Clickmed
programare rapida la medic

De imi ies alunite la soare

Boli de piele
Intrebare postata de lorycutza cu 13 ani in urma

De ce imi apar alunite dupa ce stau la soare?Deci nu pistru... Nu imi apar in momentul ala sau peste o saptamana. Eu am pielea mai deschisa la culoare, adica sunt mai alba si cand stau la soare ma prinde repede si ma inrosesc repede. De exemplu anu trecut in vara lui 2009 am inceput sa stau la soare sa ma bronzez (pana atunci fugeam de soare) si m''a prins tare ca timp de o sapt nu puteam sa dorm din cauza ca ma ustura tot corpu. si am observat ca dupa ce a trecut vara ca m''au aparut multe alunite pe maini si mici , pe spate doar cateva dar care se maresc si pe abdomen la fel, mai am si o alunita foarte mare pe spate iesita in afara si e urata. Deci care e cauza?..Medicul mi''a spus ca im apar pt ca sunt blonda si asa le iese blonzilor...

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De imi ies alunite la soare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

iasmina157101 (acum 13 ani)

Buna ..nu stiu daca toate astea ti se intampla pentru ca esti blonda ..si ca li se intampla blonzilor.... eu am pielea mai deschisa la culoare si mie mi se intampla la fel ...acum cam o luna si jumatate am fost la dermatolog aici in (spania) mi sa zis sa evit cat mai mult soarele si daca merg la plaja sa ma bag in apa si dupaia sa ma pun repede sub umbrela daca nu risc sa ma umplu de alunite ...e din cauza ca suntem mai albi...si nu face bine soarele ...si a mai zis sami protejez fata cu protectie 50+.....asa te sfatuiesc si pe tine ...sunt multe metode de a parea bronzata ...sunt creme sunt spreiuri ...etc...dar acum eu sunt fericita asa cu pielea mea mai alba :) in plus anul acesta se poarta asa ca nuti fa griji ..totusi dute la un dermatolog ca sa fi tu mai linistita

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de iasmina157101
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de iasmina157101
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
raluca (acum 13 ani)

Alunitele apar datorita expunerii la soare. Daca vrei sa te bronzezi, foloseste creme cu factor de protectie cat mai mare. Ar fi bine totusi sa consulti si un dermatolog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de raluca
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de raluca
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bacu Crina (acum 13 ani)

Cantitatea de melanina este mai scazuta in cazul tau, clar. Din cauza sensibilitatii pielii ai aceasta predispozitie. Practic prin expunerea la soare fara sa o protejezi cu creme speciale o traumatizezi Mergi la medic sa iti vada alunitele si sa-ti spuna daca trebuie sa tratezi ceva sau nu.Oricum daca la una dintre alunite observi vreo modificare de orice gen, trebuie sa vizitezi urgent dermatologul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Bacu Crina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Bacu Crina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mariam_mary (acum 13 ani)

Cremele cu factor de protectie 50+ sunt indicate , precum si pilulele de caroten , protejeaza de efectul nociv al uv. si ofera si o culoare placuta pielii. Nu uita de orele critice in care NU este indicat pentru nimeni sa se expuna la soare ....!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mariam_mary
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mariam_mary
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Violeta (acum 13 ani)

cred ca doamna Bacu Crina nu doreste sa te sperie,dar eu ma bazez pe principiul ca omul devine mai constient de existenta potentiala a unei probleme si cauta mai rapid si ,in special,mai eficient solutii pentru tratarea acesteia cu cat este mai informat si ia cunostinta de toate aspecte/detaliile respectivei probleme.Prin urmare,tu spui ca pana in vara lui 2009 "fugeai de soare" si apoi,ac***a o piele alba,sensibila la raze Uv,ai decis sa te expui la soare dintr-o data in mod EXAGERAT(altfel nu te inroseai atat de tare incat usturimea sa nu iti permita o saptamana intreaga nici macar sa dormi).Alunitele tale continua sa se raspandeasca si sa creasca in diametru,mai zici ca ai una pe spate iesita in afara,"urata"...Cred ca e un exemplu destul de relevant pentru "vreo modificare de orice gen",cum spunea subtil doamna de mai sus,asa ca ar fi cazul,in opinia mea,sa iei in considerare si posibilitatea aparitiei CANCERULUI DE PIELE.daca dermatologul la care ai fost nu te ia in calcul si insista ca "esti doar blonda",ar fi cazul sa apelezi la un alt medic,care sa te trateze cu seriozitate si responsabilitate.si daca nu este depistat nimic suspect la dermatoscopie sau eventual la analiza biologica a unor probe prelevate dintr-o alunita excizata(daca dermatologul considera utila excizia),cu atat mai bine.sa nu faci greseala de a crede ca in cazul in care nu este depistat nimic te vei face de ras,ca vei fi catalogata "paranoica" sau "ipohondra",esti doar PRECAUTA!In fond,e vorba de sanatatea ta,nu a doctorului sau a celorlalti care te pot cataloga asa.Multi din cei care au avut o temere in a-si manifesta ingrijorarile medicale din aceste motive,au regretat mai tarziu si au suportat consecintele,uneori fatale.Scuzati-ma pentru dimensiunea poate exagerata a comentariului,dar anumite lucruri trebuie spuse,atat pt informarea corecta a "lorycutzei",cat si a celorlalti care din intamplare-sau Nu-ajung pe aceasta pagina.Multa sanatate va doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Diana (acum 8 ani)

Si eu am probleme cu alunitele , cand stau la soare , imi apar multe alunite pe loc . Mai întâi sunt micuțe si maronii, dupa se fac un maroniu inchis . Si nu sunt alba la ten. Am tenul închis si tot imi apar . Pe mâini si pe picioare imi apar cele mai multe .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.