Clickmed
programare rapida la medic

Ajutor

Hemoroizi Incontinenta fecala
Intrebare postata de roxana479 cu 13 ani in urma

Nu stiu ce metoda sa mai aplic pentru a mi se vindeca fisura anala .Am incercat tot felul de medicamente cum ar fi:PROCTOGLYVENOL,PROCTOLOG ,ULTRAPROCT si pe baza de plante:CARPICON S,CREMA DE GALBENELE .MENTIONEZ FAPTUL ca am si hemoroizi interni si externi ,am nascut de 4 luni iar acum alaptez.Medicamentele luate sunt luate dupa sfatul medicului ,dar nu mi se vindeca ulceratia ,recidiveaza

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ajutor"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

elena (acum 13 ani)

Trebuie sa te alimentezi corect pt a nu fi constipata. Un scaun tare nu lasa acea fisura sa se vindece. Alimentatie cu fibre, iaurt cu bifidus, tarate sau apa de tarate, prune, compoturi, ceaiuri, miere de albine. Combate constipatia prin orice mijloc si obisnueste-te sa ai scaun zilnic. Poti incerca sa-ti pui un supozitor din cartof crud. Supozitoarele proctoglyvenol sunt foarte bune, dar trebuie sa le folosesti o saptamana. Exista si unguent proctoglyvenol, mai eficient este daca le folosesti impreuna. Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Google (acum 13 ani)

Fisura anala – tratament si indepartare
Durere in fund..pe romaneste, asta cauzeaza o fisura anala. Asa cum sugereaza si numele, fisura anala este este o fisura sau o ruptura mica in canalul anal care provoaca sangerari, durere si disconfort.

Atunci cand o persoana dezvolta o fisura anala, defecatia devine un proces aproape imposibil, deoarece durerea provocata de fisura anala in timpul defecatiei poate deveni chinuitoare.

Situatia este si mai grava pentru aceia cu fisura anala care sufera de constipatie, deoarece trebuie sa depuna un efort suplimentar in timpul defecatiei, agrac***a fisura anala. Cand se intampla asta, se intensifica si sangerarea, ducand la aparitia picaturilor de sange pe hartia igienica sau pe capacul de toaleta.

Tinta oricarui tratament pentru fisura anala este ameliorarea durerii, datorita faptului ca durerea poate agrava si mai tare lucrurile.

Paracetamolul poate alina durerea provocata de fisura anala, dar in unele cazuri poate duce la constipatie asa ca trebuie sa fiti atenti ce analgezice folositi.

Alte persoane cu fisura anala prefera sa foloseasca servetele umede pentru bebelusi in loc de hartie igienica. Ideea este sa mentineti anusul cat de relaxat posibil, astfel incat sa nu existe prea multa presiune, mai ales in timpul dar si imediat dupa defecatie.

O idee buna pentru cei cu fisura anala este si spalarea zonei afectate cu apa, mai ales apa calduta, si uscarea ei. De fapt, mentinerea unui nivel ridicat de igiena este intotdeauna important, dar mai ales in cazul tratamentului pentru fisura anala.

Parte din tratamentul pentru fisura anala sunt si exercitiile aerobice si mentinerea unui nivel cat mai scazut de stres. O idee buna este si consumul mare de apa, cel putin 2 litri de apa pe zi pentru un adult. Atunci cand urina are o culoare galbui deschis, stiti ca aveti suficienta apa in organism. Bauturile alcoolice nu sunt bune in tratamentul pentru fisura anala deoarece deshidrateaza corpul si implicit reduc rapid nivelul de apa din organism.

Exista si cateva produse in tratamentul pentru fisura anala care pot fi aplicate usor peste zona anusului, pentru o ameliorare rapida. Aceste produse actioneaza intern, penetrand in membranele celulelor si afectand pozitiv imunitatea naturala a corpului uman. Cateva din aceste produse sunt solubile, asigurand absorbirea rapida in tesuturile umane, si ameliorarea rapida a durerii si sangerarii cauzate de fisura anala.

Alimentatia joaca si ea un rol important in tratamentul pentru fisura anala. Alimentele bogate in fibre, sunt usoare pentru stomac si nu exercita presiune asupra canalului anal.

Asa ca, cerealele, precum pastele, painea si orezul brun sunt bune. Alimentatia ar trebui sa includa si legume si fructe proaspete in fiecare zi. Daca aceste alimente nu va stau la dispozitie din diferite motive, puteti opta si pentru suplimente. Un stomac suparat poate inrautati lucrurile, pentru ca o persoana ar trebui sa mearga des la toaleta, asa ca incercati sa reduceti (eliminati pe cat posibil), uleiul si mancarurile grase din alimentatia dvs. mai ales daca suferiti de fisura anala.
Posted by hemoroizi 0 comments
Labels: despre fisura anala, fisura anala, fisuri anale
Fisura anala – teste si diagnostice
In timpul controlului medical pentru fisura anala, doctorul va va intreba despre antece dentele dvs. medicale si va va face un examen medical, incluzand inspectia regiunii anale. De cele mai multe ori, fisura anala este vizibila.

Este posibil ca doctorul sa nu apeleze la un examen rectal pentru ca poate fi dureros.

Cu toate acestea, dupa ce fisura anala se vindeca, si mai ales daca ati avut sangerari rectale, doctorul va poate recomanda teste mai amanuntite, in general o colonoscopie sau o sigmoidoscopie, pentru a fi siguri ca fisura dvs. anala nu a fost cauzata de alte afectiuni mai grave, precum boala Crohn sau cancer colorectal.

Testele presupun introducerea unui tub subtire, flexibil, in rectul dvs. O camera video mica permite doctorului sa vada inauntrul rectului si colonului dvs. Pentru aceste teste este necesar sa va curatati colonul cu 24 ore inainte de operatie. Multi oameni aleg si o forma de anestezie in timpul acestor proceduri.

Pentru cei cu varste de la 50 in sus, este recomandata colonoscopia, insa pentru cei mai tineri, care nu prezinta factori de risc pentru o boala intestinala sau cancer de colon, este de preferat sigmoidoscopia, mai putin invaziva, care permite observarea doar portiunii joase a colonului.

Fisura anala tratamente si medicamente

Fisura anala este foarte des intalnita si se vindeca de obicei de la sine. Simptomele pot disparea cam in 2 saptamani. Daca insa fisura anala nu se vindeca intr-un interval de 6-8 saptamani, este posibil sa aveti nevoie de operatie.

In cazul bebelusilor cu fisura anala, singura interventie necesara poate fi doar schimbarea regulata a scutecelor, pentru a mentine zona anala curata.

Tratamente non-chirurgicale pentru fisura anala

Daca stilul de viata si masurile de precautie pe care le luati, ca de pilda un consum ridicat de fibre, mai multa apa consumata, exercitii fizice regulate, si luarea unui laxativ din cand in cand, nu va ajuta sa scapati de fisura anala, atunci doctorul va poate recomanda urmatoarele tratamente non-chirurgicale:

Creme si supuzitoare medicinale. Doctorul va poate prescrie un corticosteroid oral sau rectal, sub forma de supozitoare, sau o crema ce contine hidrocortizon, pe care o puteti gasi in farmacii fara retete, pentru a va ajuta sa reduceti inflamatia si disconfortul create de fisura anala.

Alti medici pot recomanda aplicarea unui unguent cu nitroglicerina peste anus, pentru largirea vaselor de sange si cresterea fluxului sanguin in fisura anala, accelerand vindecarea.

Aceste unguente ajuta si la reducerea presiunii exercitate asupra sfincterului anal, ceea ce usureaza spasmul si reduce durerea, ceea ce implict duce la vindecare.

Doza de nitroglicerina trebuie sa fie mica, pentru a evita efecte adverse periculoase. Efectele adverse posibile ale unguentelor cu nitroglicerina pentru fisura anala includ: dureri de cap, tensiune scazuta si ameteala. Doctorul va poate recomanda sa stati intinsi si sa evitati orice exercitii imediat dupa aplicarea nitroglicerinei, pentru a minimaliza aceste efecte adverse.

In cazul barbatilor care iau pastile pentru disfunctie erectila, nitroglicerina nu trebuie folosita timp de 24 de ore de la luarea acestor medicamente, pentru ca exista riscul unei scaderi severe de tensiune.

Un alt tratament destul de nou pentru fisura anala, implica injectarea unei doze mici de toxina botulinica de tip A (botox) in sfincterul anal intern. Botoxul paralizeaza muschiul timp de 3 luni, cauzand relaxarea spasmului. Un posibil efect secundar este temporar, si consta in incontinenta anala (eliminarea necontrolata a materiilor fecale).

Medicamente pentru tensiune ca Adalat si Cardizem, luate pe cale orala, sau sub forma de gel aplicat pe fisura anala, au demonstrat rezultate promitatoare.

Operatia pentru fisura anala

Daca suferiti de o fisura anala cronica care nu se vindeca de la sine, doctorul va poate recomanda operatia.

Operatia pentru fisura anala presupune de obicei taierea unei portiuni din muschiul sfincterului anal pentru a reduce spasmul si durerea si pentru a permite vindecarea.

Operatia pentru fisura anala poate include si indepartarea fisurii si a oricaror cicatrici de tesut ce rezulta din aceasta actiune.

De obicei, operatia pentru fisura anala este realizata in ambulatoriu. Foarte rar, taietura sfincterului anal are ca rezultate pierderea abilitatii de control asupra defecatiei (incontinenta anala).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anita (acum 13 ani)

din pacate si cumnata mea a fost in aceeasi situatie si doar cu ajutorul operatiei s-a vindecat de hemoroizi si de fisura....insa dupa o asemenea operatie va trebui toata viata sa ai grija ce mananci

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anonim (acum 13 ani)

Am o problema....:( mai sus de anus am o "gaura" un fel de rana deschisa... sangereaza putin... am fost la doctor si mi a spus ca am "fisura perianala" Nelamurirea mea este daca fisura perianala este sinonima cu fisura anala? Mentionez ca eu nu am nici un fel de durere....foarte rar mancarimi! Cine imi poate da niste informatii ii multumesc anticipat!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adi (acum 13 ani)

Daca cunosti engleza info de la pagina de mai jos de va ajuta sa intelegi!

http://ehealthforum.com/health/topic28067.html

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lidi71 (acum 8 ani)

Fisura anala - am reusit in doua luni sa tratez aproape de vindecare o fisura anala care m-a chinuit foarte tare. Am introdus in alimentatie dimineata doua linguri seminte de in, una susan, o banana puse in blender cu apa calda maruntite si consumate. Semintele de in ajuta la refacerea mucusului intestinal. Am mers la o farmacie si mi-a preparat o crema cu nitroglicerina, tetraciclina, anestezina, cortizon, vaselina si lanolina. Am simti efectul dupa o saptamana. Pe langa asta am preparat un ulei cu mumie. Am luat 10 pastile de mumie cu castan, se gasesc in farmacie , le-am diluat in apa si amestecat cu ulei de sunatoare. Aplicam in zona anala cu o compresa si o lasam acolo peste noapte. Spalaturi cu ceai de pelin si coada calului. Pana la aceste tratamente am folosit fara rezultat insa cicatridina, 25 supozitoare, cate unul pe zi, anusol sapte supozitoare, prestogel crema, ameliora pentru moment, crema galbenele cu propolis, supozitoare cu propolis, proctogyvenol, hemoroyzi crema, nu mai stiu cate dar nu am simtit imbunatatire. Am facut cura cu argila algo si am renuntat la carne. Acum, folosesc crema preparata in farmacie dimineata iar seara uleiul si uneori o crema cu sunatoare, gemoderivat muguri plop negru si castan salbatic si asa cum m-a invatat cineva de pe net, o lingurita turmeric cu putina miere in apa calda dimineata inainte de masa pentru digestie. Sper sa fie de folos si eu am citit experientele celor care au avut aceadta suferinta si mi-au fost de mare ajutor. Sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.