Clickmed
programare rapida la medic

Gura urat mirositoare raspuns medic

Afectiunile cavitatii bucale Gastrinom Deficit de vitamina C
Intrebare postata de carmen671 cu 13 ani in urma

Buna ziua,si scuza-ti de deranj...
o intrebare daca se poate ...
gura imi miroase foarte rau in special seara in timpul dormiri ()sotul imi spune) ,si dimineata cand ma trezesc miroase foarte urat ...
de asemenea cand nu vorbesc si stau cu gura inchisa cateva momente sotul iarasi imi spune ca imi miroase foarte urat gura ..
tin sa mentionez ca nu am carii.mi-am reparat toate maselel si ce era de reparat,candida bucala nu am ...de spalat ma spal 3-4 ori pe zii + dimineata si seara ...deoarece imi miroase foarte urat...trebuie sa mestec mentolat tot mereu ...ca sa se diminueze mirosul ...ce-i de facut?
la un control de rutina mi sa recomandata ata dentara ...ok ...dar daca nu am nici o carie si ma spal ...de ce imi miroase si de unde provine mirosul...
multumesc frumos...

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Gura urat mirositoare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (95)

Iuli (acum 13 ani)

Mirosul urat (halena) nu este doar determinat de zona bucala (dinti, limba etc) ci poate proveni de la afectiuni stomacale. Mergi la un medic gastroenterolog si fa niste analize. Poti avea o gastrita de reflux, vreun ulcer sau alta afectiune care sa determine halena.
Trebuie sa stii ca majoritatea oamenilor au un miros un pic neplacut in gura dimineata la trezire sau daca nu vorbesc o perioada mai lunga de timp din cauza lipsei salivatiei. De asemenea, anumite alimente favorizeaza halena (de ex lactatele) si nemancatul, iarasi, favorizeaza halena. Incearca sa vezi de unde pleaca aceasta problema si sa o tratezi adecvat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
fryda (acum 10 ani)

buna ziua si mie misa antamplat la fel este un miros foarte ciudat as vrea sa scap de mirosul ala dar cum

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
de pe net (acum 13 ani)

Halena este denumirea data aerului cu miros insuportabil care iese din gura in timpul expiratiei (lat. anghelare = a sufla). Acest fenomen are implicatii serioase in societate, in multe cazuri ducand la despartirea cuplurilor.

Principalele cauze ale halenei:

- gingii in stare p***a (inflamatii, microleziuni);
- dintii prost frecati inseamna resturi alimentare si o activitate bacteriana puternica;
- o limba incarcata impune frecarea sa, usoara, in acelasi timp cu frecarea dintilor;
- p***a digestie;
- fumatul;
- setea produsa de exercitii fizice foarte grele sau de pierderea unei nopti, fara consum de apa;
- consumul de alcool;
- ovulatia feminina provoaca o halena discreta ;
- bauturile prea calde, carenta de vitamine;
- consumul de tranchilizante si de vitamina B;

Alte cauze ale halenei: boli de faringe, de stomac, de intestine, ale cailor respiratorii (cand halena provine din caile
respiratorii mirosul este accentuat in timpul respiratiei si dispare la incetarea sa), consumul de usturoi, ceapa sau praz.

Alimente interzise: ridichi, varza acra, usturoi, ceapa cruda, fripturi in sange, maioneza, grasimi animale. Otetul va fi inlocuit cu sucul de lamaie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
de pe net (acum 13 ani)

Halena sau respiratia urat mirositoare
GuraPoate ai observat ca exista persoane a caror companie incerci sa o eviti cu orice pret, in special atunci cand se pune problema unei apropieri la mai putin de jumatate de metru. Daca explicatia la care ai inceput deja sa te gandesti p***ancide cu cea pe care ne pregateam noi sa o dam cu privire la fenomenul in cauza, inseamna ca e timpul sa spunem lucrurilor pe nume: HALENA! Da, halena, asa se numeste afectiunea caracterizata prin respiratia urat mirositoare (fetida), care tine toata lumea la distanta de nefericitii pe care a cazut acest necaz.

Se stie ca o respiratie proaspata nu este doar un semn de farmec personal ci si un factor de civilizatie. Situatia este destul de incomoda pentru persoana in cauza, cat si pentru cei din jur, putandu-se ajunge la afectarea vietii sociale sau chiar la destramarea unor cupluri.

Halena are legatura, in primul rand, cu alimentele ingerate. In timpul digerarii, unele alimente pot altera respiratia in mod trecator - usturoiul, ceapa, prazul, ridichile, varza acra, sosurile grase, friptura in sange, maioneza, tutunul, alcoolul provoaca un miros neplacut dar efectul acestora nu dureaza prea mult timp. Un emulsificator gastric sau un accelerator al secretiei biliare sunt suficiente ca sa stearga rapid aceste efecte neplacute. In acest sens medicamentele antiacide si antireflux trebuie luate insa la recomandarea stricta a medicului.

O alta cauza a mirosului greoi degajat de cavitatea bucala este reprezentata de afectiunile dentare. Cariile neglijate, insotite sau nu de afectiuni gingivale sau parodontale si ale osului de sustinere a dintelui (gingivite, abcese dentare, pungi parodontale), dau nastere unui miros specific de infectie dentara.

Problemele bucale, ca inflamatiile si infectiile, sunt si ele susceptibile de a altera mirosul respiratiei. Printre cele mai curente se numara micozele si anginele.

Dupa fiecare masa, dintii trebuie periati sau, daca acest lucru nu este posibil, cavitatea bucala trebuie clatita bine, intrucat compusii volatili ai sulfului, formati prin descompunerea microbiana a resturilor alimentare de pe suprafata dintilor si a limbii determina aparitia halenei.

Halena mai este intalnita in xerostomie (gura uscata - simptom aparut ca urmare a scaderii tuxului salivar, mijlocul prin care sunt "spalate" suprafetele dentare). La persoanele sanatoase poate fi intalnita in cazuri de vorbire indelungata sau chiar dupa somn.

Bolile sinusurilor, cum sunt rinitele si sinuzitele cronice, altereaza si ele mirosul respiratiei. Halena mai poate sa apara si in cazuri de amigdalita, inflamatie a faringelui, digestie deficitara, deficit de vitamina C, diabet, uremie sau o problema gastrointestinala. De asemenea, stresul poate fi o cauza deloc neglijabila a aceleiasi respiratii urat mirositoare.

Aciditatea gastro-esofagiana perturba respiratia la unele persoane, care nu au obligatoriu si manifestari digestive. In acest caz, tutunul si alcoolul pot fi cauze principalele, iar respiratia are un miros greoi, fetid.

Alti factori ce se fac "vinovati" de aparitia respiratiei urat mirositoare sunt ovulatia feminina, carenta de vitamine, bauturile prea calde, consumul de tranchilizante sau abuzul de vitamina B.


Ce e de facut?

Consultul stomatologic regulat este obligatoriu si perierea dintilor de cel putin doua ori pe zi pentru indepartarea resturilor alimentare. In acest sens mai pot fi utilizate ata dentara (pentru locurile in care periuta nu patrunde) si apa de gura (mai ales dimineata). Deosebit de importanta este toaleta dintilor seara, inainte de culcare, pentru a nu lasa nimic de lucru bacteriilor anaerobe in timpul somnului. Nu utilizati periuta de dinti doar pentru perierea dintilor, placa bacteriana se depune si pe gingii si pe limba, asadar ingrijiti-va de intreaga gura.

Tratati-va afectiunile dentare si parodontale pentru ca, in lipsa unui tratament de fond, pasta de dinti, guma de mestecat, apa si spray-urile de gura nu fac decat sa mascheze mirosul pentru o perioada scurta de timp, fara sa il indeparteze.

Consumati multe lichide, imbogatiti-va dieta cu legume proaspete, evitati consumul exagerat de cafea, alcool, precum si fumatul excesiv.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adina (acum 10 ani)

pentru toti cei ce se lupta cu problema respiratie urat mirositoare si care nu gasesc solutia la faptul ca le miroase gura urat am deschis o adresa de email unde sa ne cunoastem si sa impartasim impresii, sa formam un grup de prieteni care sa se ajute reciproc: [email protected]. va astept sa infruntam greul impreuna, cine trece prin aceasta situatie de mult timp stie despre ce vorbesc.dumnezeu sa va binecuvanteze!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
carlamihai (acum 13 ani)

cred ca e nevoie sa faci o cura de deoxifiere a organismului

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de carlamihai
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de carlamihai
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Nicoleta Grosu MDr. Nicoleta Grosu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Gura urit mirositoare poate indica prezenta unei parodontopatii.
Primul lucru pe care il aveti de facut este un detartraj riguros, instructiuni de igiena orala pe care vi le face medicul stomatolog (cum se foloseste ata dentara, periaj corect, apa de gura), Daca exista semne de parodontopatie, atunci trebuie facut tratament pt aceasta.
Daca toate aceste probleme sint rezolvate (sau nu exista) si totusi mirosul persista, atunci trebuie cautat mai departe: mergeti la medicul de familie si acesta va va trimite la specialistul potrivit pt a depista cauza si a efectua un tratament.

www.drgrosu.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Nicoleta Grosu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Nicoleta Grosu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiunile cavitatii bucale.

Inscrie-te aici!
silvia tanase (acum 13 ani)

Buna seara,

Ai mare grija, pentru ca respiratia urat mirositoare poate determina fie probleme cu stomacul, fie probleme cu dantura. In ambele cazuri vizita la medic este mai mult decat obligatorie. Tu ai fost la doctor de curand? sau ultima data cand ai fost ti s-a spus ca nu ai carii si din acest motiv esti convinsa ca nu are legatura cu dintii?
Mirosul neplacut, daca elimini posibilitatea ca ar putea proveni de la stomac, poate sugera un inceput de parodontoza. De cand m-am pricopsit cu boala asta, stiu cam tot ce se poate despre ea, simptome si tratament. de mentionat este ca boala nu se vindeca niciodata, ci doar se opreste evolutia ei.
poate te ajuta putin cazul meu: eu ma spal pe dinti de 2 ori pe zi, imi schimb periuta de dinti la 3 luni, detratraj la stomatolog, imi masez gingiile cu coenzima Q10 ( farmacie si plafar) si iau piascledine 300. Toate listate mi-au fost recomandate de doctor.
sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Florin C (acum 11 ani)

Halena provocata de afectiuni digestive se remediaza simplu cu carbune medicinal,carbon activ pe numele mai stiintific.In cazul meu produsul Carbovita a fost destul de eficient ,combinat cu o apa medicinala ''Valcele'', pe care o gasiti in kaufland

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
aiurica ofilica.. (acum 11 ani)

am citit toate comentariile de pe acest site....numai p***ai ....toate mirosurile neplacute au o origine bine definita....si eu am avut o asemenea problema.....un miros urit al gurii....unde credeti ca era originea ei?.......in organele genitale ale sotiei mele......nu glumesc.....niciun doctor nu a vrut sa imi spuna adevarul......cind sotia mea a avut o operatie si i s-a indepartat ovarele....am fost supusi amindoi unui tratament antiinfectios....si asa am scapat de aceasta boala care dura de 22 de ani ......cautati cu atentie cauza....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lori (acum 10 ani)

deloc nostim

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dodita elena (acum 11 ani)

am mirosurit in gura si expectorez flecma

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
doru (acum 11 ani)

singurul motiv este ca aveti helicobacter pilor tratati-va 7-14 zile cu antibiotic si totul este ok. 85% din pop balkanica o detin . mult succes si nu mai pierdeti timpul cu filozofari. a trbuit un japonez sa ne studieze problemele si sa le si rezolve

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sorina (acum 11 ani)

adevarat Doru si eu am heliobacterpilory , si cand am facut endoscopie am intrebat si de mirosul neplacut iar medicul a spus ca nu se inchide supapa la stomac bine( asta am vazut in filmul video al endoscopiei) ca nici eu nu intelegeam , cand am intrebat ce e de facut a zis ca nimic, ca asa ne-a lasat Dumnezeu , dar o sa mai intreb si alti medici sunt genul de persoana care trebuie sa ma conving ca nu se poate face nimic

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
catalina (acum 11 ani)

Si mie mi se intampla.....si am doua masele sparte din cauza a ma dureau,si curge puroi,si miroase urat...ce pot face,simt ca intru in depresie....ajutati.ma

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena (acum 10 ani)

Va dau la toti, un singur sfat cu care eu am rezolvat aceasta problema la membrii familiei mele,pentru ca eu eram singura din casa care nu sufeream de asa ceva! singurul produs care va scapa de mirosul urat al gurii si de respiratia urat mirositoare (halena) este tinctura de PROPOLIS !!! beti in fiecare dimineata pe stomacul gol,o lingurita de tinctura de propolis de 30% concentratie,pe care o plimbati prin gura amestecand-o cu propria saliva iar apoi o inghititi! fara sa beti apa dupa ea timp de 15-20 minute! ati citit bine: o lingurita de tinctura de propolis,nu cateva picaturi,fratilor! in ziua in care ai baut aceasta tinctura de propolis,nu-ti mai miroase gura toata ziua a nimic! poti sa stai linistit! eu am facut acest lucru 2-3 ani de zile,zilnic si n-am avut probleme de acest gen ! incercati acest remediu exact asa cum vi l-am descris (nu doar cateva picaturi luate pe zahar sau paine, ca nu ati facut nimic atunci) si vedeti miracolul!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
malis (acum 6 ani)

Tinctura de propolis la mine nu a functionat,iau deja de 4 zile dimineata pe stomacul gol si 20 minute nu beau apa si nu consum nimic si nu are nici un efect.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de malis
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de malis
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena (acum 10 ani)

Se stie ca propolisul este cel mai puternic antibiotic natural care luat sub forma de tinctura de propolis dezinfecteaza si remediaza o serie de afectiuni ale stomacului,intestinelor,cavitatii bucale etc si nu are efecte secundare; tot cu tinctura de propolis,luata asa cum v-am descris mai sus, l-am vindecat in 2 saptamani pe sotul meu de un inceput de ulcer duodenal cu care se chinuia de ani de zile;lua tot felul de pansamente gastrice recomandate de medici si bineinteles ca nu i-a trecut si avea dureri pana cand i-am propus sa incerce si acest remediu de care citisem in cartea Mariei Treben si omul a incercat si acesta reteta si s-a vindecat! nu-i venea sa creada ! acum nu mai are nici o problema nici cu stomacul nici cu gura urat mirositoare ! Tinctura de propolis, o lingurita, dimineata pe stomacul gol! nu beti apa si 20 de minute!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
claudiu (acum 8 ani)

unde pot gasi tinctura de propolis?multumesc!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1504597185 (acum 6 ani)

Elena sa ți dea Dumnezeu sănătate ! Merg și eu la Plafar sa cumpăr.Am 27 de ani,starea danturii mele este perfecta fac controale la 6 luni,folosesc periajul de 3 ori pe zi și tot am aceasta problema.Sunt sigura ca este din cauza stomacului,și o sa încerc și eu sfatul tău,sper sa dea rezultate fiindcă mi se pare foarte rușinoasa problema mea...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1504597185
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1504597185
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 5

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.