Clickmed
programare rapida la medic

Sunt constipat ce imi recomandati

Boli intestinale
Intrebare postata de giani_ponty cu 14 ani in urma

Imi cer mii de scuze ca va deranjez si ca rog frumos sa nu treceti de mesajul meu poate ma puteti ajuta ,de vreo 5,6 luni de zile sunt tot timpul constipat ,daca nu as lua ceai verde ca sa ies as iesi cred ca-m la 3,4 zile,situatia nu sa agravat va rog frumos dati-mi un remediu sau chiar tre sa consult un medic ?
cu stima si respect

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sunt constipat ce imi recomandati"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (18)

silvia (acum 14 ani)

Scrie pe Google cuvantul ''''''''constipatie'''''''' si gasesti multe informatii, sfaturi si remedii. Iata o parte dintr-un articol: Orice constipatie aparuta mai mult sau mai putin brusc, mai ales la o persoana in varsta, trebuie semnalata medicului, singurul in masura sa decida diagnosticul si tratamentul. Constipatia obisnuita este o afectiune simpla, care se poate trata doar prin respectarea regulilor alimentare, dar de asemenea, constipatia poate fi si semnalul unei boli mai dificile si de aceea nu trebuie tratata cu usurinta sau ignorata. Medicul dvs. trebuie sa fie cel care va recomanda analizele suplimentare pe care le veti efectua.

Tratament: In cazurile de constipatie obisnuita, este indispensabila tratarea bolilor care slabesc puterea de contractie a muschilor abdominali, acolo unde exista. In marea majoritate a cazurilor insa, constipatia poate fi tratata printr-o dieta potrivita, care sa furnizeze intestinului suficiente resturi alimentare si sa favorizeze astfel evacuarea regulata si usoara. Micul dejun este obligatoriu, pentru ca exista un reflex care face ca contractiile intestinului gros sa devina mai active imediat dupa masa. Regimul va trebui sa cuprinda o cantitate mai mare de lichide reci care excita contractiile intestinale, alimente bogate in celuloza, care maresc bolul fecal si usureaza fermentatia, dulciuri concentrate (miere, dulceata, gem) care favorizeaza producerea fermentatiilor intestinale, o cantitate crescuta de grasimi pentru a excita secretia si excretia bilei si implicit contractiilor intestinului, alimente bogate in vitamina B1, ca drojdia de bere si painea neagra.

Preventie: Dimineata se va lua, pe stomacul gol (daca bolnavul nu este obez), o lingurita de miere si un pahar de apa. Este un obicei gresit de a nu manca micul dejun si de aceea masa de dimineata se va lua cu regularitate. Se va manca incet si se va mesteca bine. Se vor lua 6 mese pe zi. Este obligatoriu, cel putin la una sau doua din cele 6 mese, sa nu lipseasca legumele si fructele crude. Fructele se vor consuma si intre mese.

Diverse: Bauturile indicate in constipatie sint cele reci si indulcite, in special baute dimineata pe stomacul gol. Sunt bune sucurile de fructe, de zarzavat, citronadele, oranjadele, ceaiul de macese, sifonul si laptele (daca este tolerat): laptele batut si iaurtul cu zahar. Se recomanda carnea si mancarurile de carne de orice fel, grasa, gatita cu legume si sosuri, snitel. Painea cea mai utila este cea de tarite, precum si painea neagra (cel putin 200 grame pe zi). Zarzavaturile si legumele recomandate (de orice fel ) sunt consumate in special ca salate de cruditati, rase pe razatoare (pentru persoanele care nu au dantura), fierte in ciorbe, borsuri sau sub forma de legume asortate, legume pane sau in mancaruri cu sos bogat in grasime. Cartofii pot fi consumati sub orice forma; legumele uscate (linte, mazare, fasole) se consuma ca si garnitura pe langa carne. Se recomanda sa se manance fructe crude de orice fel; in special cele cu coaja, dulci, bogate in zahar, rase pe razatoare (pentru cei care nu au dantura si nu pot mesteca), mai ales fructe cu simburi, cirese, corcoduse, caise, prune, piersici, zmeura, fragi (se vor consuma la mese si intre mese, pe stomacul gol). Sunt contraindicate bauturile calde, ciocolata cu apa, ceaiul veritabil, ceaiul de menta, vinul rosu, sucul de afine, si laptele daca are efect constipant (se va adauga lactoza). Nu se recomanda pentru consum:

* cas si urda nesarata, precum si branza de vaci proaspata;
* paine alba, prajita;
* sunt contraindicate pireurile de morcovi, sufleul de morcovi cu branza;
* pireul de gutui, gutuile coapte, sucurile de afine sau compotul strecurat de afine.

Omul sanatos are un scaun pe zi. Constipatia apare atunci cand trec mai multe zile fara scaun. Tratamentul cel mai bun este prevenirea constipatiei, care se realizeaza prin: obisnuinta de a avea scaun la o anumita ora din zi, de preferat dimineata, plimbare pe jos, zilnic 3-4 km, gimnastica si masaj special pentru intarirea musculaturii abdominale, dimineata pe nemancate se bea un pahar cu apa calduta, regim alimentar bogat in fructe, legume, sarac in dulciuri, proteine. Medicina chineza separa doua aspecte ale constipatiei: un exces de energie YANG, insotita de balonare, se maseaza punctul G27 situat pe abdomen - tonifiere si exces de energie YIN, insotita de un abdomen moale, se maseaza punctul IC4 situat la unirea celor doua oase din prelungirea degetului mare si aratator - tonifiere. Se mai poate aplica metoda SHIATSU timp de 3 minute, apoi cu o pauza de 3 minute, bolnavul va bea un pahar cu apa sarata, manevra care se executa dimineata, mai multe zile la rand.

Tratamente naturiste pentru constipatie

* Se beau multe lichide, ceaiuri, sucuri, timp de 10 zile.
* La micul dejun se consuma cereale, paine integrala, prune uscate, marmelada.
* Dimineata se face o clisma cu ceai de musetel sau trifoi rosu.
* Se tine o cura cu preparat de aloe, 1 lingurita dimineata.
* 6-8 prune uscate inp***ate in apa rece toata noaptea, iar dimineata se incalzesc usor si se mananca inainte de masa.
* 4-6 linguri de tarate de grau in ceai sau lapte, zilnic.
* Se consuma fructe proaspete din belsug, precum si legume.
* Se evita painea din faina alba, pastele fainoase, gutuile, alcoolul.
* 3x1 lingura de carbune activ (din tei).
* Se beau ceaiuri din urmatoarele plante: 20 gr. trifoi rosu, 30 gr. cicoare, 30 gr. galbenele, 30 gr. coada soricelului, 20 gr. crusin, 20 gr. patlagina, 20 gr. tintaur, sau alta combinatie de plante dupa cum urmeaza: 20 gr. anason, 10 gr. patlagina, 10 gr. papalau, 20 gr. nalba mare, 20 gr. frunze de frasin, 20 gr. soc, 20 gr. musetel. Se ia 1 lingurita din amestecul de plante la 250 ml. de apa clocotita, se infuzeaza timp de 2 minute, se beau 2-3 cani pe zi, alternativ din fiecare reteta, combinat cu tinctura suedeza.
* Se face o baie vitala de 2 ori pe zi timp de 25 de minute.
* Se face o baie de trunchi pe zi, timp de 25 de minute.
* Se aplica de 3 ori pe zi o cataplasma cu lut in zona lombo-abdominala.
* Se face dus rece general al corpului de 2 ori pe saptamana.
* Baie rece a jumatatii inferioare a corpului de 3 ori pe saptamana.
* Baie de soare, una pe zi.
* Cura de aer, combinata cu exercitii fizice. Sus

Reflexoterapie:

* se maseaza punctele 30 (colon transversal), 31 (colon descendent), 32 (colon sigmoid), 33 (anus), timp de 30 de minute si punctul 40 (limfa corp inferior), timp de 3 minute;
* Se iau 3 linguri de seminte de in la fiecare masa cu putin ceai. Smochinele si prunele uscate, p***ate peste noapte in apa rece au efect laxativ. Se recomanda 1 pahar de apa de fantana, dimineata, pe stomacul gol. Cicoarea are efect laxativ, daca se bea 1 ceasca pe stomacul gol. Se tine o cura cu sucuri de legume si fructe, cu preparat de aloe, 4-6 linguri de tarate de grau in ceai sau lapte, 6 linguri de ceai de obligeana, 3x1 linguri de carbune de tei pe zi, baie vitala de 2 ori pe zi, timp de 25 minute, cataplasma lombo-abdominala cu lut, 3 ore pe zi. Se recomanda dus rece general, baie de soare, cura de aer, gimnastica respiratorie si fizica.
* Se prepara urmatoarele retete:
o Reteta 1 - 20 gr trifoi rosu, 30 gr cicoare, 30 gr galbenele, 30 gr coada soricelului, 20 gr crusin, 20 gr patlagina, 20 gr tintaur.
o Reteta 2 - 20 gr anason, 10 gr patlagina, 10 gr papalau, 20 gr nalba mare, 20 gr frunze de frasin, 20 gr soc, 20 gr musetel.
o Reteta 3 - 1 lingurita seminte de in, 1 lingura tarate de grau, 1 lingura hrisca sau seminte de floarea soarelui, 5 linguri de morcov ras, 1 lingura ceapa maruntita, 2 linguri ulei de masline.
* Se folosesc alternativ, inainte de masa cu 30 minute. Medicamentul optim trebuie sa contina: un anestezic local, care sa combata durerea, un tonifiant al venelor, care sa intareasca peretele si sa elimine sangele, un antiinflamator, care sa reduca inflamatia si sa elimine tensiunea si mancarimea si un lubrifiant, care sa inmoaie scaunul si sa elimine sangerarea si durerea. Ps: Personal, am combatut constipatiaastfel: Am baut dimineata, inaine de masa un pahar de apa cu o lingura de miere si una de otet de mere, am consumat un ceai de la Plafar, ceai anticonstipatie, foarte eficient. Sunt foarte bune fructele uscate(prunele), exista in comert un iaurt cu fibre si bifidus,apa de tarate este f.buna. Succes!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
gorgan100613 (acum 14 ani)

Si mie mi se intampla des acelasi lucru ,trebuie sa mananci fructe si legume mai ale cele bogate in fibra,eu de exemplu seara mananc lapte cu musli iar dimineata mananc activia fibra,incearca sa nu mananci picant,cascaval,mai multa branza de vaca,ne ac***a grija poti sa faci hemoroizi,care la randul lor sunt f durerosi,stiu pe pielea mea de aceea iti recomand sa fi atent,succes

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de gorgan100613
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de gorgan100613
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
gorgan100613 (acum 14 ani)

si binenteles iti recomand sa consulti un medic........nu e gluma cu constipatia

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de gorgan100613
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de gorgan100613
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nico (acum 14 ani)

buna! eu de vreo 8 ani am probleme cu digestia, nu trece asa usor! de vreo 2 luni, sunt bine. am incercat toate tratamentele posibile si nici un rezultat. ajunsesem si la un dulcolax pe zi, nu ma mai ajuta nici ala.
Cum am scapat ( nici acum nu-mi vine sa cred:) )
-dimineata obligatoriu mananci lapte cu musli si poti pune stafide, prune uscate( o sa fie bune)
-la pranz mananci normal si seara incearca sa nu mananci tarziu, cu 3-4 h inainte de somn nu e indicat sa mananci.
- supa in fiecare zi
-eu beau ceai verde cam 3-4 caini pe zi (dar nu din ala chinezesc antiadipos, ala te nenoroceste :)), ceai verde simplu si pun lamaie sau sirop de lamaie si normal zahar; cam 1 litru de apa plata si 2 cani de cafea.

Asta e tot! succes!
sper sa dea randament si la tine, dar depinde de organism si de mediul in care traiesti!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
angela codre (acum 14 ani)

Am patit si eu, in urma cu ceva timp,sa fiu constipata si iata ce am facut:am amestecat doua linguri iaurt si doua linguri de tarite de griu(se gasesc la magazinele naturiste).Amestecul se consuma dimineata(se aleg zilele de sfirsit de saptamina(e f. posibil sa aveti nevoie la toaleta in cursul zilelor in care ati consumat amestecul).E putin neplacut,parca ai manca nisip, dar e f.f. eficient.Dupa doar 2zile mi-am revenit.De atunci consum in fiecare dimineata,pe stomacul gol o portocala sau o mandarina.Foarte eficient este si consumul de salata verde doarece contine fibra ,o adevarata "matura"a intestinului.Va doresc succes si rezolvarea problemei

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ginaa (acum 13 ani)

Eu am suferit 23 de ani de boala de stomac pe fond nervos cu colita cu constipatie si cineva mi- a spus de ceai de troscot 1 lingurita de planta la 1 cana de apa - infuzie. De cateva zile de cand beau acest ceai am inceput sa am un scaun normal si recomand celor ce sufera de boala aceasta din toata inima.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ginaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ginaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
floryny (acum 13 ani)

Poti sa-ti iei de la farmacie caiul verde antiadipos si vei scapa de aceasta constipatie. Bei seara inainte de culcare o cana de ceai si rezolvi problema.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de floryny
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de floryny
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
eu ttr (acum 13 ani)

Ma cac pe mine cu stropi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sssss (acum 11 ani)

ce prost esti !!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
geo (acum 10 ani)

sunt constipata de 5 zile nu stiu ce sa mai iau si ce sa mai fac,am luat sirop laxativ dulphalact si supozitoare cu glicerina insa nu ma ajutat f mult.heeeeelpp :((((

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nelu (acum 10 ani)

BUNA ZIUA

AM INTRAT AICI PT CA VREAU SA II AJUT PE TOTI OAMENII CARE AU PB CU CONSTIPATIA
PT CONSTIPATIE EXISTA UN MEDICAMENT NUMIT MELAXOSE 35MG SAU DE 40MG
SE IA CITE O LINGURITA DE 3 ORI PE ZI
PUTETI MINCA CE DORITI
NU MAI AVETI PB NICIODATA
NICI FISURI NICI CONSTIPATII NIMIC
D ZEU SA VA AJUTE

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andrei (acum 10 ani)

Buna ziua

ma numesc andrei am 17 ani trebuie sa recunosc ca stau in medie pe zii 11\\\\12 la calculator si am probleme mari cu constipatia de cand m-am nascut am incercat orice ceaiuri cereale integrale clisme supozitoare laxative nimic reuseam prima data dupa iar o luam de la capat cu constipatia am inceput sa fac exercitii abdomene genoflexiuni nimic ramane constipatia va rog un sfat ce sa fac multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anonim (acum 8 ani)

pentru a nu fi costipat trebuie sa mananci corect... (si in nici un caz cereale) ... nu consuma multa paine sau produse pe baza de faina... mananca mute fructe (mai ales dimineata pe stomacul gol cam cu o ora ininte sa iei prima masa) mananca legume (salata), bea apa (2,5 l pe zi ) sau bea ceai verde ajuta mult mananca supa regulamentar... orezel si alte produse de genul nu sunt bune in caz de constipatie :0 mai poti bea chefir sau sa mananci iaurt :) casul in schimb nu este bun :) Daca balansezi toate astea in fiecare zi nu vei mai avea brobleme :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sergiu (acum 9 ani)

salut!

sunt sergiu am 19 ani acuma de 4 zile mam operat de apendicita si de atunci nu am avut scaun si tin regim am vanturi urinez normal dar nu am scaun deloc :((

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nicoleta (acum 8 ani)

Daca ai fost operat de apendicita doctorul ar treb sa vina la vizita si sa te intrebe de chestia asta.Si daca iai fi zis te-ar trimite direct in alt cabinet si ti-ar face o asistenta clisma.(experienta traita de colega mea de salon)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1491642178 (acum 7 ani)

Buna. Am mers la medic cu aceeași problema. Dieta recomandata a fost următoarea: Dimineață pe stomacul gol 3 linguri de fibre de tranzit de la Sanovita amestecate cu apă, apoi 30 de zile câte un plic de Sinergin dizolvat într-un pahar cu apă. Micul dejun va consta dintr-un castron cu cereale integrale (cam 100 gr.) cu lapte sau iaurt simplu. La prânz va faceți o salata mare cu morcov, telina crudă, păstârnac, mar date pe razatoarea mare sa rămână fibra întreagă si cu salată verde. Eu pun în ea sare, ulei de măsline, lămâie si alternez câte un ou fiert moale, sos de iaurt, ciuperci fripte. Puteri apoi să mâncati peste la grătar, carne foarte sp***a, supa de legume, ghiveci de legume. Fără tocaturi, picant, iute, băuturi spirtoase. Este voie bere sau vin alb în cantități reduse. Nu-i vorbă că nici nu îmi e sete dupa atâta iarbă!😁 Obligatoriu 2 litri de apă pe zi. Seara tot cereale. Evitati coaja de pâine. Înainte de culcare iau o lingură de ulei de parafină. Eu am luat cam 12 zile. La mine a funcționat si sunt operata de hemoroizi si am dureri groaznice. Succes! Întrebati si medicul de familie pentru confirmare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1491642178
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1491642178
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1497352627 (acum 6 ani)

Ai dureri mari dupa operatie? Ideea e ca eu am hemoroizi de cateva luni si nu reusesc sa fac sa imi treaca. Am fost la un Proctolog si mi s-a spus ca sunt prea mici si ca nu necesita operatie. Am incercat creme,gel aloe vera, mananc cat mai multe legume si fructe, incerc sa fac cat mai multa miscare si nimic. Ce regim alimentar ti s-a recomandat pentru a nu mai face din nou?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1497352627
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1497352627
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11574613222 (acum 4 ani)

Sotul meu de o saptamana nu mai poate olange ma poti ajuta

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11574613222
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11574613222
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.