Clickmed
programare rapida la medic

Hta raspuns medic

Hipertensiunea arteriala (HTA)
Intrebare postata de Curelariu cu 13 ani in urma

Am 37 ani 173 si 100kl acum 2 ani am fost diacnosticata cu hta am luat tratament 3 luni tertensif aspacardin si egilog,tensiunea a scazut la 10 cu5 am intrerupt tratamentul acun o luna ta;14 cu 9 an fost la medic mia dat tertensif si egilog cind am fost la control .ta 17cu9 mia mai dat si ranipril iau de 3 saptamini tratament si ta nu scade e normal au e ceva grav colesterolul si trigliceridele normale multumesc pentru raspuns

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hta"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (12)

Adrienne (acum 13 ani)

Eu stiu ca tratamentul pt. hipertensiune arteriala se ia toata viata. Eventual, medicul poate schimba tratamentul in functie de cum te simti, dar intrerupt...........Mergi si intreaba medicul, poate trebuie sa prescrie alt medicament. Medicatia este data de cardiolog, in urma EKG si ecocardiografie ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Da, nu inteleg de ce ai intrerupt tratamentul. HTA este o afectiune care nu se vindeca, doar se tine "in frau" sub tratament.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
M este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Corect! Tratamentul pentru hipertensiune trebuie urmat permanent. Numai 10% din pacientii diagnosticati initial cu hipertensiune ajung sa nu mai necesite tratament.
Dintre medicamentele enumerate tertensiful este un diuretic, egilok-ul este un blocant al actiunii hormonilor adrenegici iar ramiplilul este un inhibitor al unei enzime secretate de rinichi ce determina vasoconstrictie.
Dupa 3 saptamani de tratament cu tertensif si ramipril valoarea tensiunii arteriale ar trebui sa fi atins valoarea minima dictata de aceste medicamente (apropo ... nu ati mentionat ce doza de ramipril si de metoprolol).
In acest moment se aduce unul dintre medicamentele antihipertensive la dozaj maxim ... preferabil ramiprilul insa trebuie sa renuntati la aspacardin pentru ca poate agrava hiperpotasemia in combinatie cu ramiprilul.

Din istoricul dumneavoastra cred ca este doar o hipertensiune necontrolata dar poate fi si o acutizare data de o patologie concomitenta: infectie tract urinar, stenoza de artera renala... si din acest motiv va recomand sa faceti investigatii suplimentare:
HLG, VSH, glicemie, TGP, TGO, GGT, FA, bilirubina,uree, creatinina, ac uric, ex sumar de urina, ionograma (Na, K, Cl) , cortizol seric , metanefrine urinare
ecografie doppler artere renale, ecg, eco cord.

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Hipertensiunea arteriala (HTA).

Inscrie-te aici!
M este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

am uitat ! trebuiesc eliminati factorii de risc:
renuntati la fumat (daca este cazul)
scadeti in greutate cat mai repede. aveti 25 Kg in plus ceea ce determina rezistenta la insulina si cresterea efortului cardiac.

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Mihaela Efimov MDr. Mihaela Efimov este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna ziua!
Ac***a in vedere raspunsul dat de colegul meu mai sus, destul de cuprinzator, mai pot adauga: in primul rand practica mi-a aratat ca de la Tertensif se pot produce serioase dezechilibre ale ionilor din corp (sodiu si potasiu), in sensul scaderii lor si deci nu aprob tratamentul cu acest medicament, cu atat mai mult cu cat nu stim daca hipertensiunea ta este esentiala sau secundara. Nu ne-ai spus nimic nici despre eventualele afectiuni ale familiei tale (mama, tata, frati, surori ).
Hipertensiunea arteriala este o boala care nu se vindeca, dar se poate tine sub control cu schema de tratament potrivita.Pentru inceput trebuie lamurit daca hipertensiunea ta este primara sau secundara; informatiile furnizate de tine sunt insuficiente pentru o parere mai exacta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Mihaela Efimov
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Mihaela Efimov
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionescu (acum 13 ani)

Treburile stau din nefericire cu totul altfel.

1. Cauza la hipertensiune nu se cunoaste in medicina
2. Se dau in aproape toate cazurile urmatoarele medicamente
a) medicamente care blocheaza muschiul inimii (betablocheri) si deci miscoreaza randamentul inimii si ca urmare si presiunea in arterii (astfel de substante se gasesc in venin de sarpe)
b) medicamente care maresc volumul arteriilor (astfel de substante se gasesc in venin de sarpe). Intr-un furtun mai gros presiunea este mai mica.
c) medicamente care subtiaza sangele ( astfel de substante se gasesc in venin de sarpe)

Desi cauza hipertensiune nu se cunoaste in medicina se dau totusi anumite medicamente cu efect asupra inimii, arterelor si sangelui. Se actioneaza deci asupra simptomelor.

Aceste medicamente au efecte toxice si negative asupra corpului uman. Este ca si cum pacientul ar fi muscat zilnic de un sarpe veninos si in functie de medicament, de serpi diferiti.

Un tratament care nu vindeca ci numai inlatura simptomele nu are cum sa ajute de durata si deci trebuie luat toata viata. Acest lucru inseamna depenenta de medicamente, intoxicatia corpului si efecte negative la inima si arterii in urma fortarii lor intr-o directie sau alta.

Blocand muschiul inimii scade tensiunea, este firesc, este ca si cum inchidem putin robinetul intr-un furtun sau scadem tensiunea de alimentare la o pompa.
Insa sa nu uitam ca pompa aceasta (inima) ne trebuie asa cum este si nu ii putem micsora randamentul fara urmari negative caci in acest fel corpul nu mai este alimentat cum trebuie cu sange, in special la creier si extremitati.

Urmarea micsorarii randamentului inimii consta printre altele in vertij, lipsa de putere, oboseala sau edemele la extremitati.
Daca va uitati pe prospectul de la betablocheri exact aceste efecte adverse le veti gasi.

Ca urmare la edeme aparute se dau medicamente care scot fortat apa din tesuturi, saracind corpul in minerale si creeind alte probleme. La vertijuri se administreaza suplimentar betaserc sau alte medicamente. Se ajunge intr-un cerc vicios in care pacientul nu mai poate trai fara un pumn
de medicamente si unul din ele va trebuie sa inlature efectele secundare creeate de altul.

Ca urmare a dilatarii fortate a arterelor cu al 2-lea tip de medicamente, arterele se uzeaza, se fisureaza, etc. aceste dilatari rortate ducand la distrugerea lor.

Al 3-lea tip de medicament schimba compozitia naturala a sangelui si duce la alte afectiuni si simptome.

Deci este firesc, ca un astfel de tratament nociv si pur simptomatic, fara sa tratam sau macar sa cunoastem cauza, nu poate vindeca pe nimeni. Insa nu din cauza bolii si p***ailor facute de cei
care au stabilit un astfel de "tratament".

Insa este foarte gresit sa credem ca cauza hipertensiunii nu se cunoaste sau ca aceasta nu ar fi vindecabila. Este cunoscuta cauza si este si vindecabila HTA, multi medici homeopati au putut vindeca pacienti cu HTA de durata si cunosc si multe persoane care s.-au vindecat cu tratamente naturiste simple.

Ca sa intelegm HTA trebuie sa vedem in ce consta de fapt aparatul cardiovascular.
Daca va uitati intr-un acvariu o sa gasiti un sistem asemanator : o pompa, furtunuri si un un filtru.
Adica inima, artere si rinichii.
Daca filtrul se infunda, atunci presiunea in furtun creste automat.
Putem readuce la normal totul daca curatam filtrul (deci rinichii).
Insa daca dam de un mecanic orb, acesta va ignora filtrul infundat si va micsora puterea pompei de apa asa cum face medicina cu betablocherii. Ca urmare a acestei interventii tensiunea din furtun va scadea, insa in acelasi timp va scadea si curentul de apa necesar sistemului ecologic din acvaruriu pt. a ramane intr-o stare sanatoasa.

Medicina a "uitat" din pacate, spre dauna la milioane de pacienti, sa ia in consideratie filtrul de sange (rinichii) atunci cand a incercat sa rezolve ecuatia hipertensiunii si sa gaseasca medicamente care o vindeca (insa chiar credeti ca concernele vor se ne vindece ? )

Atata vreme cat se ignora rinichii care au un rol esential in sistemul cardiovascular nici un doctor nu va putea vindeca hipertensiunea.

Cum sa vindeci ceva cand nu cunosti cauza si dai medicamente pt. alt organ decat pt. cel bolnav ?
Ce vina are biata pompa ca s-a infundat filtrul?

Cauza adevarata la HTA este deci micsorarea randamentului de filtrare al rinichilor prin care nu mai poate circula fluxul de sange pompat cu aceeasi presiune de inima.
Ca urmare presiunea din arterii creste caci sangele este franat de rinichii. Este un fenomen fizic pe care il poate intelege orice copil. Inima nu se autoregleaza in functie de randamentul rinichilor, ci ea va bate la fel mai departe, lucru ce duce la marirea HTA.

Rinichii filtreaza pe zi cam 1500 litri de sange. Intregul sange trece deci cam de 200-250 de ori prin rinichi. Cand inima bate la fel de puternic si de repede insa rinichii nu mai pot filtra aceeasi cantitate de sange ca inainte va aparea in mod firesc o marire a tensiunii arteriale.

Cum se blocheaza rinichii ?

Pe langa infundarea canalelor renale cu tot felul depuneri de-a lungul vietii, miscorarea randamentului rinichilor care duce la HTA apare des destul de brusc si este cauzata de anumite emotii negative traite.

Rinichii se "strang" de pe urma emotiile negative cauzate de suparare si tristete !
Cauza este deci psihosomatica si duce la micsorarea randamentului rinichilor.
Emotile negative contracta pur si simplu rinichii.

Daca va uitati in jur la cei care au facut HTA veti remarca ca cei mai multi au facuta HTA de abia DUPA decese din familie si suparari de diferite feluri si boala a aparut destul de brusc.
.
Bineinteles ca nici un concern farmaceutic nu are nici cel mai mic interes sa ne invete vreodata adevarul despre cauza reala a HTA. Concernele sunt cele care fac fapt cercetari si le spun medicilor ce si cum functioneaza; medicii care va trateaza nu fac cercetari. De unde sa stie deci un biet medic ocupat pana peste cap cu sute de pacienti ce sa faca la HTA in afara de ce a invatat de la altii ?

Ca urmare medicina si medicii vor ramane mai departe la aceste 2 sloganuri si care exista deja de cateva decenii:
a) "cauza la HTA nu se cunoaste"
b) "HTA nu este vindecabila si trebuie sa cumparati medicamentele noastre toata viata."

Aceste sloganuri au fost repetate si mai sus si nu este deloc de mirare.

Un tratament care nu vindeca este insa mereu un tratament prost si chiar inutil sau daunator si trebuie sa va intrebati de ce exista si cui foloseste un astfel de tratament daca pacientului nu-i foloseste de fapt ?
In plus medicamentele date la HTA duc la boli grave si ireparabile, in special la boli cardiovasculare.

Daca va duceti la un mecanic auto si ii explicati ca in loc sa schimbe filtrul de benzina care este infundat, ar fi mai intelept sa scada tensiunea de alimentare a pompei de benzina (asa cum se face la inima cu betalocherii) sau sa schimbe furtunul de benzina cu unul mai gros ca sa rezolve problema creeata de filtru, acel mecanic se va uita crucis la dvoastra. Insa concernele (si ca urmare si medicii care va tratzeaza la modul stabilit de concerne) va spun ca acest lucru este cel mai bun lucru care se poate face.

Daca si mecanicii auto ar gandi la fel, va garantez ca pe strada nu ar exista nici o masina care sa functioneze corect.

Cum se vindeca HTA

HTA se vindeca indepartand grijile sau emotiile negative cauzate de suparari, curatind si intarind rinichii, inveselind si vindecand sufletul. Cum HTA nu are de e face organic cu inima ci cu rinichii si psihicul acestea treabuie tratate.

Acest lucru se poate face cu ajutorul credintei, psihologiei, remediilor homeopate sau naturiste insa cu medicamente chimice acest lucru este imposibil.

Alternative mai eficiente si fara efecte adverse in loc de medicamente:

O alternativa naturala la betablocheri si care functioneaza pentru cei mai multi bolnavi (dar nu pentru toti) este remediul naturist de la plafar cu numele de "Regulator de tensiune". Remediul costa 25 de lei si se poate gasi peste tot unde este un magazin naturist gen plafar. Remediul merita incercat, desi nu poate ajuta pe toti dat fiind factorii diferiti care cauzeaza marirea tensiunii , starea psihica a pacientului sau daunele prezente la rinichi.

Acest remediu nu este cea mai buna alternativa care exista, caci din pacate nici medicina naturista nu stie cauzele adevarate de la HTA si treateau si ea tot inima. Ca urmare in aceste remedii se afla mai mult plante cu efect cardiac cand de fapt ele ar trebui sa contina plante care actioneaza contra depresiei si a tristetii iar pe plan organic ar trebui sa curete rinichii.

Mult mai eficient pt vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi deci drenoare renale, remedii care inlatura depunerile din rinichi impreuna cu remedii naturale contra depresiei sau a tristetei.

Cea mai buna si efectiva solutie la HTA este homeopatia si deci un consult la un medic homeopat.
(desi cei mai multi medici homeopati nu stiu nici ei ca depresia si rinichii sunt de vina, exista totusi remedii homeopate efective care actioneaza pe ambele planuri).
Cam asta este cu HTA. Cine are urechi sa auda.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
curelariu (acum 13 ani)

diagnosticul pus de cardiolog;hta esentiala std1.ekg rs 65 pr 0,21sec morfologie normala examen clinic:aritmie fara sufluri cardiace,fara semne icd artere periferice pulratere .sper ca am scris corect de pe scrisoarea medicala dupa ce iau medicatia ta scade la 10 cu 6 despre parinti va pot spune ca tata a fost cu hta a murit la virta de 40 ani dupa un infart imi puteti recomanda alt tratament va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
curelariu (acum 13 ani)

as dori sa-mi raspunda dr ionescu daca ini poate recomanda un dr homeopat in botosani si dr mihaela efimov adresa de email sau un nr de telefon va multumescb

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sebastian (acum 13 ani)

eu iau pastile de 18 ani in continu ,nu pot renunta la tratament ele sint ca un supliment de hrana sa zicem in paranteza dar nu poti sa opresti brusc ce tia recomandat medicul pentru ca altfel iti va fii si mai rau ,consuma in schimb si multa apa iar seara un ceai de sunatoare si ceva pastile de la plante medicinale contra stressului vei dormi mai bine si linistea este importanta pt tensiune bineinteles si dieta evita grasimile ciocolata sucurile colorate si cu acid alcolul ca toti zic eu nu beau numai consum - si in rest o viata echilibrata fara stiri macabre de televizor si fara scene in familie cam asta ar fii sa ajungi in limitele normale dar nu te lua dupa leacuri babesti cu usturoiu si ceaiul de ciubotica cucului ca nu scade nimic in rest succes si daca nu esti multumita schimba doctorul de familie - succes-

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dumitru (acum 13 ani)

am 54 ani i-au nebilet si micardis de 40 si periodic cam la 3 - 4 luni fac puseu de 20sau 21 cu 10 -12, fac sport regulat nu maninc sarat am 170 cm cu 65kg

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andreea (acum 13 ani)

am 38 de ani si urmez tratament permanent cu aspacardiin,Mg B6 si metoprolol 50mg as dori sa stiu daca luate permanent afecteaza ,am fost diacnosticata cu Tpsv...Va multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lorrenalory (acum 12 ani)

buna seara.rog sa ma lamureasca si pe mine cineva.am 28 ani,60 kg si pana acum cateva luni tensunea mea era perg]]fect normala 12 cu 6.din intamplare am descoperit ca mi-a crescut la 14 cu 8 si nu voia sa mai scada,o masuram zilnic si a vea aceeasi valoare.am facu aanlize de sange,trigliceridele si colesterolul crescute,mi-am monitorizat tensiunea 24 ore cu acel holter si a ajuns si la 20.am fost cu frezultatele la cardiolog si mi-a zis ca e posibil sa fie de la anticonceptionale si consum mare de sare.mi-a recomandat tertensif un dim.am apraoape o luna de cand iau tensiunea e 13 cu 8 ma jos nu scade decat noaptea dr de familie mi-a zis ca nu e de acord cu acet tratament.ce sa fac???????? nu mai inteleg nim ic.o sa il iau toata viata? sau cat? dureri de cap nu mai am si nici ameteli.e daunator?sa fie oare de la anticonceptionale? imi voi mai reveni?dat-mi si mie un sfat, O parere.multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.