Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot sa ma redresez ca si durata si calitate a somnului? raspuns medic

Tulburari de somn
Intrebare postata de liviu dan163642 cu 14 ani in urma

Buna ziua,
as dorii sa ma sfatuiti ce sa fac sa pot revenii la somnul meu obosnuit.
am 53 de ani si am o insuficienta aortica gr 1-2,din cauza strsului pe care mi- lam auto indus cred,privind iminenta unei operatii de schimbare de valva cit si a faptului ca la un moment dat am avut o mica viroza si am inceput sa tusesc ,incepind de pe data de 26.12 2009 mi-am distrus somnul.Din ziua aceea nu am mai dormit decit citeva ore pe noapte si acelea chinuite.Am incercat cu pasiflora si valeriana si aproape nimic,apoi un medic mi-a recomandat o jumatate de pastila -1,5mg de calmepan si parca am mai dormit 4-5 ore mai bine.SI IN timpul zilei mai am stari de agitatie nedefinita cu un fel de slabiciune apiciorelor care dispare daca iau o pastila sau doua de sedativ PC.INCERC SA MA AUTO COMTROLEZ dar noaptea e destul de greu,simbata am dormit satisfacator iar duminica iar prost.Am observat ca de cind iau med .pentru inima ,respectiv metroplolol si prestarium am devenit brusc ziua f vioi ,daca inainte mai motaiam ,mai imi venea somnul acum deloc ,parca beau mereu cafea! mentionez ca am apnee nocturna si aparat performant CPAP pe care il folosesc!Astept sfaturi si va multumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot sa ma redresez ca si durata si calitate a somnului?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Nae Mihaela (acum 14 ani)

Buna ziua,
Sunt medic specialist psihiatrie pediatrica, iar sfatul meu este sa consultati un medic psihiatru de adulti pentru a vedea daca in afara de problema cu somnul mai sunt si alte probleme asociate. Ac***a in vedere comorbiditatea cu suferinta cardiaca acesta este cel mai in masura sa va sfatuiasca daca este cazul sa utilizati medicamente pentru a induce somnul si alte reguli generale de igiena a somnului.
Va doresc multa sanatate,
dr. Nae Mihaela

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
marian s (acum 14 ani)

Buna ziua.
Am 58 de ani si de cca doua luni am episoade de trezire noaptea datorate unui puls relativ ridicat -in jur de 85-90 bpm foarte "tare" pe care-l simt puternic in abdomun ca niste pulsatii. Se insoteste de transpiratii puternice. Problema este ca acele pulsatii ma trezesc din somn. Ele se amelioreaza daca , dupa trezire, ma ridic. Alte ori pulsatiile se insotesc de dureri difuze abdominale si tulburari de tranzit intestinal(fie tranzit incetinit cateva zile fara scaun si prezenta constipatie fie apoi tranzit accelerat 3-4 scaune pe zi). Precizez ca am facut colonoscopie si endoscopie ba chiar si ecografie si rmn si nu a iesit nimic organic.Analizele sanguine sunt bune. Precizez ca am o gusa polinodulara. Hormonii tiroidieni -inca nu am rezultatul. Pana anul trecut nu erau modificati cu exceptia TGO (84,4). Mai precizez ca sunt foarte slabit, nu prea mai mananc(am slabit mai mult de 6 kg in trei luni) si sunt aproape permanent "la pat", dimineata ma trezesc cu sange pe limba, jena la deglutitie, dureri destul de mari cervicale. Nu prea mai stiu ce sa fac.
Cu multumiri,
marian s.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anonim_167794 M este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Stimate domnule Marian S.,
Simptomele pe care le descrieti ar putea avea legatura cu afectiunea tiroidiana(gusa polinodulara ) de aceea ar fi bine sa discutati cu un medic endocrinolog dupa ce veti avea rezultatul hormonilor tiroidieni pentru a vedea daca aceasta este cauza si eventual a efectua investigatii suplimentare tiroidiene si a stabili tratamentul corespunzator.
Ati fost la un consult de medicina interna?
Ce tip de echografie si RMN ati efectuat ( ce zona a fost investigata- gat, abdomen etc.)?
Daca se va exclude cauza endocrinologica va sfatuiesc sa va adresati si unui medic psihiatru pentru a vedea daca cauza ar putea fi de ordin psihologic. Aceste simptome se intalnesc si in cazurile de anxietate , depresie sau alte probleme psihologice/psihiatrice dar in primul rand trebuie exclusa cauza endocrinologica.

Va doresc multa sanatate!
Dr. Nae Mihaela

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.