Clickmed
programare rapida la medic

Buna!Am 19 anisi sufar de acnee de 3ani.Am folosit o groaza de creme,de solutii si sapunuri dar degeaba.Acum in ultimul an acneea s a accentuat mai tare.Am fost la medicul dermatolog si mi a prescris metro ruboril,eryfluid si un sapun cu sulf.Nu m-au ajutat cu nimic.M am dus a doua oara,atunci mi a prrescris antibioce,mai exact Azotrex(azitromicina).Azotrex ul imi facea bine cam o saptamana,(in sensu ca dispareau cosurile dar ramaneau petele),dar dupa aceea cosurile reapareau,deci nici aceasta varianta nu m a ajutat,Am fost a 3 a oara la medic si mi a prescris din nou aceleasi tratament de prima oara(metro ruboril,eryfluid) in combinatie cu niste creme,bioderma.Acest tratament cu bioderma l am inceput cam acum o saptamana dar nu vad nici o evolutie.V as ruga sa imi dati un sfat,cum sa procedez ,ce sa mai iau pentru ca nu mai gasesc nici un remediu.Va multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nu mai scap de acnee"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (170)

Eva (acum 13 ani)

In primul rand nu stiu care sunt obiceiurile tale alimentare. Elimina din alimentatie orice grasime, cumpara branza sp***a, lapte slab (in nici un caz integral sau de la tara), oua din comert nu de la tara, inlocuieste smantana cu iaurt SLAB, evita prajelile, limiteaza-te la pui si peste (fara porc, vita, miel, rata, etc decat in mod exceptional), etc. Bea cat mai multa apa (NU suc, nu alcool, nu cola). Nu fuma! Daca ai cateva kg in plus, scapa de ele. Fa miscare, sport, fara sa exagerezi desigur, dar cat sa fii in forma si sa arzi cat de cat grasimi. Incearca sa iti gasesti activitati relaxante, sa nu te stresezi. Banuiesc ca ai observat ca in perioade de stres (teze, examene de ex) ti se agraveaza acneea. Incearca sa nu storci cosurile decat daca au "varf" vizibil (adica nu daca sunt doar umflaturi neformate) si atunci foloseste servetele, nu degete/unghii care pot avea microbi si faci mai rau. Nu uita sa te speli pe fata dimineata si seara bine cu un gel de fata antiacneic (eu folosesc L''Oreal dar se gaseste ceva mai greu, este singurul cu care m-am inteles). Eu am renuntat la creme pentru ca nu ma ajutau cu nimic. Cu varsta, mi-au disparut cosurile "de totdeauna" si mai fac doar inainte de ciclu (da, la tine nu e cazul :) ) si in perioade de stres. Din pacate acestor perioade nu le-am gasit solutii decat sa ma impac cu ele (am 23 de ani a propos).
Ai facut la dermatolog analize de secretie? Este posibil sa ai un stafilococ care se manifesta asa si atunci trebuie tratament impotriva lui. Altfel, sfaturile pe care ti le-am dat ar trebui sa iti amelioreze acneea. De vindecat este foarte greu de zis pentru ca tine de structura fiecaruia. Iti va trece si cu varsta, oricum.
Daca ai o acnee extrem de grava, exista un medicament numit Roaccutane, insa are extrem de multe contraindicatii (se pare ca au fost inclusiv sinucideri provocate de el pt ca da depresii, uscaciunea pielii etc). Nu stiu deci daca e cazul sa mergi pana acolo. Eu ti-as recomanda sa incerci vreo 6 luni ce ti-am zis eu (adica sa iti construiesti un stil de viata adecvat situatiei) si vezi daca nu se imbunatateste situatia, macar. Eu am descoperit acum cativa ani si un unguent (exista si solutie) adus din Italia, se numea "brufosil" si mi-a fost de maaaaaaaaaaare ajutor (pe atunci eram cam disperata din cauza acneei...), insa nu stiu daca acum mai exista.
Ti-am zis cam tot ce am stiut. Succes si incearca sa te accepti asa cum esti. Norocul tau e ca esti baiat si ca iti poti acoperi acneea cu barba, cat de cat. La noi insa....trebuie sa ne luptam cu ea si mai rau.
Sanatate multa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Petru (acum 13 ani)

mersi de sfaturi.Nu am facut la dermatolog analize de secrretie.O sa incerc sa merg acum iara la dermatolog si sa ii spun de acea crema de care mi ai zis,Roaccutane.Intr adevar mananc foarte multa carne,in special cea de porc si pui.Sper sa gasesc calea cea buna si sa fie totul ok.,Apropo, eu zic ca la voi fetele e mai usor de ascuns ca puteti folosi fondul de ten :),pe cand barba nu o pot lasa sa creasca foarte mult.O zi buna!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Petru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Petru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Petruts, din pacate roaccutane este sub forma de pastile si are multe efecte secundare, nu stiu daca e cazul... Incearca sa iti schimbi regimul de viata si vei vedea ameliorari sunt sigura. Si...de ce nu iti poti lasa barba mai mare? :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Petru (acum 13 ani)

ma irit mai tare atunci cand o sa ma barbieresc:)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Petru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Petru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Eva3171 (acum 10 ani)

Pastile pentru acnee - http://bit.ly/15mzrbr

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
annertete (acum un an)

Pastile pentru acnee - derminax.lv
În ultima lună am folosit Derminax și trebuie să spun că acest produs este extraordinar. Am cheltuit în trecut mari sume de bani pe alte produse pentru acnee și pe vizite la dermatolog. Aceasta nu a dat niciun rezultat sau rezultatele nu au fost de durată. De când am început să folosesc Derminax, nu mi-a mai apărut niciun coș mai mare pe față. Îmbunătățirea a fost treptată, dar am reușit în cele din urmă să câștig bătălia împotriva acneei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de annertete
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de annertete
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
kasho1 (acum 13 ani)

ROACCUTANE®
prospect


Indicatii si utilizare: Formele grave de acnee nodulo-chistica rezistente la tratamente, mai ales acneea chistica si acneea conglobata, in special atunci cand exista leziuni la nivelul trunchiului.

Roaccutane trebuie prescris numai de medicii care au experienta in administrarea retinoizilor pe cale generala - de preferinta dermatologi - si care pot evalua corect riscul de malformatii, daca Roaccutan este luat in cursul sarcinii.

Retinoid cu actiune antiseboreica specifica, pentru tratamentul pe cale orala a acneei severe, chistice si a acneei conglobate rezistente la alte forme de tratament .

Compozitie: Substanta activa: izotretinoin (acid 13-cis-retinoic). Capsule a 10 mg si 20 mg.

Proprietati si efecte:
Izotretinoinul, substanta activa a Roaccutane, este un stereoizomer sintetic a acidului all-trans retinoic (tretinoina). Mecanismul de actiune a Roaccutane nu a fost insa complet elucidat, totusi s-a stabilit ca ameliorarea tabloului clinic al acneei severe este asociata cu o reducere a activitatii glandelor sebacee si cu diminuarea maririi acestora - dovedita histologic - in functie de doza. Mai mult, s-a constat la nivelul pielii un efect antiinflamator al izotretinoinului.

Farmacocinetica: Cinetica acestei substante fiind liniara, evolutia concentratiei sanguine, in functie de timp este previzibila. Absorbtia la subiecti sanatosi, ca si la pacientii cu acnee chistica, concentratiile plasmatice maximale (Cmax) de aproximativ 250 ng/ml, au fost obtinute la 1-4 ore (tmax) dupa administrarea a 80-100 mg de izotretinoin. Priza de izotretinoin luata cu alimente creste biodisponibilitatea intr-o proportie care poate atinge dublul valorilor corespunzatoare celor à jeun, fapt care trebuie pus pe seama facilitarii absorbtiei acestor substante deosebit de lipofile. De altfel, se remarca o regresie globala a fluctuatiilor biodisponibilitatii sistemice atunci cand izotretinoinul este luat impreuna cu alimente . Distributie: Procentul de legare de proteinele plasmatice a izotretinoinului este foarte ridicat (99,9%), astfel ca fractiunea nelegata de substanta activa este inferioara valorii de 0,1% din total, pentru un domeniu larg de concentratii terapeutice. Albumina pare sa fie proteina de care se leaga preferential. Nu este cunoscut volumul aparent de distributie a izotretinoinului la om, tinand cont ca nu exista o forma care sa poata fi administrata intravenos. Izotretinoinul trece bariera placentara in cantitati care produc malformatii congenitale. Exista o mare probabilitate ca izotretinoinul sa treaca in laptele matern, ac***a in vedere carcaterul sau lipofil. Din aceasta cauza, izotretinoinul este contraindicat femeilor care alapteaza. Metabolism: Principalul metabolit al izotretinoinului in sange este 4-oxo-izotretinoin, care se formeaza rapid dupa priza orala; izotretinoinul este izomerizat in vivo la tretinoina (acid all-trans retinoic) printr-o cale metabolica alternativa. Glucuronizarea metabolitilor nu a fost in mod concludent demonstrata la om, dar studiile efectuate pe animale o sustin cu fermitate . Studiile efectuate la om si la caine permit sa se conchida ca exista o recirculare enterohepatica a izotretinoinului, care ar contribui la variatiile interindividuale ale concentratiilor plasmatice. Eliminare: Izotretinoinul pare sa fie eliminat aproape exclusiv prin metabolizare hepatica si excretia biliara . Dupa administrarea orala a izotretinoinului la subiecti sanatosi, ca si la pacientii cu acnee chistica, timpul de injumatatire prin eliminare a medicamentului nemodificat, s-a dovedit a fi intre 7-39 ore (in medie, aproximativ 20 ore). Timpul mediu de injumatatire prin eliminare a metabolitului 4-oxo la pacientii cu acnee chistica, este putin mai lunga (25 ore, valori extreme: 17-50 ore) fata de cel al substantei din care provine. Farmacocinetica in situatii clinice particulare: tinand cont ca izotretinoinul este contraindicat la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica, nu exista date farmacocinetice la acestia.

Mod de administrare: Se va incepe tratamentul cu 0,5 mg/kg/zi. Nu rareori s-a putut observa la inceput o agravare tranzitorie a acneei . Eficacitatea si reactiile adverse variaza de la un subiect la altul; dupa circa 4 saptamani, se va ajusta doza de intretinere care se va situa in domeniul 0,1-1,0 mg/kg/zi, pentru a corespunde necesitatilor individuale. Doza maxima de 1 mg/kg/zi nu trebuie administrata decat pe o durata limitata de timp. Durata totala a tratamentului este in general de 16 saptamani. Evaluarea rezultatelor terapeutice trebuie sa tina cont de faptul ca procesul de insanatosire continua adesea si dupa oprirea tratamentului. Inainte de a instaura un nou ciclu de tratament , care va fi reluat in conformitate cu indicatiile de mai sus, este necesar sa treaca un interval de cel putin opt saptamani. Capsulele vor fi luate in cursul mesei: dozele mici, intr-o priza unica cotidiana, dozele mai mari de asemenea odata sau in mai multe prize, repartizate in cursul zilei. Tratamentul local asociat: Administrarea simultana a altor antiacneice cu actiune keratolitica sau exfoliativa nu este indicata. Nici tratamentul concomitent cu raze UV nu este recomandat. Expunerea la soare trebuie evitata. In caz de nevoie, se poate administra un tratament adjuvant, local, neagresiv, cu produse antiacneice .

Contraindicatii: Roaccutan este contraindicat in sarcina (vezi mai departe), insuficienta renala sau hepatica, hipervitaminoza A, hiperlipidemie forte, hipersensibilitate la produs.

Precautii: Este necesar a se controla functia hepatica inainte de tratament , la o luna dupa inceperea lui, apoi la intervale de cate 3 luni. Este necesar de asemenea un control al lipidelor sanguine (valori “a jeun”), inainte de tratament , (la o luna dupa instaurarea acestuia si la trei - patru luni de administrare a produsului). Sunt necesare controale mai frecvente la subiectii cu risc crescut (diabet, obezitate , alcoolism, tulburari ale metabolismului lipidic). In caz de diabet cunoscut sau suspectat, este recomandabil a se face mai frecvent controlul glicemiei. Desi nu s-a putut stabili o relatie cauzala totusi s-au semnalat cazuri de crestere a glicemiei in conditii “a jeun” si au fost diagnosticate cazuri noi de diabet in timpul terapiei cu Roaccutane. In cazuri rare a fost semnalata o crestere benigna a tensiunii intracraniene dupa administrarea de Roaccutane ca si dupa tratamentul cu tetracicline. Din aceasta cauza este contraindicat un tratament asociat cu tetracicline. Este contraindicata donarea cu sange de catre pacientii care fac sau au facut recent (una, doua saptamani) tratament cu Roaccutan, femeilor aflate in perioada fertila.

Sarcina si alaptare : Roaccutane este puternic teratogen . Din aceasta cauza, utilizarea sa este contraindicata, nu numai la gravide, ci si la femei care in cursul tratamentului ar putea deveni gravide, practic la toate femeile in perioada fertila. Pericolul procreerii unui copil malformat este extraordinar de mare cand se utilizeaza Roaccutane in orice doza, in cursul sarcinii, fie chiar si pentru o perioada scurta. Pericolul malformatiei exista pentru fiecare produs de conceptie. Roaccutan este contraindicat femeilor aflate in perioada fertila, cu exceptia cazului cand pacienta indeplineste in totalitate urmatoarele conditii: Sufera de o acnee chistica grava, desfigurata, rezista la terapie uzuala. Intelege prescriptia medicala si se poate conta pe faptul ca o va respecta. Este capabila sa aplice contraceptia obligatorie prescrisa. A fost informata de medicul sau curant asupra riscurilor care decurg, daca in cursul tratamentului cu Roaccutane sau la o luna dupa aceea, survine o sarcina, ca si asupra posibilitatii esecului metodei contraceptive . Confirma ca a inteles masurile de precautie. Are un test de sarcina negativ la mai putin de doua saptamani inaintea inceperii terapiei. In cursul terapiei se va repeta lunar testul de sarcina. Foloseste eficient metoda contraceptiva fara nici un fel de intrerupere o luna inainte de inceperea terapiei cu Roaccutane, in cursul tratamentului si inca o luna dupa terminarea acestuia. Incepe tratamentul cu Roaccutan numai in ziua a doua sau a treia dupa o menstruatie normala. In tratamentul recidivelor se obliga sa ia aceleasi masuri eficace si intrerupte de contraceptie, o luna inainte, in cursul si o luna dupa tratamentul cu Roaccutane. Chiar si femeile, care din cauza unei sterilitati anterioare nu intrebuinteaza metode contraceptive , vor fi lamurite sa le foloseasca, atata timp cat vor lua Roaccutane, conform indicatiilor de mai sus. Daca, cu toate acestea, in cursul unui tratament cu Roaccutane sau in luna urmatoare, survine o sarcina, exista pentru fat un mare risc de a avea malformatii dintre cele mai grave (intre altele, ale sistemului nervos central, ale inimii si ale vaselor mari). In afara de acesta exista un risc crescut de avort spontan. Majoritatea anomaliilor fetale umane legate de administrarea de Roaccutane au fost catalogate si acestea includ: hidrocefalie, microcefalie, anomalii ale urechii externe, (micropinna, micsorarea sau absenta conductului auditiv extern), microftalmie, malformatii cardiovasculare, dismorfia fetei, tulburari ale morfologiei timusului, insuficienta paratiroidiana si malformatii ale creierului mic. Utilizarea in cursul alaptarii: Roaccutane nu poate fi administrat femeilor care alapteaza.

Reactii adverse: Majoritatea reactiilor adverse ale Roaccutane sunt dependente de doza. In caz de dopaj adecvat, produsul este in general acceptabil tolerat, ac***a in vedere gravitatea bolii. Cel mai adesea, se observa simptomele analoge hipervitaminozei A, adica uscarea mucoaselor, care poate fi ameliorata, la nivelul buzelor, prin utilizarea unor unguente grase; uscarea mucoasei nazale, care poate duce la epistaxis, uscarea mucoasei faringiene, care poate provoca raguseala. Uscarea conjuctivelor oculare poate duce la conjuctivite si opacifierea reversibila a corneei. Cu ajutorul pomezilor oftalmice usoare, poate fi ameliorata conjunctivita. Intoleranta la lentile de contact poate obliga pacientii sa utilizeze ochelari pe perioada tratamentului. In cazuri rare, s-au semnalat reactii de fotosensibilitate. In cazuri izolate de fotofobie, s-au semnalat tulburari de adaptare la intuneric (hemeralopie) si cataracta lenticulara ca si vasculite (de exemplu, granulomatoza Wegener), scaderea numarului de eritrocite si leucocite (anemie si neutropie), cresterea si scaderea numarului de trombocite, cresterea VSH , tulburari de auz in anumite domenii de frecventa si de asemenea infectii locale sau sistematice cu germeni grampozitivi (Staphylococcus aureus). De asemenea, pot surveni exanteme, prurit, dermatite faciale, transpiratii, granuloame piogenice, paronichie, distrofia unghiilor si o intensificare a formarii de tesut granulos. In rare cazuri, s-a raportat subtierea persistenta a firelor de par. S-a observat, de asemenea, alopecie reversibila, cat si acnee fulminans, hirsutism si hiperpigmentatie (faciala), dureri musculare si articulare; rar, afectiuni inflamatorii ale intestinului (de exemplu: colita, iletita, hemoragie), hiperuricemie si tulburari psihice sau ale SNC (de exemplu tulburari de comportament, depresie si crize). Au aparut modificari osoase si hiperostoze (de exemplu osificarea prematura a cartilajelor epifizare) la copii si la adultii tratati un timp mai indelungat cu doze mari de Roaccutane, pentru alte indicatii decat acneea chistica. In cazul unui singur pacient, dupa un tratament de mai multi ani cu un alt retinoid, Tigason (substanta activa: etretinat), s-a observat aparitia hiperostozei spinale si calcifierea ligamentelor spinale cu compresie medulara consecutiva. Roaccutan nu este conceput pentru tratamente de lunga durata si trebuie avuta in vedere posibilitatea aparitiei acestor efecte secundare daca produsul este utilizat incorect pentru tratamente de lunga durata. La sfarsitul unui tratament obisnuit pentru acnee chistica, s-au observat ocazional hiperostoze minimale. Datorita posibilitatii aparitiei unor astfel de modificari osoase, la fiecare bolnav se va evalua atent raportul risc/beneficiu si se va limita folosirea Roaccutane numai pentru tratamentul cazurilor grave. Au fost raportate cazuri rare de hipertensiune intracraniana benigna si tulburari de vedere si ocazional greturi si cefalee. S-a semnalat si o crestere temporara si reversibila a transaminazelor ca si unele cazuri de hepatita , care ar putea fi eventual puse in legatura cu Roaccutane. In multe dintre aceste cazuri, modificarile s-au situat in limitele normalului si valorile au revenit de baza in cursul terapiei. Totusi, au fost descrise cazuri la care din aceasta cauza, a fost necesara reducerea dozei de Roaccutan sau chiar oprirea tratamentului. Cresterea concentratiei trigliceridelor serice si a colesterolului asociata cu scaderea LDH au fost observate, intre altele, in cazul dozelor mari si la bolnavii predispusi (anamneza cu tulburari ale metabolismului lipidic, diabet, obezitate sau alcoolism). ªi aceste modificari sunt dependente de doza, iar concentratiile se normalizeaza repede dupa reducerea dozei sau dupa oprirea tratamentului. Fiecarui pacient trebuie sa i se atraga atentia asupra posibilitatii aparitiei reactiilor adverse. In cazuri rare, s-a constatat limfadenopatie si hematurie/proteinurie. La pacientii cu nivel ridicat de trigliceride serice (> 800 mg%), care beneficiaza de tratamentul cu izotretinoina, exista riscul dezvoltarii pancreatitei. Aparitia keratitei, ca urmare a tratamentului cu Roaccutane este o reactie rar constatata si poate fi pusa in legatura cu sindromul de uscare a conjunctivelor oculare. Prin urmare, pacientii, mai ales cei cu sindrom de uscare a conjunctivei oculare, vor fi supusi unor controale pentru depistarea aparitiei keratitei.

Interactiuni: Se va evita terapia concomitenta cu Roaccutane si vitamina A, intrucat simptomele hipervitaminozei A pot fi accentuate de aceasta asociere. Intrucat si tetraciclinele pot creste presiunea intracraniana, este contraindicata asocierea acestora cu Roaccutane. Alte interactiuni dintre Roaccutane si alte medicamente (de exemplu, anticonceptionalele orale), nu au fost inca semnalate.
Supradozare: Desi toxicitatea acuta a Roaccutane este scazuta, pot aparea, in cazul unor supradozari accidentale, semnele unei hipervitaminoze A. Aceste simptome sunt reversibile. Totusi, poate fi recomandata, in primele ore, o evacuare a continutului gastric.

Forma de prezentare: Capsule a 10 mg (30 si 100 buc.). Capsule a 20 mg (30 si 100 buc.). Valabilitate: Medicamentul trebuie utilizat inainte de data de expirare (EXP), marcata pe ambalaj.

Producator: F. Hoffman La Roche

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de kasho1
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de kasho1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionescu (acum 13 ani)

Nimic mai periculos decat aceste Roacutan. Efectele nocive de la Roacutan sunt de durata si f. periculoase. Cauza la acnee este sangele toxifiat si probleme psihice (lipsa de dragoste fata de sine) si nu se poate vindeca o acnee cu substante toxice fara a deregla altceva in organism, mai ales
ca medicamentele intoxica si mai mult sangele si organele iar cauza psihica este ignorata complet.
Peste 90% din tratamentele facute nu duc la nici o schimbare in bine, dar daunele aduse de medicamente raman toata viata. Mergi mai degraba la un medic homeopat, exista remedii homeopate care vindeca acneea in mod corect si fara efecte secundare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Petru (acum 13 ani)

Multumesc de indrumare

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Petru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Petru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adi (acum 13 ani)

lipsa de igiena prin casa si oale , vase mizerabile e o cauza importanta a acneei si cum unde locuiesc eu nu pot controla aceste aspecte acneea isi face de cap si cum mama pare imuna la ea ..........................

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
miki mouse (acum 13 ani)

Daca mama e imuna pune mana frate si spala tu cate un blid, sa vezi mama, ca nu patesti nimic. Si mai scapi si ce cosuletele buclucase. Doi dintr-o lovitura!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adrian260116777 (acum 13 ani)

o alta cauza pt acnee e mersul printre masini , cum merg mai mult prin oras cum ma umplu de cosuri , datorita poluari aerului cu gaze de esapament , care fie se depun pe fata sau le inspiram ...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de adrian260116777
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de adrian260116777
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena (acum 13 ani)

Fiica mea foloseste un unguent numit Brevoxil.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iasmina (acum 13 ani)

Petruts, draga, am trecut prin aceeasi suferinta pana la 28 de ani! Am fost la dermatolog si mi-a prescris un set complet de analize de sange si urina, pe care le-am facut la laborator. Si m-a trimis la endocrinolog. Mergi si tu la analize si dermatolog. Degeaba tratezi problema exterioara, daca ai o cauza, o dereglare interna. Mananca sanatos intre timp, bea multa apa, ceaiuri de brusture si papadie.
Extern iti recomand gelul purifiant IVAPUR de la IVATHERM, e pe baza de apa termala, nu usuca tenul, e pt ten acneic si sensibil, e grozava, curata in profunzime, te scapa de excesul de sebum. Piseaza aspirina netamponata si amesteca cu apa sau cu alcool sanitar si curata-ti fata de 2 ori pe zi, mai ales inainte de culcare. Daca se usuca tenul prea tare, foloseste si apa termala de la IVATHERM, ajuta mult. Multa sanatate! NU mai folosi gama Bioderma, nu face decat sa ingrase tenul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
din nou iasmina (acum 13 ani)

Neaparat foloseste IVAPUR, scrie ca poate fi folosita ca si crema de barbierit, tocmai ca sa nu se irite fata. Si mergi neaparat la endrocrinolog, nu amana!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
claudiu (acum 13 ani)

ia crema Brevoxyl, sigur o sati treaca

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
silvia (acum 13 ani)

foloseste zineryt si eu am avut si mi-au trecut

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Petru (acum 13 ani)

am folosit si nu mi a trecut :P

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Petru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Petru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
doiny (acum 13 ani)

am avut si eu problema cosurilor...si am folosit timp de 2 luni un tratament cu eryfluid dimineata si seara q skinoren, iar dupa masa principala luat si unibox(un fel de antibiotic)..si asa eu am resusit sa scap de ele. s a vaz efectul inca dupa a doua zi.vezi si tu..si eu la trimiterea dermatologului am facut diverse radiografi. si alimentatia este importanta..eu nu am mai avut voie sa mananc deloc ciocolata,lapte si fainoase.plus sa beau 2 l de apa.it recomand sa te duci la spitalul universit...in ambulatoriu..la doctora Oana Caltici.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dana (acum 12 ani)

Solutia este reflexoterapia combinata cu un regim alimentar, bitter si ceaiuri.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement Advertisement
Pag 1 din 9

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.