatile sale,s-a apucat de aceste droguri legale(el ac***a experienta jointului clasic cu vreo 6 ani inainte sa treaca la special weeds) pe fondul unei depresii generale in ceea ce-l priveste...probleme cu facultatea,cu persoana lui,nemultumirea de sine,stima de sina scazuta,de 2 luni a trait o tragedie in familie vazandu-si tatal mort...motiv pt care a inceput sa consume in EXCES prafuri legale.Ma refer la ierburile de fumat(de la cele care au aparut pe piata si s-ar retras ulterior odata cu inchiderea initiala a magazinelor de vise:Black out,Cobra,Jamin,special nu mai stiu cum,pana la acestea care au reaparut pe piata ).A prizat pt prima oara special gold prin septembrie 2010 si de atunci,usor usor a inceput sa-si multiplice saptamanal,apoi zilnic doza,ajungand sa traga in jur de 3-4 plicuri pe zi...asta insemnand undeva la 1.5-2 g...chiar si mai mult daca stau si nu-i dau crezare cand imi spune ca doar atat consuma.Ideea e urmatoarea:el,tanar de 27 de ani constientizeaza foarte bine efectele pe care le are aceste prafuri....ceva imi spune ca a bagat mai mult decat metaamfetamine sau orice drog de sinteza...si vrea din rasputeri sa se lase.Imi explica zilnic angoasa prin care trece:faptul ca nu are control asupra mintii,minte continuu,a ajuns sa fure bani mamei sale din poseta,sa isi amaneteze calculator,telefon,sa se trezeasca cu alte obiecte ce nu-i apartin in buzunar si parca somnambulic sa se indrepte catre un "bisnitzar" pt a le vinde ca apoi sa-si procure praful dorit.Nu doreste sa mearga la un centru de dezintoxicare pt ca in urma decesului din familie ,mama lui s-a imbolnavit instantaneu atat cu nervii cat si cu inima si ii este teama ca daca mama sa ar afla,ar putea sa sufere un stop cardiac sau un preinfarct exact ca tatal sau(mama sa este medic si are toate sansele sa afle acest lucru),iar fratele sau este intr-o stare deplorabila din pct de vedere emotional si psihic.Eu am incercat sa-l ajut ca de la specialist la specialist(atat eu cat si el am absolvit psihologia si avem catusi de cat habar in ceea ce priveste mersul "tertipurilor" psihoterapeutice sau alte metode de tratare si consiliere) motiv pt care simt nevoia sa recurg la alte metode ceva mai verticale,insa sensibile la starea lui generala si contextuala.
Rugamintea mea se leaga de recomandarea unui eventual tratament medicamentos pe care l-ar putea incerca astfel incat sa-i amelioreze macar dependenta puternic fizica pe care o are:puternice stari de tremur,transpiratie,slabire,anorexie,pierdere in greutate masiva...la vreo 10 kg intr-o luna ,corelate cu alte simptome de ordin interior psihic:paranoia,stari de panica,idei de suicid,minciuna continua,lipsa controlului emotional,agitatie perpetua,depresie profunda,labilitate,dezvoltarea unei capacitati de hiperanaliza si dilentantism. Daca e cineva dornic sa ma ajute,rog a-mi raspunde cat mai repede pt ca se pare ca "time is death".La propriu.Multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce parere aveti?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Iuli (acum 13 ani)

Singura sa sansa este o internare la psihiatrie, la dezintoxicare. Mama nu are de sa afle, diagmosticul mai ales psihiatric este absolut confidential. Cunosc mama al carui fiu a avut o problema similara si ea crede in continuare ca baiatul a avut o problema cu inima. Orice medicament psihiatric se elibereaza strict pe reteta si personalizat, dupa mai mult incercari in timpul internarii, dat fiind ca nu orice tratament stas se potriveste oricui. Sunteti de specialitate si sunt convinsa ca stiti ce trebuie sa faceti pt a-l salva.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
adina (acum 13 ani)

Ms frumos de raspuns.Sper sa inteleaga necesitatea unei masuri de acest gen.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.