Clickmed
programare rapida la medic

Anxietatea raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de purghelcristi cu 14 ani in urma

Buna seara, de 4 ani sufar de atacuri de panica, as dori sa vb si eu cu cineva sa ma sfatuiasca, mentionez ca, nu am luat nici o pastila absolut de loc indiferent cat de rau mi-ar fii sunt zile cand ma simt rau si toata ziua id meu este [email protected]

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anxietatea"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (16)

mazinga (acum 14 ani)

Si eu am avut atacuri de panic.Ma tinut aproximativ 4,5 luni.Am fost la psiholog si mi-a dat xeroxat ,trebuia sa le iau in fiecare zi in jur de ora 6.Mi sa sous ca creaza dependenta dar mie nu mi-a creat.Nu pot sa zic in prima luna ma ajutat si datrita acestor pastile reuseam sa dorm.NU imi provocau somnolenta dar ma ajutau sa nu mai simt senzatia de sufocare cand ma puneam i pat, ina doua luna nu mi le-au dat gratuit si nu le-am luat ca costau in jur la 3milioane.A 3 luna le-am luat din nou si ma faceau sa casc foarte mult si ma enervau atat de tare incat nu le-am mai luat,trebuia sa le iau 6 luni.M-am hotarat sa scap singura si am reusit deci parerea mea e ca singura cale e sa crezi tu ca poti scapa pt ca asa este.M-am forat singura la toate lucrurile care nu mai reuseam sa le fac.Mergeam cu autobuzu si ziceam in gand catelus cu paru cret ca asta ma amuza pe mine .daca nu ziceam poezia imi venea sa sar din autobuz ca imi era frica.Nu mai puteam dormi cu geamul inchis ca nu imi mai ajungea aerul ma sufocam pana intr-o seara ce m-am enervat si m-am fortat eu pe mine sa dorm asa gandindu-ma la faptul ca tot timpul mi-a ajuns aerul si acum sunt impresiile mele.Trebuie sa gasesti singur metodele care te ajuta pe tine deoarece aceste atacuri din cate am observat la toti se instaleaza diferit.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mazinga
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mazinga
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
purghelcristi (acum 14 ani)

Eu nu am avut atacuri de genul sufocare, in primul an era teroare cu magazinele, la mine se manisfesta sub forma de ameteli cateodata batai la inima dar poate fii si de la tutun, stari de confuzie, plus ca am ganduri...nu de suicid...dar parca tot ce este mai rau am impresia ca numia mie mi se poate intampla, iubesc viata imi place sa o traiesc din plin da parca starile aste nu imi mai dau liniste cand ti-e lumea mai draga hop si o durere de cap o ameteala de iti strica dispozitia, spre sa reusesc fara pastile au trecut 4 ani sunt mai bine....nu stiu ce sa mia zic...sanatate tuturor, mai astept si alte pareri

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna ziua,
Tulburarile de panica se trateaza prin pastile si/sau psihoterapie, dar se trateaza.
Nu este nevoie sa suferiti atat de mult, iar anidepresivele 9pastile care trataeaza si tulburarile de anxietate nu doar depresia) nu creeaza dependenta.
Pastila pe care a luat-o mazinga se numeste Seroxat si contine paroxetina. Cu siguranta nu i-a administrat-o un psiholog ci un medic psihiatru si nu avea cum sa dea dependenta pt ca e un antidepresiv. Dependenta dau acele pastile care sunt inrudite cu diazepamul (alprazolam, clonazepam, lorazepam, midazolam etc).
Mergi te rog la un psihoterapeut cu care sa discuti dificultatile tale. Vei descoperi care este mecanismul prin care apare panica la tine.
Mult succes,
Dr Gabriella Bondoc
psihiatru.psihoterapeut

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Laur (acum 13 ani)

Buna ziua si salutari tuturor. Eu iau paluxetil si rivotril cu ele ma tarai cum s-ar zice. Eu deja stiu ce imi provoaca starile de anxietate,atacurile de panica si intr-un final o mica depresie. La mine a inceput cu niste stari ciudate parca sunt ametit deconectat de ceea ce se intmpla in jurul meu, aceste stari imi mai trec da foarte rar si se intensifica tinand cont de ceea ce fac. Starile acestea le am de 2 ani si in 2 ani am cazut pshihic de 3 ori de fiecare data knd am incercat sa intrerup tratamentul. Cu starile acestea nu sunt in stare de nimic si nush ce sa mai fac sa le inving sa nu le mai simt. Chiar daca imi revin un pic iar ma iau cu sau fara motiv si ma tine asa in continuu ce sa fac???? ajutor o parere orice. cu stima si respect Laur

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Laur (acum 13 ani)

Am uitat psiho terapie am facut 3 luni si la psihiatrii tot ma duc si am mai uitat sa precizez ca fratimiu e schizofrenic si tata a fost nush daca are vreo legatura e-mailul meu [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Kablan Hilda- psiholog- psihoterapeut (acum 14 ani)

Buna seara,
Ca interventie de prim ajutor, pentru diminuarea intensitatii simptomelor in atacul de panica, este necesara gestionarea ritmului respirator: astfel, cand simptomele anxietatii somatice va cuprind (despre asta este vorba), este necesar un anume ritm respirator: stati intr o pozitie cat de cat simetrica, relaxat (relaxare musculara), inspirati pana la doi...expirati usor, prelung pana la patru (cu gura inchisa). Faceti asta ori de cate ori aveti nevoie, de mai multe ori consecutiv...rezultatele de ameliorare a simptomelor vor apare imediat (e necesara pozitia relaxata). Si important este sa nu va speriati de simptomele pe care le aveti ...doar sunt ale dv . Speriindu- va de simptomele somatice ale anxietatii dv, veniti cu sperietura peste sperietura... rezulta amplificarea simptomelor de anxietate (sperieturii)...si cercul se reia. Veti demonta acest cerc, contracarand simptomele anxietatii printr-o atitudine relaxata, de calm si liniste si respiratie in ritmul pe care vi l am sugerat la inceput...in loc sa va nelinistiti.
Cu timpul programul (asa zis program) atacului de panica se va destructura, iar simptomele se vor reduce in frecventa si intensitate...dar programul de somn (daca aveti si insomnii) se reface mai tarziu.
Aceasta e doar o interventie psihoterapeutica simptomatica ( ce da rezultate comparabile cu medicamentele indicate in aceasta conditie). Abordarea evenimentelor activatoare (cauzelor) care declanseaza simptomele atacului de panica, se poate face numai prin psihoterapie; se vizeaza intarirea eului prin elaborarea semnificatiilor evenimentului activator.
Va doresc sa fiti sanatos si voios!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Adina Demian MPsihoterapeut Adina Demian este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna seara Cristi,

Imi pare rau ca experimentezi simptomele atacurilor de panica si ca datorita lor te simti rau zile intregi!
CAnd atacurile de panica sunt destul de fecvente (de cateva ori pe zi , aproape zilnic)si la intensitati accentuate, medicatia psihiatrica, este benefica, te ajuta sa te simti mai bine si nu da dependenta luata sub supravegherea medicului psihiatru.
Ca sa ajungi sa sti sa-ti controlezi aceste stari, este nevoie sa incepi sedinte de psihoterapie, e destul de dificil sa dobandesti acest control fara acest ajutor de specialitate.
Te invit sa apelezi cu incredere la psihoterapia de orientare cognitiv- comportamentala, este foarte eficienta in tratarea anxietatii si a atacurilor de panica.
Apeleaza la ajutor, poti scapa de aceste stari, astfel incat starile tale de rau sa dispara simtitor!
Daca nu esti din Bucuresti, prin intermediul cabinetului nostru, poti primi ajutorul unui psihoterapeut de orientare cognitiv comportamentala, online! Pentru detalii, citeste articolul :http://www.psihosolutii.ro/content/index.php/psihoterapie-individuala/7-psihoterapie-online, iar pentru a intelege mai bine atacurile de panica, citeste articolulhttp://www.psihosolutii.ro/content/index.php/tulburari-psihice/17-atacul-de-panica.

Mult succes si sa auzim numai de bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
9
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
diana (acum 14 ani)

buna all!!!!!
sufar de depresie si anxietate ,ma enervez f repede, nu ma pot controla ,,ma cert cu toata lumea ,sunt f agresiva,,,,,,,
ultima oara cand a venit sotul meu acasa,ne -am certat f rau...
copilul nostru are 10 luni!!!!!!!
a inghit ceva de plastic ,o bucatica si s-a innecat ,,,,,,,,,,m-am speriat f rau si atunci mi-am pierdut controlul ,,,,,,,
si atunci au inceput discutiile cu sotul meu ,i-am spus ca vreau sa divortam....
el a fost de acord ,dar nu era sigur ca ma mai iubeste sau nuu,,,,,]
eu il f mult ,dar nu sunt sigura daca ma mai iubeste sau nu..
si de atunci a inceput balamucul in casa..
m-am simtit f rau ,m-a durut capul ,,,,,nu mai puteam sa stau in picioare ,m-am trantit pe jos ......
cum ma cert cu cineva ma simt .. chiar daca nu incepe certa din vina mea!

cum sa scap de aceste stari??
nu ma pot controla niciodata......

va multumesc ! astept raspuns!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Adina Demian MPsihoterapeut Adina Demian este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna seara draga Diana,

Imi pare rau ca ai asfel de difucltati in a-ti controla emotiile, ca te infurii asa de rau si ca exista tensiuni in relatia ta de cuplu!
Pentru un mai bun control al emotiilor tale, pentru ca sa ajungi sa comunici asertiv , adica constructiv, ptr detalii te invit sa citesti articolul: http://www.psihosolutii.ro/content/index.php/psihoterapie-individuala/32-comunicarea-asertiva, iar acest fel de comunicare sa te ajute in relatia de cuplu, iti recomand sa apelezi la cateva sedinte de consiliere psihologica.
Ca sa comunici asertiv, este nevoie sa ai un control bun asupra furiei si impulsivitatii, control pe care-l poti dobandi in urma sedintelor de consiliere psihologica. Invatand tu sa comunici mai constructiv, relatai cu sotul tau,m se paote amelioara simtitor. totodata, sunt recomandate si sedintele de tearpie de cuplu.
Daca nu eti din Bucuresti, poti beneficia online, de sedintele de consiliere psihologica, prin intermediul cabinetului nostru, ptr detalii, te invit sa citesti articolul:http://www.psihosolutii.ro/content/index.php/psihoterapie-individuala/7-psihoterapie-online

Apeleaza cu incredere la psiholog!

Succes, armonie si echilibru!
SA auzim numai de bine!
Seara frumoasa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
8
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
olimpia.elena (acum 14 ani)

eu am un sfat pt tine pt ca stiu prin ce treci:ai incredere in tine!!!!1eu asa am scapat +un consul la un medic homeopat!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de olimpia.elena
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de olimpia.elena
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bla (acum 14 ani)

am si eu o problema...aproape in fiecare zi am atacuri de panica....nu pot sa respir,plang fara opriere fara nici un motiv,simt ca am un nod in gat care nu ma lasa sa respir...e ingrozitor...ma simt singura....motivul ar fi faptul ca anul acesta universitar am stat singura(fara prietenul meu,cum am stat anul trecut) in alt oras,la fac. cand sunt acasa ma comport perfect normal dar cand stiu ca a doua zi trebuie sa plec iar de acasa incep sa fiu din ce in ce mai agitata si nu ma mai pot controla...chiar nu stiu ce sa fac....patesc asta doar cand nu sunt acasa

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bla (acum 14 ani)

ca o continuare....nu am deloc pofta de mancare cand sunt plecata si nici nu pot sa dorm...daca adorm,cand ma trezesc timp de cateva secunde nu imi dau seama unde sunt si ce mi se intampla,imi vine sa plang si nu pot sa respir.uneori ma intreb daca innebunesc...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Adina Demian MPsihoterapeut Adina Demian este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna ziua draga Bla,

Imi pare rau sa aud ca treci aproape zilnic prin simptomele chinuitoare ale atacurilor de panica! Cred ca nu ti-e usor!
Iti recomand sa apelezi cu incredere la cateva sedinte de psihoterapie ca sa intelegi ce se intampla cu tine si sa ajungi sa-ti controlezi aceste senzatii de nod in gat, sufocare, starile depresive in care ajungi sa plangi cu usurinta frecvent, si agitatia pe care ti-o controlezi foarte greu din ceea ce spui si nu in ultimul rand, ajungand sa controlezi aceste stari te vei odihni si mult mai bine decat o faci acum.
Iti recomand sa citesti articolele: http://www.psihosolutii.ro/content/index.php/tulburari-psihice/37-distimia--depresia-comuna, http://www.psihosolutii.ro/content/index.php/tulburari-psihice/17-atacul-de-panica.
Daca nu esti din Bucuresti, prin intermediul cabinetului nostru, poti beneficia de psihoterapie online, ptr detalii, citeste articolul: http://www.psihosolutii.ro/content/index.php/psihoterapie-individuala/7-psihoterapie-online

Multa sanatate si succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristi (acum 14 ani)

trebuie sa faci sedinte de terapie cognitiva si citeste multe carti de psihologie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Oana (acum 9 ani)

Buna seara,si eu sufar de atacuri de panica si anxietate de aproape un an.Va spun cu mare drag ca in ciuda starilor froaznice pe care le simteam ,senzatii de sufocare ,impresia ca voi muri ,senzatia ca o sa cad din picioare si nu are cine sa ma ajute ...fac psihoterapie cognitiv-comportamentala si ma simt din ce in ce mai bine,am invatat de unde provin toate aceastea si acum stiu sa le controlez si incep sa imi traiesc din nou viata la maximum pentru ca merita traita! Nu va descurajati! Sanatate tuturor

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Oana (acum 9 ani)

Buna seara,si eu sufar de atacuri de panica si anxietate de aproape un an.Va spun cu mare drag ca in ciuda starilor froaznice pe care le simteam ,senzatii de sufocare ,impresia ca voi muri ,senzatia ca o sa cad din picioare si nu are cine sa ma ajute ...fac psihoterapie cognitiv-comportamentala si ma simt din ce in ce mai bine,am invatat de unde provin toate aceastea si acum stiu sa le controlez si incep sa imi traiesc din nou viata la maximum pentru ca merita traita! Nu va descurajati! Sanatate tuturor

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.