Clickmed
programare rapida la medic

Completare lapte praf raspuns medic

Cresterea si dezvoltarea copiilor
Intrebare postata de TITELA cu 13 ani in urma

Am un copil in varsta de o luna. Il alaptez la san, dar nu se satura si recent am inceput sa-i dau completare si lapte praf.(o masa-daoua pe zi). In acest caz ar trebui sa-i dau si apa sau ceai? Si daca da, ce fel de ceai si daca trebuie indulcit.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Completare lapte praf"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Emil Otesteanu MDr. Emil Otesteanu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Pentru Titela, Bună seara ,
Dacă v-aţi convuns că laptele d-vs nu mai este suficient , este bine că a-ţi procedat la completarea alimentaţiei , cu orice lapte praf umanizat , sau proaspăt de la vacă(acesta diluat cu zeamă de orez , sau de morcov în primele 3 luni ) după care începeţi diversificarea conf sfaturilor medicului de familie. Suc de mere , de morcov ,precum si zeamă de lămâie sau portocale puteţi să-i introduceţi de pe acum cu linguriţa.
Ceaiul se administrează numai dacă mama consideră că ar avea copilul nevoie ( cel de flori de tei este preferabil îndulcit cu miere de albine. Este bine tolerat , calmant şi cu adaus de calorii.
Cu sănătate Dr. Emil otesteanu

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Cresterea si dezvoltarea copiilor.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Mamica (acum 13 ani)

Mai nou medicii pediatrii nu recomanda produsele apicole bebelusilor decat dupa varsta de un an jumate, datorita riscului de alergie ( mamele si bunicii nostri ne dadeau miere in ceai , insa pe atunci si natura era mai curata, acum totul este afectat de pesticide si poluare, probabil de aici si cazurile multiple de alergii grave sau mai putin grave), totusi daca doriti sa -i dati miere, de altfel si zaharul trebuiesc bine fierte in apa de ceai si abia dupa fierbere sa puneti ceaiul la infuzie.La fel este si recomandarea in privinta citricelor, pot apare reactii alergice, acestea se dau dupa varsta de 4 luni. Diversificare se face incepand cu varsta de 4 luni. Tot medicii pediatrii spun ca nu este necesara administrarea apei mai ales daca bebe e alaptat la san, insa in cazul laptelui praf, ar fi bine sa-i dati cate putina apa sau ceaiul neindulcit ( babycalm este foarte bun inclusiv pt colici), si bebe are nevoile pe care le avem si noi ( dar in cantitati mai mici ), dumneavoastra va trece setea cand beti lapte? Apa sau ceaiul neindulcit se administreaza intre mese, nu inlocuiti ora mesei cu apa/ceai.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionescu (acum 13 ani)

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.