Clickmed
programare rapida la medic

Cine ne poate ajuta??? raspuns medic

Anxietate Agorafobie
Intrebare postata de gabriel242 cu 13 ani in urma

Buna ziua,
sunt mama unui tanar de 20 de ani. Cand fiul meu era la sfarsitul clasei a 12-a a inceput sa-i fie teama sa mai mearga cu autobuzul simtand ca se sufoca .A incercat sa se duca la liceu pe jos dar avea de mers f mult si pe parcurs teama s-a instalat si-n spatii largi.Am mers cu el la o multime de psihiatrii...a luat medicamente peste medicamente,a colaborat cu medicul si cu noi,parintii.Situatia lui nu s-a ameliorat macar ,din nefericire s-a agravat...daca inainte de aceste atacuri era un baiat perfect normal care facea sport,care petrecea o mare parte din timp in aer liber acum nu-l mai recunoastem.Iese doar pana la scara blocului,sta in casa majoritatea timpului si sufera ca nu a putut termina liceul...ca prietenii sunt de mult la facultate.
Mentionez ca este un tanar inteligent,sociabil,comunicativ,curat,nu are halucinatii,nu aude voci,nu are ganduri suicidare.Marea noastra drama este ca nu poate iesi afara deoarece ii este teama ca se sufoca.Nu poate merge cu autoturismul pentru un consult la bucuresti...Stam in Ploiesti si nu a mai fost in centru de 3 ani aproape...
Cum sa-mi ajut copilul ???am fost eu la medici si au spus ;aduce-ti-l sa-l vad!!!
cum sa explic tocmai unuor medici ca NU MAI POATE MERGE...A MERS DAR ACUM NU MAI VREA SA AUDA DE ALTI MEDICI...ALTE MEDICAMENTE....NU MAI CREDE IN VINDECAREA LUI.
Ne asculta ,ne aproba dar din tot ceea ce face reiese ca nu mai are vointa sa revina,la normal.
Cine ne poate ajuta in aceasta situatie?
De ce este atat de greu ca un medic specialist sa vina la noi acasa sa-l consulte,sa discute cu el si el,medicul sa-l ajute sa inteleaga ca trebuie sa-l tina sub observatie un timp.
Ce sa-i fac eu ca mama...sa-l aduc legat ca pe un miel la spitale....cum mai ma pot numii mama atuci???
Sa umblu cu tertipuri mincinoase ca facem un control...are 20 de ani si este f inteligent.
M a simt vinovata ca nu pot sa-l ajut....ca nu pot sa-l incurajez sa mearga la Bucuresti ..
M-am saturat de sfaturi de la toata lumea....imi vreau copilul inapoi asa cum era...sa se bucure si el de viata,de tinerete,
Avem nevoie de ajutor competent.
Mai am de facut o precizare ;fiul meu a luat tot ce se putea lua naturist,homeopat,terapia florala bach....
Va multumesc ca ati citi acest mesaj!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cine ne poate ajuta???"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (19)

Psih. Camelia Mirica MPsih. Camelia Mirica este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Va inteleg situatia,este vorba de atac de panica cu agorafobie.Dar in afara de tratament medicamentos s-a facut si psihoterapie?Am avut cateva asemenea cazuri cu antecedente asemanatoare si s-au rezolvat cu psihotrapie.
Faceti tot posibilul si mergeti la un psihoterapeut cu baiatul.Daca refuza sa iasa din casa incepeti la domiciliu iar cu suportul terapeutului va reusi treptat sa iasa si din casa.
Bafta multa sa aveti!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Camelia Mirica
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Camelia Mirica
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
ds (acum 13 ani)

Va multumesc pentru raspunsul dat.Vom cauta un psihoterapeut si sa vedem ce se intampla.Numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ema (acum 13 ani)

Doamna, eu nu inteleg cum s-a putut ajunge intr-o astfel de situatie. Eu la 18 ani, in vacanta de dupa clasa a 12-a, am facut primul atac de panica. M-am speriat foarte rau. Parintii erau cu mine atunci, si mi-au fost alaturi si dupa aceea. Vreau sa va spun ca starea a persistat. Eu nu stiam despre ce era vorba. Mi-am dat seama mai tarziu. Imi era frica tot timpul ca mi se face rau, si faceam atacuri. Vreau sa va spun ca imi era greu sa ma duc la facultate, la cursuri, in rest oricum nu mai ieseam deloc. Facusem agorafobie, cu atacuri de panica, exact ca si baiatul dvs. A tras mama de mine in permanenta sa ies. Nu vroiam deloc. Pana m-a luat tare si mi-a zis ca daca nu voi depasi, imi voi irosi viata. Insa eu nu ajunsesem in asa hal incat sa nu merg la facultate deloc. Macar pentru facultate si am facut efort.
Stiti care e solutia: sa isi infrunte fricile. Este SINGURA solutie. Dati-i Magne B6, pentru ca il ajuta, si SCOATETI-L DIN CASA!! Cand iese, tineti-l ocupat. Puneti-l sa va povesteasca ultimul film, sa aleaga rosii la piata, sa plateasca, sa calculeze bani, sa sune la cineva, sa rezolve ceva, sa dea un sms ORICE. El trebuie sa fie destul de destept incat sa treaca singur peste. Va va fi greu la inceput pt ca este intr-o stare avansata. Insa daca el nu vrea sa iasa sa infrunte teama, nu veti reusi doar dvs. Eu va spun asa: cand iesiti si il apuca, dati-i o palma. Asa mi-a facut mama o data si de nervi si de adrenalina, mi-a trecut tot atacul si am inceput sa ma cert cu ea. Mi se pare hilar acum, atunci nu mi se parea. Si ii multumesc acum mamei ca m-a luat tare. Nu ii aratati NICIODATA disperarea dvs. Nu va rugati de el. Luati-l tare. Traiti-va viata normal. Iesiti cu sotul sau cu prietenele la film, in parc. Chemati-l si pe el. Pana la urma poate va vrea. Luati-l cu forta. Esentialul este sa iasa, sa fie ocupat si sa nu i se intample si sa capete incredere. Iar daca i se intampla, sa treaca peste si va castiga si astfel incredere. Ar fi multe de spus. Astept intrebarile dvs, pentru ca am fost in situatia fiului dvs si stiu ce inseamna, insa eu am trecut peste acum si incerc sa ajut oamenii care au trecut prin asta.
Sanatate multa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ds (acum 13 ani)

Multumesc mult Ema pentru raspuns.Ce pot sa-ti spun este ca ai foarte mare dreptate.Sa stii ca am incercat si cu "blandetea mamei" si cu "luatul mai tare".Fiecare membru al familiei de la strabunica la verisoara mai mica cu 10 ani au incercat in felul lor si potrivit varstei si pregatirii sa-i dea o mana de ajutor.Acum suntem la faza in care toti practic ne uitam unul la altul si parca asteptam sa ne pice drobul de sare in cap.Sa stii ca am chemat acasa un psihoterapeut mai demult asta si dupa doua sedinte fiul meu mi-a spus ca el nu mai poate vorbii cu dansa ca ...il plictiseste cu banalitati.O sa urmez sfatul tau in sensul ca nu voi mai arata atata disperare si nu in ultimul rand voi cauta si un alt psihoterapeut asa cum am fost indrumata.Poate va venii momentul cand se va simtii cu adevarat motivat si el insusi va trebui sa ia aceasta decizie;atunci va lua din nou viata in piept asa cum facea cu mult curaj si putere.
Si tie iti doresc sa fi sanatoasa si puternica!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mary (acum 13 ani)

acelasi lucru patesc si eu si am si un tremurat ,nu stiu ce sa mai fac

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Laura Ciocoiu MPsihoterapeut Laura Ciocoiu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Pe el l-ati intrebat ce simte si de ce are nevoie? Cum vede el rezolarea la aceasta problema/ Si daca problema ar fi a altuia, el cum ar vedea din afara asta? Cum i s-ar parea sa vada ca un alt tanar trece prin asta?

Daca el nu este motivat sa faca ceva pentru el si toate astea vin de la dvs, e destul de dificil sa apara o schimbare.

Mergeti la un PSIHOTERAPEUT. E destul de mare sa constientizeze situatia in care se afla si faptul ca daca nu face ACUM ceva, poate sa isi traiasca toata viata in felul acesta. Ar fi pacat, cand ar putea sa faca orice in viata, sa o traiasca asa cum simte si sa fie FERICIT!

Inteleg ca e un baiat inteligent. Poate ca ar fi potrivit sa puneti accent pe asta in a-l motiva sa faca ceva pt el ( in sensul ca are nevoie sa iasa din casa pentru a face psihoterapie). E important sa iasa din casa. Ramanand acolo, nu face decat sa se mentina in situatia aceasta. Aratati-i ca aveti incredere in el, sa simta ca il intelegeti si ca il acceptati asa cum este, chiar daca trece printr-o astfel de situatie.

Ca parinti, sunteti primii care puteti fi alautri de el! Si e important ca el sa simta asta. Ar fi multe de spus, dar va sugerez sa cautati un psihoterapeut. ( psiholog specializat in psihoterapie).

Are nevoie sa isi recapete increderea in sine. Medicamentele nu pot sa faca asta, dar un terapeut il poate ajuta. Insa daca el nu vrea sa faca asta pt el, nimeni nu o poate face, nici cel mai renumit psihoterapeut.

E mult de lucru in asemenea situatii si greu, dar nu imposibil.

Va doresc numai bine si baiatului ii doresc sa gaseasca resursele interioare. Ele sunt , dar e nevoie de ajutor!


Numai bine si incredere!

Laura- Simona Ciocoiu , psiholog supervizor-psihoterapeut- logoped

Centrul de Psihoterapie si Dezvoltare Personala - Laura Ciocoiu  
Bucuresti, tel. 0723366515
www.consiliere-psihoterapie.ro

IMPORTANT! 
Recomandarile facute au caracter general. 
Pentru un consult de specialitate  este necesara programarea la cabinet. 

 

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Laura Ciocoiu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Laura Ciocoiu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ds (acum 13 ani)

Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Noi ca parinti suntem cei care putem sa-l ajutam...dar asa cum ati spus si dumneavoastra
totul trebuie sa vina de la el;el sa-si doreasca sa iasa din aceasta stare;sa caute solutii ...cat despre ceea ce-si doreste sa stiti ca am discutat cu el acest aspect.Spune ca ar vrea sa definitiveze cursurile de liceu ca ar vrea sa faca conservatorul,ca isi doreste din suflet o iubita ... L-am intrebat cum va face toate aceste daca nu depaseste spatiul blocului si aici totul se blocheaza...spune maine poate merg mai mult,maine poate vine nu stiu ce prieten si ies cu el... un maine...care nu se intampla de loc.
Stiu ca nu mai are incredere in el si ca nici un medicament nu poate face minuni.
Stiu ca nici ajutorul nostru nu e suficient;nici efortul unui psihoterapeut .
El este cel care trebuie sa accepte si sa fructifice toate acestea.
Va doresc numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Anisoara Raducan MPsih. Anisoara Raducan este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Luati legatura cu un psihoterapeut din localitatea dumneavoastra si rugati-l sa vina la domiciliu, astfel veti avea un suport specializat atat dumneavoastra cat si fiul in primii pasi necesari a fi facuti spre disparitia acestui simptom. Sanatate si curaj!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Anisoara Raducan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Anisoara Raducan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ds (acum 13 ani)

Multumesc mult pentru raspunsul dat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ovidiu R (acum 13 ani)

Pentru ds

Am 42 de ani si cam tot la aceeasi varsta am avut si eu primele atacuri de panica,va dati seama ca pe vremea aia nu prea stiam ce am ,nu am povestit cu nimeni tema aceasta si sufeream in tacere.Cateodata ieseam de la ora ca nu mai puteam suporta..dadeam vina pe mine ca nu sunt in toate mintile si ,principalul vinovat eram eu ca sunt slab.Doar numai dupa multi ani am aflat ca de fapr de ce anume sufeream.Atacuri de panica,,am supravietuit ,nu am murit, si acum daca ma gandesc sa nu le fi bagat in seama, viata mea poate ,nu ca as regreta viata care o am acum,dar imi era mai usor. P rimele sunt at. de panica asociate cu agorafobia,frica de calatorie,ti se pune un nod in gat simti ca nu mai poti respira etc.,sunt simtome destul de puternice,dar...INTODEAUNA trec..Sa-i spuneti fiului dvs ca nu se moare din asa ceva.Decand cu internetul,pe care daca-l aveam acum 20 de ani bine era,mi-am dat seama ca foarte multa lume sufera de anxietate,at de panica.De regula apar dupa o anumita trauma suferita,stres,alcool.Trebuie sa-si tina mintea ocupata cu altceva .Eu la primul,binenteles ca am chemat ambulanta,la al doilea iar,si pe urma cand simteam ca ma apuca,mergeam in beci si imi faceam de lucru ,si trecea.Terapia prin munca e cea mai eficace,nu-l indopati cu medicamete ca il tin tot timpul somnolent si fara nici o vlaga...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Excelent raspuns!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MERY (acum 13 ani)

Si eu am facut atac de panica acum vreo 2 ani la moartea mamei mele! Am fost la un psihiatru care mi-a prescris BILOMAG, RIVOTRILsi PALUXETIL!Eu n-am iesit in afara portii 6 luni, aveam ameteli si i-mi era frica sa nu cad si sa mor! Acum sunt bine, mai am rar cate un simtom dar nu-l bag in seama! Nu mai iau acum dupa 6 luni de tratament numai1/2 rivotril! Ce ma doare e ca m-am ingrasat 25 kg si risc sa fac diabet!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria (acum 13 ani)

Incearca cu el efectul placebo. A dat roade in multe afectiuni. Cumpara niste vitamine sau un sirop care nu ii pot face rau si minte-l ca sunt medicamente ptr problema lui (incearca sa pari foarte entuziasmata ca ai facut rost de el); eventual aduse din afara. Astfel ii va spori increderea in el si se va vindeca numai la gandul ca acele pastile ii fac bine. Fii cat de convingatoare poti si nu ii spune adevarul nici daca ii trece, poate mai ai nevoie si alta data de acest "trucul".

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marius (acum 13 ani)

doamna. nu mai umblati cu copilul la doctor-Pshi. si eo de un an de zile am fost diagnosticat cu panica auxiliara si am umblat toti medici particulari, clinici particulare si mi-au luat numai bani si mau incarcat cu medicamente:pe cale naturala Timp de vreo 6-7 luni eram ca un om drogat.Daca vreti dati un nr de telefon Daca nu sunati la nr de tel:0742180091

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
staff (acum 13 ani)

Sunt in domeniu si as putea sa va ajut.
Momentan nu mai insistati cu tot felul de "tehnici" asupra lui, pentru ca ele nu au efect si nu faceti decat sa il conditionati si sa il tensionati foarte puternic. Nu incercati sa tratati efectul. Trebuie descoperita cauza . E ceva ce l-a adus aici si acel ceva trebuie descoperit si transformat.
Imi puteti scrie pe aceasta adresa de mail : " [email protected] " .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
raluca (acum 13 ani)

Doamna v-as putea ajuta, din ce oras sunteti?
Aveti internet acasa? lasati-mi adresa dvs de mail...sau dati add pe mess la [email protected] si vorbim acolo. E o situatia complicata, insa se poate rezolva cu putin ajutor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
katonanico (acum 13 ani)

Problema băiatului este o problemă psihologică în directă legătură cu liceul, mai exact cu TERMINAREA LICEULUI ! Îi este teamă de ceva ce va urma, după această terminare a şcolii ! Totul a plecat şi s-a extins de la mersul spre şcoală. Starea de teamă este direct legată de respipaţie : cu cat iţi teama se amplifică, ritmul respirator devine mai accelerat, şi când se instalează frica insuportabilă, groaza, omul simte că "i se taie răsuflarea" ! El a avut o anxietate faţă de ceva ce ar fi survenit după terminarea liceului, de exemplu gândul neliniştitor că s-ar putea să nu facă faţă unui examen, că poate va lua notă mică, că simte că nu-i destul de pregatit, etc. El nu conştientizează acest fapt, l-a reprimat, de fapt, în subconştient, însă, această trăire interioară fiind destul de puternică, rămasă nerezolvată, a scurtcircuitat conştientul ce o reprima constant, manifestându-se prin senzaţia de sufocare, din cauza fricii reprimate, în timp ce el se apropia de şcoală. Această senzaţie de sufocare s-a accentuat pe măsură ce liceul se apropia de terminare ! Nu senzaţia de sufocare trebuie tratată, ci legătura psihologică ce produce anxietate crescută, legată direct de terminarea liceului ! Trebuie ca el să ajungă să recunoască, în mod deschis, în faţa tuturor, şi faţă de el însuşi, că îi este teamă de ceva legat de terminarea şcolii ! Dacă toată lumea îl percepe ca pe un tânăr foarte inteligent, cu potenţial şi viitor luminos, etc, se poate ca, în sufletul lui să îi fie teamă de faptul că s-ar putea să nu facă faţă pretenţiilor celorlalţi proiectate asupra lui, aşteptărilor familiei, prietenilor, etc. Daţi-i să citească acest mesaj. Sunt sigur că va înţelege despre ce este vorba. Prietene, dacă citeşti, să ştii că nu ai nevoie de nimeni şi nimic ! Tot ce ai nevoie este în tine ! Nu ai nevoie nici de medicamente, nici de specialişti care nu ştiu ce este în sufletul tău. Tu nu ai nici o boală. Recunoaşte, doar, în mod deschis şi cinstit că ţi-e teamă de viitor. După aceea, respiră adânc şi rar de câteva ori. Respiraţia amplă şi profundă face ca teama să fie dizolvată, şi te umple de energie ! Orice s-ar întâmpla, tu poţi să treci peste orice ! Totul este în mintea ta ! Intră şi pe forumul "universulspiritual.twilight-mania.ro" când te plictiseşti. Şi nu uita : respiră profund, prietene ;)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
rodica (acum 13 ani)

am trecut prin asa ceva .am rezolvat problema cu antidepresiv efectin care este penru asa ceva.daca este de data mai recenta poate sa se vindece si sa nu mai ia decat max un an.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
AMUZA PAULA (acum 12 ani)

Buna ziua.
Am trecut si eu prin asemenea situatie in urma cu 5 ani,(aveam 25 ani)cand am fost diagnosticata cu o boala autoimuna(LUPUS).Dupa 2 saptamani de stat in spital am ajuns acasa,unde a inceput calvarul.O puternica ma cuprindea tot timpul.Mi-era teama ca in orice moment mi s-ar putea face rau si as putea muri.Frica sa mananc de teama sa nu ma inec,frica sa raman singura intr-o camera pt ca nu ar avea cine sa ma ajute.Locul in care ma simteam in sigurana era patul.Nu ma dateam jos din pat.La baie mergeam insotita,iar afara nici vorba sa ies.Mi-era frica sa dorm ca sa nu mor in somn.Mama a facut tot posibilul sa ma scoata din starea asta.Mi-a cumparat integrame,goblenuri,sa am tot timpul ceva de facut.Ma ridica fortat din pat si ma ducea la baie in fata oglinzii si-mi zicea sa repet cat pot de tare si cu,convingere : "NU AM NIMIC,SUNT SANATOASA,CELULELE MELE SE REGENEREAZA PE ZI CE TRECE".Ca si fata ,neglijasem complet aspectul fizic :nu vroiam sa ma spal ,sa ma pieptan,absolut nimik.
La sugestia unei cunostinte,am acceptat sa merg la un psihiatru.Drumul cu masina pana acolo a fost un calvar:muream de frica si ziceam ca nu mai ajung odata la policlinica.Am intrat la medic ,si am inceput sa-i povestesc cele intamplate si starile prin care trec si uneori medicul imi descria senzatiile traite de mine inainte sa i le povestesc eu.Ma simteam usurata ca ma intelege.Diagnostic: AGORAFOBIE CU PANICA.Mi-a prescris tratament ,mi-a spus sa gandesc pozitiv ,caci nimic rau nu mi se intampla,sa incerc sa ies treptat afara,sa am tot timpul o ocupatie.Am plecat de-acolo mai linistita.
Din acea zi mi-am schimbat obiceiurile ,m-am fortat sa mi le schimb.Am inceput sa ma machez ,imi datea o stare de bine faptul ca arat bine.Facem curat in fiecare zi chiar daca nu era nevoie,doar sa nu stau sa ma las prada gandurilor negre.Si am ineput sa ies treptat afara.Intai pe banca in fata blocului 10 min ,apoi pana coltul blocului si treptat am parcurs distante mai mari.De fiecare data insotita.Medicul imi spusese ca va veni o zi in care "se va suci butonul" si voi fi iar ca inainte.Si culmea,intr-o dimineata cand m-am trezit chiar am simtit ca nu mai am nimic si ca pot infrunta orice.
Sunt 5 ani de-atunci, nu-mi lipsesc antianxioliticele din geanta,in caz ca am putina "fricuta" ,desi se intampla rar,fiind mai mult emotii decat frica,dar le port cu mine pt ca imi dau o siguranta stiind ca le am in caz de nevoie.Merg in continuare cu Lupusul meu,dar nu mai mi-e frica de moarte,am invatat ca daca am grija de mine totul va fi ok.
Toti avem la un moment dat temeri,dar trebuie sa stim sa trecem peste ele.Important este sa ai pe cineva aproapre,care sa te sustina si sa te inteleaga
Sa fii optimist si sa nu te lasi doborat.Puterea este in tine,trebuie sa te convingi de asta
Multa sanatate si INVINGETI FRICA!!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.