Clickmed
programare rapida la medic

LIPSA TOTALA A MENSTRUATIEI LA 29 ANI! HELLLP

Ciclul menstrual Lipodistrofie
Intrebare postata de crycry cu 13 ani in urma

Buna ziua! Ma numesc P.Cristina!Va rog din suflet sa-mi raspundeti!am 29de ani si am o fetita de 3 ani jumatate. Dupa ce am nascut fetita prin cezariana nu am mai avut deloc menstruatie. Nici innainte de a ramane insarcinata nu aveam o menstruatie regulata ci la 2,3 luni.Am facut acum 10 ani sa zic tratament cu DIANE35 dar nu am rezolvat nimic si pe deasupta am pus cateva kilograme bune pe mine atunci ,dupa care le.am dat jos prin sala. Din pacate in timpul tratamentului simteam o durere mare a pielii si efectiv sa intins pielea( aproape ca s.a rupt) si am devenit foarte sensibila la atingere.Acum neac***a menstruatie de 3 ani jumatate am pus destule kg pe mine desi doar bunul d.zeu stie cat mananc si ce mananc. M-am umflat si in burta destul de tare si acum am ajuns la 110kg( ajunsesem la 128 dar cu o dieta destul de severa am reusit sa dau jos cateva kg dupa care am stagnat total) de la 70 cat aveam innainte de sarcina .Dupa sarcina aveam 90kg .Va rog mult de tot dati-mi un sfat,ce tip de tratament credeti ca va trebui sa incep....ajutati-ma cu orice sfat . Am facut ecografie dar mi.au spus ca totul pare ok. Am facut si dozaj hormonal si nu li sa parut nimic iesit din comun.Acum am ajuns sa am dureri de cap foarte des si nu mai zic de dureri de oase si de coloana care ma ucid incet incet. Am intrat pot zice si intr.o urata depresie caci asa eu nu mai pot. Nu ma pot accepta asa dar aparte asta,nu prea mai pot merge pe strada caci durerile de oase ma omoara.Am uitat sa precizez ca am si hepatita cronica de tip C si ar fi trebuit deja de acum 2 ani sa incep tratamentul cu interferon si ribavirina dar medicii mi.au spus ca sansele sunt si mai mici sa dea vre.un rezultat ( nu se stie nici daca organismul meu va fi instare sa accepte tratamentul)ac***a in vedere ca nu am nici menstruatie si pentru faptul ca sunt plinuta.Mentionez ca eu de 6 ani locuiesc in Italia si toate analizele le voi face aici dar daca trebuie sa vin in tara voi face tot posibilul... MULTUMESC ANTICIPAT!O ZI BUNA!VA ROG...ASTEPT RASPUNSUL VOSTRU!Vreau sa rezolv problema cu menstruatie si cea cu greutatea( pe cat posibil) dupa care sa incep neaparat tratamentul pentru hepatita cronica.Am o fetita de crescut si deja nu ma mai descurc din cauza durerilor de oase care consider ca are legatura cu lipsa totala a menstruatiei plus ca hepatita merge cu pasi repezi innainte si mi.e teama.... Oriunde ma duc la medici tind sa nu ma creada ca la 29 ani nu mai am menstruatie deja de 3 ani jumatate...Helpppp,poate stie cineva si un tratament naturist!? orice,numai sa nu imi distruga si mai tare ficatul...

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "LIPSA TOTALA A MENSTRUATIEI LA 29 ANI! HELLLP"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (46)

Google (acum 13 ani)

Lipsa menstruatiei (amenoreea) se poate produce atat in cursul pubertatii cat si mai tarziu de-a lungul vietii sexuale active.
Amenoreea primara se refera la lipsa menstruatiei dupa varsta de 16 ani, in conditiile in care nu a existat inca nici un ciclu menstrual.
Amenoreea secundara reprezinta lipsa menstruatiei in conditiile in care ciclurile menstruale s-au instalat deja. Desigur, in cazul amenoreei secundare primul lucru la care trebuie sa ne gandim este sarcina, desi exista multe alte motive pentru care pot exista intarzieri sau tulburari ale ciclului menstrual.
Simptomul acesta trebuie perceput nu ca o boala ci ca o tulburare si rar reprezinta manifestarea vreunei afectiunii. Oricum, necunoscand cauza intarzierii ciclului aceasta poate fi un motiv de preocupare si ingrijorare de multe ori nejustificata. Cu ajutorul unor minime investigatii si cateva intrebari din partea medicului examinator necesare pentru orientarea acestuia, se va putea depista cauza amenoreei si vor fi luate masurile adecvate.
Cuprins articol

1. Generalitati
2. Simptome
3. Cauze
4. Diagnostic
5. Tratament
6. De retinut!

SimptomeSus

Lipsa ciclului menstrual indica faptul ca s-a instalat amenoreea. Exista o diferenta in ceea ce priveste amenoreea secundara si primara.
Vorbim de amenoree primara atunci cand pana la varsta de 16 ani nu a existat nici un ciclu menstrual. Atunci cand nu exista cicluri menstruale timp de trei pana la sase luni sau chiar mai mult, dupa ce au existat cicluri normale, vorbim de amenoree secundara.
In functie de cauza care sta la baza amenoreei vor putea fi observate si alte semne asociate, cum ar fi: lactatia, cefaleea, tulburari emotionale, caderea parului sau pilozitate faciala excesiva.
CauzeSus

Amenoreea primara

Se considera ca amenoreea primara afecteaza cel putin una din 1.000 de tinere fete. Cele mai frecvente cauze ale acesteia sunt urmatoarele:
- anomalii cromozomiale - anomaliile structurale sau de numar ale cromozomilor implicati in dezvoltarea sexuala si reproducere pot duce la o pierdere prematura a ovulelor si foliculilor implicati in ovulatie si menstruatie
- tulburari ale secretiei hormonale ale hipotalamusului - in cazul amenoreei de origine hipotalamica ne confruntam cu o tulburare de secretie a hormonilor endocrini ai hipotalamusului, glanda endocrina situata la baza creierului in structura osoasa a osului sfenoid numita saua turceasca, cu rol in reglarea intregului sistem endocrin, a unor functii importante a organismului si cu posibile implicatii si in reglarea ciclului menstrual. Efortul fizic intens, tulburari ale alimentatiei precum anorexia, stresul emotional si psihologic excesiv, toate acestea pot contribui la dereglarea functiilor normale ale hipotalamusului. Tumorile hipotalamice, intr-o mai mica masura, pot determina dereglarea ciclurilor menstruale.
- afectiuni ale glandei pituitare - glanda pituitara este glanda endocrina situata la baza creierului, numita si hipofiza, ce poate afecta prin tulburarea functiei proprii ciclurile menstruale.
- lipsa sau incompleta dezvoltare a unor organe ale aparatului reproducator feminin - anumite probleme pot aparea in perioada fetala si in dezvoltarea embriologica a organelor sexuale, situatii in care anumite parti sau organe intregi pot lipsi: de exemplu uterul, colul uterin sau vaginul. In oricare dintre aceste variante, datorita dezvoltarii incomplete nu se vor putea produce ciclurile menstruale.
- anomalii structurale ale vaginului - obstructiile vaginale pot impiedica existenta unor cicluri menstruale normale. Prezenta unor structuri membranare dezvoltate din peretele vaginal si care obtureaza tractul vaginal, poate bloca fluxul sanguin endometrial din perioadele menstruale.

Amenoreea secundara

Aceasta este mult mai frecvent intalnita decat cea primara. Exista mult mai multe cauze pentru amenoreea secundara :
- sarcina - la femeia in perioada reproducatoare, sarcina reprezinta cea mai frecventa cauza de amenoree. Atunci cand ovulul este fecundat si se implanteaza in mucoasa uterina (endometru) nu vor mai urma cicluri menstruale, endometrul suferind transformari pentru a hrani oul in dezvoltare si pentru a forma placenta materna, el nemaifiind eliminat prin menstruatie
- contraceptivele - unele femei care utilizeaza pentru contraceptie pilulele orale pot avea unele tulburari ale ciclurilor menstruale. La oprirea contraceptivelor orale pot trece intre trei si sase luni pana la restabilirea ciclurilor menstruale regulate si ovulatia normala
- alaptatul - mamele care alapteaza pot avea adesea amenoree. Chiar in cazurile in care ovulatia se produce, menstruatia poate lipsi. In aceste cazuri se va putea constata mai dificil o eventuala sarcina, ea neputand fi evidentiata prin amenoree
- stresul - stresul mintal poate altera temporar functionalitatea normala a hipotalamusului – structura neurologica cu rol in reglarea si controlul intregului sistem endocrin, a secretiilor de hormoni ai glandelor si implicit a ciclului menstrual. In consecinta ovulatia si menstruatia se pot opri ca urmare a unui stres mental si/sau emotional puternic, reluarea ciclurilor normale urmand a se face dupa trecerea perioadei respective
- medicamentele - cu certitudine o serie de medicamente pot altera ciclul menstrual. Dintre acestea putem enumera: antidepresivele, antipsihoticele, chimioterapicele anticanceroase, cortip***azii, etc.
- bolile cronice - este cunoscuta o instalare a amenoreei in bolile cronice grave. In anumite cazuri acest simptom poate fi la debutul bolii. Ciclurile menstruale se vor reinstala dupa tratamentul si recuperarea corespunzatoare
- balanta hormonala - o cauza comuna a ciclurilor menstruale neregulate este sindromul de ovar polichistic. In cadrul acestui sindrom se inregistreaza nivele relativ ridicate si sustinute de hormoni sexuali (estrogeni dar si androgeni) fiind mai greu realizabila fluctuatia hormonala normala a ciclului menstrual. De multe ori ovarul polichistic este asociat obezitatii, sangerarilor uterine abundente la ciclu (meno/metroragii), acneea, exces de pilozitate faciala, in afara tulburarilor de ciclu menstrual clasice
- greutatea scazuta a corpului - greutatea corporala prea mica poate fi urmata de intreruperea sintezei normale a mai multor hormoni si ca urmare afectarea ovulatiei si menstruatiei. Femeile care au grave tulburari in alimentatie, intalnite in sindroame precum anorexia sau bulimia, pot avea schimbari anormale in cadrul sistemului endocrin cu tulburarea ciclurilor menstruale.
- efortul fizic excesiv - intreruperea ciclurilor menstruale cu amenoreea secundara, pot fi intalnite si la sportivele de performanta si mai ales in perioadele de antrenament intens (cantonamente si competitii). Sporturile respective in care sunt frecvent intalnite astfel de probleme sunt: atletismul (in special alergatul pe distante mari – maraton), gimnastica dar si baletul, etc. Dar trebuie specificat ca mai multi factori in cazul unei sportive de performanta intervin in tulburarea ciclurilor menstruale, si anume: cantitatea redusa de tesut adipos a organismului, stresul, consumul mare de energie, etc.
- tulburari in functionalitatea normala a tiroidei - afectiuni ale glandei tiroide sunt frecvent implicate in afectarea ciclurilor menstruale. Afectarea tiroidei va genera o scadere si a prolactinei – hormon secretat de glanda pituitara (hipofiza anterioara) cu rol in reglarea secretiei lactate si a dezvoltarii glandelor mamare – efect ce va avea la randul sau consecinte asupra functiei hipotalamusului cu afectarea ciclurilor menstruale
- tumorile glandei pituitare - tumorile benigne ale acestei glande endocrine precum adenoamele, prolactinoamele pot cauza secretii exagerate de prolactina care pot interactiona cu secretia regulata de hormoni implicati in reglarea ciclului menstrual. O parte din aceste tumori pot fi tratate prin administrarea unor medicamente, intr-o alta categorie fiind necesara interventia chirurgicala
- leziunile uterine - conditiile in care la nivelul uterului pot exista structuri ce impiedica eliminarea sangelui menstrual la ciclu, pot fi cauzatoare de amenoree. Dintre afectiunile sau interventiile ce pot cauza astfel de leziuni enumeram: fibroamele uterine (mai ales cele dezvoltate predominant submucos), chiuretajele, cezarienele, etc. Ca urmare a acestor piedici in evacuarea normala a continutului uterin la ciclurile menstruale, acestea vor avea ori un aspect anormal, atunci cand sangele se va evacua dupa o perioada de stagnare in cavitatea uterina, ori se va instala amenoreea in situatia unei obstructii complete
- menopauza prematura - menopauza in general se instaleaza la o varsta medie de 51 de ani. Daca aceasta se instaleaza inaintea varstei de 40 de ani, o numim menopauza prematura. Lipsa functiei de sinteza hormonala a ovarelor se va asocia cu scaderea in circulatie a hormonilor estrogeni si ca urmare a ciclurilor de ingrosare si apoi descuamare a endometrului (mucoasei uterine) cu implicatie directa asupra menstrelor. Menstruatia prematura poate fi rezultatul unor factori genetici, a unor boli autoimune, dar si de cauza necunoscuta.
Va trebui sa va prezentati la medic pentru examen de specialitate in urmatoarele situatii:
- cand nu ati avut inca nici un ciclu menstrual si ati trecut de varsta de 16 ani – amenoree primara,
- cand ciclul menstrual a lipsit doua sau mai multe luni consecutiv – amenoree secundara.
DiagnosticSus

Desi amenoreea rar poate reprezenta o problema grava de sanatate, ea uneori poate reprezinta un semn de alarma pentru o serie de tulburari hormonale. Descoperirea acestora poate lua mult timp si pot fi necesare mai multe tipuri de teste de laborator.
Primul astfel de test pe care il va recomanda medicul (daca nu cumva il veti face acasa inainte de a ajunge la medic) este testul de sarcina. Medicul specialist va efectua de asemenea un examen ginecologic prin care va evalua pe langa o eventuala sarcina si starea organelor genitale feminine cu eventualele elemente patologice ce ar putea sta la baza amenoreei.
Urmatorul pas este reprezentat de testele sanguine prin care se va determina nivelul mai multor hormoni. Se va face o evaluare si a glandei tiroide prin nivelul circulant al hormonilor acesteia (tiroxina si triiodotironina), a prolactinei, etc. Se va mai practica un test de provocare la progesteron.
In functie de semnele si simptomele asociate cu rezultatele testelor de laborator se va stabili daca in cadrul investigarii cauzelor amenoreei mai sunt necesare si alte investigatii sau teste diagnostice. Imagistica precum tomografia computerizata, ecografia,rezonanta magnetica nucleara pot pune in evidenta eventuale tumori ale glandei hipofize, anomalii ale aparatului genital feminin, etc.
Ca ultima solutie se poate recurge la histeroscopie sau chiar laparoscopie mini-invaziva, tehnici invazive de examinare a organelor sexuale ce permit medicului o explorare directa.
TratamentSus

Tipul tratamentului de care aveti nevoie va fi stabilit de cauzele amenoreei.
In anumite cazuri este suficienta o recomandare a medicului sa modificati anumite elemente din stilul dumneavoastra de viata ce tin de activitatea fizica (eforturile intense, greutatea corporala, etc.) sau psihica (stresul excesiv).
In cazul altor afectiuni generatoare cum ar fi ovarul polichistic si chiar in cazul amenoreei atletelor, medicul poate recomanda anticonceptionale ce rezolva problema prin surplusul hormonal si ritmicitatea administrarii acestora.
Amenoreea cauzata de afectiuni ale unor glande endocrine precum tiroida sau glanda hipofiza, se vor rezolva odata cu tratarea bolii de baza.
De retinut!Sus

Cea mai buna cale de a evita intreruperea ciclurilor menstruale este mentinerea unui mod de viata sanatos prin:
- faceti anumite schimbari in dieta, activitatea fizica, greutate corporala
- incercati sa obtineti o balanta optima intre lucru si odihna
- evaluati momentele de depresie, stres si conflict din viata dumneavoastra. Daca nu puteti reduce aceste fenomene cereti ajutor familiei dumneavoastra, prietenilor sau medicului
- fiti vigilenta in ce priveste ciclurile menstruale si luati legatura cu medicul dumneavoastra atunci cand aveti motive de ingrijorare. Pastrati evidenta perioadelor menstruale si chiar notati-le pentru a stii cand sa asteptati ciclurile urmatoare
- discutati cu mama, sora si cu celelalte femei din anturajul dumneavoastra. Oricine din familia dumneavoastra poate avea probleme asemanatoare, putand astfel lamuri impreuna anumite aspecte. Aceasta nu trebuie sa impiedice insa prezentarea la medic
- adunati orice informare ce ar putea fi utila medicului in eventualitatea unui consult de specialitate
- amenoreea poate fi o cauza de anxietate, dar colaborand cu medicul dumneavoastra veti putea depista cauza acesteia si stabili impreuna modalitatea optima de reglarea a ciclurilor menstruale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
monica (acum 13 ani)

bunicuta mea avea a avut aceeasi problema. i sa oprit menstruatia din cauza ultimii ei nasteri.la 26 ani.
in schimb avea diaber insipid(retinea apa) lua tiroida si prednison
eu cred ca aceasta problema e strict hormonala
nu a deranjat-o in nici un fel
a trait 86 ani

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crycry (acum 13 ani)

iti multumesc pt raspuns monica! nu ar fi o problema ca nu mai am menstruatie dar faptul ca nu pot incepe tratamentul pt boala mea din cauza ca am aceasta problema hormonala ma omoara lent pt ca nu e o boala cu care te poti juca...:( iti urez numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crycry
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crycry
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ela (acum 13 ani)

Mai incearca si alti medici. Poate intai un medic nutritionist ar fi mai bine. Orice medic tinde sa nu creada orice simptom care e un pic iesit din comun. Nici pe mine nu ma cred medicii cand spun ca m-am nascut cu un tremur al mainilor. Ca sa nu mai spun ca mama nu mai are menstruatie de pe la 25 de ani din cauza unei operatii. Si evident e si ea plinuta si nu mai poate sa dea jos kg in plus (desi ea na incercat niciodata sa tina o dieta stricta). Dar eu cred, cu ajutorul unei diete date de un nutritionist vei reveni cat de cat la o greutate acceptabila. Si apoi o parte din problemele tale medicale le vei putea rezolva sigur. Trebuie sa lupti pentru tine si pentru fetita ta.
Multa sanatate Cristina si tine-ne la curent cu stirile despre tine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crycry (acum 13 ani)

multumesc ela ca ai citit mesajul postat de mine!imi pare rau pt tine si mama ta. importante is ambele:trebuie sa mai dau jos desi e ff greu dar in primul rand trebuie sa fac orice ca sa am si eu menstruatie si nu stiu ce sa mai incerc. am incercat pe cale naturista dar nici un raspuns pana acum dar pe cale medicamentoasa trebuie sa fiu f atenta caci pastilele distrug si mai repede ficatul iar eu nu imi pot permite asta.:( ai grija de tine si mamica ta!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crycry
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crycry
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria (acum 13 ani)

Consulta d eurgenta un medic ginecolog. Nici eu nu am menstrustie daca nu provoc prin tratament, dar stiu o regula de aur: nu trebuie sa treaca luna fara sa am menstruatie (iau Diane35, am luat si Yasmin sau Duphaston). Lipsa menstruatiei provoaca dereglari hormonale grave, iar tu observi acest lucru cel mai bine. Consulta un gnecolog si tine legatura permanent cu el. Eu o data la doua luni merg la doctor pentru control, ecografii etc. Ai grija de sanatatea ta ca esti prea tanara sa ramai fara menstruatie. Bafta!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crycry (acum 13 ani)

multumesc de raspuns ,maria!ai grija si tu caci si pastilele astea luate atat de des iti rezolva o problema dar iti distrug alte organe.ce varsta ai si ce explicatie au gasit medicii ? de ce nu iti vine cilul fara ajutorul medicamentelor?am facut si eu controale si ecografii dar de fiecare data imi spun ca pare totul ok si asta ma face sa innebunesc caci nu gasesc cauza pt care nu am ciclul de toate lunile.sper sa gasesc cat de curand un medic bun sa pot face ceva caci in septembrie ar trebui sa am deja menstruatie (ceea ce mi se pare imposil) caci ar trebui sa incep tratamentul pt ficat cu durata de un an..... Numai bine maria iti urez!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crycry
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crycry
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21560012341 (acum 4 ani)

eu folosesc Dostinex (0,5 mg)si este foarte bun,cate jumatate de pastila pe saptamana(eu o iau luni seara cu jumatate de ora inainte sa adorm) ,iar dupa 3 saptamani (adica luasem o pastila jumatate) si-a facut efectul si de la kilogramele pe care le aveam (85) am inceput sa le scad usor ajungand in momentul de fata la 77 de kg in doar o luna si jumatate! eu iti sugerez sa apelezi la un doctor din Romania,eu am fost internata intai la un spital si mi s-au facut investigatii pe timp de o saptamana! iti urez succes si sper ca te va ajuta sfatul meu! (intai apeleaza la cineva ca sa poti folosi acelasi medicament ca si al meu)
P.S: am 1,70 cm si 20 de ani..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21560012341
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21560012341
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anca (acum 13 ani)

Sunt consilier de sanatate si as putea sa va ajut.Pentru mai multe informatii va rog sa ma contactati la [email protected].

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11626562701 (acum 2 ani)

Buna ziua.as dori sa vb cu dvs in privat.va rog frumos!! Am probleme cu ciclul...am fost la medic dar nu sunt impacata de rezultat..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11626562701
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11626562701
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
monica voinea braila (acum 13 ani)

ai facut un ecograf sa vezi daca mai ai uteru?? poate ti-a facut histrectomie totala si nu au spus,,nu stiu dar e curios. Fa un ecograf cel mai sigur

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crycry (acum 13 ani)

uterul il am si totul e la locul lui.am facut analize si ecografii.curios li se pare tuturor celor ce aud faptul ca la 29 ani is deja fara menstruatie. multumesc de raspuns monica voinea!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crycry
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crycry
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
monik4u (acum 13 ani)

buna Cristina,si eu am luat diane35 in urma cu 3 ani ptr ca nu puteam ramane insarcinata,nu ovulam si pot sa zic cat timp luam diane 35 am luat si eu cateva kilograme in plus dar dupa ce le-am terminat( dupa 6 luni) am si ramas insarcinata.Cand am inceput sa iau diane35 aveam vreo 65kg.si cand am terminat cu ele aveam vreo 72kg.iar in timpul sarcinii am ajunj la 94kg. dar acuma dupa 1 an jumate am ajuns iara la 72kg.dar mai mult nu pot sa dau jos..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crycry (acum 13 ani)

innainte de a lua orice precum si diane 35 ar trebui sa facem controale sa se vada daca este tratamentul potrivit pt fiecare dintre noi! cel putin pe mine diane 35 m.a cam distus si mi.a fost f rau 6 luni cat a durat tratamentul. ma bucur ca pt tine a fost tratamentul potrivit. multumesc de raspuns monik4u!sper sa gasesc si eu calea prin care sa-mi rezolv problemele ca de nu, e de rau.:(

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crycry
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crycry
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clara (acum 13 ani)

Eu am luat niste antipsihotice care mi-au oprit menstruatia initial pentru o perioada de 7 luni si apoi pentru o perioada de 8 luni.
Pe moment nu mi-am dat seama de efectele nedorite pe care le poate cauza amenoreea. Pina la urma am intrerupt acele medicamente care dadeau asemenea efecte secundare dar acum am 32 de ani si ma confrunt cu niste dureri insuportabile pe la toate incheieturile.
Tu zici ca te confrunti cu dureri de oase.
O doctorita f buna m-a sfatuit sa verific daca am vreo infectie in corp (infectie urinara, la dinti sau prin alte parti) ceea ce te sfatuiesc si pe tine. Intr-adevar am avut o problema cu o unghie incarnata la picior, apoi imi cam singereaza gingiile (tot din cauza medicamentelor) dar am observat ca daca imi rezolv aceste probleme durerile de oase si articulare se estompeaza sau dispar in totalitate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crycry (acum 13 ani)

multumesc clara pt mesaj!o infectie in corp mi se pare imposibil sa am( excluzand virusul hep C)caci eu din 3 in 3 luni fac analize de sange. am hep. cronica dar altceva din fericire nu.de maine incep iar vizitele la medici. sper sa am un raspuns la intrebarile mele dupa toate controalele astea caci m-am cam saturat. chiar azi is un pic cam deprimata caci m-am simtit cam rau zilele astea dar sper sa se uite d.zeu si la mine...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
magda (acum 13 ani)

salut.
sfatul meu este sa consulti un endocrinolog si un ginecolog.
Unde ai nascut,prin cazariana,in tara,sau in Italia?
eu cred ca poate,s-a produs o lezare a endometriului,si din cauza asta lipseste menstruatia.Intrebarea este daca OVULATIA SE PRODUCE!!!!poate fi ovulatie fara menstruatie,.Trebuie investigat si daca n-ai inceput de osteoporoza?
niste analize complete.
consulta mai multi medici
D-zeu sa te aiba in paza,si sa te binecuvanteze

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crycry (acum 13 ani)

multumesc de raspuns magda! am facut cezariana in Italia. Chiar de maine incep iar vizitele pe la medici si sper sa primesc si un raspuns la intrebarile mele caci de ridicat din umeri din partea medicilor sunt satula iar buzunarele mele au ramas cam golase fara nici un rezultat. :( voi face un sac de analize printre care si o ecografie intravaginala pt a se vedea mai bine.pfff,sper sa nu doara prea tare caci eu dupa cezariana am ramas si cu dureri mari in timpul contactului...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lenox70 (acum 13 ani)

Buna! eu am trecut prin asa ceva pe la 34 de ani . Acum am 40 dar am suferit un an si jumatate. Am fost la medic si in urma tratamentului m-am ingrasat 18 kg in aproape doua luni. Cand am vazut ce se intampla am oprit tratamentul, am trecut la medicina naturista si....a mers. A durat ceva dar ciclul a revenit, am reusit sa slabesc chiar mai mult si de atunci nu am mai avut probleme. Chiar daca nu vei urma sfatul meu totusi am sa-ti scriu ceea ce am facut. - In fiecare dimineata beam pe stomacul gol cate o ceasca de ceai din coada soricelului. De trei ori pe zi luam cate o lingurita de tinctura din coada soricelului, coada calului si timp de numai o luna tinctura de ienupar, acesta din urma este foarte bun pt toxinele pe care le retine rinichiul. Acum e vara, mananca cat mai multe salate in care sa adaugi patrunjel si marar, te vor ajuta si ele.Datorita faptului ca nu ai menstruatie banuiesc ca te-ai ingrasat deci asta te ajuta sa slabesti, daca nu te-ai ingrasat oricum vitaminele din salate te vor ajuta sa-ti revi. Acest asa zis tratament dar care pt mine a dat rezultate excelente il poti tine cat doresti dar nu uita ca tinctura de ienupar nu o poti folosi decat o luna nu mai mult. I-ti doresc multa sanatate si sper sa urmezi ceea ce ti-am scris mai sus, nu are contraindicatii nu i-ti va face rau . Incearca , am ajuns la concluzia ca ceea ce se gaseste in natura lasat de Dumnezeu e mult mai bun de ceea ce ne ofera medicina alopanta. BAFTA! .......si astept vesti!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de lenox70
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de lenox70
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11612488661 (acum 3 ani)

Buna as dori sa discut cu dumneavoastra abia acum am gasit raspuns la problema de o am dar as dori sa vb in privat daca se poate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11612488661
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11612488661
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 3

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.