Clickmed
programare rapida la medic

Referitor la pastilele de slabire raspuns medic

Obezitatea
Intrebare postata de simona39108817 cu 13 ani in urma

Ce credeti despre cura de slabire cu medicamente ce comtin ca substanta de baza LEPTINA ca se presupune ca transmite informati catre hipotalamus hipofiza si duce la pierderea kg in plus ce contra indicati sunt (!)

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Referitor la pastilele de slabire"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Dr. Mihalcea Madalina MDr. Mihalcea Madalina este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna ziua, personal nu am avut nici o experienta cu acest medicament.
ati incercat deja varianta regim si activitate fizica?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Mihalcea Madalina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Mihalcea Madalina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Obezitatea.

Inscrie-te aici!
de pe net (acum 13 ani)

Leptina a fost descoperita in urma cu zece ani si este considerata principalul hormon care influenteaza apetitul erotic, fertilitatea si densitatea osoasa la femei. Este produsa in straturile de grasime si orice variatie a nivelului ei poate avea consecinte dezastruoase pentru silueta. Stresul, exercitiile fizice intense dupa o lunga perioada de sedentarism si fluctuatiile de greutate conduc la scaderea nivelului leptinei. Metabolismul se deregleaza, kilogramele se acumuleaza la loc cu viteza mare si, de multe ori, femeile care trec prin aceasta experienta nu mai au menstruatie normala. De aici si pana la infertilitate si osteoporoza mai este doar pas.

Injectiile de slabit
Solutia este echilibrarea nivelului leptinei prin injectarea unei cantitati de hormon sintetic obtinut in laborator. Ineditul tratament a fost pus la punct de catre cercetatori americani si israelieni. Ei au observat ca injectarea de hormon sintetic ajuta femeile cu nivel scazut de leptina sa-si mentina o greutate normala, prevenind totodata dereglarile hormonale si osteoporoza. De asemenea, injectarea unor doze mici de leptina are ca efect reluarea ciclului menstrual regulat in cazul femeilor care sufera de amenoree. Administrarea in cantitati mici a hormonului (obtinut si sintetizat prin tehnici de inginerie genetica) are efecte benefice in multe cazuri de infertilitate. Unii cercetatori avanseaza chiar ipoteza inlocuirii unor tehnici de fertilizare (de exemplu, fertilizarea in vitro) cu injectarile de leptina controlate.

Rezistenta la leptina si diferentele rasiale
Experimentele clinice evidentiaza faptul ca nivelul leptinei variaza in functie de rasa. De pilda, nivelul acestui hormon este mai scazut la femeile afro-americane in comparatie cu cele caucaziene. De unde rezulta ca femeile de culoare sunt mai predispuse la obezitate. In SUA, studiile arata ca un tratament cu leptina duce la scaderea in greutate a pacientilor fara efecte adverse semnificative. Hormonul in cauza, produs de celulele grase, actioneaza la nivelul creierului si diminueaza pofta de mancare. Potrivit medicilor americani, gradul de rezistenta la leptina difera de la persoana la persoana. Cu toate acestea, la doze mari de leptina injectabile, rezistenta nu e atat de marcanta. Astfel, media de scadere in greutate la cea mai mare doza de leptina, pe parcursul a 6 luni de tratament, a fost de aproximativ 10 kilograme. Medicii sunt de parere ca pierderea in greutate se obtine prin „topirea” grasimii. Tocmai reducerea stratului de grasime este cheia unui regim reusit si nu pierderea masei musculare si osoase, cum se intampla in cazul multor cure de slabire.

Recomandari OMS
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), la diminuarea greutatii contribuie si folosirea in alimentatie a unor cantitati sporite de fructe, in paralel cu reducerea consumului de grasimi si cu efectuarea a cel putin 30 de minute de exercitii fizice pe zi. Insa, in cazurile grave de obezitate, este indicat tratamentul medicamentos, care poate constitui in asemenea cazuri unica sansa de ameliorare.

Rezultate spectaculoase
Timp de trei luni, cercetatorii americani au tratat sase femei care aveau in organism un nivel scazut de leptina, in scopul de a le reda echilibrul hormonal. Alte sase femei, care se confruntau cu aceleasi probleme, nu au beneficiat de tratament, dar au fost tinute sub observatie timp de aproape noua luni. In cazul acestora din urma, nu a survenit nici o schimbare. In schimb, la cele dintai, toate nivelurile hormonale s-au imbunatatit. Nivelul estrogenilor a sporit si s-au ameliorat functiile tiroidei. In plus, femeile au inceput sa aiba din nou menstruatie, dupa ce nu mai avusesera timp de aproximativ 6 ani. Tratamentul cu leptina este benefic si recomandat in tot mai multe cazuri deoarece riscurile sunt mici, iar sansele de reusita sunt foarte ridicate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Mihalcea Madalina MDr. Mihalcea Madalina este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Stiu foarte bine ce este leptina dar nu am decloc experienta clinica cu acest medicament pe baza de leptina. nu am la cunostinta daca exista in Romania pacienti tratati . in SUA e cu totul alta poveste, nu stiu daca are aprobare pt a fi folosit in Romania

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Mihalcea Madalina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Mihalcea Madalina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
IonVasile (acum 13 ani)

Cred ca intai ar trebui sa incerci solutiile simple si mai sanatoase pentru a slabi si apoi sa te gandesti la cele revolutionare. Mergi la un nutritionist sa-ti recomande o schema de alimentatie individualizata, in cazul tau, mergi la sala, piscina, fa multa miscare. Consuma multe lichide si nu mai manca dupa ora 18. Iar toate lucrurile astea ar trebui sa le faci constat, cel putin o luna de zile pentru a obtine rezultate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de IonVasile
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de IonVasile
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Nutritionist Dr. A. Copcea MNutritionist Dr. A. Copcea este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Tratamentele pe baza de leptina nu au avut inca succesul scontat, tocmai datorita rezistentei la leptina. Doar putine cazuri de obezitate monogenica, datorate exact deficitului de leptina, au raspuns corespunzator. Deci, mai avem de asteptat! Dr. Adrian Copcea, specialist diabetolog-nutritionist, Cluj-Napoca.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nutritionist Dr. A. Copcea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nutritionist Dr. A. Copcea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.