Clickmed
programare rapida la medic

Despre anticonceptionale

Diverse
Intrebare postata de baciu176594 cu 14 ani in urma

As dori sa stiu pana la ce varsta se pot lua anticonceptionale?Ma numesc Elena, am 43 de ani si le iau de 10 ani, in tot acest timp corpul meu nu a suferit modificari importante, in sensul ca nu am luat mult in greutate, insa am colesterolul mare(280) simentionez ca iau Jeanine

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Despre anticonceptionale"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

carmen (acum 14 ani)

nu inteleg de ce trebuie la varsta dvs sa luati anticonceptionale...de sterilet ati auzit? si nici nu aduce tulburari hormonale, poate va apropiati si de menopauza si nu v-ar mai trebui deloc nimic. eu stiu ca anticonceptionalele nu se aiu asa o perioada lunga ci doar cu anumite pauze intre cativa ani...medicul dvs ginecolog ce spune, banuiesc ca nu aveti unul? si apoi cand apar problemele nu mai stiti cui sa va adresati...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
baciu176594 (acum 14 ani)

multumesc mult pt raspuns
am si medic cu care ma consult, dar cand mi-a spus de sterilet am refuzat, deoarece dupa ce am avut cele doua fete (in urma cu 20 respectiv 14 ani) am avut sterilet pt o perioada de 4 ani, dar era tot timpul nemultumit sotul meu pt ca ii facea rana.
Medicul ginecolog mi-a recomandat din nou sterilet sau alte conceptionale numite YAZ.As dori parerea unui medic.Oricum teama de a ramane insarcinata la varsta aceasta ma face sa merg la farmacie lunar cu pauze la 2-3 luni de o luna si sa-mi cumpar din nou edicamentul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de baciu176594
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de baciu176594
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria Iucu (acum 14 ani)

Cel mai bine ar fi sa va gasiti un sterilet care sa nu il deranjeze pe sotul dvs. Nu toate steriletele sunt la fel. Evitati insa orice este hormonal. Daca nu, puteti folosi cu incredere prezervativul (sper ca sotul dvs nu are obiectii si la aceasta metoda). Este mai important sa fiti sanatoasa decat o mica senzatie mai incomoda. La varsta dumneavoastra, riscurile cu anticonceptionale sunt foarte mari.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marialeea (acum 14 ani)

Buna ziua. Puteti incerca acest preparat in loc de pastilele contraceptive. Este mult mai potrivit, cred eu, decat hormonii. Iata prospectul pe care l-am gasit pe net:

"PHARMATEX (ovule, comprimate, cremă)

PHARMATEX-ul are atat proprietati spermicide cat si antiseptice:
- spermicid - distruge spermatozoizii. Are eficienta similara steriletului.
- antiseptic - asupra unor agenti infectiosi responsabili de bolile transmisibile sexual (BTS): trichomonas vaginalis, gonoccoci, chlamydiae, virus herpes tip II, HIV, streptoccocus aureus.
Mare atentie insa! Acest spermicid este distrus de sapun chiar si in urme fine. Imediat dupa actul sexual este posibila o toaleta externa cu apa fara sapun.
PHARMATEX-ul nu are contraindicatii.

PROSPECT:
Clorura de benzalconiu este un derivat de amoniu cuaternar cu proprietăţi de surfactant (detergent cationic) care interacţionează cu lipoproteidele şi alterează permeabilitatea membranelor celulare. Preparatul este activ pe Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia spp., Trichomonas vaginalis, Staphylococcus aureus, mai puţin activ faţă de Gardnerella vaginalis, Candida albicans, Haemophilus ducreyi, Treponema pallidum şi inactiv împotriva Mycoplasma spp. Lezează membrana spermatozoizilor, le modifică structura, le reduce mobilitatea şi viabilitatea. Coagulează mucusul cervical şi-l face impenetrabil pentru spermatozoizi. Nu modifică microflora vaginală normală, inclusiv Bacillus Doderleini, nici ciclul hormonal. Pastilele se utilizează în stomatită, gingivită, faringită, profilaxia gripei şi răcelii. Comprimatele vaginale, crema vaginală şi tampoanele vaginale sunt contraceptive vaginale. Sunt indicate pentru contracepţia femeilor de vârstă reproductivă cărora preparatul nu le este contraindicat, în cazurile când contraceptivele orale sau dispozitivele intrauterine sunt contraindicate, în perioada postnatală şi de lactaţie, după întreruperea sarcinii, în perioada premenopauzală, în necesitatea contracepţiei episodice, în contracepţia orală când s-a omis priza unui comprimat.
INDICAȚII
Contracepţia locală (intravaginală).
UTILIZARE TERAPEUTICĂ
Pastilele se ţin în gură până la dizolvarea lor completă, câte una de câteva ori pe zi. Comprimatele vaginale şi ovulele se introduc câte unul cu 10 min. înainte de actul sexual. Durata acţiunii este de 3 ore. Crema vaginală se introduce în vagină în poziţie culcată cu ajutorul aplicatorului dozator înainte de actul sexual. Acţiunea începe imediat şi durează 10 ore. Tamponul se introduce în vagină înainte de actul sexual cu ajutorul degetului mijlociu până la colul uterin. Acţiunea începe imediat şi se prelungeşte 24 ore.
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitatea la benzalconiu, reacţiile alergice în antecedente, dermatita de contact, colpita, ulceraţiile mucoasei vaginale, iritaţia endometrului.
INTERACȚIUNI
Benzalconiul este incompatibil cu săpunurile, alţi surfactanţi, citraţii, iodurile, nitraţii, permanganaţii, salicilaţii, tartraţii şi sărurile de argint.
PRECAUȚII
Orice remediu introdus intravaginal poate reduce efectul spermicid al benzalconiului. Folosirea săpunurilor pentru spălarea organelor sexuale externe este contraindicată, deoarece ele inactivează substanţa activă. Spălăturile sunt posibile numai cu apă curată."

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de marialeea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de marialeea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.