Clickmed
programare rapida la medic

Geoarma raspuns medic

Diabetul zaharat
Intrebare postata de geoarma cu 13 ani in urma

Barbat 47 ani,1.71. 83 Kg, fumator (40 t/zi), regim alimentar redus in dulciuri, consum alcol moderat (fara bere), regim viata aproape sedentar, loc de munca cu precadere la temeraturi ridicate, cu hiperglicemie depistata in 2007, analize mai 10:
Hb A1c - 7.88
Gliocemie - 301
Colesterol - 274
Trigliceride 706
HDL colesterol - 102
LDL colesterol - 62.5
Lipide totale - 1412.5
Tratament cu DIABETON inceput in urma cu 2 saptamani.
Doresc respectuos o interpretatre a analizelor de mai sus, mentionand ca sunt limitat material si nu-mi pot permite o consultatie.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Geoarma"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

IonVasile (acum 13 ani)

Alaturi de aceste analize, nu sunt trecute si valorile normale ale laboratorului? Ar fi de folos, pentru ca acestea difera de la un laborator la altul.
La prima vedere, parerea mea de neprofesionist, este ca pe langa glicemia marita pentru care urmati tratament, aveti colesterolul marit (dislipidemie). Ar trebui ca medicul sa va ofere un tratament medicamentos pentru scaderea lui. De ajutor ar fi sa tineti regim alimentar din care sa excludeti pe cat posibil grasimile animale, mai ales.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de IonVasile
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de IonVasile
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
cristi (acum 13 ani)

draga geoarma totul este crscut la tine:greutate mare ,glicemie mare,colesterol la fel etc.ca o comparatie si eu sunt diabetic si am urmatoarele valori:45ani 169cm 65kgcolesterol 120 trigliceride120 si ADIO tigari dupa 25 de ani de fumat\\

DECI:te lasi de fumat urgent,faci sport in fiecare zi(alergari.bicicleta.inot)atentie la regimssi fffffffffffffff multa vointa! ce sa-ti mai spun. treci mai des pe la diabetolog si nutritionist! multa bafta!



.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
geoarma (acum 13 ani)

Draga Cristi, multumesc pt raspuns si sfaturi. renuntarea la fumat e cel mai dificil desi iti lasa intotdeauna un gust amar. oricum, sunt ingrijorat de rezultatul ultimeleor analize si sunt convins ca "smoke kills". as vrea sa te mai intreb cumm de te mai consideri diabetic, sau mai bine zis ce anume te mentine in categoria diabeticilor ac***a in vedere valorile analizelor tale care sunt ok? mie cand mi s-a depistat glicemia ridicata in urma cu cativa ani in afara tarii, nu mi-a spus nimeni ca sunt diabetic. pt standardul din romania sunt deja ingropat. mai recent anul trecut am urmat o dieta alimentara si o viata mai putin sedentara (30 min intot zilnic) pt o perioada relativ scurta (am incetat din motive de servici). singurul mare viciu este fumatul de care sper sa ma descotorosesc. oricum n-am ajuns la nici un medic in romania, am avut o tentativa insa dr. mai avea programari disponibile doar in iulie. acum nu sunt angajat, nu platesc asigurari sociale, e mai complicat si mi-e teama de "verdictul" medicinei romanesti

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de geoarma
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de geoarma
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Specialist diabet MSpecialist diabet este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna seara!
Ar fi necesara in primul rand modificarea stilului de viata in sensul renuntarii la fumat si a scaderii in greutate prin regim si cresterea activitatii fizice.
Primele doua analize ne arata ca diabetul nu este echilibrat, atat dieta cat si tratamentul necesita modificari. Concordanta este valoarea mare a trigliceridelor care va expune riscului de pancreatita - prima masura este sa renuntati la alcool si dulciuri. Aveti nevoie si de tratament, asociat cu antidiabeticele orale.Valorile pentru colesterol sunt "prea bune", probabil ca le-ati inversat HDL/LDL dar nu ati mentionat daca efectuati tratament cu statine.
Medicamentul pe care il luati este numit Diaprel la noi, nu scrieti ce doza luati dar in orice caz nu va normaliza glicemia, dumneavoastra beneficiind in primul rand de metformin (Siofor) daca nu aveti contraindicatii (nu sunt complete analizele). Apelati la diabetolog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Specialist diabet
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Specialist diabet
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Diabetul zaharat.

Inscrie-te aici!
geoarma (acum 13 ani)

Dna Dr. Florina, va multumesc pt raspunsul dv. Voi reveni cu cateva detalii despre medicamentele si dozajul care mi-au fost recomandate online in urma consultarii unui diabetolog rus, iar daca timpul va permite o sa va rog sa reveniti cu sugestiile dv.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de geoarma
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de geoarma
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.