Clickmed
programare rapida la medic

Ce ma fac cu tata???

Alcoolism
Intrebare postata de amelita90 cu 13 ani in urma

Buna seara! In primul rand va rog frumos sa aveti rabdare sa cititi tot si daca aveti vreo sugestie o astept cu placere! nu stiu daca am nimerit chiar bine tema de discutie dar pe alocuri se leaga cumva. Probabil nu imi va raspunde nimeni la ora asta dar astept cv raspunsuri pe maine. Momentan stau la tatal meu din cauza unor probleme de sanatate nu pot locui cu mama si fratele meu, ai mei fiind despartiti de un an. Eu nu stiu ce sa mai fac cu tata, am incercat in toate felurile sa o scot la capat cu el. Cand locuiam cu mama, tata si fratele meu tata venea baut acasa si facea scandal... de cateva ori chiar a sarit la bataie si mama s-a ales cu un certificat medico-legal ca urmare. Toate incepeau cand venea acasa... nu ii convenea cum gateste mama (dar adevarul este ca mama este o bucatareasa nemaipomenita, nu ca e mama dar toata lumea o lauda) zicea ca face mancare pt bolnavi (eu ac***a probleme de sanatate trebuia sa tin un anumit regim, dar mama nu facea mancare care sa nu poata fi mancata si de altcineva) si de aici incepea totul... mama nu il lua in seama si el isi revarsa furia asupra mea. In momentul in care mama vedea ca tipa la mine riposta. Am hotarat dupa ani de scandaluri sa plecam de la el... sa ne mutam... Eu am fost nevoita sa vin din nou la tata cu toate ca nu prea vroiam dar el imi cauta nod in papura cum se zice... Eu am un iubit cu care sunt de 1 an si 8 luni, e la facultate si in week-end vn sa ma vada, iarasi tatalui meu nu ii convine si incep certurile. Eu consider ca are o problema psihiatrica, pentru ca un om normal nu ar incepe o cearta pentru ca vine prietenul meu sa ma vada sau pt ca il rog sa imi taie lemne sa imi fac foc in casa. Sunt motive chiar banale... Eu nu sunt genul de fata cand plec de acasa uit sa mai vin sau nu spun... ba din contra, am 20 de ani si dau raportul ca ma duc pana la magazin. As vrea sa ajung la un compromis cu el cumva. Astept un raspuns!!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce ma fac cu tata???"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (9)

pena (acum 13 ani)

Nu cred ca ai vreo sansa sa te intelegi cu el acum. E tipul omului rau la suflet, egoist si fara judecata. Il recunosc in fostul meu sot. Nu are respect fata de familie cred, in schimb cu cei din jur, de la serviciu, se poarta frumos, nu-i asa. Vrea sa fie apreciat, laudat, dar cand vine acasa este un tiran, un monstru. Cel mai bine ar fi daca ai putea sta departe de el, ori sa stai in casa separat de el. Probabil o fi si gelos ca tu ai un prieten si el a fost parasit. Cine stie ce-o fi in mintea lui naclaita de alcool. Asta-i parerea mea, cu astfel de oameni nu te poti intelege, pt ca ei nu se tin de cuvant chiar daca intr-un moment dat ai ajunge la o intelegere. Esti singura persoana pe care o poate teroriza acum si va face asta pana pleci si-ti vezi de viata ta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
amelita90 (acum 13 ani)

Pena, multumesc mult, sa stii ca l-ai descris foarte bine si nu e de mirare daca ai spus ca il regasesti in fostul sot. Sunt nevoita sa stau aici la el pt ca asa am posibilitatea sa am camera mea. Nu pot sta cu mama si cu fratele meu pt ca sufar de o Tuberculoza putin mai complicata si fratele meu are numai 8 ani, nu il pot supune riscului de a se imbolnavi. Prefer sa stau aici, si sa imi faca el capul mare decat sa il am pe cel mic pe constiinta.
Vali, eu nici nu indraznesc sa ii zic cv de bautura, pt ca imediat devine nervos si "cum... eu am impresia ca el e betiv??" Ai mei au un an de cand s-au despartit, el imi spune mie ca nu a mai pus alcool in gura de atunci, dar cand ma suna numai beat era si nici nu il intelegeam ce zicea. E un om frustrat i se pare ca e nedreptatit, dar de fapt el este cel care nedreptateste pe altii. Eu nu pot discuta cu el despre nimic, mai ales sa ii recomand o dezalcoolizare si cat despre chestia sa ii pun in mancare iar e o problema, pt ca el nu mananca daca eu sau mama (cand mai vn pe la mine) gatim ceva, probabil ii e frica sa nu il otravim. ;)) Cateodata parca iti vn sa faci asta, dar te mai gandesti ca exista un Dumnezeu. Nu pot sa zic ca il iubesc, dar nici ca sunt indiferenta, ca probabil daca ar pati ceva as veni sa il ajut, sa ii dau sa manance si chestii dinasetea ca e tata.... si in ciuda la tot ce mi-a facut as inchide ochii si l-as ajuta. Spre deosebire de el, care nu a fost in stare o data sa vina la mine la spital si am stat 8 luni internata. Intr-adevar eram la Bucuresti si eu sunt din Vaslui dar putea sa stranga banii necesari macar o data sa vn. Dar nu asta conteaza, el a crezut ca daca eu o sa stau aici mama o sa se intoarca la el, dar nu... nu o mai las eu pe mama sa se intoarca, pt ca o sa isi ia aripi daca se intoarce si o sa fie si mai rau.
Va multumesc mult ca mi-ati raspuns!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de amelita90
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de amelita90
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
valicohai (acum 13 ani)

Buna Amelita!
Adica numai buna nu e!Nu inteleg motivele pentru care trebuie neaparat sa locuiesti cu tatal tau si asta stii numai tu.Personal consider ca te expui destul de mult si nu vreau sa intru in detalii. Problema este clar, alcoolul! Daca vrei sa-l ajuti si daca vrea si el, daca este constient de cat rau isi face si de cat rau face, ar trebui sa urmeze o cura de dezintoxicare. Nu este complicat; totul este sa vrei ( mai mult sa vrea).Se face cu miere de albine si gasesti daca dai cautare ''''tratamente naturiste,alcool, tutun'''',sau cu ceai de obligeana, pedicuta si salvie, si gasesti acolo explicat, cum trebuie sa faci. Ma-ndoiesc insa ca tatal tau vrea sa urmeze o astfel de cura de dezintoxicare. Lui ii place ''''sportul'''' asta si cred ca-ti va fi greu sa-l convingi.Iti recomand chiar sa nu dezvolti subiectul cu el fiindca nu va intelege, ba dimpotriva te va acuza ca vrei sa-l ''''otravesti'''' sau cine-stie-ce alte aberatii. Se poate insa sa-i dai in mancare fara sa stie si treptat va avea repulsie fata de alcool.
Sau poate ar fi mai bine sa nu faci nimic din toate astea si sa-ti vezi de viata ta ca esti tanara, iar pe el sa-l lasi in pace sa se distruga in continuare, fiindca oricum, ce era mai important, a distrus si nici nu realizeaza acest lucru:FAMILIA.
Nu stiu daca stai la tatal tau fiindca il iubesti totusi si vrei sa-l ajuti sau fiindca imprejurarile o impun, insa te rog sa fii cu mare bagare de seama fiindca te expui foarte mult.Daca nu poti sta cu mama ta, din anumite motive, incearca cel putin sa-ti gasesti o gazda (asta presupune sa ai o munca, un venit) si traieste-ti viata ta asa cum poti, poate si cu bani foarte putini, dar fara a fi terorizata de cineva care are mereu ''''capul plin''''.
Daca el vrea sa se distruga, n-are decat; tu ai grija de tine.
Se spune ca un dependent de alcool( un alcoolic!), face sa sufere cel putin zece persoane din jurul lui si in primul rand familia.
Eu n-am vrut sa fiu rau sau nedrept in exprimarea mea si te rog sa chibzuiesti cat poti de bine, pentru ca modul cum vei actiona sa nu-ti dauneze.
Iti doresc o viata frumoasa si mai ales linistita!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Delia (acum 13 ani)

E foarte trist ce ti se intampla...dar din pacate cazuri ca al tau intalnesti la tot pasul...copii cu suflet care, indiferent de parinti, ii iubesc si ii respecta.
Alcoolul este cauza multor familii nefericite, dar nu te asteapta ca vreodata, un alcoolic sa recunoasca ca are o problema...
Nu te astepta ca tatal tau sa accepte ajutor din acest punct de vedere...pentru ca in prima faza, el nu accepta ca este "bolnav".
nu vei reusi nimic incercand sa il ajuti..
Un tata/sot alcoolic se transforma radical, intr-o persoana nepasatoare, ingrijorata doar de propria fiinta, intr-o victima a tuturor..intr-un tata iresponsabil caruia nu-i mai pasa de viata copiilor...considera ca si-a facut datoria de parinte, crescandu-i pana in acest punct, motiv pentru care acestia trebuie sa ssuporte orice mizerii si sa faca plecaciuni in fata lui.
Da, trebuie sa respectam parintii care ne-au crescut....dar acel om in care il transforma alcoolul..mai e acelasi care ne-a crescut? Nu cred!
Nu mai incerca sa il intelegi, nu mai pune la suflet nimic din ce face sau zice...nimic nu-i apartine, totul este dictat de efectele alcoolului asupra creierului. Nu mai incerca sa-l indrepti, nu faci decat sa provoci scandal. Nu va recunoaste niciodata si Nu se va mai schimba. Nici un alcoolic nu are vointa de a face acest lucru, pt ca dupa un timp, alcoolul este egal cu aerul pe care il respira, ii tine in viata..le este frica sa renunte la el, si in consecinta se vor "salva " pe ei, si nu le va pasa de cei din jur, pe care ii ranesc cu atata nerusinare!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
amelita90 (acum 13 ani)

Multumesc mult Delia, sa stii ca ai mare dreptate. Toata lumea din jurul meu imi spune sa nu pun la suflet si sa nu il bag in seama daca face scandal... dar ma doare si nu pot pentru ca e pe nedrept... O sa incerc sa fiu mai nepasatoare in ceea ce-l priveste... Ms inca o data:)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de amelita90
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de amelita90
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
maria 78 (acum 13 ani)

cand vad ce necazuri ai ma regasesc eu si familia mea si eu am 28 ani m-am casatorit la 19 ani,mi-afost ffffff greu ca plec pentru ca stiam ca o las pe mama mea acolo mai am 2 frati dar sti tu ca baieti pleaca si se intorc tarziu si ei au plecat din tara a ramas singura.la fel am trait si noi,tatal meu intre oameni se purta super vb frumos cu mama si cu noi dar acasa sa nu spun ca erau numai batai si certuri toata viata ne-a terorizat pe toti si te inteleg in ce situatie esti.si acuma nu e prea departe sa mai faca ce a facut pana acum cativa ani ca de cativa ani este operat de inima si sa iti spun ca si dupa operatie pentru ca nu este o operatie usoara a mai facut rele batai si scandaluri.nici nu as putea sa te sfatuiesc pt ca nu stiu ce as putea spune pentru ca si tatal meu dupa tot ce a facut pana la urma este tata nu il iubesc ca pe un tata dar sunt constienta ca e tata si asta e.ma gandesc ca el pe lumea asta chinuie pe altii si pe lumea cealalta o sa vada dumnezeu de el si ma incurajez singura.sper ca am fost de "ajutor",curaj sa zic asa si incredere in dumnezeu ca el si numai el ne poarta de grija la toti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dani (acum 11 ani)

Asa face si tatal meu. Nu cred ca poti face ceva decat sa te rogi la Dumnezeu, sa il faca cumva sa se indrepte. Eu nu sunt la fel de mare ca voi am decat 10 ani. Sper ca te-am ajutat

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dorin (acum 10 ani)

cert este ca pe om nu-l poate schimba decat CREATORUL, iar problema acestor oameni(si tatal meu se potriveste profilul pe care la-ti fakut) este in primul rand una sufleteasca, si alcoolul este o metoda de refugiu pentru ei,incercare de pacalire a realitaii.Exista un singur(unic) medicament pentru suflet -EVANGHELIA.ceea ce putem noi face este sa ne rugam neincetat...la DUMNEZEU SFANTUL.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ela (acum 10 ani)

Si eu trec printr-o situatie foarte urata, nu stau decat cu mama mea , ai mei s-au despartit cand aveam eu 14 ani , tatal meu este alcoolic si m-a facut de ras , m-a facut sa sufar si eu si mama. Nu stiu ce au in cap acesti oameni. Uneori ma gandesc ca ar fi mai bine sa nu fi existat deloc in viata mea , Certuri , scandaluri , incep sa cred ca oamenii astia din asta se hranesc. E foarte dureros, te marcheaza profund. am 20 de ani si si acum urla , tipa la mine , ma face de ras. Am incercat sa-l inteleg dar nu pot...tot ce-mi ramane e sa ma rog in continuare la Dumnezeu sa-mi dea rabdare, si tarie sa mai pot suporta asta. Cred ca oamenii astia ar trebui sa se gandeasca inainte sa faca un copil, ca noi copiii suferim cel mai mult , trebuia sa se gandeasca , daca iubea atat de mult paharul de ce m-a mai facut pe lumea asta ?, sa ma chinuie ?, sa-si bata joc de viata mea ?......cu parere de rau spun ca-l URASC din toata inima mea ,as vrea sa dispara din viata mea pur si simplu .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.