Clickmed
programare rapida la medic

Cat de contagios? raspuns medic

Boli cu transmitere sexuala
Intrebare postata de Bilos cu 13 ani in urma

M-am diagnosticat singur cu herpes genital,nu a fost greu.Mai greu a fost sa invat sa traiesc cu alta,dupa ce m-am documentat mai bine,am observat ca nu e chiar atat de greu.Sa traiesc eu SINGUR cu asta,sunt suficient de puternic psihic.
Acum urmeaza intrebarea .
Cat de contagioasa e boala?
Am intretinut relatii sexuale cu o fata,fara prezervativ,nicaieri pe pielea mea(poate doar niste mici pucte,in partea inferioara al capului penisului,care nu prezinta lichid) nu se vedeau semne ale boli,adica nu eram in aceea perioada.Nu am folosit prezervativ,si nu am ejaculat,deoarece in timp ce o faceam,am avut un moment de limpeziri a minti si m-am gandit la circumstante.
E posibil ca si ea sa contacteze boala?
Va rog nu ma judecati pt ca nu am folosit prezervativ,nu aveam discernamant total.
Asta e singura problema a bolii pt mine,gandul ca as putea infecta o alta persoana ma omoara.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cat de contagios?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Bilos (acum 13 ani)

si inca ceva,Poate fi starea de nervi,adica enervare din chestii care n-ar trebuii sa duca la asta,un simptom?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Bilos
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Bilos
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Iuli (acum 13 ani)

Hai sa iti explic care e treaba cu herpesul mai pe larg.
Herpesul este provocat de un virus, herpes simplex, pe care tu il iei de undeva sau de la cineva. Acest virus odata luat nu mai "pleaca" din corp, adica nu s-a descoperit vreo metoda de vindecare. Exista dupa cum stii medicamente precum zovirax aplicabile local in general care ajuta in momentul iesirii unui herpes. Odata luat virusul, acesta va sta latent in corp pana cand va gasi teren pentru a se manifesta din nou. Ce inseamna teren? Cand omul este stresat, nemancat, neodihnit, tracasat, bolnav (de altceva, o raceala de exemplu) adica atunci cand imunitatea este p***a. Atunci cand scade imunitatea, apare si herpesul, adica se manifesta.
Contagiozitatea este mare in perioada de varf, cand herpesul se manifesta. In schimb, este greu de spus cat de contagios esti cand virusul "doarme" ca sa spun asa. Sanse sunt sa nu fie prea contagios. In perioada cand virusul este manifest, iti recomand sa nu ai deloc relatii sexuale. Insa in perioada cand virusul nu se manifesta, nu ai bubite sau ceva, poti sa faci sex cu prezervativ fara mari riscuri pentru partenera. Pentru virusul nu se transmite prea usor in perioada aceea (sau chiar deloc) iar purtand prezervativ reduci riscul spre 0.

Ca sa raspund deci intrebarilor tale, daca in timpul contactului neprotejat, virusul era adormit, sunt sanse s anu ii fi transmis, insa nu ar fi rau sa ii spui sa faca analize totusi. Si in rest, ai liber la sex PROTEJAT cand virusul nu se manifesta. In general, incearca sa pastrezi o imunitate ridicata: nu te stresa excesiv, mananca sanatos si suficient dar nu excesiv, fa un pic de miscare, pastreaza o greutate corporala optima, elimina fumatul, limiteaza alcoolul si odihneste-te bine. Astfel ar trebui sa fii ok.

Sanatate multa iti doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Enervarea nu este un simptom ci o determinanta a manifestarii virusului. Daca esti excesiv de nervos, nu e din cauza herpesului (poate te streseaza ideea ca il ai, dar nu are legatura directa), insa daca esti excesiv de nervos poti determina trezirea lui. Morala: nu fii nervos :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
DeKaDeNcE (acum 13 ani)

Okay,o sa-i recomand sa-si faca analizele.Nush exact cum,da` ma simt dator sa fac asta.Cat despre sex neprotejat in timpul cand virusul e vizibil si activ,nici nu se pune problema,mai nou nu se pune problema nici de sex neprotejat cand virusul "doarme".M-a stresat ideea ca ar fi putut lua si ea,destul.(Doar in cazul cand vreau sa o iau de nevasta).
Mi-as fi dorit ca persoana de la care am luat,sa fi avut aceiasi mentalitate ca mine...

Si cat despre nervi,am facut legatura imediat a 2-a zi,bineinteles putin paranoic recunosc.Ma bucur ca nu e nicio legatura:D
Multumesc pt raspuns

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Corneliu DOBRE MDr. Corneliu DOBRE este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Sexul neprotejat este nerecomandat in cazul unui partener constient ca este purtator al herpes virusului cu tropism genital. Transmiterea se face si in perioada de boala si cind nu exista leziuni evidente. Diferente de contagiozitate exista, dar este o problema pur statistica. Mai important este daca partenera este purtatoare de virus herpetic oral (daca face herpes la buze). In acest caz sansa de a contracta si herpesul genital este mai mica. In perioadele de boala (de fapt incepind cu prodromul - senzatiile dinaintea aparitiei eroziunii) luati Aciclovir de 400 mg cite 1 cp la 4 ore timp de 5 zile. Episoadele de boala vor fi mai rare si mai scurte,
075dermato

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Corneliu DOBRE
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Corneliu DOBRE
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.