Clickmed
programare rapida la medic

Va rog raspundeti-mi

Boli ale sangelui
Intrebare postata de carmen571 cu 13 ani in urma

Buna ziua
Saptamana trecuta i-am facut analizele la sange ale baietelului meu in varsta de 2 ani si sunt unele rezultate care m-au alarmat : PLT - 535 , LY# - 6 , MO# - 0,8 , MPV- 7,8 , P-LCR - 9,2. VA ROG spuneti-mi ce semnifica si care este problema . Saptamana asta o sa ajung si la medicul nostru pediatru dar mai doresc si parerea ( sfatul ) dv.
Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Va rog raspundeti-mi"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

elena (acum 13 ani)

Nu pot sa-mi spun parerea asupra altor rezultate, decat ca nr de trombocite este putin cam mare( PLT). nORMAL TREBUIE SA FIE MAI MIC DE 400. Fiica mea a avut mai multe trombocite , tot cam 530 si diagnosticul a fost de trombocitoza. Trombocitele au rol in coagularea sangelui, nr mai mare de trombocite inseamna ca sangele este mai ''''''''gros'''''''' si se coaguleaza mai repede. Exista riscul, ca in urma unei lovituri sa se formeze trombi, adica dopuri de sange, care sa blocheze arterele. Fiica mea nu a facut tratament deosebit, nu-mi mai amintesc prea bine ce a luat, dar stiu sigur ca este recomandata aspirina. Aspirina fluidizeaza sangele si nu permite formarea cheagurilor. Nu stiu daca la 2 ani poate lua aspirina.Am mers la medic, la hematologie/oncologie timp de 2 ani. La inceput lunar, apoi la 3 luni, la 6 luni. Trebuie sa mergi la un medic specialist in hematologie care sa citeasca analizele, sa-ti indice tratament corespunzator. Sa refaci chiar analizele, poate sunt gresite. Am inteles de la medic(d-na dr Miron de la spit de copii, Iasi) ca este mai rau daca nr de trombocite este mai mic decat normal. Boala in acest caz se numeste trombocitopenie si este specifica persoanelor carora le curge sange, fara ca acesta sa se opreasca.Exista la aceste persoane riscul hemoragiilor si al anemierii.
Desi medicii nu mi-au dat dreptate, eu am asociat problememe pe care le-a avut fiica mea cu prezenta unei pisici in casa. La analiza anticorpilor antitoxoplasmoza, acesta a iesit pozitiv. Ca recomandari din partea medicului stiu ca a trebuit sa consume multe lichide, acestea ac***a rol in fluidizarea sangelui.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
carmen571 (acum 13 ani)

Multumesc frumos pentru raspuns .
Azi am fost la medicul pediatru si mi-a spus ca nu sunt motive de ingrijorare pt ca in cazul copiilor nr trombocitelor difera fata de cel al adultiilor . Si mie mi-a fost frica tot din cauza lor dar m-a linistit cand mi-a spus ca nr lor nu e f mare iar acesta este pericol doar cand este mai mic iar nr mare al trombocitelor e periculos doar in caz de coma. Acuma sper sa fie bine si Doamne ajuta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de carmen571
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de carmen571
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
onita (acum 13 ani)

Daca testul pentru toxoplasmoza(o boala ce se ia de la pisici)a iesit pozitiv,mergi cu analizele la un medic bun parazitolog,pentru ca aceasta boala este foarte grava.Netratata, duce la orbire.Simptomele nu se vad prea repede,ci atunci cand copilul nu va mai vedea bine.De aceea este grava aceasta boala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
violeta (acum 13 ani)

si copilul meu in varsta de 1 an si 8 luni are trombocitele marite.am fost cu el la specialist si mia spus ca este normal sa creasca la copii pana la 750.nu va speriati datile fier.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.