Clickmed
programare rapida la medic

PUBERTATE PRECIPITATA

Cresterea si dezvoltarea copiilor Pubertate intarziata
Intrebare postata de cris-julia cu 13 ani in urma

Buna ziua,

Sunt o mamica foarte speriata; am un baiat de 13 ani ,care in urma cu 10 luni a fost diagnosticat cu ``pubertate precipitata testotoxica``.Avea acnee, par pubian si axilar , i se ingrosase vocea ,ii incepuse sa apara par pe fata.Noi suntem din Suceava-asa ca l-am dus la consultatie la d-nul prof-dr. Zbranca (Iasi ),care ( in urma unor investigatii de laborator , in care s-a constatat ca avea testosteronul marit )i-a pus diagnosticul mai sus mentionat si i-a prescris Androcur (ciproterona) ,cate o pastila de 50 mg /zi.In urma tratamentului i-a stagnat un pic pubertatea , unele semne ale pubertatii au regresat usor.
Baiatul meu este bucuros ca ``a scapat`` pe moment de acele semne vizibile pubertare ,in schimb eu sunt speriata din cauza ca nu sunt sigura ca acest tratament nu are si efecte negative pentru organism (atat acum ,cat si in viitor ).
Va rog sa-mi spuneti daca v-ati confruntat cu acest diagnostic si ce tratamente ati urmat.
Vamultumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Cristina

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "PUBERTATE PRECIPITATA"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Adrienne (acum 13 ani)

Din proprie experienta [ nu din citit sau auzite ] spun ca este o situatie destul de normala la aceasta varsta. Baiatului meu i-au aparut aceste semne de la varsta de 11 ani. Acum are 15 ani, s-a barbierit pt. prima oara, este o mandrete de baiat ........sanatos atat la corp cat si la minte. Lasa natura sa-si faca treaba...........sa nu-i dereglezi cine stie ce hormoni si sa aiba consecinte mai tarziu. Generatia de acum are un alt ritm de dezvoltare.......Inaintea varstei de 7 ani,daca apar aceste semne, atunci este vorba de pubertate precoce. Daca apar intre 8 -10 ani, atunci se vorbeste despre pubertate precipitata. In schimb, daca semnele de pubertate nu apar pana la varsta de 13-14 ani ,este vorba de pubertate intarziata si trebuie consultat medicul. Nu stiu dece s-ar simti baiatul complexat...........ar trebui sa se mandreasca cu aceste semne " barbatesti ". Ar trebui sa vorbiti cu el ,sa-i explicati ca nu are dece sa-i fie rusine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena (acum 13 ani)

Nu cred ca semnele pe care le avea copilul tau insemnau pubertate precoce. Eu am elevi de varsta lui care sunt dezvoltati, prin clasele 7-8 li se schimba vocea, au par pe fata, iar unii chiar se barbieresc. Cred ca in zilele noastre, copiii se maturizeaza fizic mai repede decat cu 20-30 de ani inainte. Sunt fetite care la 10-11 ani, au deja menstruatie, la 15 ani sunt deplin dezvoltate si asta nu inseamna ca nu sunt normale. O mamica mi-a povestit ca fetitei ei de 9 ani, ii aparusera semne de pubertate precoce, adica ii crescuse par pubian, la axille si incepusera sa-i creasca sanii. A mers la dr pt tratament si medicul i-a zis ca nu are nevoie. Fata este acum mare, a terminat facultatea si este o tanara normala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Necuoscutul (acum 13 ani)

Incep sa zic ca nu este nimic anormal,la varsta de 12-13anii majoritatea copiilor se dezvolta.Daca avea si el par axial si pubian(asta implicand si cresterea penisului),i se ingrosase si putin vocea asta inseaman ca e un copil 100% normal.Ceea ce are trebuii sa te ingrijoreze este masturbarea,care,daca o face pe timp indelungat si des aceasta va deveni un pericol pentru mai tarziu(20ani+).Verifical daca o face si macar explicai ca nu este un lucru anormal,deci sa nu ii fie rusine,dar asta nu inseamna ca trebuie sa o faca des,nu am spus asta ca sa ma aflu in treaba dar dupa ce am auzit cat de "vulgar" sa zicea ca se vorbeste in scoala,aceste lucruti cat si educatia sexuala trebuie sa fie mult mai mult in vederea parintiilor.In scolile generale de exemplu,cand am fost pentru fiul meu,am auzit cuvinte foarte "neasteptate" din partea unui baiat in clasa V sau VI acestea fiind :"Se f*t unii in baie"(pai pe vremea noastra aflai despre chestiile astea din clasa VIII+ acuma stia micii vorbesc despre ce nu cunosc).Ai mare grija de baiatul tau,ca sa nu devina unul dintre cei cu testosteronul foarte "ridicat" si sa isi inceapa viata sexuala de la varste fragede.(este indicat ca de la varsta de 17ani+ sa se inceapa,atunci organele fiind mature,si gandirea mai matura)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Elena (acum 7 ani)

Nu inteleg de ce va faceti griji in privinta adolescentilor vostri! E perfect normal sa i se intample aceste schimbari. Nu mai este un copil, intelegeti odata si pentru totdeauna! Stiu ca la varste mici de 9,10,11 ani nu este tocmai potrivita intrarea in adolescenta, dar la 13 sau 14 ani e normal! Lasati-va adolescentii sa isi descopere propriul corp! Ei traiesc in el, nu voi.

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.