Clickmed
programare rapida la medic

Schimbare de atitudine dupa casatorie raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de L14 cu 13 ani in urma

Problema mea nu este una foarte grava, insa este una care ma deranjeaza. sunt casatorita de cateva luni si observ la sotul meu o schimbare in ceea ce priveste ajutorul pe care mi-l ofera la treburile casnice. inainte de casatorie noi nu am stat impreuna prea mult pt. ca el a fost plecat cativa ani in strainatate.in vacante mergeam la el cateva sapt. sau o luna. acolo statea intr-o casa cu inca alte 8 persoane si pot spune ca eram invidiata pt felul in care ma ajuta la curatenie si in bucatarie (spala vasele, facea mancare daca eu eram indispusa in ziua aceea etc). de cand ne-am casatorit si stam in romania obisnuieste sa-si lase vasele nespalate in chiuveta si pleaca la tv, da cu matura superficial si doar la rugamintea mea, isi lasa lucrurile imprastiate. ne intelegem in toate privintele, mai putin in cea a ajutorului la curatenie. cand vb cu el despre asta intotdeauna sfarsesc prin a ridica tonul pt ca nu obtin reactia pe care mi-o doresc. poate e de vina si faptul ca eu am un tata care gateste, spala, face orice, iar la el acasa soacra mea face totul de una singura si nu cere ajutor niciodata. ce pot face?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Schimbare de atitudine dupa casatorie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Psih. Liliana Munteanu MPsih. Liliana Munteanu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna ziua,

avem o situatie de negociere si responsabilitate in privinta casei. Ati avut vreodata o discutie clara in ce priveste activitatile casnice? I-ati comunicat ca va asteptati de la sotul Dvs sa se comporte ca tatal Dvs? Ridicand tonul, va asteptati sa devina dintr-o data cooperant? Sotul Dvs cum vede acest aspect? Se asteapta ca sotia sa le faca pe toate?
Cea mai buna solutie este sa aveti o discutie deschisa la acest subiect. Sa ii exprimati la ce va asteptati si sa negociati impreuna treburile casnice. Mai ales ca spuneti ca va este bine in celelalte domenii ale vietii. Cu siguranta va fi intelegator si daca ii veti vorbi calm si direct, veti primi un raspuns pertinent (de ex ca atunci cand ii cereti ridicand tonul sa spele vasele de ex, ii amintiti cum in copilarie mama lui ii cerea la fel iar el vroia la joaca - este o ipoteza). Important este sa ii ascultati nevoile si sa le expuneti ferm si pe ale Dvs. Adultii au capacitatea de a negocia. Mult succes!

Drd. Psih. Liliana Munteanu
www.artterapie.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Matusa (acum 13 ani)

Cu vorba buna, cu intelegere, poate reusesti. Comunicarea este foarte importanta. Spune-i ca nu te-ai casatorit ca sa fii sluga, ca aveti drepturi si obligatii egale. Nu te lasa, ca mai tarziu va fi si mai rau. Asta-i greseala pe care o facem noi femeile, facem totul la inceputul relatiei ca sa aratam cat suntem de gospodine. Ei se obisnuiesc sa stea la tv si sa li se para normal ca femeia sa munceasca. Daca nu te ajuta refuza-l cand e vorba de...sex. Spune-i ca esti obosita si ca daca si el te-ar ajuta la treburi ai fi mai dispusa. Trebuie sa gasesti metoda cea mai buna sa-l convingi, la fiecare prinde alceva. Oricum, fii tare, daca cedezi acum, inchipuieste-ti cum va fi cand veti avea copii. Succes!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Nicolae Nedea MPsih. Nicolae Nedea este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna ziua,
inteleg ca nu ati stat suficient de mult impreuna cu sotul inainte de casatorie si nu stiti daca ar fi spalat vasele si cu dvs dar cu ceilalti colegi o face. Dar dvs doriti totusi ca el sa contribuie la treburile casnice asa cum face si tatal dvs...acesta este un model familial la care va astaptati dar el are alt model familial.Totusi puteti schimba unele lucruri daca ii spuneti ce v-ar placea sa faca el, sa-i spuneti ca acest lucru v-ar face fericita si nu sa vina sub forma de ton ridicat.Sau puteti spune: Cand ai tu putin timp liber faci tu lucrul ala! .... chiar deca el se uita la tv. E greu pentru un barbat sa i se impuna.El va fi liber sa ia propria hotarare. Astfel pot aparea unele schimbari.
Mult succes!

Cabinet psihoterapie Nicolae Nedea-Bucuresti
-Raspund la intrebari pe: www.psihologpsihoterapeut.ro  
-Articolele mele: http://spiritcenter.ro/author/psih-nedea-nicolae/
0743541374 / 0720319838
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Nicolae Nedea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Nicolae Nedea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Elly (acum 13 ani)

Buna ziua.Parerea mea este ca in general se intampla lucrul aceste intre un barbat si o femeie,eu sunt femeie am un copil mic si stau toata ziua acasa,sotul meu lucreaza de la 9:00 la 18:00 iar cand vine acasa singurul lucru pe care il face este sa stea cu copilul lui,nu ii pot cere si altceva desi nu are un serviciu atat de greu cum au altii dar nu ma astept la nimic altceva,si eu cred ca majoritatea barbatilor sunt la fel, merg la munk si au deajuns cu asta este adevarat ca daca eu fac altceva sau lucrez acasa la ceva el face cate ceva spala vase sau gateste ce stie el,dar eu nu vad o problema in asta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lili (acum 12 ani)

eu am2 baieti nu mai lucrez sa staucu ei sotul pleaca dimineata laora6 si vine seara la ora 18 apoi pleaca si vine seara tirziu[ora 21,22] nu petrece timp deloc cu noi ,nu exista comunicare intre noi, nu ne mai intelegem deloc ,nu stiu ce sa mai fac

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.