Clickmed
programare rapida la medic

Rezistenta la insulina raspuns medic

Diabetul zaharat Rezistenta la insulina
Intrebare postata de Tania. cu 13 ani in urma

Buna ziua, d-le doctor si va multumesc din suflet pt omenia de care dati dovada ajutandu-ne cu sfaturi.

Intrebarea mea ar fi daca o disfunctie tiroidiana poate da rezistenta la insulina.

Mai concret, e vb de mama mea, 74 ani, cu rezectie totala de tiroida din ian. 2007, in tratament cu eutirox 100 de atunci (neschimbat), diabet zaharat tip I (insulino-dependent) din nov. 2006 si hepatita C descoperita in apr. 2009 .
Tratamentul cu insulina a inceput in doze cuprinse intre 14-22 unitati de 3 ori/zi, apoi aceste doze au scazut progresiv ajungand la numai 4 unit. seara si 6 unit. dimineata (fara doza la pranz fiindca facea hipoglicemie). Mama pune raspunsunsul bun al organismului ei la dieta si tratament pe seama unui aparat din medicina neconventionala - acel "spiridus" (care da pulsuri electromagnetice de f joasa frecventa (ELF) ) pus pe cateva chakre, in sedinte zilnice totale de vreo 4-5 ore. Urmare a acestei diminuari substantiale I S-A SCHIMBAT FELUL DE INSULINA si de 1 an jumate a face doze de 24 unitati dimineata si 26 seara - adica mult mai mari decat ce facea inainte de i se schimba insulina, chestie pe care eu n-am inteles-o deloc iar mama nu mi-a putut-o explica fiindca nici ea nu stia, nu i s-a explicat nici ei absolut deloc.
Problema este ca in ultimul timp, destul de des au inceput sa apara valori mari de glicemie atat dimineata cat si seara (in jur de 200) ceea ce e un semnal clar de alarma.

Si eu am probleme de sanatate legate de o hipotiroidita Hashimoto descoperita in 2002, cu diabet tip II descoperit in sept, 2009. Pt. diabet sunt in evidenta si tratament la o clinica privata aflata sub contract cu Casa de Sanatate Bucuresti (deci am gratuitate), iau Siofor 1000 dimineata si seara, iar pana in sept. anul asta am luat si eu Eutirox plecand de la doza de 100, apoi150 (din sept. 2009) si apoi 200 (din vara) fiindca TSH-ul meu era mereu mare - ultima val. a fost in sept. 12.63 .. deci, chiar daca am crescut doza de Eutirox, TSH-ul tot nu scadea, moment in care doctorita mea de diabet (trai-o-ar bunul D-zeu) s-a "prins" ca buba e de la tiroida (la free T3), a vb cu o prietena a ei medic endocrinolog si mi-a schimbat imediat Eutirox-ul cu Novotiral. Dupa o 6 sapt. am refacut analizele si TSH-ul era in limite normale, ca si free T3 - ceea ce inseamna ca inainte T3 era sub limita daca un aport hormonal din pastilele noi l-a adus in limite normale. Mentionez ca ajustarile dozelor mele de Eutirox in per. 2009-2010 (cresterea dozelor) au fost facute tot la indicatia unui medic endocrinolog care nu s-a "prins" ca free T3 este problema si trebuie schimbat tratamentul - nu marita doza !

Am vb cu d-na doctor si despre mama, parerea ei a fost ca e posibil ca si la mama sa fie aceeasi problema si ca aceasta disfunctie tiroidiana sa-i dea rezistenta la insulina.
Dvs ce parere aveti ??

Mama e in spital acum, insa nu la sectia de endocrinologie, am insistat mult pe langa medicul ce o are in grija sa o vada si un endocrinolog, insa pana acum cererea noastra a ramas fara raspuns, din pacate ... asa ca daca va fi necesar vom face aceste investigatii la o clinica privata... ca asa-i in tenis !

V-as fi f. recunoscatoare daca mi-ati spune parerea dvs despre cazul mamei (si nu numai).

Cu multumiri anticipate,
Otilia.

PS: imi cer scuze ca initial am postat mesajul in mod gresit, adica aici //sfatulmedicului.ro/comunitate/diabetul-zaharat/eugen_27794
va rog sa-l ignorati pe acela ... sau cum credeti de cuviinta.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rezistenta la insulina"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

OtiliaA (acum 13 ani)

Nu ma baga nimeni in seama cu un raspuns folositor, va rog ??

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Nutritionist Dr. A. Copcea MNutritionist Dr. A. Copcea este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Situatia simplificata arata in felul urmator: obtinerea unei functii tiroidiene normale este premisa necesara pentru a incepe un demers stabil legat de glicemie; dozele de insulina sunt determinate nu atat de functionarea tiroidei, cat si de alte aspecte precum modificarile in greutate, prezenta hipoglicemiilor, tratamente concomitente. Nu ati precizat despre CE insulina este vorba, in orice caz, singurul raspuns care va poate fi util pe acest canal de comunicare este ca EXISTA SOLUTII pentru problema, in ordinea: echilibrare tiroidiana, ulterior: diabet zaharat. Un sfat simplu: rugati-l pe medicul diabetolog sa va explice cum sa modificati DUMNEAVOASTRA dozele de insulina, in functie de glicemii (care sunt un raspuns la tot ce se intampla in organism, inclusiv, dar nu numai, tiroida).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nutritionist Dr. A. Copcea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nutritionist Dr. A. Copcea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Diabetul zaharat.

Inscrie-te aici!
Dr. Enculescu Dan-Anton MDr. Enculescu Dan-Anton este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

este corect ce ati spus si este evident ca pana cand tsh nu este in limite apropiate de normal sau normal(hormoni tiroidieni in limite normale ) nu poate fi reglat diabetul cu orice tip de insulina .Nu stiam ca eutiroxul poate sa dea esec dar eu nu sunt endocrinolog deci cel mai bine sa mergeti cu mama dumneavoastra la un endocrinolog

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Enculescu Dan-Anton
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Enculescu Dan-Anton
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Tania. (acum 13 ani)

Buna seara,

Sunt f bucuroasa ca mi-ati raspuns, intre timp mama a iesit din spital si am fost cu ea la d-na doctor diabetoloc care ma are in grija permanenta (ocazional si pe mama), i s-au recoltat mamei probe de sange pt analiza mai amanutite endocrinologice si nu numai (unele contra cost !! - asa-i mai nou), maine-poimaine vin rezultatele si vom vedea ce trebuie facut in continuare.

Va multumesc amandurora pt raspunsuri si va doresc numai bine !
Sarbatori Fericite !

Otilia.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Tania.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Tania.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cc (acum 10 ani)

ss

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.