Clickmed
programare rapida la medic

Cum trebuie sa procedez cu tata?

Alcoolism
Intrebare postata de sebion92 cu 13 ani in urma

Ma numesc Sebastian. Sunt un copil de 18 ani. De fiecare data cand eu fac ceva gresit sau il lovesc involuntar, tata incepe sa ma jigneasca, sa ma injure. Iar cand vine acasa de la un chef se cearta cu mama pe seama alcoolului ( daca bea un pahar de vin de exemplu, nu mai judeca logic si porneste scandalul). Azi ma vazut ca ma jucam la calculator dupa ce terminasem de invatat 2 pagini din "Iona" de M.Sorescu, iar ieri cand am intrebat de 2 ori ce mancare a facut a zisasa: prima data: mancare de dracu; a doua oara - mancare pentru p***a. Mama nu mai rezista, ea face tot in casa, inclusiv ma ajuta pe mine cu bac-ul la romana. Cand ea vine acasa incepe sa ma ajute pe mine cu bac-ul sau face munca pentru a doua zi, in timp ce tata dupa ce a venit acasa, sta cu burta la soare si nu face nimic. Ce trebuie sa fac? Sa nu ripostez atunci cand imi vorbeste urat si sa nu reactionez la certurile dintre parinti ? Cum trebuie sa procedez?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum trebuie sa procedez cu tata?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Dyana^-^ (acum 13 ani)

Buna!Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine de mult timp si am invatat cum sa ma descurc cu tata.Atunci cand bea pur si simplu nu da atentie la ce zice sau face .Daca nu este violent(fizic nu verbal) lasa-l in pace.Daca ripostezi nu rezolvi nimic,din contra mai rau faci. Daca nu bea continuu, ci doar la un"chef" cum zici tu, suporta-l atunci, lasa-l sa zica ce vrea pentru ca nu judeca logic.Sau mai bine il eviti(fuga sa inveti pentru bac).Ca mama ta nu fie suparata sau sa fie un pic mai libera,stai mai mult timp pe langa ea,mai ajut-o un pic pentru ca doar ea stie cat de greu e.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dyana^-^
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dyana^-^
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Iuli (acum 13 ani)

Nu stiu care va e situatia, insa in locul tau as sfatui-o pe mama sa divorteze. Punct.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
hmcazuridese (acum 13 ani)

este foarte greu in asemenea situatii,insa in aceste cazuri mama trebuie sa te desparta de el(sa divorteze)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Nirolf (acum 12 ani)

Fa un sport: box, karate, judo. etc. si pune-l la punct. Cand ii beat il bati ca-i beat, cand ii treaz il bati ca sa tina minte sa nu mai bea. Bine ca ai crescut, ca ai 18 ani, si poti sa faci acum ceea ce el a facut pe dos: sa o respecte si sa o apere de rau pe sotia lui.
Dar cel mai bine ar fi: ce situatie au bunicii tai din partea mamei? Mergeti voi doi la ei, mama baga divort, se vinde casa si se impart banii pe din doua, tatal isi bea partea lui, mama ia un apartament cu o camera sau o garsoniera cu partea ei s.a.m.d.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nirolf
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nirolf
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ela (acum 12 ani)

si la mine e naspa treaba :( din fericire pe deo parte eu sunt la facultate si nu il vad cum se face de rusine cand e beat mort prin fatza blocului si din pacata pe de alta parte nu sunt acolo sa o sustin pe mama. tata nu a agresiv cu mine, ba chiar pe mine ma asculta mai mult decat pe mama dar pe ea o jigneste si o supara. aseara a baut de l-au ras toti vecinii.a cazut prin fatza blocului de nu mai stia cine e mama. e foarte aiurea sa ai un tata care te face de rusine in public.mama spune ca daca se inbolnaveste de la alcool divorteaza, iar eu o sustin, nu e obligata sa stearga lap***aun alcoolic doar pentru ca el nu are ambitie si nu stie sa bea cu limita.
in situatia de fata eu incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca intro zi ar putea sa moara din propriai p***ae, sau ca parintii ar putea divorta. imi fac multe ganduri, la cum/unde sa muncesc sa castig bani, pentru ca pe el(Care aduce cei mai multi bani in casa) nu ma mai pot baza daca continua asa.e trist sa trebuiasca sa iti iei viata in piept asa de mic.
mama ta ar trebui sa il ameninte cu divortul, sa fie puternica si sa se gandeasca ca mai are 20-30 de ani in fatza pe care nu se merita sa si consume astfel. daca ai mei ar divorta as munci si as plimbao pe mama peste tot, as faceo sa-si dea seama ca a facut o alegere buna. il iubesc pe tata, cand e treaz e chiar un super tatic, dulce ma alinta dar sunt si trebuie sa fiu dura cu el daca nu se limiteaza cu bautura. imi pare rau ca si tu si eu trecem prin asa ceva. iti faci multe ganduri, viata devina complicata, e nasol
ce pot sa-ti spun, tu fi cuminte, fi pe interesul tau, n-ai sa reusesti sa il schimbi daca asa sa obisnuit sa fie. Bafta la bac, incearca sa-l iei sa iti faci un rost in viata, profita de el cat mai poate sa iti plateasca facultatea; daca nu stie sa se poarte cu tine, asa trebuie gandit. sper totusi ca lucrurile sa se rezolve si la mine si la tine.poate mai vorbim.byee

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.