Clickmed
programare rapida la medic

Oare? raspuns medic

Obezitatea
Intrebare postata de anna32 cu 13 ani in urma

Dupa ,,n,, nutritionisti,-,,n, diete...si multe pastile de slabit m-am hotarat sa ma opresc....
sunt o femeie normala,de mai bine de 3 ani nu mananc paine decat ocazional,am renuntat la prajeli,iar dulciuri si carne nu mananc de felul meu! am inteles singura ca ca trebuie sa tratez cauza ,nu efectul....
oamnei buni,nu reusesc sa imi controlez apetitul...e o chestie mai puternica decat mine.....cel mai greu e noaptea...ma trezesc dupa ce ,,bag,, un kg de rosii sau alte legume ori fructe....!
stiu ,imi veti spune ca nu ma incercat de-ajuns..k nu am vointa.,.bla bla bla.....am nevoie de orice idee,reteta ce imi poate refduce apetitul.....pls!!!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Oare?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Dr. Mihalcea Madalina MDr. Mihalcea Madalina este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

ai incerat sa consulti un medic psihiatru? cred ca el este cel mai indreptatit sa te ajute

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Mihalcea Madalina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Mihalcea Madalina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Obezitatea.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Miki. MMiki. este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Anna32,

daca investigatiile asupra cauzelor fiziologice nu au reusit sa ofere un raspuns, poate ar fi bine sa iei in calcul si cauze de natura psihica; nu e vorba de vointa sau ca "nu ai incercat destul", ci poate fi vorba de o tulburare de comportament alimentar, care se numeste "tulburare de mancat compulsiv" - "binge-eating disorder" in limba engleza. Daca suferi de aceasta tulburare, trebuie sa stii ca ea poate fi tratata prin psihoterapie cognitiv-comportamentala. poti cauta pe internet mai multe informatii, sau poti vizita website-ul www.psyclinic.ro, unde gasesti mai multe informatii despre tulburarile de comportament alimentar (brosuri pdf).
Sfatul meu este sa nu incerci pastile, ceaiuri care au scopul de a reduce apetitul; ai nevoie mai degraba sa inveti niste metode, tehnici care sa te ajute sa gestionezi pofta (altfel spus, sa te ajuti singura)
Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Miki.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Miki.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anna32 (acum 13 ani)

multumesc din suflet pt raspuns...din (ne) fericire am consultat si un psiholog..prima data si apoi un psihiatru cu trimitere de la med.de familie.....un diagnostic ,sa zic asa a fost,,lipsa afectivitatii inconstiente,,...uf ceva de genul asta,iar dupa un an de terapii comportamentale am renuntat!!!!!am avut tot timpul 2 joburi...familia...ma simt o femeie implinita....ufffff,nu mai stiu..pt moment,am o alta problema medicala,putin mai serioasa,sa zic asa..un,uter frimatos cu fibrom uterin cat jumatate de uter...si multi alti miomi(asa cred ca se numesc) intramurali....
multumesc din suflet ink odata pt raspunsuri...poate sunt doar o vaca nesatula...gata inchei ca incep sa ma demoralizez!!!!!!
va doresc sanatate si multe zambete!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de anna32
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de anna32
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Miki. MMiki. este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Anna,

Imi pare rau ca ai avut o asemenea experienta! "Lipsa afectivitatii inconstiente" nu este un diagnostic! Terapia cognitiv-comportamentala nu se ocupa de inconstient, ci de relatia dintre ganduri - emotii - comportamente. O sa-ti dau un exemplu chiar din ceea ce ai scris:
Ganduri: "sunt o vaca nesatula" - determina emotii: tristete, rusine - carora le fac fata printr-un comportament: mananc pe ascuns. In terapie inveti sa gandesti in alt mod (intr-un mod mai rational) si sa-ti gestionezi mai bine comportamentul (adica sa faci lucruri care sa inlocuiasca vechiul comportament si sa te ajute sa gestionezi emotiile intr-un mod mai functional).
Daca imi trimiti un email la adresa [email protected] iti trimit o carte de self-help pentru persoanele cu bulimie si tulburare de mancat compulsiv (in lb engleza).
Numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Miki.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Miki.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.