Clickmed
programare rapida la medic

Rana pe col..cauterizare sau nu?

Boli genitale feminine
Intrebare postata de symmonyka cu 13 ani in urma

Incerc pe cat se poate sa sar peste detalii amanuntite referitoare la experienta personala. Ideea este ca, anii trecuti, am consultat un medic la o clinica particulara, cu referinte bune, participari la diverse conferinte nationale si internationale, etc etc. La colposcopie mi-a spus, pe langa altele ca am colul "puternic vascularizat" si ca e de cauza congenitala. I-am spus mediului ca la un consult anterior, un alt medic mi-a spus ca as avea o rana pe col si ca trebuie neaparat cauterizata. Controlul in acest caz a fost facut dupa metoda clasica, cu ochiul liber, fara sa fi avut la data respectiva ceva analize facute. Acest al doilea medic mi-a spus ca nu este vorba de rana, am niste leziuni provocate de ceva virusi (conform analizelor). Am urmat tratament si acum dupa un an, adica acum cateva saptamani, mi-am facut iar niste analize in materie. Ar dura foarte mult sa povestesc acum toata experienta, oricum neplacut. Pe scurt, probele mi-au fost luate in spital de catre un medic ginecolog. Cand s-a uitat la mine, a exclamat, vaaaai dar ce rana "frumoasa" ai..... Am purtat o scurta discutie cu dumnealui referitoare la cauterizare, eu sustinand ce mi-a spus medicul consultat in urma cu un an care spune NU CAUTERIZARII, plus ceva articole pe net care spun ca metoda nu se mai practica in Europa de 6 ani. El ca nu, ca asta e cea mai buna metoda, rade tot si creste ca nou totul.
Intrebarea este - in caz de rana pe col, e recomandata cauterizarea? Multe femei spun ca s-au cauterizat si dupa ceva timp au descoperit alta rana sau alte probleme. Sau lucrurile trebuie tratate mai intai medicamentos, apoi refacut analize, colposcopie si apoi decis dc intradevar este vorba de o rana si adoptat metoda cauterizarii?
Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rana pe col..cauterizare sau nu?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

oana386 (acum 13 ani)

Buna, eu am avut o rana pe col care a fost rezolvata cu niste ovule si alte medicamente. Nu stiu cat de "frumoasa" era, stiu insa ca s-a rezolvat relativ repede. Eu te sfatuiesc sa mai consulti si alti doctori si sa iei ca ultima solutie cauterizarea pentru ca dupa o asemenea interventie, corpul se reface destul de greu. Multa sanatate! O zi frumoasa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de oana386
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de oana386
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
symmonyka (acum 13 ani)

Multumesc Oana. Anul asta nu am reusit sa ma mai duc sa-mi fac o colposcopie, cu reducerile astea de salariu (sunt cadru didactic). Preventiv am mai apelat la o tura de Cervucid. Poate pana la sfarsitul anului ma duc sa-mi mai fac o colposcopie sa vedem ce "minuni" mai descoperim. Multa sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de symmonyka
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de symmonyka
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.