Clickmed
programare rapida la medic

Alegeri.....

Psihologia cuplului
Intrebare postata de Andre285 cu 13 ani in urma

Buna.
Acum 4 ani am fost in vacanta la sora mea in italia unde intamplator am cunoscut un barbat de origine pakistaneza cu care am petrecut doar cateva ore ....Am revenit in tara, pentru a-mi termina studiile, timp in care am pastrat legatura zilnic prin telefon si internet. Eram convinsa ca e acea iubire la care nu am indraznit niciodata sa visez...... Dupa un an de asteptari l-am intalnit pe actualul meu prieten cu care locuiesc si in prezent.... El ma iubeste foarte mult....si eu tin la el dar nu sunt sigura ca il iubesc...
... Cand veneam obosita de la munca ma astepta cu mancarea calda, iar cand nu aveam eu timp sa gatesc se ocupa el de asta......nu ii este greu sa spele haine nici sa pastreze curatenia....Nu am nimic sa ii reprosez. E extraordinar. Am incercat sa ma ridic si eu la inaltimea lui...mi-am propus sa ma dedic in totalitate lui...poate ca asa iubirea o sa vina pe parcurs...... Au trecut 2 ani si iubirea nu am simtit-o...In toti acesti ani eu am ascuns( nu stiu exact din ce motive)sentimentele mele pentru celalalt din pakistan. Gresala mea! recunosc! Cred ca sunt sp***a.... M-am schimbat foarte mult de cand locuiesc cu prietenul meu.......inainte eram foarte sociabila si deschisa.....aveam prieteni la care sa apelez in caz de probleme. acum suntem doar noi doi. Nu iesim aproape niciodata in oras cu alti oameni.....iar cand iesim sunt doar prietenii lui.... Eu sunt foarte inchisa. Nu discut cu nimeni despre probleme nici macar cu el.....de fiecare data cand incerc sa ma descarc ajungem la certuri.... Am incercat sa ma autoconving ca asa sunt toti barbatii si nu vor sa asculte problemele noastre. Dar nu pot. Am cunoscut si barbati care pot si vor sa asculte.
In seara asta am discutat pe internet cu cel din pakistan, dupa o pauza de cateva luni, mi-a spus ca el nu mai poate sa continuam asa. Ca vrea sa incetam si sa rupem legatura pentru ca nu mai poate sa ma astepte...... Au trecut 4 ani... timp in care el a asteptat sa ne revedem... I-am spus de situatia mea inca de la inceput.....nu i-a placut dar m-a inteles. Eu nu stiu ce sa fac. De fiecare data cand vorbesc cu el simt ca as putea sa fac absolut orice...simt ca as putea sa fug cu el oriunde in lume...imi da putere si curaj...... Dar cand termin discutia cu el si revin cu picioarele pe pamant imi dau seama ca nu pot sa il ranesc pe prietenul meu astfel. NU MERITA!!!!! Asa ca ma trezesc plangand si regretand.
Trebuie sa mentionez ca a avut foarte multe tentative de a veni in romania sa ne vedem...dar de fiecare data m-am panicat si am refuzat. Cred ca undeva in suflet nu vreau sa pierd siguranta oferita de prietenul meu.
Recent incerc sa imi fac curaj sa aleg. Nu stiu ce e bine. Toate alegerile pe care le-am facut in viata nu mi-au adus decat durere si regrete. Imi e frica sa aleg!!!! As avea nevoie de niste sfaturi..... Poate din exterior nu e atat de tragic..... si poate o sa fac alegerea corecta....macar acum..

VA multumesc pentru timpul acordat.si astept cu nerabdare o parere... sau intrebari.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Alegeri....."
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

da (acum 13 ani)

Nu stiu daca poti sa-l alegi pe cel din Pakistan doar pt ca vb la telefon si pe mess cu el. Asta nu inseamna cunoastere adevarata.La tel se pot spune multe, fiecare dintre noi poate deveni ingeras. Nu poti fi sigura de nimic. In ceea ce-l priveste pe prietenul tau, eu inteleg ca izolarea ta este voluntara. Nu am inteles ca ti-a cerut el sa nu ai prieteni, sa iesiti numai cu prietenii lui. Ai putea avea proprii prieteni. Fata unei colege a fost prietena 2 ani(in cl 11-12) cu un pakistanez, la sf liceului s-a si casatorit cu el, dar s-a dovedit ca el avea schizofrenie. O mai suna si acum si o intreaba de copii, desi nu au avut copii impreuna. Sunt mari diferente intre tara noastra si a lor. Diferente de religie, de imbracaminte, de limba, de educatie si viata, in general. Stii sigur ca acel barbat nu este casatorit acum, ca nu te vei trezi trimisa cu caprele la pascut???

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
andre285 (acum 13 ani)

da,
ai dreptate...ma macina aceste ganduri zilnic...am cautat pe internet situatii asemanatoare si am ramas surprinsa cat de multe femei romance ajung sa se casatoreasca cu musulmani.... Stiu ca sunt diferente foarte mari intre stilurile noastre de viata.... din cauza asta m-am panicat de fiecare data cand el imi spunea ca vine in romania.....pe moment eram fericita dar reveneam cu picioarele pe pamant si il refuzam....Poate nu o sa ma casatoresc....iar in momentul asta imi doresc doar sa il revad. sa ma asigur ca nu e deja casatorit sau schizofrenic :)). Dar pentru a-l intalni din nou trebuie sa renunt la prietenul meu.....si imi e teama sa nu ma trezesc complet singura.
Referitor la izolarea mea voluntara: noi locuim in orasul lui natal de 2 ani, cu chirie....toti prietenii mei sunt acasa si am rupt legatura cu ei tocmai din cauza lui pentru ca devine foarte gelos sa ma vada vorbind cu altcineva. O perioada am lucrat si incepusem sa imi fac prieteni la serviciu..nu i-a placut...considera ca petrec mai mult timp la munca decat acasa cu el. Este gelos pe oricine se apropie de mine.
Cat despre prietenii lui eu mi-as fi dorit sa devina si prietenii mei...dar la un moment dat a facut o afirmatie care m-a lasat masca: "Prietenii mei nu trebuie sa fie si prietenii tai"....asa ca raman rezervata si nu ma intind prea mult la conversatii....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Csara (acum 13 ani)

Parere mea este sa faci ceva sa-ti castigi fericirea. Nu poti sta cu un om, mintindu-l ca tii la el, pentru o cauza nobila: ca e deosebit si nu-l poti face sa sufere. Pai daca il amagesti cu dragostea ta, daca il amagesti ca te face fericita, e corect pentru el? Sau pentru tine? Si toate astea din comoditate, obisnuinta si chiar egoism. Iar prietenul tau merita ceva mai bun? Pai lasa-l sa-si gaseasca o femeie pe masura, care sa-i ofere in primul rand sinceritate si apoi sentimente adevarate. Nefericirea si nemultumirea ta se vor accentua in timp, iar el isi va da seama de acest lucru. Cu el nu esti fericita, prieteni nu ai... nu mi se pare corect nici pentru tine... Ia o masura in directia asta. Pe de alta parte... celalalt de pe net... Nu sunt impotriva relatiilor de genul asta. Dar trebuie sa fii foarte precauta. Nu stiu cum... anunta-ti familia cand te intalnesti cu el, daca o vei face. Cere mai multe informatii despre el, poate chiar la ambasada, verifica ceva... Iar apoi, poti vedea daca el e altfel decat celalalt. Poate sa nu fie nici el ALESUL, dar macar vei stii in ce directie sa te indrepti. Cu cat trece timpul mai mult, cu atat sunt sanse mai mari sa iti fie mai greu sa faci alegeri.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Csara
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Csara
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
selinuta20 (acum 13 ani)

draga prietena cu mana pe inima iti spun nici o alta rasa in lumea asta nu e ca romanii nostri chiar daca sunt posesivi mai bea mai fac p***ai dar niciodata nu e ca atunci cand 2 persoane vb limba lor si se inteleg.sa iti povestesc eu am sta 6ani in italia anul trecut am cunoscut un pakistanez casatorit marea majoritate a pakistanezilor sunt casatoriti sunt persoane care mint mult gelosi te poate si omori eu am ramas si gravida cu el si stii ce imi spunea ca nu e copilul lui chiar daca era cu el zi si noapte intradevar sunt atenti la inceput dupa aceea au obiceiurile lor care o sa vrea sa ti le impuna si tie fiind de origine musulmana am reusit sa scap de el anul trecut am fugit practic si de atunci ma teroriza pana acum 3 luni cand a cunoscut o alta romanca si acum o terorizeaza pe ea pe mine ma suna numai ca sa ii sun familia la fata aceea si sa ii amenint ca o omoara sunt obsedati daca ii parasesti.sfatul meu ca si cum nu lai auzi daca vrei stai cu prietenul tau sau daca nu ai liberatatea ta mai bine singura decat in companie neplacuta si ai sa vezi ca ai sa cunosti cu timpul iubirea adevarata si persoana potrivita.eu acum sunt impreuna cu un fost prieten de al meu adica prima persoana care ma dezivirginat la 18 ani si care mi-a spus te iubesc la inceput a fost frumos acum el isi arata adevarata fata si eu stau cu el la el acasa norocul meu ca stam cu familia lui si nu prea are ce sa imi faca bea da nu face scandal imi ia tot ce vreau eu si e bine asa pentru un moment cand nu o sa mai imi fie bine nu sau terminat baietii la el sunt optimista si viata merge inainte nu trebuie sa suferi niciodata dupa persoana care te face sa stai rau eu am 25 de ani acum si pot sa spun ca am trecut prin multe in viata.daca vrei mai vb si pe mess id meu este sallomea_2005 bafta si ai grija de tine si nu te trascura ca persoana acordati libertatea cuvenita.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de selinuta20
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de selinuta20
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Tania (acum 13 ani)

Numai tu poti alege. Dar pt asta trebuie sa ti asumi riscurile: stai cu prietenul tau si duci o viata monotona si lipsita de increder sau ... accepti ca pakistanezul sa vina in Romaina sa l cunosti mai bine?Fiecare relatie e unica. Nu te poti lua dupa exemple sau dupa trairile altor . Relatia ta( cu pak) ar putea fi foarte buna sau din conta ar putea fi la fel ca la alte femei cu experiente nedorite. Dar daca nu risti nu cistigi. Si mai ales sinceritata te face sa te simti mai bine cu tine insuti. Nimeni nu merita mintit, inselat. Ai putea si spui actualului prieten ( roman) adevarul, ceea ce simti , confuzia pe care o ai in suflet , si sa mergi mai depare, i.e. sa incerci o legatura cu pakist. Nimic nu e garantat in viata. Odata si o data va trebui sati asumi riscuri! Si mai ales gindeste te ..daca acum esti nefericita, interiorizata.... ce va fii dupa 10 ani?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.