Clickmed
programare rapida la medic

Rezultat RMN

Hernie de disc
Intrebare postata de Alise - Syulbie cu 13 ani in urma

Buna ziua,

As dori sa-mi dati un diagnostic pentru un rezultat de la RMN coloana lombara. Mentionez ca durerea o am pe partea dreapta, incepe unde este localizat apendicul, durerea se duce si pe picior. Este cazul de operatie???
Rezultatul:
Examinarea coloanei lombare prin RMN efectuata nativ (secvente sagT1 si T2, coro T2 fatsat si axT2) evidentiaza:
- stergerea lordozei lombare, cu tendinta la rectitudine
- mic hemangiom vertebral corporeal T10
- mici deborduri discale T11, L1 si L2 fara conflict radicular
- debord discal L3, cu ingustare foraminala, mai evident pe stanga, fara conflict radicular
- debord discal L4 cu ingustarea spatiului epidural anterior si gaurilor de conjugare, in contact cu radacina L4 dreapta la iesirea din foramen
- mic debord discal L5, mai evident posterior si foraminal drept, fara conflict radicular net
N.B. uter in retroversie cu chist Nabot de 3,4 mm la nivelul cervixului

Multumesc.

Cu stima,
Alise Dinu

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rezultat RMN"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

valicohai (acum 13 ani)

Buna ziua!Daca tot nu s-a ocupat nimeni de dvs., fara afi de specialitate, inteleg ca la d-voastra este vorba de doua hernii mici la nivelul L1si L2, respectiv L5 si S1( presupun), si doua hernii mai maricele care apasa si pe radacina(radicular) la nivelul L2 si L3, respectiv L3 si L4. Practic d-voastra aveti o succesiune de 4 hernii,doua mari doua mici in discurilor vertebrale lombar-sacrale. ''''L''''= disc lombar (sunt cinci de toate: L1, L2, L3, L4 si L5),iar S=disc sacral(pop**ar ''''noada'''').La ''''N.B. vi se mai spune ca aveti un chist la nivelul partii inferioare auterului( deci am descoperit ca este vorba de o doamna!).
Stimata doamna, la simtomele pe care le descrieti (durere care pleaca pe picior in jos, probabil si cu furnicaturi sau uneori cu amorteala),dupa parerea mea va puteti trata cum am facut si eu fara interventie chirurgicala, fiind diagnosticat acum mai bine de 6 ani cu o dubla hernie de disc. Eu am folosit cearceaf din lana medicinala cu magneti si brau din lana si nu mai am nicio problema.Contactati-ma pe [email protected] sau 0733075284 si va dau mai multe detalii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
trofin ileana (acum 13 ani)

as dorii sa-mi dati un raspuns ce inseamna;status postoperatorL4-L5 cu modificari cicatriceale recente,in jumatatea stanga a canalului vertebral,ce vin in conflict cu radacina L5 stanga la emergenta din sacul dural.Reducerea inaltimii si deshidratarea discului L3-L4,ce asociaza debord discal circumferential necompresiv.Fara alta anomalii discale toracale inferioare si lombare.Hemangioame corporeale T11,L4.Anomalii de semnal de tip grasos la nivelul corpurilor vertebrale toracale inferioare,lombare si sacrate-conversie grasoasa fiziologica.Con medular cu semnal si pozitie normale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.