Clickmed
programare rapida la medic

Pot adormi instantaneu sau a fost un soi de ratacire ? raspuns medic

Stresul si sindromul de oboseala cronica
Intrebare postata de elena794117188 cu 13 ani in urma

Mi s-a intamplat ceva ciudat si parca nu am liniste de atunci. Pana nu de multa vreme ma luptam cu insomniile, dar de cateva luni, pot spune ca adorm relativ bine. IN zilele trecute am calatorit cu autobuzul. NU am avut senzatia de somn, nu simteam o oboseala anume. Priveam pe geam, ca orice pasager pana cand am ajuns la marginea orasului meu. La un moment dat, am vazut pe geam, ca autobuzul tocmai pleca din statia la care trebuia sa cobor...Am fost nevoita sa cobor la urmatoarea statie care de fapt era autogara. Ma intreb: oare am adormit instantaneu,timp de 10 minute sau s-a intamplat altceva cu mine. Nu mi s-a mai inamplat asa ceva... sa adorm fara sa simt ca imi este somn...
Ce poate fi?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Pot adormi instantaneu sau a fost un soi de ratacire ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

ELENAPAPUSA (acum 13 ani)

Eu cred ca erai relaxata si ai atipit.Se intampla des acest lucru celor care calatoresc .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ELENAPAPUSA
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ELENAPAPUSA
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psih. Delia Aldescu MPsih. Delia Aldescu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Transa este o stare speciala pe care o putem accesa intentionat sau inconstient atunci cand suntem preocupati de ceva. Caracterizata prin uitarea de sine, pierderea controlului asupra multor stimuli din jurul nostru sau pierderea temporara a contactului cu exteriorul, ne cufundam intr-o stare de visare cu ochii deschisi sau inchisi, diferit fata de somn.
Daca in timpul starii normale de constiinta, percepem multi stimuli si senzatii si le procesam in acelasi timp, in transa, atentia este concentrata doar asupra unui singur punct iar restul mediului este mai putin important. Aceasta se intampla si in transa hipnotica dar destul de des in viata de zi cu zi, atunci cand facem jogging, citim o carte, conducem, vedem un film interesant, suntem ocupati cu o munca captivanta.
Fiindca nu erai atenta la scopul tau pe tot parcursul calatoriei, puteai la fel de bine sa cobori cu o statie inainte, convinsa ca este statia la care trebuie sa cobori. Nu te speria daca se va mai intampla si in alte situatii.
Nu este exclus sa fi si atipit un pic in autobuz.

    Psiholog Delia Aldescu
Cabinet Individual de Psihologie
Adresa: Str. Doamna Ghica, nr. 32B
Sector 2, Bucuresti
Tel:  + 40 733 098 444
E-mail: [email protected]
http://cabinet-psihologic-online.ro/





Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Delia Aldescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Delia Aldescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Stresul si sindromul de oboseala cronica.

Inscrie-te aici!
elena794117188 (acum 13 ani)

Multumesc pt raspuns.
Poate ar fi trebuit sa va spun ca in ultimii 5 ani, am trait in stres *sotul grav bolnav,la pat, iar serviciul foarte solicitant. Cu trei ani in urma, am avut o stare de rau extrem, m-am dus la policlinica si m-am vazut dupa 1h si 45 minute la urgenta. Pierdere de constienta - dar mi s-a spus ca am colaborat, dar nu-mi amintesc nimic din acel interval de timp.. (ictus amnezic, sau amnezie retrograda, cum au spus medicii) Am facut atunci un RMN unde mi s-a constatat leziuni milimerice demelinizante de origine vasculara si sinuzita etmoido-frontala.MI s-a dat betaserc de catre medicul neurolog. M/am speriat foarte tare atunci. Apoi am suferit si o operatie (tiroidectomie totala), care a pus capac la toate. Dupa o luna de la operatie, am avut convingerea ca pret de un sfert de ora, insotita fiind, nu-mi amintesc traseul parcurs sau discutiile purtate, pana am ajuns acasa. Cei ce au fost cu mine, nu si/au dat seama... IN fine... A fost un concurs de imprejuari care m-au epuizat fizic si ... chiar psihic. cu ameteli puternice si atacuri de panica (anxietate).
Am trecut peste... cu multa vointa si tratament destul de usor (cate un distonocalm , sau extraveral, Persen Forte , ceai de sunatoare, multe vitamine, exercitii fizice si acupunctura (pt spondiloza cervicala) si exercitii de respiratie, iar cand mi-a fost mai greu am mai luat cate un medazepam... Nu am urmat un tratament puternic, tocmai datorita bolii sotului meu, care are nevoie permanenta de mine.(nu este transporabil si suntem doar noi doi)
Mi-am revenit treptat, dupa reglarea somnului.. au disparut ametelile si nesiguranta la mers si multele alte simptome avute... Singura mea temere de acum este starea sotului. M-am pensionat intre timp,( am intrunit conditiile de pensionare,lucrand in laborator) pentru ca nu mai puteam face fata cu atatea responsabilitati si starea de sanatate a sotului, apoi a mea....
Pareau, toate par OK, doar ca... acum nu stiu.. ce a fost> am adormit 10 minute sau a fost iar o "absenta"...
Va multumesc inca o data...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de elena794117188
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de elena794117188
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ELENAPAPUSA (acum 13 ani)

Iti inteleg temerile,deoarece mi s-a intamplat si mie ca dupa lungi perioade de insomnii din cauza grijilor ,sa atipesc in autobuz. Continui sa cred ca mersul cu autobuzul sau trenul relaxeaza sistemul nervos si privitul pe geam din mers se aseamana cu acele sedinte de hipnoza.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ELENAPAPUSA
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ELENAPAPUSA
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena794117188 (acum 13 ani)

Ca atipesc nu m-as teme.. grija mea este sa nu fie un soi de amnezie, sau cele aratate de doamna psiholog . Noi nu avem aici psiholog, despre sedinte de hipnoza nu am nici cea mai vaga idee. Stresul mare prin care am trecut, m.a dus la o anxietate , iar psihiatrul mi-a zis ca ca sufar de reactii anxioase justificate de necazurile si grijile fata de sotul meu bolnav, serviciu etc. NU am avut fobii de genul > sa nu ies din casa, teama de aglomeratie, sau spatii deschise sau inchise..Doar teama sa nu moara sotul meu, iar dupa operatia de tiroida ma temeam sa nu mor eu si sa ramana el, fara nici un ajutor. De aceea aveam insomnii, mai ales ca starea sotului meu este mult mai grea noaptea. (se sufoca). Ma apucau tremuraturile si frica, de nu mai putam sa ma linistesc, sa adorm dupa ce trceau crizele.
Am trecut peste fazele astea, acum, pot sa adorm si ma odihnesc mai bine.... dar cred ca ceva urme au mai ramas.

Multa sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de elena794117188
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de elena794117188
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
DAVID (acum 13 ani)

buna ! pentru a scapa de aceasta stare ;incearca sa folosesti sucul tahitian NONI.
de la tahitian noni.Este un suc care lucreaza la nivel de celula in corpul uman,si repara ce este bolnav in organismul uman.Pentru detalii ;va rog sa ma contactatii;pe e-mail;[email protected]. cu subiect noni

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.