Clickmed
programare rapida la medic

Vopseaua de par poate cauza caderea parului? raspuns medic

Frumusete si intretinere Caderea parului Sensibilitate chimica multipla
Intrebare postata de Nefertiti cu 14 ani in urma

Anul trecut mi-a cazut foarte mult par,mi s-a injumatatit grosimea lui,si m-am speriat.M-am dus la dermatolog si am urmat un tratament timp de 3 luni cu vitamine Extreme vit si sampon Alpecin cu cofeina.A dat randament acest tratament pt ca mi s-a regenerat mult par,il am des ca inainte,si am renuntat la vopsirea parului de un an si 4 luni.Acum am parul natural.Dar as vrea sa stiu daca vopseaua dauneaza,pt ca din nou m-ar tenta sa ma vopsesc dar mi-e frica sa nu ajung din nou sa imi cada parul.cauzele caderii parului inca nu le stiu,am facut niste analize atunci si au iesit bune,deci probabil din cauza nervilor,pt ca am avut o perioada de anxietate in vara anului trecut...

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vopseaua de par poate cauza caderea parului?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (20)

mikmok (acum 14 ani)

Este posibil sa-ti cada parul de la stres dar si de la vopsea. Ai si tu grija ce contine acea vopsea.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mikmok
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mikmok
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
tyara (acum 14 ani)

de pe net : "Absorbirea prin piele a toxinelor este mult mai periculoasă decât înghiţirea lor.
Solvenţii din unele săpunuri, şampoane, geluri de duş distrug bariera protectoare a pielii, degresează puternic pielea şi favorizează pătrunderea substanţelor toxice. Odată pătrunse în piele, acestea ajung în microcapilarele sanguine, în vasele limfatice şi apoi în fluxul sanguin, care le răspândeşte peste tot: în creier, ficat, rinichi, muşchi. „Dacă rujul ajunge în gură, enzimele din salivă şi stomac reuşesc să-l descompună. Însă dacă substanţele ajung în fluxul sanguin, acolo nu există nici un fel de protecţie”, a precizat Richard Bence, un biochimist care a studiat timp de trei ani substanţele prezente în cosmetice. „Încă nu se ştie ce efect au toate aceste substanţe chimice atunci când sunt amestecate. Efectul ar putea fi mai puternic decât suma efectelor substanţelor luate separat,” a indicat specialistul. El a concluzionat: „Trebuie să începem să ne punem întrebări asupra compoziţiei şi să nu le acceptăm, pur şi simplu, pentru că ni se spune că sunt sigure”.

Ignoranţa şi nevoia de „a arăta bine” duc la creşterea continuă a consumului de produse de igienă şi cosmetice

Companiile producătoare de cosmetice ne fac să credem că au mare grijă de pielea noastră şi realizează teste riguroase înainte de a lansa produsul pe piaţă. În realitate, aşa cum subliniază cercetătorii din Consiliul Naţional de Cercetare al SUA: „din zecile de mii de substanţe chimice importante pe plan comercial, doar câteva au fost supuse unor teste amănunţite de toxicitate, iar multe nu au fost testate deloc”.

Femeile absorb anual 2-3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale

Rutina zilnică a femeilor implică folosirea demachiantului, a cremei de faţă, a produselor de machiaj şi a altor produse pentru igienă, multe dintre acestea conţinând componente toxice. Afectate nu sunt numai femeile, ci şi bărbaţii, pentru că şi produsele destinate lor (cremă sau spumă de ras, after-shave, şampon) au aceleaşi ingrediente periculoase. Dar cel mai grav este că astfel de substanţe se regăsesc inclusiv în produsele destinate îngrijirii copiilor. Faptul că produsele cosmetice sunt făcute să stea mult pe raft, spre deosebire de produsele alimentare, contribuie la toxicitatea lor şi la potenţialul cancerigen ridicat.

Produsele cosmetice sunt adesea nişte „cocktailuri” de chimicale cu acţiune cancerigenă, iritanţi ai pielii, toxine de creştere (care afectează dezvoltarea fizică şi mentală la copii), perturbatori endocrini (substanţe care opresc sau blochează transmiterea de hormoni în corp şi se interpun astfel în dezvoltare), agenţi mutageni (cauzează mutaţii ale ADN-ului care duc fie la cancer fie la afecţiuni congenitale), neurotoxine (substanţe chimice care afectează sistemul nervos), toxine de reproducere (care afectează sistemul reproductiv) şi sensibilizatori (substanţe chimice care provoacă reacţii alergice în ţesuturile normale în urma expunerii repetate la acestea).

Pe lista celor mai periculoase produse conduc detaşat parabenii, conservanţi utilizaţi în aproape toate produsele pentru piele şi păr, inclusiv săpun, şampon, deodorant şi chiar loţiuni pentru bebeluşi. Parabenii sunt extrem de utili în stoparea dezvoltării bacteriilor, dar specialiştii au descoperit şi că mimează efectele estrogenului, hormonul sexual feminin, care, printre alte acţiuni ale sale, poate contribui şi la dezvoltarea tumorilor canceroase maligne.

Un efect similar, de favorizare a apariţiei tumorilor, are şi aluminiul care intră în compoziţia deodorantelor şi antiperspirantelor. Sărurile de aluminiu şi zirconiu din compoziţia deodorantelor blochează glandele sudoripare şi reduc pentru câteva ore cantitatea de transpiraţie de la nivelul pielii. Totuşi, din cauza aluminiului care se absoarbe prin piele, deodorantele şi antiperspirantele care conţin acest element pot contribui la apariţia tumorilor mamare.

Lauril sulfatul de sodiu (SLS), utilizat, datorită capacităţii sale de a produce spumă, la fabricarea săpunului, şamponului, spumei de ras, pastei de dinţi, a spumei de baie şi în aproape orice soluţie personală de curăţare, este considerat responsabil pentru iritaţiile pielii. Această substanţă este un detergent puternic, agresiv, folosit la scară largă ca degresant pentru motoare! Săpunul, pasta de ras cu lauril sulfat de sodiu pot irita pielea, pot produce urticarie, şamponul poate determina căderea părului, alte produse pot provoca ulceraţii ale gurii, pot provoca iritaţii ale ochilor, pot afecta chiar definitiv ochii, mai ales la copii. Pătrunde foarte uşor prin piele şi poate ajunge la inimă, plămâni, ficat sau creier. Uneori, pe etichete, lauril sulfatul de sodiu este ascuns sub denumirea de substanţă pseudo-naturală, prin formula “provine din nucă de cocos”. Interacţionând cu nitriţii din apa de la robinet, lauril sulfatul de sodiu poate produce nitrozamine cancerigene.

În lacurile de unghii, în fixativul şi spuma pentru păr, în unele parfumuri se găsesc ftalaţii. Aceştia afectează plămânii şi pot produce malformaţii congenitale dacă în timpul sarcinii sunt utilizate cosmeticele cu ftalaţi. Aceştia afectează celulele spermatice şi pot provoca feminizarea bărbaţilor. Sistemul hormonal al ambelor sexe este tulburat şi de moscul sintetic, o substanţă care se regăseşte în compoziţia parfumurilor, a săpunurilor sau cremelor.

O cercetare semnificativă asupra impactului ftalaţilor a fost realizată de dr. Shanna Swan, profesor de obstetrică şi ginecologie la Universitatea din Rochester, care a găsit o legătură între această substanţă chimică şi feminizarea băieţilor. Cercetarea a identificat o legătură clară între expunerea prenatală la ftalaţi şi o distanţă anogenitală (ADG) redusă la bebeluşii masculi, o descoperire ce implică faptul că aceşti bebeluşi sunt susceptibili de a suferi o coborâre incompletă a testiculelor şi o subdezvoltare a penisului. Este interesant de remarcat că aceste modificări au apărut la niveluri de expunere la ftalaţi ce au fost înregistrate la un sfert dintre femeile din Statele Unite.

Etanolaminele (derivaţi ai amoniacului)sunt substanţe care pot afecta grav sănătatea noastră şi a celor dragi. Săpunurile, şampoanele, gelurile de duş, spumantele de baie, chiar şi produsele pentru copii conţin acest amestec fatal de substanţe (dietanolamină-DEA, trietanolamină-TEA şi monoetanolamină-MEA) care în contact cu nitriţii care se găsesc în apă, produc nitrozamine precum NDEA (N-nitrozodietanolamină), o substanţă foarte cancerigenă, care afectează în special rinichii şi care este absorbită foarte uşor de piele, mai ales de pielea fragedă a copiilor. Aceste substanţe sunt iritante pentru ochi, afectează foliculul pilos şi cauzează uscarea şi căderea părului.

Încă un exemplu care pune şi mai multe semne de întrebare în legătură cu siguranţa produselor de îngrijire personală este formaldehida: o substanţă iritantă, cancerigenă, folosită în industria mobilei. La un moment dat, formaldehida a fost eliminată din producţia mobilei, însă se foloseşte la scară largă sub formă de conservant şi dezinfectant în şampoane, lac de unghii, întăritori pentru unghii şi produse pentru creşterea părului. Provoacă alergii, ameţeală, dureri de cap şi dureri cumulate. Este considerată halucinogenă de către IARC (International Agency for Research on Cancer) şi „probabil cancerigenă” de către EPA (Environmental Protection Agency). Prezenţa ei este adeseori mascată, datorită faptului că intră în componenţa altor ingrediente, precum hidantoină, ori surfactanţi, cum ar fi lauril sulfatul de sodiu. Este de asemenea bine de ştiut că produsul mai apare şi sub numele de formalină sau MDM.

Unele creme hidratante pot conţine sub numele de vaselină sau parafină, un amestec de hidrocarburi aromatice din petrol sau alte produse derivate din petrol, ale căror denumiri de pe etichete conţin prefixele „propyl” sau „methyl”. Acestea nu lasă pielea să respire, blocând astfel eliminarea toxinelor din corp. Pot provoca sensibilitate la lumină şi pot sărăci pielea de propriile uleiuri naturale, efectul fiind uscarea şi crăparea acesteia, îmbătrânirea prematură, acneea şi diverse alte afecţiuni ale pielii. O substanţă suspectă este şi cocamid MEA, care „leagă” ingredientele utilizate în multe tipuri de creme de faţă.

Padimate-O cunoscut şi ca octil-dimetil sau PABA este un ingredient comun în cremele solare. La fel ca şi DEA este un agent de formare a nitrozaminelor, favorizând formarea acestora sub influenţa ultravioletelor şi crescând astfel riscul de cancer de piele, situaţie ironică în condiţiile în care este utilizat tocmai ca ecran de protecţie.

Altă substanţă potenţial iritantă este benzil-alcoolul sau izopropilul, un solvent şi o substanţă alterantă, adică o substanţă care poate modifica structura altor substanţe chimice. Folosit la parfumarea produselor cosmetice sau a vopselelor de păr, în produse de curăţare a vopselei de păr, produse de exfoliere corporală, loţiuni de mâini, after-shave-uri şi parfumuri, acesta are ca efect îmbătrânirea prematură. Poate provoca greaţă, dureri de cap, înroşiri ale pielii şi depresii. De asemenea, usucă pielea şi provoacă crăpături ale acesteia care pot înlesni dezvoltarea bacteriilor.

Plumbul este conţinut în mai mult de jumătate din rujuri, conform unui studiu realizat de Coaliţia pentru Cosmetice Sigure din SUA. O treime din rujurile testate conţin o concentraţie de plumb care depăşeşte limita permisă de Administraţia Americană de Alimentaţie şi Medicamente (FDA). 39% din rujurile testate nu au prezentat urme de plumb. Coaliţia a confirmat faptul că produsele unor firme mai puţin scumpe, ca Revlon, nu prezintă urme de plumb în timp ce mărci scumpe ca L’Oreal, Cover Girl, şi Christian Dior au printre cele mai ridicate nivele. „Plumbul se depozitează în corp de-a lungul timpului, iar rujurile care conţin plumb, aplicate de câteva ori pe zi, în fiecare zi, pot duce la nivele periculoase de expunere. Cele mai recente studii arată că nu există un prag sigur al expunerii”, a declarat doctorul Mark Mitchell, preşedintele Coaliţiei pentru un Mediu Echitabil din Connecticut.

Plumbul este un cancerigen bine cunoscut care afectează sistemul hormonal. Este uşor absorbit prin piele şi se depozitează în oase. Mai poate provoca probleme comportamentale, de memorie şi de limbaj, dar poate conduce şi la o creştere a agresivităţii. Cei mai vulnerabili sunt copiii şi femeile însărcinate.

Unele vopsele de păr cu efect lent conţin, de asemenea, plumb. Universitatea Xavier din Louisiana a făcut cercetări pe această temă şi a descoperit că unele mărci de vopsea de păr conţin de 10 ori mai mult plumb decât cantitatea admisă în vopseaua pentru locuinţe! Oricine lucrează cu vopsea de locuinţe sau locuieşte într-o încăpere proaspăt vopsită ştie ce reacţii poate să declanşeze aceasta: dureri de cap, strănut şi greaţă, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Studiile ştiinţifice cu privire la legătura dintre folosirea vopselelor de păr permanente şi semi-permanente şi cancer au arătat faptul că prin pielea capului corpul absoarbe rapid substanţele chimice conţinute în aceste produse pe durata în care vopseaua trebuie să rămână pe pielea capului. De-a lungul anilor de folosire repetată se pot absorbi destule substanţe cancerigene pentru a declanşa cancerul, la vârste înaintate.

Gudronul de cărbune, folosit ca bază pentru vopseaua de păr şi pentru şampoanele contra mătreţii, se ştie că provoacă boli fatale precum cancerul şi o serie întreagă de afecţiuni comune precum astm şi dureri de cap. Pe eticheta produselor este menţionat ca FDC sau DC.

Parfumurile folosite în multe produse de îngrijire personală sunt de obicei pe bază de petroleum. Ele pot cauza dureri de cap, ameţeală, alergii, probleme respiratorii, iritarea pielii şi sensibilitate chimică. Din păcate FDA (Food and Drug Administration) nu cere nici în prezent fabricanţilor de parfum să îi prevină pe consumatori asupra substanţelor chimice toxice care se găsesc în produsele lor.

Talcul, un ingredient întâlnit în produse pentru faţă şi corp, precum şi presărat în cantităţi mici pe produsele contraceptive cum ar fi prezervativele, este un cancerigen cunoscut. Studii ştiinţifice l-au identificat ca fiind una dintre cauzele cancerului ovarian când se foloseşte în zona genitală, în primul rând pentru că talcul, un compus anorganic de silicat de magneziu, poate irita celulele care acoperă ovarele (Frederick R. Jelovsek, „Pudra perineală şi tampoanele pot provoca afecţiuni”). În plus, talcul se poate fixa în plămâni, provocând probleme de respiraţie şi posibil cancer pulmonar.

Talcul este un produs mineral obţinut prin extragerea minieră a rocilor de talc, care apoi sunt procesate prin sfărâmare, uscare şi măcinare pentru eliminarea altor reziduuri de minerale. Cu toate acestea, acest proces nu separă unele fibre minuscule care sunt foarte asemănătoare cu cele de azbest. Din această cauză talcul este asociat cu azbestul ca potenţial cancerigen. Oamenii de ştiinţă au analizat atent particulele de talc şi au găsit multe asemănări cu azbestul. Atât de multe încât în 1973 FDA (Food and Drug Administration) a elaborat o reglementare care să limiteze cantitatea de fibre asemănătoare cu azbestul din talcul cosmetic. Cu toate acestea nu s-a emis nici o hotărâre, în prezent talcul cosmetic nefiind reglementat în nici un fel.

Copiii sunt expuşi la reacţii toxice sau iritativ-alergice datorate produselor de îngrijire corporală

Pielea copilului, în special a nou-născutului şi sugarului, este mai subţire şi mai fragilă decât cea a adultului. Stratul superficial al epidermei, cel mai important în rolul de barieră protectoare, este mult mai fin la copil decât la adult. Aşa se explică de ce la cea mai mică agresiune apar urme pe pielea copilului. Şi tot fragilitatea pielii este motivul pentru care substanţele din compoziţia produselor de îngrijire pătrund mai uşor prin epiderma copiilor.

Cele mai periculoase substanţe chimice din produsele de îngrijire pentru copii (pe lângă cele enumerate până acum, dintre care unele se regăsesc şi în produsele pentru copii) sunt următoarele: acidul salicilic (este toxic dacă e folosit în cantităţi mari sau la persoane cu sensibilitate la salicilaţi, cărora le face rău chiar şi folosit în cantităţi mici), ureea (folosită în cantităţi mari sau în mod repetat este iritantă pentru piele şi ochi), coloranţii, conservanţii în cantitate mare, acidul boric (conţinut în pudrele de talc, folosit pentru calităţile sale antiseptice, devine toxic dacă este ingerat ori inhalat), camforul (în cantităţi mari poate provoca stări de confuzie, iritabilitate, hiperactivitate neuromusculară; United States Food and Drug Administration a stabilit la 11% cantitatea de camfor permisă în produse de consum), fenolul, violetul de genţiană (în cantităţi mari sau folosit în mod repetat).

În funcţie de durata utilizării şi suprafaţa de piele pe care se aplică, aceste substanţe pot provoca reacţii toxice sau reacţii iritativ-alergice. Reacţiile alergice apar la 24 - 48 de ore de la aplicarea produsului pe piele. În apariţia acestora este implicat sistemul imunitar al copilului. Organismul acestuia produce anticorpi la prima aplicare a produsului alergic, iar la readministrare apar reacţii din ce în ce mai rapide. Iritaţiile apar sub forma unor mici arsuri, ca reacţii locale imediate. Reacţiile toxice (intoxicaţiile) sunt provocate de substanţele toxice absorbite în organism.

Ignoranţa noastră a permis fabricanţilor de produse cosmetice şi de îngrijire personală să folosească orice substanţe fără a fi traşi la răspundere. Este necesar să fim conştienţi şi să-i facem şi pe alţii conştienţi cu privire la aceste aspecte până când societatea va cere socoteală celor care folosesc aceste substanţe şi va propune soluţii de rezolvare a problemei.

Una dintre alternativele pe care le avem pentru moment este citirea atentă a ceea ce scrie pe eticheta produsului. Multe companii de cosmetice au început să lanseze aşa-numitele produse „naturale”, dar pentru că nu există standarde asupra a ceea ce înseamnă „natural”, multe dintre acestea conţin şi substanţe chimice. Tot ce putem face este să ne pregătim o listă cu ingredientele periculoase şi să verificăm cu atenţie produsele înainte de a le cumpăra. Putem folosi pentru aceasta şi bazele de date care există pe Internet şi care conţin topuri cu privire la nocivitatea şi siguranţa produselor (de exemplu Skin Deep este un serviciu creat de către Grupul de Activităţi Ecologice, atât pentru consumatori cât şi pentru fabricanţi, încurajând ambele părţi să treacă la folosirea unor produse mai sănătoase).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
singuratic1 (acum 14 ani)

Foarte interesant mesajul. Felicitari pentru acesta. Multumim ca ne ,,dechideti ochi". Imi vopswsc parul si nu stiu ce produs ar trebui sa caut pentru ca mi-a cazut extrem de mult par.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Dermatologie MDr. Dermatologie este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Nu se cunosc in totalitate cauzele caderii parului, insa dintre cele cunoscute stresul si substantele chimice din vopseaua de par pot avea un rol important. Totusi, este dificil de prezis daca vopsitul va cauza sau nu caderea parului, in fiecare caz in parte. Este posibil ca data trecuta caderea parului sa fi fost cauzata de stres, astfel incat vopseaua de par sa nu fi avut un rol cauzal, caz in care nu ar trebui sa intampinati probleme.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Dermatologie
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Dermatologie
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Frumusete si intretinere.

Inscrie-te aici!
Alexa B (acum 14 ani)

Si eu am avut aceeasi problema insa la mine am impresia ca e ireversibil mecanismul. Am facut toate tratamentele posibile si imposibile dar fara rezultat. Analize bune, totul ok...vitamine, solutii gen Alopexy, toate rezultatele au fost de scurta durata. Aveti idee ce alte tratamente se mai pot urma? Mai noi amestec ulei de ricin, de masline si vitamina A si masez scalpul inainte se spalare. Ce parere aveti sunt eficiente si astfel de tratamente naturiste? Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Dermato MDr. Dermato este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Daca tratamentele naturiste la care faceti referire dau rezultatele scontate, atunci sunt eficiente; un tratament bun pentru alopecii este Hair Grow cu minoxidil 2%. Inainte de orice tratament consultati un medic dermatolog care sa stabileasca un diagnostic de certitudine.
Va doresc multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Dermato
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Dermato
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iulia (acum 14 ani)

Ma numesc Iulia sunt din Iasi si ma confrunt cu o problema destul de stresanta pentru mine.De cativa ani observ ca firul de par se subtiaza tot mai mult si parca e din ce in ce mai rar in crestetul capului.Am avut ce-i drept o perioada grea in viatat mea, dar si cam multe incercari de a tine diferite regimuri.Am mers la medicul de familie sa imi spuna ce am de facut, insa nu am primit prea multe informatii si mi-a recomandat o anumita doamna doctor conferentiar, insa nu pentru ca ar fi stiut ca e un bun dermatolog, ci pentru simplul fapt ca are cabinetul aproape de al dumneaei. Am mers la aceasta doamna doctor conferentiar, care spre suprinderea mea are in jur de 35 de ani.Ceea ce m-a frapat a fost faptul ca s-a pus foarte mult accent pe bani si nu pe ceea ce ar trebui facut pentru parul meu. Acum fac tratament cu Perfectil timp de 3 luni de zile si folosesc samponul Anaphase. Imi puteti spune daca prin tratament se poate ingrosa firul de par? Multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Dermato MDr. Dermato este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Stresul cauzeaza caderea parului, si de obicei la 3-4 luni de la o situatie stresanta parul paote cadea in cadrul unui asa-numit "efluviu telogen". Aceasta situatie se poate remedia si de la sine, daca agentul cauzal - stresul- este indepartat. Dar de cele mai multe ori nu se poate prezice cu certitudine daca un tratament va fi eficient sau nu, in ceea ce priveste caderea parului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Dermato
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Dermato
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
HeKe (acum 13 ani)

poi...yo sunt baiat..da'' vreau sa ma vopsesc rosu'' ... ce imi recomandati ... adica a mei au zis ca mai bine nu ca imi va cadea parul dupa aceea .. vreau si raspunsul unui specialist ..mentionez ca am 15 ani

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anonim (acum 13 ani)

bn

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
valentin (acum 12 ani)

uleiul de masline este unul dintre cele mai bune tratamente, nustiu ce sa zic dar la mine a dat roade. am avut probleme cu caderea parului si cineva mi-a zis de tretamentul acesta si am incercat.a fost ok, dar dupa un timp ma-m vopsit pe par timp de un an si din nou aceasi problema dar sa mai agravat. si mentionez ca de trei luni nu ma-m mai vopsit sa vad vreo diferenta, dar nimic, tot aceasi problema. am sa incep din nou ceva tratammente. chestia care nu o inteleg e ca de ce cand te vopsesti iti cade atunci pe loc fff mult par. oricum ceva nui inregula cu asta. as vrea sa ma vopsesc din nou dar nu vreau sa am probleme mai grave...... ceva raspunsuri pls....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
miri (acum 12 ani)

de la stres cade parul

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mihaela (acum 12 ani)

Din cauza vopselei de par.femeie a ramas fara par ,sprancene ,dar si in celelalte zone ale corpului nu mai are nici un firicel de par!Cauza spune ea ca e vopseaua ,a adormit cu vopseaua in par!E oare posibil asa ceva??Mai creste parul?Femeia a ramas distrusa pe viata?Astept un rspuns.Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ritta (acum 12 ani)

Buna,

Încearca sa-ti faci o analiza de sînge sa vezi daca nu ai o anemie feripriva...care poate fii o cauza a caderii parului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
experiente neplacute (acum 11 ani)

Fetelor as vrea sa va impartasesc si eu experientele mele legate de par..acum un an m''''''''''''''''am vopsit pentru prima oara, eu sunt satena si m`am facut la coafor blonda, dupa o luna m''''''''''''''''am facut tot la coafor blond platinat(bine inteles ca mam decolorat de fiecare data), nu mi-a placut culoarea, era prea deschisa si urmatoarea zii mam facut acasa cu un blond mai inchis care nu a prins, m''''''''''''''''am dus si am luat alta vopsea un saten si m''''''''''''''''am vopsit iar urmatoarea zii si mi-a iesit un blond super. am ramas asa vreo 5 luni vopsindu-ma lunar..pana intr-o zi cand nu am mai suportat sa am 3 culori,(radacina neagra, radacina vopsita lunar care era maro si parul blond) siii m''''''''''''''''am facut bruneta, mam vopsit de 3 ori si bruneta in 3 luni pentru ca se decolora la spalat si de la placa. dupa 3luni vopseaua numai cugea la spalat dar eu ma spalam intr-una sa-mi curga pentru a revenii iar blond, numai aveam nici un fel de rabdare si mi-am luat o vopsea blonda cu decolorant care deschide cu 6 tonuri..bine''''''''''''''''nteles ca la radacina mi''''''''''''''''a iesit un rosu-portocaliu(unde aveam par natural) si restul parului era negru..mam dus dupa vreo saptamana la coafor si mi-a bagat casca in cap(care asta nu se mai foloseste de mult) si mi-a facut suvite blonde cu pudra..cand mi''''''''''''''''a scos casca mi''''''''''''''''a scos si jumate de par din cap din cauza decolorantului, am plecat varza de la coafor, aveam parul distrus nu puteam sa ii fac nimic, daca bagam mana in el cadeau cel putin 10 fire(nu exagerez). de aici a inceput chinul, am intrat pe net am citit tot felul de pareri. am folosit revalid fiole, sampon si balsam, am luat pastile forcapil, pastile antistres pentru ca eram si foarte stresata si cadea si mai rau, mi''''''''''''''''am dat cu petroleum, ulei de ricin(+vitamina a+ulei de masline), placenta de la kallos,sampoane profesionale de la coafor wella+balsam, am fost la dermatolog in disperarea mea gandindu-ma ca poate ma ajuta intr-un fel sa scap de cadere si de parul uscat, mi-a dat sampon si un fel de fiole de la ducrey (anaphase si anastim, parca) si pastile viaderm, m-am dus si m-am si tuns, la spalare imi cadeau cate 1-2 pumni de par, in concluzie nimic nu avea efect..pana cand s''''''''''''''''a dus mama la un coafor la coafezul care ma facut blonda prima data,(el se pricepe foarte bine) a venit la mine acasa pentru ca nici din casa numai ieseam si mi-a zis sa opresc tot ce luam inainte, mi-a facut o masca din ou si placenta(kallos), asa doar sa-mi inmoaie parul sa poata sa ma mai tunda putin, m-a masat cu masca aceea pana mi-a cazut tot parul deteriorat, si am ramas cu cel care nu fusese ars in casca(eu am parul foarte ras,dar spre surprinderea mea am ramas cu par si nici pielea capului nu mi se vedee ) voi incepe masti facute la coafor, speciale, care duc toate pe la 5 milioane si voi astepta sa-mi creasca parul la loc, cam in 6 luni(dupa calculele mele) o sa-mi creasca pana la urechii si apoi imi voi pune extensii si se rezolva problema . Deci fetele care aveti probleme cu parul din cauza vopsitului, duceti-va la coafor, nu incercati altceva pentru ca nu veti avea rezultate rapide, sau chiar deloc si nici nu va face bine(lucrurile acestea medicale il usuca si mai rau, pt ca sunt foarte puternice), doar va deregleaza corpul degeaba!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MARY (acum 10 ani)

Pentru decolorarea parului incearca COLOR OFF, este un produs rusesc care decoloreaza parul fara sa il arda
http://www.youtube.com/watch?v=OonKhSJ2XnU
uite un filmulet cu o decolorare in direct, detalii [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Tatiana (acum 10 ani)

Draguto sfatul meu e sa nu-l mai vopsesti, am avut aceeas situatie ca si tine, l-am vopsit imi cadea...am renuntat la vopsea si mi l-am crescut pe al meu natural. il aveam pana la umar dar era al meu...si am avut o nunta , si doream iar nuanta mai profunda ca sa se combine cu rochia....deci m-am lasat ademenita si l-am vopsit din nou...l-am tot vopsit dupa aia de vreo 4 ori si am ajuns ca dupa un an sa-mi cada groaznic....sunt disperata folosesc diferite medicamente si nu ma ajuta....alegerea iti apartine insa ai grija ce faci, nu as dori sa regreti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
visan maria (acum 8 ani)

Am descoperit de curand o vopsea de par de la Root Vanish, desi cred ca se poate spune ca este mai mult un make-up pt par. Nu se foloseste ca o vopsea normala, dar mi se pare geniala pt ca ma ajuta foarte mult intre vopsiri si cu ajutorul ei reusesc sa tin sub control firele albe. O achizionez de aici
http://www.longeviv.ro/root-vanish/vopsea-de-par-naturala-light-black-root-vanish
Voi ati incercat-o? Daca da, cum vi se pare

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21535627851 (acum 5 ani)

cat costa?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21535627851
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21535627851
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11598111726 (acum 3 ani)

M-am decolorat si m-am vopsit dupa 2 ore cand am ieșit din dus și m-am sters cu prosopul pe par ogranda de par an avut si daca ma piapta iau o mana de păr ce sa fac sa nu mai pice cred ca miso aras rau 😭😭😭

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11598111726
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11598111726
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.