Clickmed
programare rapida la medic

Anticonceptionale

Diverse
Intrebare postata de miss_eu cu 13 ani in urma

Acum 1 an am fost la ginecolog .si mi a dat o reteta ca sa scot anticonceptionale ..dar nu am mai fost sa le scot pentru ca atunci m-am despartit de prieten ,prin urmare ..n-a mai avut rost sa iau ..Am o relatie noua nu stiu daca se merita sa iau,pentru ca , pe prezervativ nu pot sa ma bazez ,poate se rupe .Care mai luati ,are ceva efecte ,consecinte? eu atata stiu ca se iau in fiecare zi ,dar sigur o sa uit sa le iau

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anticonceptionale"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Iuli (acum 13 ani)

In general anticonceptionalele, daca nu ai indicatie medicala endocrinologica (chisturi ovariene, dereglari hormonale, acnee, hirsutism etc) nu fac prea bine corpului (eu personal de la Yasmin am facut o depresie oribila, un nodul la san pe care il am si acum dupa nu stiu cat timp si aproape o tromboza, desi erau prescrise de medicul endocrinolog), de aceea eu recomand tuturor sa foloseasca prezervativul. Stiu o tanara de 17 ani care a ramas o leguma pe viata de la Yasmin. Toate anticonceptionalele au niste riscuri importante, mai ales ca la noi in tara femeile le iau dupa ureche, fara consult medical endocrinolog (NU ginecologic!!!!!). Am uitat sa spun scaderea libidoului pana la 0 (de unde inainte...era sus de tot!) si lipsa atractiei pentru partener, in plus de colesterol marit... Efectul AC poate fi scazut sau anulat daca nu sunt luate la ora fixa (foarte multe femei au ramas astfel gravide), daca pacienta ia antibiotice sau anumite medicamente, daca bea suc de grapefruit, ceai de sunatoare si in cateva alte cazuri. In cazul in care pacienta are o afectiune care cere antibiotice sau daca este genul de persoana care tinde sa uite aceste reguli (luat la ora fixa, sa nu bea suc de gref etc), AC NU sunt recomandate, riscul unei sarcini fiind crescut. Desigur, AC nu protejeaza impotriva BTS, virusul HPV spre exemplu, foarte raspandit astazi, fiind asimptomatic (fara simptome) la barbati (deci multi il au dar nu stiu) insa la femei poate provoca un cancer de col uterin.
Este alegerea fiecarei femei la ce risc se supune si prin ce vrea sa treaca numai pt ca anticonceptionalele sunt la moda sau mai rau, ca le cer barbatii.
Daca doriti informatii, prezervativul se ruleaza tinand de varf pentru a nu avea aer si la sfarsitul actului se umple cu apa, pentru a evidentia o eventuala fisura/ruptura (in general daca se rupe, se rupe vizibil dar este mai sigur asa). In cazul constatarii unei rupturi, se ia pastila de a doua zi (Postinor sau Escapelle). Personal folosesc prezervativ de ceva timp si nu s-a rupt niciodata, nu am avut probleme. Stiu cupluri care nu au folosit niciodata altceva si nu au avut nici macar un avort sau o sarcina nedorita.
Va doresc sa faceti o alegere constienta si informata.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Iuli (acum 13 ani)

Am vazut dintr-o postare anterioara si ca aveti herpes, caz in care prezervativul se impune (chiar daca luati AC) pentru a nu transmite partenerului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.