Clickmed
programare rapida la medic

De ce ma simt singura raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de terra cu 13 ani in urma

Buna ziua,suntem impreuna de 6 ani ,cred ca a fost o dragoste la prima vedere dar visul e tot un vis.Dupa ce sa nascut luca baietelul nostru de 4 ani totul sa schimbat...trebuie sa mentionez ca sunt casnica ,partenerul meu este strain si locuim in italia......el de circa 3 ani este mai mult plecat ,si cand este acasa ''tot plecat este''.Pe motiv de munca isi petrece tot timpul afara ,chiar si duminica.Mi se pare ca a cam obosit de noi.Nu ne certam pentru ca prima :nu ne prea intalnim...cand el vine de obicei noaptea noi dormim.secund:nu sunt adepta certurilor ci a comunicarii care pana acum o vreme functiona f.bine.
Viata sexuala este ceva la timpul trecut
Nu caut vinovatii,dar cred ca relatia noastra de care eram atat de mandrii,incet incet se stinge.Mi se pare (scuze ca,ma repet:)ca partenerul meu e obosit de familie.sia dorit atat de mult baiatul si acum nu sta cu el nici duminica....cand e acasa acele minute seara se uita la tv ,si nu vorbeste nimic,sau daca vorbeste face glume negre.Ac***a o discutie mai aprinsa cu el de fata fiind si luca a zis ca ''daca nu iti convine pleaca si lasa copilul aici'',de atunci luca are frica ca plec.
Vreau sa salvez ceea ce a mai ramas din familia mea ,pentru ca stiu ca merita ....pentru luca e foarte important tata.Ce pot face.........

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De ce ma simt singura"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psih. Liliana Munteanu MPsih. Liliana Munteanu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Da, va inteleg, nu va este usor ac***a in vedere ca mai degraba sotul Dvs este factorul de decizie, iar felul lui absent anuleaza orice fel de interventie si initiativa pe care o puteti avea Dvs.
Este interesant de urmarit cum s-a dezvoltat aceasta absenta, cand a inceput sa se plece (emotional) din relatie, daca a fost vreun eveniment care a declansat tensiuni?
Deasemenea este bine de stiu ca sotul Dvs deja are un tipar comportamental - de fuga, evitare, absenta, sarcasm. Aici este nevoie de toleranta Dvs, chiar daca acesta este ultimul lucru care v-ar creste disponibilitatea, ac***a in vedere frustrarile deja create. Un pas in acest sens ar putea fi supriza pentru cand sotul vine acasa, sa faceti ceva foarte diferit, ceva care sa-l scoata din tiparul lui fundamental, care sa-l faca parte din proces, pas cu pas.
Strategia cu a-l chema la un dialog important despre incotro o ia relatia/familia l-ar putea pune in situatia de a se simti depasit si de a fugi in continuare sau de a va arunca acel "poti pleca, Luca ramane cu mine". Ar fi foarte riscant.
Incepeti de a-l intelege pe sotul Dvs, a descoperi sursa motivationala a comportamentului sau, de acolo putem porni.
Imi puteti scrie pe mail-ul personal pentru a continua: [email protected]

Numai bine!

Drd. Psih. Liliana Munteanu
www.artterapie.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
tavy73 (acum 13 ani)

iti doresc mult succes si FII FEMEIE.trebuie sa si aminteasca de iubirea voastra.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de tavy73
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de tavy73
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
vargha (acum 13 ani)

Suntem casatoriti de trei ani si de la inceput am avut mari probleme in casnicie ceea ce a dus la multe certuri.El ac***a un hobby era mai mult plecat decat acasa, singura am intretinut casa (destul de mare am crescut fetita cu care am avut probleme de sanatate serioase (am fost spitalizate f mult), si totusi simteam ca lucrurile dupa certurile noastre incepeau sa se indrepte.Intr-adevar sexual n-am fost cel mai bun partener al sotului meu ma ingrasasem dupa nastere si abea dupa trei ani am reusit sa-mi recapat formele.(neincrederea a fost furnizata de el care de mai multe ori mi-a reamintit ca sunt grasa). Acum trei luni am ramas insarcinata si cand credeam ca totul se normalizeaza nu ne mai certam,ma ajuta in gospodarie(daca il rugam):)a inceput ciudat sa stea seara tarziu pe net.Nu il suspectam aveam foarte multa incredere in el dar intamplator am dat peste un site de adulti unde isi cauta partener pt relatie discreta.M-am logat sub un alt nume si l-am chemat la o intalnire i-am spus sa ne intalnim peste o saptaman dar el mi-a spus ca si atunci pe loc ar fi fost dispus sa ne intalnim. Imediat m-a sunat la tel eu nefiind acasa sa ma anunte ca trebuie sa plece la lucru intr-o graba cu toate ca era duminica s-a aranjat si m-a lasat cu fetita si gravida acasa.Binenteles am plecat dupa el la hotel si cand m-a vazut a spus ca eu sunt devina pt ca nu tineam relatii sexuale(mentionez ca in aceeasi noapte s-a intamplat intre noi si ca in ultima vremecam de o luna se intampla saptamanal in comparatie cu perioadele de luni intregi de abstinentei in timpul sarcinii si dupa) si ca oricare barbat ar fi cazut in plasa pana, mi-a mai spus ca stie ca nu voi mai avea incredere in el si aproape plangea.Sunt confuza in primul rand am incercat de nenumarate ori sa discut cu el in trecut, l-am sustinut dintotdeauna si acum ma gandesc de ce oare a facut-o si daca oare s-ar mai repeta. Pe de alta parte stiu ca am partea mea de vina pt lipsade viata sexuala .Sincer nu stiu ce sa cred daca eu am provocat acest lucru si trebuie sa ma schimb sau este el vinovatul Vreau sa-l iert dar intotdeauna voi avea dubii daca a luat-o la fuga dupa prima oferta si cu teama ma gandesc ca fiind insarcinata vom trece prin aceleasi probleme.Acum se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.Va multumesc si astept un ajutor!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.