Clickmed
programare rapida la medic

Betadine solutie

Candidoza
Intrebare postata de danaas cu 13 ani in urma

Acum doua luni la un control ginecologic mi-a fost gasit Streptococ B. Am sunat la cabinet si mi-a raspuns colega doctoritei care mi-a spus sa nu ma impacientez, ca e ceva normal, ca nu trebuie sa fac nimic, eventual sa fac ceva spalaturi cu betadine. Mentionez ca nu aveam nici un fel de simtome. Dupa doua zile am primit un telefon de la doctorita mea, fara sa stie ca deja vorbisem cu colega. Ea mi-a spus sa iau amoxicilina pastile si spalaturi cu betadine. Am facut tratamentul, dar datorita faptului ca mi-a venit si menstruatia intre timp, am intrerupt spalaturile si am mai continuat cateva zile dupa. Ultima data cred ca am depasit doza si liniuta de pe irigator (maxim dublu de ml) si am simtit un discomfort. De cateva saptamani din cand in cand am usturimi si senzatia de urinare continua pentru cateva ore si dicomfort. Am spus sa vad daca trece iniante sa merg la medic ca ma gandeam ca e din cauza tratamentului (in general reactionez urat la medicamente tari: buscopan - vomituri, monuril- discomfort puternic stomac (mi s0a dat monuril acum un an fiindca la un examen de urina s-a crezut ca am infectie dar de fapt luasem proba cu ovulatie). Nu stiu ce sa fac. Nu imi vine sa merg la medic fiindca mi se da tot timpul medicamente prea putrnice care imi fac mai mult rau. In aceeasi timp ma gandesc daca se poate sa fie de la betadine sau amoxicilina ac***a in vedere reactia mea la medicamente prea puternice ca monuril. Pe de alta parte imi e frica ca tratamentul sa nu imi fi destibilizat din nou flora vaginala sau intestinala si sa am ceva gen candidoza (am avut acum un an si mi s-a administrat azitromicina parca ceva cu az).
Nu stiu ce sa fac, daca aveti vreo idee va rog sa ma sfatuiti. Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Betadine solutie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Ionascu Andreea (acum 13 ani)

Nu ti s-a facut si antibiograma? Streptococul de grup B trebuie tratat cu antibiotic, poate avea urmari neplacute mai ales daca iti doresti un copil. Iar tratamentul trebuie facut conform antibiogramei. Da, probabil ca s-a produs o destabilizare a florei vaginale datorita concentratiei mai mari de betatine dar si a faptului ca nu ai insotit amoxicilina de un antimicotic. Daca mai urmezi tratamentul cu antibiotic, cere medicului tratament oral si local antimicotic, fa spalaturi externe, genitale, cu bicarbonat de sodiu si apa si in cazul in care nu te simti bine, cere totusi parerea medicului. Eu nu as fi luat antibiotic fara antibiograma....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ionascu Andreea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ionascu Andreea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.