Clickmed
programare rapida la medic

Vechime

Legislatie medicala
Intrebare postata de gettutza cu 13 ani in urma

Sunt in concediu de crestere copil de 3 luni. In ultimul an am lucrat jumatate de norma. As vrea sa stiu cum mi se va pune vecimea in acesti 2 ani de crestere copil, daca mai raman doi ca inca guvernul nu s-a hotarat. Cumva la jumatate ?????

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vechime"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

stelas (acum 13 ani)

vei sta acasa doi ani ....,mamele care vor naste de la 1 ianuarie .....vor sta 1 an .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de stelas
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de stelas
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Kasho (acum 13 ani)

Da , aseara a anuntat Boc ca noua ordonanta/ lege ce o fi se va aplica doar celor care vor deveni mame de la 1 ianuarie. Aplicarea legii la cele care suntem deja in concediul de crestere a copilului ar fi fost oricum ilegala, la fel cum ilegala a fost si diminuarea cu 15% a indemnizatiei, deci a am ajuns zilele in care orice este posibil. ( vrb doar de mame), pana vedem varianta care va fi publicata in monitorul oficial nu vom stii 100% cum se va finaliza.
Indiferent daca acum ne va afecta sau nu, cert este ca la urmatorul bebe vom fi afectate, si vor fi afectate mamele care vor intra de la 1 ianuarie in concediu. Mi se pare strigator la cer sa-ti lasi copilul ( DACA AI UNDE SA-L LASI) la 1 an, cand acum are mai mare nevoie de MAMA: incepe sa mearga ( care bona sau ingrijitoare de la cresa va sta aplecata sa-ti ajute copilul sa mearga in picioare?); incepe sa vorbeasca ( cu cine va vorbi ?); incepe sa-ti ia lingurita sa manance singur( cine va avea rabdare sa-l invete si sa-l schimbe in hainute curate daca se murdareste?); plange pt ca ii cresc dintii si il doare ( cine il va alinta si il va ajuta sa treaca mai usor peste aceasta etapa?); vrea afara la aer curat cel putin 30 de minute pe zi ( cine il va plimba?); daca va fi scuturat, scapat, lovit, lasat murdar, lasat sa planga, sau hranit insuficient cine ne va spune? , cand copilul inca nu stie sa vrb si nu se poate apara( cum am vazut ca se mai intampla cand vine vrb de bone sau ingrijitoare fara educatie corespunzatoare, fara rabdare, bun simt si prost platite)Sunt foarte putine familiile care isi permit o bona ( cu riscurile aferente), iar de crese.. ce sa mai vorbim, sunt aproape inexistente! Mamele noastre aveau 6 luni concediu si apoi se intorceau la munca......DAR EXISTAU CRESE CU PERSONAL CALIFICAT UNDE ERAM LASATI PANA SE INTORCEAU DE LA MUNCA si unde eram adormiti ore bune cu Romergan, de numai stiau bietele noastre mame ce sa faca noaptea cu noi, mai ales ca dupa munca aveau datoria casnica : spalat, calcat, gatit, cusut, crescut bebei si a doua zi de dimineata la munca. Iar daca se intampla ceva cu vreun copil ( la maternitate, cresa sau gradinita) se deschideau anchete care erau si finalizate si vinovatii pedepsiti pe bune. Cum vor putea mamele sa plece linistite la munca stiindu-si copilasii cu necunoscuti a caror calificare nu o cunosc? Oare ce randament vor avea mamele in aceste conditii? Bani pt detinuti sunt, bani pt cainii vagabonzi sunt, bani pt primele de vacanta ale alesilor, sunt, bani pt bebelusi si pensionari nu sunt............... cum va explicati asta? Eu nu reusesc sa-mi explic aceste lucruri!
Sunt prea putine mamele pt care cariera este mai importanta decat propriul copil si de obicei acele mame isi permit sa plateasca o bona! Eu mi-am facut mai intai cariera si 6 ani am avut doua locuri de munca , tocmai in ideea sa pot sa ofer copilasilor un trai decent si minimul de bunastare, ma gandeam sa avem macar doi copii sau trei, acum ma gandesc ca unul e suficient in aceasta societate, condusa de guvernanti care se gandesc doar la binele propriu si nu la bunastarea pop**atiei!

In ceea ce priveste vechimea, eu stiu ca se ia in considerare
" Suspendarea contractului de munca pe perioada concediului de crestere a copilului...........
Suspendarea se produce pe durata mandatului în orice organizație legal constituită la nivel județean sau național al profesiilor lor
Se menține locul de muncă și vechimea."

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.