Clickmed
programare rapida la medic

Nas infundat raspuns medic

Sinuzita Fibroza chistica cu ileus Congestie nazala
Intrebare postata de lored28 cu 14 ani in urma

Buna ziua,
am un baiat de 6,5ani si am observat ca in nara dreapta are o umflaturacam cat un bob de mazare(ceva mai mic),este prins pe osul ce desparte cele doua,abia se observa deoarece e pozitionat cam sus inauntrul nasucului si de multe ori copilul abia respira,isi trage nasul f tare sa i se desfunde si de multe ori ii mai da sangele,se poate observa cu ochiul liber diferenta intre cele doua cai respiratorii,cea cu probleme ac***a un spatiu mai mic.
am fost cu el la medic, nu are nimic copilul,desii i am aratat cum respira copilul, adica diferenta intre cele doua nari(i am pus degetul cand pe o nara , cand pe cealalta),am pus copilul sa si sufle nasucul sa vada d na doctor ca nu i curge nimic din nas,i am spus toate simtomele, s a uitat cu o lanterna mica la el in nas si a zis ca nu are nimic
ne a recomandat sa i cumparam niste picaturi pt nas, dar dupa o sapt am observat ca sa creat o oarecare dependenta de ele, oricum nu l ajutau decat vreo ora .
ce i de facut?,nu mi vine sa cred ca i normal asa ceva!
poate mi dati niste sfaturi
multumesc mult

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nas infundat"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (7)

Adrienne (acum 14 ani)

Mergi si la alt medic...............Picaturile in nas se pun doar cateva zile, puse in mod regulat distrug mucoasa nazala. Nu a zis nimic despre polipi ? Multa sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
superdana (acum 14 ani)

ar fi putu sa-i intre in nas ceva, o jucarioara, o boaba de fasole ceva?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de superdana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de superdana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena (acum 14 ani)

Poate are polipi copilul. Iata un articol de pe internet despre polipi: ''''Multe persoane se confrunta cu dificultate la respiratia nazala, secretie nazala constanta si diminuarea simtului olfactiv in diferite grade. Aceste simptome sunt deseori puse pe seama unor afectiuni precum alergiile, sinuzitele cronice, deviatiile de sept sau, foarte frecvent, o boala cunoscuta in popor ca polipi. De fapt, afectiunea este polipoza nazala si consta in dezvoltarea unor excrescente benigne, necanceroase, la nivelul mucoasei nazale sau sinusale.

Polipii nazali de dimensiuni mici rareori pun probleme, insa cei voluminosi pot ingreuna respiratia si pot scadea acuitatea olfactiva (mirosul). Uneori ei pot fi cauza durerilor de cap, a sforaitului si in cazuri foarte rare polipii masivi pot produce deformari ale fetei.

Polipoza nazala – confundata cu sinuzitaPolipii nazali apar in urma unor inflamatii cronice ale mucoasei nazale sau mucoasei sinusurilor, insa ce declanseaza exact dezvoltarea polipilor nu se cunoaste. Desi practic oricine poate fi afectat, polipoza nazala este mai frecventa la persoanele de peste 40 de ani si la copiii cu astm, sinuzite cronice, rinita alergica sau fibroza chistica.


Cum se manifesta polipoza nazala?

Polipii mici nu produc simptome in mod obisnuit, in schimb, polipii voluminosi sunt cei care pun probleme datorita faptului ca formeaza o obstructie in calea aerului ce patrunde in pasajul nazal in timpul respiratiei. Acest fapt conduce la o respiratie nazala dificila, de multe ori persoanele afectate respirand pe gura, mai ales daca sunt copii.

Alte semne si simptome includ secretii nazale abundente, congestie nazala persistenta, sinuzita cronica, scaderea mirosului, dureri de cap, sforait.

Cum apar polipii?

Nasul, in afara rolului estetic in fizionomia fetei, are si functia de a filtra si incalzi aerul inspirat, precum si aceea de a transmite informatii legate de miros. Toate aceste functii sunt realizate de catre mucoasa ce tapeteaza cavitatea nazala, septul si coanele nazale. Acesta este deseori sediul unor inflamatii cronice, declansate de infectii virale, bacteriene sau fungice. Inflamatia intretine hiperemia si edemul mucoasei si se considera ca acestea stau la baza aparitiei polipilor nazali sau sinusali.

Factorii de risc pentru polipoza nazala:

Orice boala care intretine inflamatia mucoasei nazale sau sinusale reprezinta un factor de risc pentru polipoza. Copiii cu fibroza chistica (cunoscuta si ca mucoviscidoza, o boala in care secretiile glandelor bronsice sunt foarte vascoase, greu de eliminat, ce conduce la suprainfectie bacteriana) si persoanele cu sinuzita alergica sunt cele mai predispuse la a face polipoza. O boala rara ce afecteaza vasele mici, numita sindrom Churg Strauss, se insoteste de polipoza nazala. Alte persoane ce pot fi afectate de polipoza nazala sunt cele cu astm, rinita alergica sau sinuzita cronica. PS: Sunt pe Google si alte materiale despre polipi. SCRIE acest cuvant si le gasesti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Suzana (acum 14 ani)

Stimata doamna,
Am acelasi lucru de pe la varsta de 10 ani, descoperit de mama care este medic. Cel mai probabil este vorba de o deviatie de sept interna.
Sa va descriu: nara mea dreapta este aproape obturata de o umflatura cu aspect rotund si de culoarea mucoasei nazale. Aceasta umflatura incepe la cativa milimetri de intrare si este sensibila si sangereaza foarte usor (de exemplu la cea mai mica zgarietura de unghie sau chiar in momentul suflarii nasului). Desigur nasul este mai greu de degajat.
In cealalta nara, in zona similara umflaturii, se simte o mica depresiune putin moale in centru. Nara este complet desfundata si respir perfect pe ea.
Din pacate insa nu pot dormi noaptea decat pe partea cu nara "infundata" sau pe spate, pe celalalta parte fiindu-mi imposibil sa respir. Am indicatie chirurgicala dar operatiile la nas sunt periculoase si nu m-am incumetat (inca).
Daca regasiti aceste simptomuri la baietelul dumneavoastra (la mine este probabil mai avansat totusi), cel mai probabil are aceeasi afectiune, de care medicul ar fi trebuit sa va spuna. La mine a progresat in continuare, ajungand aproape sa imi obtureze respiratia. Singura solutie este insa cea chirurgicala, din pacate.

Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marcela (acum 14 ani)

mergeti la un alt ORL-ist , poate e cauzul sa-i faca biopsie. eu stiu un caz care a fost biopsiat si avea limfom, sper sa nu fie cazul la dumneavoastra, dar mai cereti parerea unui orl-ist

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marcela (acum 14 ani)

completare - cazul pe care il stiu el a fost diagnosticat cand deja era f mare tumora, deforma vizibil la exterior aripile nazale, dar debutase tot asa cu obstructie nazala care nu trecea cu tratamente medicale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Masariu Roxana MDr. Masariu Roxana este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna ziua,
Cel mai probabil "umflatura" din nara dreapta este asa numitul "cornet nazal" inferior, care in unele cazuri poate fi hipertrofiat (prezinta o mucoasa ingrosata). Trebuie in orice caz verificat si de polipi, acestia se formeaza in spatiul din spatele nasului, in nici un caz nu-i puteti vedea uitandu-va in narile copilului in acest mod.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Masariu Roxana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Masariu Roxana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.